Oregon

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Oregon

Příspěvek od Mark Levinson »

Všimnul jsem si, že tato kapela zde nemá samostatné vlákno, tak ho zakládám, protože si ho Oregon rozhodně zaslouží. Vydali spoustu desek a mnohé z nich opravdu stojí za pozornost. Jejich styl se nedá pojmenovat jednoduše jedním slovem, jazz. Je to směsice spousta žánrů a jazzových směrů od fusion přes folk až po instrumentální jazz.

Zakládající sestava byla:
Collin Valcott
Glen Moore
Paul McCandless
Ralph Towner

V roce 1984 tragicky zahynul Collin Valcott při autonehodě a kapela si dala pauzu. Později za Colina Valcotta zaskakovali různi muzikanti např. Trilok Gurtu. Až později se sestava ustálila a díru zaplnil Mark Walker, který hraje na několika posledních deskách.

Zde je seznam desek, které dle mne stojí za pozornost:
1972 Music of Another Present Era
1974 Distant Hills
1974 Winter Light
1978 Roots in the Sky
1978 Moon and Mind
1992 Always, Never and Forever
1997 Northwest Passage
2005 Prime
2007 1000 Kilometers
2010 In Stride

Nedávno se mi dostal do ruky jejich nejnovější deska z roku 2010 "In Stride" a po obavě, že už to s nimi půjde z kopce, musím říct, že je opravdu dobrá. Musím uznat, že staříci neztracejí energii a nové hudební nápady. Rozhodně stojí za poslech.

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Oregon

Příspěvek od Peer »

I jejich sólové projekty nebo hostování na jiných nahrávkách jsou vynikající... *thumbs up*

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Beyond Words, Chesky records, 1995
Urcite stoji za pozornost. Mne se osobne libi velmi..
Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

davidhighend píše:Beyond Words, Chesky records, 1995
Urcite stoji za pozornost. Mne se osobne libi velmi..
Obrázek

Toto je jediná deska vydaná Chesky records a taky jediná deska bez bicích. Zbylé trio jako by se hledalo, jsou na ni staré i nové skladby jak z dílny Oregonu, tak i solových projektů. Deska je zvláštní absencí bicích, chápu, že právě toto se může líbit, ale já tuto desku považuji za průměrnou. Třeba vynikající skladba "Pepe linque", která je i na desce Prime s bicíma Marka Walkera, je pro mne mnohem lépe zahraná. Nebo ve srovnání s deskou např. Always, Never and Forever kde hraje Trilok Gurtu je to pro mne jen průměr.
Davidhighend je to jen můj názor, jak říkám deska je to zvláštní a může se líbit ;).

pink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink »

Ano, Oregon je bez debaty vynikající jazzová kapela. Obzvlášť vyniká kytarista Ralph Towner, který je tvůrcem převážné většiny skladeb. Občas spolupracoval i na jiných projektech s jinými muzikanty např. s Janem Garbarkem.

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Ja napríklad mimoriadne môžem Out of the Woods.
http://www.amazon.com/Out-Woods-Oregon/dp/B000003MTA
Obrázek

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Kluci to jste mně potěšili. Myslel jsem, že tady moc lidí Oregon znát nebude.
Gulivere, tuhle desku nemám tak úplně naposlouchanou, tak to musím napravit. Díky za tip, máš ještě nějaké oblíbené desky Oregonu? A co Ty Pinku Davide a Peere, které jsou Tvé oblíbené desky?

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Skoro všetko od Oregonu je výborné, pre hrubú orientáciu mrkni sem:
http://www.allmusic.com/artist/oregon-p7262/discography

Medzi obľúbené radím aj napr. Distant Hills
http://www.amazon.com/Distant-Hills-Ore ... 517&sr=1-2
Obrázek

Lindemann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lindemann »

Zdravím Oregonisty ! Seznámil jsem se s tou kapelou asi v r. 96. Myslím že, to bylo na poslechové akci u Davida./Davidhighend...to ještě bydlel v Karviné..zdravím Tě / poslouchali jsme Beyond Words..tenkrát jsem o kapele nevěděl že,tragicky zahynul bubeník Collin Walcott a v devadesátých letech tam zaskakoval Trilok Gurtu !Pro mě je ta kapela zvláštní díky Mc Candlessovi.... Na toho chlapíka se musí dát pozor,nebotˇon snad hraje na všechno do čeho se dá fouknout!!! No a když Towner při psaní / Jak píše Pink / Dá pozor na ostré .bláznivé klarinety, oboe , lesní rohy apod. Tak je to pro mě skvělá kapela.. Mám jen tři věci:Beyond Words , Prime , Moon and mine... Zajímalo by mě , kdy jste kapelu vobjevili a která věc to vod nich byla ? . zdarec Lindemann

Guliver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guliver »

Ak sa Vám páči Oregon skúste aj duo Gary Peacock a Ralph Towner: Oracle fascinuje ma napr. skladba Flutter Step
http://www.amazon.com/Oracle-Gary-Peaco ... 690&sr=8-1

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ste mě navnadili, tak si dávám Prime. *thumbs up*
Obrázek

pink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink »

Mé oblíbené desky jsou: "Distant Hills", "Winter Light", "Moon and Mind", "Out Of The Woods".
Líbí se mi taky "Beyond Words" i když tam chybí rytmika.
Oregon jsem objevil u kamaráda na Slovensku. Poslouchali jsme "Distant Hills".

Odpovědět