Nejlepší kytaristé
Re: Nejlepší kytaristé
Ono jde o to, co vše se hodnotí. Jestli jen technika a rychlost, anebo i feeling a skladatelská invence. Pokud jde o poslední 2 jmenované schopnosti, tak příkladem může být třeba zde nepříliš dobře hodnocený D. Gilmour. Mně se jeho "unavená" hra velmi líbí, a to jak u PF, tak , a to zejména, v jeho sólové tvorbě. Jeho poslední album OAI je úžasná práce, o které se kytaristům typu Malmsteena apod. může jen zdát. Klidně bych mu za něj dal cenu Grammy..
A pokud jde o rychlost, tak si dejte treba toto:
http://www.youtube.com/watch?v=eM9CuM4S9Jw

A s kapelou to potom zni asi takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=vZxBXeDwa8A
(Tady je to "komplet": http://www.youtube.com/watch?v=CYm3d1kAA40 a da se toho najit jeste podstatne víc...
)

http://www.youtube.com/watch?v=eM9CuM4S9Jw

A s kapelou to potom zni asi takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=vZxBXeDwa8A
(Tady je to "komplet": http://www.youtube.com/watch?v=CYm3d1kAA40 a da se toho najit jeste podstatne víc...

Zkuste si položit otázku, kdo tyhle speed a podobné s*ačky bude poslouchat za nějakých 10 a více let. Která hudba přetrvá i několik generací a která upadne v zapomnění ? A to jsem na metalu a hard rocku prakticky vyrostl a okrajově ještě něco málo z tohoto žánru poslouchám. Posledních cca 20 let se vyznačuje velkovýrobou tech. "dokonalých", avšak naprosto prázdných a bezobsažných "uměleckých" produktů, dělaných na jedno kopyto. Platí to jak v hudební oblasti (popík a rock), tak i např. ve filmu. Nic nového a kvalitního nevzniká, což má za následek 2 věci. Hudební a film. tvorba se nijak dál nevyvíjí a stagnuje. Co je však horší a ve svém důsledku fatální, mladá generace si svůj vkus a estetické cítění formuje právě podle této pokleslé produkce. Starší věci většinou nikdo neposlouchá a nezná, neboť to přece není IN, že. Na koncertech vážné hudby potkáte mladšího posluchače jen zcela ojediněle, a to se většinou jedná o studenta konzervatoře, AMU či nějakého z příbuzných oborů. Jinak si tam připadám jako v krematoriu, a to prosím patřím již do střední generace. Občas si kladu otázku, jak tohle všechno skončí..
No, rozepsal jsem se víc, než jsem původně chtěl. Snad vám tyto pozdně noční, kacířské úvahy nebudou vadit..
No, rozepsal jsem se víc, než jsem původně chtěl. Snad vám tyto pozdně noční, kacířské úvahy nebudou vadit..

Navazují na heretice a ne příliš povedené mu popisu Robinsona na hru D. Gilmoura. Jeho technika je absolutne brilantní a ne zas tak jednoducha jak na první pohled vypada. Přesně zapadá to kontextu hudby kterou produkuje a skládá. Podle mne patří mezi top světových kyrsristů. Mne osobně zde chybí John Petrucci.
Když se řekne kytara, automaticky se mi to spojí Chuckem Berrym,B.B.Kingem a Django Reinhardtem ....ostatní pánové prominou 

A z našich vod Luboš Andršt....
Do jake miry je nutno resit otazku, jaka hudba je a jaka neni "to umeni", za ktere jej povazuju prave ja? Podle mne je to holy nesmysl. Kdo dneska skutecne posloucha 50 - 60 leta? Par dedku na radiu Oldies. A to jsem si jisty, ze tehdy spousta skladeb plnila britske a americke zebricky "top ten". Stejny je to se vsim a vubec bych nepovazoval za dulezite, zda nekdo bude za 30 let poslouchat Pink Floyd - je to jenodudse uplne fuk. My nejsme ti, kteri zde budou za 30 let a bědovat nad upadkem je sebemrskačství.
Spise mne trapi jina vec - a to, kolik skvely a paradni hudby nikdy neuslysim, jednoduse proto, ze ji nikdy nenajdu. Stovky hodin hafo let lozim po netu a hledam. Ne hudbu, kterou vsichni zname, a je vsemi povazovana za "etalon kvality", a ktera je tak ohrana, ze se proste neda poslouchat. Jmenujete tu lidi, ale nekde, kdo vi kde je treba kytarista, zpevak, ktery by tyhle vsechny sfouknul jak svicku - ale jak jeho tvorbu najit? Pockat, jestli nahodou a vubec kdy projde sitem velkych "emitoru" placek? Uff, to mne desi...
...a abych nebyl uplne OT - pridal bych k vyse jmenovanym treba Timo Tolkki, a Dodo Doležal
Spise mne trapi jina vec - a to, kolik skvely a paradni hudby nikdy neuslysim, jednoduse proto, ze ji nikdy nenajdu. Stovky hodin hafo let lozim po netu a hledam. Ne hudbu, kterou vsichni zname, a je vsemi povazovana za "etalon kvality", a ktera je tak ohrana, ze se proste neda poslouchat. Jmenujete tu lidi, ale nekde, kdo vi kde je treba kytarista, zpevak, ktery by tyhle vsechny sfouknul jak svicku - ale jak jeho tvorbu najit? Pockat, jestli nahodou a vubec kdy projde sitem velkych "emitoru" placek? Uff, to mne desi...
...a abych nebyl uplne OT - pridal bych k vyse jmenovanym treba Timo Tolkki, a Dodo Doležal
Hendrix, Clapton, Page, Blackmore, Iommi, Nugent, Beck...je jich spousta
sežeňte si:
má pokračování II.díl který nemám zatím
sežeňte si:

má pokračování II.díl který nemám zatím
heretic píše:Zkuste si položit otázku, kdo tyhle speed a podobné s*ačky bude poslouchat za nějakých 10 a více let. Která hudba přetrvá i několik generací a která upadne v zapomnění ? A to jsem na metalu a hard rocku prakticky vyrostl a okrajově ještě něco málo z tohoto žánru poslouchám. Posledních cca 20 let se vyznačuje velkovýrobou tech. "dokonalých", avšak naprosto prázdných a bezobsažných "uměleckých" produktů, dělaných na jedno kopyto. Platí to jak v hudební oblasti (popík a rock), tak i např. ve filmu. Nic nového a kvalitního nevzniká, což má za následek 2 věci. Hudební a film. tvorba se nijak dál nevyvíjí a stagnuje. Co je však horší a ve svém důsledku fatální, mladá generace si svůj vkus a estetické cítění formuje právě podle této pokleslé produkce. Starší věci většinou nikdo neposlouchá a nezná, neboť to přece není IN, že. Na koncertech vážné hudby potkáte mladšího posluchače jen zcela ojediněle, a to se většinou jedná o studenta konzervatoře, AMU či nějakého z příbuzných oborů. Jinak si tam připadám jako v krematoriu, a to prosím patřím již do střední generace. Občas si kladu otázku, jak tohle všechno skončí..
Pod oba příspěvky se s klidem podepíšu a ještě bych se přimluvil za Steva Hacketta, který byl dlouhá léta hudební duší Genesis a také jeho sólová tvorba byla plná nádherných kousků. Také nelze opominout Steva Howea z Yes je to v podstatě žijící klasikheretic píše:Ono jde o to, co vše se hodnotí. Jestli jen technika a rychlost, anebo i feeling a skladatelská invence. Pokud jde o poslední 2 jmenované schopnosti, tak příkladem může být třeba zde nepříliš dobře hodnocený D. Gilmour. Mně se jeho "unavená" hra velmi líbí, a to jak u PF, tak , a to zejména, v jeho sólové tvorbě. Jeho poslední album OAI je úžasná práce, o které se kytaristům typu Malmsteena apod. může jen zdát. Klidně bych mu za něj dal cenu Grammy..

No ja si vždy položím podobnú otázku a nielen pri speed hocičom. Počujem z rádia kolotočarinu, resp. novú kapelu kde spevák spieva zásadne falzetomZkuste si položit otázku, kdo tyhle speed a podobné s*ačky bude poslouchat za nějakých 10 a více let. Která hudba přetrvá i několik generací a která upadne v zapomnění

Mnou spomínaný https://www.youtube.com/watch?v=TTpyRCNbqy8 , vynikajúci gitarista v super kapele Extreme, hrať asi nemôže pretože z niečoho žiť treba a tak sa snaží na koncertoch napr. Rihanni(kolotočarina) , ale nepáči sa mi ani opak, ktorý predstavuje spevák Extreme, Gary Cherone spievajúci vo Van Helen a kapela mého mládí je v prdeli, lebo starci chcú JUMP

Mladí chcú kolotoče a falzeťákov, starí svoje kultové kapely a moja kapela, si zahrá len na nejakej exhibícii.
Neurobíme s tým nič!

Je výborné, že mohlo vyrásť toľko vynikajúcich inštrumentalistov, do budúcna už takú úrodu neočakávam

Cestou na otocku do prace/z prace jsem si vzpoměl na tohoto pana - Matt Rach - dle meho take obdarovan od toho nahore 
[youtube]wam-oMub8EU[/youtube]

[youtube]wam-oMub8EU[/youtube]
Nejen ti, já také.. Rád si poslechnu např. E. Piaf, L. Armstronga, F. Sinatru, S. Bassey, vynikající film. hudbu J. Barryho z té doby (Bondovky i jiné věci). Moc rád také poslouchám excelentního, (bohužel však předčasně zesnulého) tenoristu M. Lanzu. Rychlý výčet mé oblíbené hudby z 50. a 60. let bych uzavřel třešničkou na dortu ve formě mých oblíbených Brouků.patrik píše:..Kdo dneska skutecne posloucha 50 - 60 leta? Par dedku na radiu Oldies..
Jak vidíte, kvalitní hudby z té "prehistorické" doby je více než dost. Jde jen o to, najít si k ní cestu a začít ji poslouchat..
No...50.léta zmapovaná nemám, 60.okrajově a 70.-80. celkem dobře...kdo vzpomene za 20 let na dnešní estrádní hejkaly škubodráty co vyhoří za jednu sezónu ? Přemýšlej trochu, sleduj, studuj, poslouchej, jednou (možná) pochopíš. Pokud chceš...zašlu Ti kopii DVD Heavymetal - louder than life. Pěkný dokument, Hendrix, Grand Funk, Purple, Sabbath, Blackmore, Kiss, Overkill, Megadeth, Pantera, Metallica...
Bez poradia u mňa top 12:
Prince
Steve Lukather
Jack White
Robert Fripp
Zappa
Alvin Lee
Edie Van Halen
Ty Tabor
Alex Lifeson
Jimi Hendrix