Manu Katché
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Re: Manu Katché
Ostatní vědí 

22. března (alespoň v GB) vydává Manu Katché své třetí album (jako leader) u ECM. Název tomu odpovídá: "Third Round".
Jsem na to docela zvědavý, protože předchozím albům velmi pomohli Staňko, Wasilewski, Kurkiewicz a teď to bude komplet bez Poláků.
S Pino Palladinem už nahrál nějaké desky, ale žádnou jsem zatím neslyšel...

Nějaké úvodní povídání viz.:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... 571_snp_dp
Jsem na to docela zvědavý, protože předchozím albům velmi pomohli Staňko, Wasilewski, Kurkiewicz a teď to bude komplet bez Poláků.
S Pino Palladinem už nahrál nějaké desky, ale žádnou jsem zatím neslyšel...

Nějaké úvodní povídání viz.:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003 ... 571_snp_dp
Hopp: díky moc ! Ukázky jsou krátké, ale Wasilewski to není.
Dívám se...Jason Rebello...tak to je pojítko Sting.
Dívám se...Jason Rebello...tak to je pojítko Sting.
Zbynek
Dnes som nove CD kupil, nerusne so zaujmom vypocul a zistil som, ze ukazky na jpc.de napovedali viac nez dobre. O kvalite nahravky netreba diskutovat, ta je alle erste Sahne, hlavne co sa priestoru, lokalizacie nastrojov a dynamiky tyka. Hudobne sa mi vsak album paci viac nez predosly Playground. Bude to tym, ze hoci aj tu sa v dvoch skladbach vyskytuje trubka, uprednostnujem saxafon ( Tore Brunborg ), ktory na tomto albume spolu s pianom ( Jason Rebello ) a bicimi tvrdia muziku a navzajom sa senzacne doplnaju. Skladby su tu melancholicko-pohodove s melodickymi kratsimi solami saxafonu, gitary a piana, ale aj take, ktore nutia podupkavat nohou do rytmu, vdaka Katcheho bicim. Jedina skladba, kde ma nieco rusilo, bola nahravka so zenskym vokalom. V nej mi hlas Kami Lyle nesadol, na trubku hra podla mna lepsie. Na basu hra Pino Palladino a na gitaru Jacob Young. Celkova minutaz pri 11 skladbach je necelych 45 min.
Fazit: klare Kaufempfehlung
Dnes som nove CD kupil, nerusne so zaujmom vypocul a zistil som, ze ukazky na jpc.de napovedali viac nez dobre. O kvalite nahravky netreba diskutovat, ta je alle erste Sahne, hlavne co sa priestoru, lokalizacie nastrojov a dynamiky tyka. Hudobne sa mi vsak album paci viac nez predosly Playground. Bude to tym, ze hoci aj tu sa v dvoch skladbach vyskytuje trubka, uprednostnujem saxafon ( Tore Brunborg ), ktory na tomto albume spolu s pianom ( Jason Rebello ) a bicimi tvrdia muziku a navzajom sa senzacne doplnaju. Skladby su tu melancholicko-pohodove s melodickymi kratsimi solami saxafonu, gitary a piana, ale aj take, ktore nutia podupkavat nohou do rytmu, vdaka Katcheho bicim. Jedina skladba, kde ma nieco rusilo, bola nahravka so zenskym vokalom. V nej mi hlas Kami Lyle nesadol, na trubku hra podla mna lepsie. Na basu hra Pino Palladino a na gitaru Jacob Young. Celkova minutaz pri 11 skladbach je necelych 45 min.
Fazit: klare Kaufempfehlung

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
S odstupem času kdy mám doma třetí labum Manu Katcheho musím konstatovat, že je výborné. Měl jsem obavy, že bude "šlapat vodu", ale není to pravda. I přes to, že na desce už nehrají vynikající Poláci Tomasz Stanko, Marcin Wasilewski a Slawomir Kurkiewicz a vynikajícího Jana Garbareka, tak je deska vynikající. Kdo nezná, tak vřele doporučuji.
Sestava:
Manu Katché - drums
Tore Brunborg - saxophones
Jason Rebello - piano, fender rhodes
Pino Palladino - bass
Jacob Young - guitars
Kami Lyle - vocal, trumpet
Manu Katché - Third Round (ECM 2010)

Sestava:
Manu Katché - drums
Tore Brunborg - saxophones
Jason Rebello - piano, fender rhodes
Pino Palladino - bass
Jacob Young - guitars
Kami Lyle - vocal, trumpet
Manu Katché - Third Round (ECM 2010)

- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jasně přibližně před 4 lety byl v ostravském klubu Fabric a bylo to skvělé. A určitě byl tenkrát i jinde v ČR.
Hifi Studio Panský dvůr
Uznávaný francouzský bubeník Manu Katché, který se v minulosti podílel na nahrávkách Stinga, Petera Gabriela, zpěvaček Tracy Chapman, Tori Amos, Gloria Estefan či skupiny Dire Straits, vystoupil 11. října 2004 v ostravském klubu Fabric se svým vlastním projektem Manu Katché & Tendances.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Boxere,
takže jen jeden koncert? A v Ostravě? To je zajímavé.
A já nebyl.....
takže jen jeden koncert? A v Ostravě? To je zajímavé.
A já nebyl.....

- Pavel Diok
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No vida já myslel, že to byly 4 roky a hele už je to šest let. Toto letí.
Hifi Studio Panský dvůr