RUSH

Diskuse a fun kluby jednotlivých muzikantů, kapel atd. Jejich historie, koncerty a drby kolem.
Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: RUSH

Příspěvek od Pavel Diok »

Asi se po nich podívám na LP. *2thumbsup*
Martine mám navíc od Rush LP Hemispheres a Signals, tak ti je můžu pustit, jsou v ex. provedení.
Hifi Studio Panský dvůr

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Je to skutocne vynimocna kapela, dlhe roky spolu v tej istej zostave.
Ja som sa k nej dostal len pred par rokmi a nechapem, ze som o nich predtym nepocul.

Mam velmi rad Live DVD z Ria, ale samozrejme tie stare veci od nich su najlepsie. Co ma mrzi, ze som este stale nepocul ich celu discografiu, nejdem sa k tomu dostat.
Neil Peart je moj druhy najoblubenejsi bicman po Mikovi Portnoyovi.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak nyní již upřednostňuji N.Pearta.Připadá mě,že Portnoy se poslední dobou více předvádí,než hraje.Ale je to jen subjektivní pocit.Od Rush mám naštěstí celou discografii,takže jsem tomu rád *hura* .

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Paul,
Portnoy sa predvadza, ale staci si pozriet jeho posledne DVD-cka, napr. "In Constant Motion", kde predvadza ako niektore skladby hra, resp. zive nahravky, kde po celu dobu je natacany kamerou, to je neskutocna podivana.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

jj-vím o tom a znám to.Ale jedno pořekadlo říká,že "méně je někdy více".Ale to neplatí jen pro MP,ale i pro spoustu dalších.Ale to jsme trochu od téma Rush odbočili.

monte
Kontaktovat uživatele:

RUSH RUSH RUSH

Příspěvek od monte »

NAVAJO
http://rush-skupina.navajo.cz/

Mám 11 CD a 1 vinyl od Rush, ale neustále nevím proč mi nesedí, tak si pustím DVD R30 a poslouchám a hlavně sleduji, neboť desku si nevydržím poslechnout až dokonce.
Bubeník a zvukař jsou absolutní dříči, kytarista si myslím nejslabší článek neboť má tlusté, krátké prsty a hraje hlavně přes dvě až tři struny a tím velmi tvrdí muziku, zaplňuje.
Baskytara, varhany slyším obě i když hraje na jeden nástroj a tady nastupuje zvukař a asi počítač.
Zpěv a tady je u mne asi hlavní kámen úrazu, neustále jedna tónina a tón hlasu takový jako by ho někdo dusil žádná uvolněnost, prostě pro mne nepříjemný hlas.
Dále se mi zdají všechny skladby jako jedna asi hlavně tím zpěvem, závěrem berte můj názor jen jako můj pocit, jak Rush vnímám.

Obrázek

*hura* *taktone* *hura* *taktone* *hura* *taktone*

Hau monte

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: RUSH RUSH RUSH

Příspěvek od Ramones »

monte píše:NAVAJO
http://rush-skupina.navajo.cz/

Mám 11 CD a 1 vinyl od Rush, ale neustále nevím proč mi nesedí, tak si pustím DVD R30 a poslouchám a hlavně sleduji, neboť desku si nevydržím poslechnout až dokonce.
Bubeník a zvukař jsou absolutní dříči, kytarista si myslím nejslabší článek neboť má tlusté, krátké prsty a hraje hlavně přes dvě až tři struny a tím velmi tvrdí muziku, zaplňuje.
Baskytara, varhany slyším obě i když hraje na jeden nástroj a tady nastupuje zvukař a asi počítač.
Zpěv a tady je u mne asi hlavní kámen úrazu, neustále jedna tónina a tón hlasu takový jako by ho někdo dusil žádná uvolněnost, prostě pro mne nepříjemný hlas.
Dále se mi zdají všechny skladby jako jedna asi hlavně tím zpěvem, závěrem berte můj názor jen jako můj pocit, jak Rush vnímám.

Obrázek

*hura* *taktone* *hura* *taktone* *hura* *taktone*

Jednoduchá pomoc, všechna CD po 100kč koupím a zbavím tě "utrpení" kolem poslechu Rush.....asi máš jinou představu o hudbě a zvuku :idea:

Hau monte

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Já ti taky poradím: tak je neposlouchej :-) A až to budeš prodávat, půjde to dost rychle.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Po stovce těžko Anežko, fakt jich neposlouchám jak je rok dlouhý, ale já spíše čekám na názor proč se libí. Já se nesnažím RUSH pomlouvat a napsal jsem jak na mne působí.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

... podobná muzika se musí opravdu pořádně naposlouchat. Můj 20 letý syn jim kdysi nemohl přijít na jméno, nelíbil se mu zpěv, myslel, že to zpívá nějaká ženská....ale to mu bylo tak 10 let :D ...od té doby se hodně změnilo a tato kapela se stala jeho nejoblíbenější.
Opravdu nechceš, abychom ti od Rush za šťofku pomohli a zbavili tě utrpení???? :P

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Monte - brach bych to i za 130 kč. :lol:
-jak napsal Ramones-trochu "zvláštní" hlas atd.Takto jsem si před cca 22 lety zvykal těžko třeba na Yes-dodnes patří Yes i Rush mezi mé TOP.
-o kvalitě hry jednotlivých členů si myslím není třeba hovořit.Konkrétně G.Lee toho zvládne při hraní mnoho i nohama...Ale vše je subjektivní.
-hudba dle mého naprosto skvělá-min. ty začátky a klasické fláky-P.Waves/M.Pictures atd.A pořád mají co říct a každá deska je velmi očekávaná.
-jen jestli ty si z nás trochu neutahuješ ;) .Když máš od nich tolik věcí-že by se Ti až tak nelíbili?

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

Monte, ty si z nás děláš tak trošku srandu.
Já scháněl nahrávky Rush začátkem 80-tých let, bo jsem slyšel první desky z kotoučáku BXXX,
potom jsem se dostal k Moving Pictures, Permanent Waves, Signals, a bylo vymalováno.
V tu chvíly srdeční záležitost. Zatím mě to drží dodnes. Nedávno jse viděl video Snake And Arows
a málem jsem si uchcal.
Rád si poslechnu spoustu kapel, ale Rush jsou pro mě NEJ.

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

Tak jsem svůj názor vyklopil, a teď proč:
Ano, Geddy Lee má takový svůj vlastní ječák, který málokdo zkousne.
Ale přímočarost, náhlá změna rytmu, a s tím související tvrdost a tah na branku je pro mě fascinující.
Možná mám ještě někde ve sklepě BRAVO (doba o Floydech, Ramones, apod.) kde se psalo o Neilu - když hraje, kouří se z bicích.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jo jo, Neil Peart je liga. Zkoukni DVD Live in Rio a skladu A batterista. toto jsem viděl na vlastní oči v Praze na koncertě asi před 5 lety a tobyl nášup, dvoje otočný bicí, no nátěr jako bejk. Pro mě osobně nej bubeník, co obslouží neskutečný počet nástrojů a nezamotají se mu přitom ruce.

dismal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dismal »

Přesně!!!
Hodně bubeníků o skladbě YYZ říká- složitá, těžká na ruce apod.
A Neil Peart nasadí svůj nezůčastněný výraz, vidíš na něm jak je vnořený do rytmiky, jakoby bez zájmu.
Pak se pustí do těch kravských zvonců a cinkrlátek a všichni na něj čumí v úžasu.
Prostě bomba!

Odpovědět