80s_Fan

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

80s_Fan

Příspěvek od 80s_Fan »

Zdravím všechny bývalé známé z fsportu, i nově příchozí :)

Také se představím. Moje poslechové místo se nachází v katastru Hlavního města Praha, není to zas tak dlouho, co jsem dosáhl plnoletosti, a o HiFi se zajímám už od dětství. Vždy mě fascinoval zejména gramofon, ale i ostatní přístroje, v té době hlavně kazeťáky - mám nahraných spoustu kazet z té doby. Podle nicku asi poznáte, že můj oblíbený hudební styl jsou 80. léta, také tu muziku i sbírám... Nejradši mám neoromatiky (OMD, Ultravox, Visage...), ale i všechno ostatní (disco, pop, a také německá nová vlna). Nepohrdnu ale jakoukoli jinou kvalitní muzikou, až na drsné styly.

Kompletní sestavu jsem si mohl postavit až po přestěhování do rodinného domu, v bytě na dvě hifiny nebylo místo. Zpočátku sestavu tvořil CDP Technics SL-PS740A, tape deck Technics RS-BX646, tuner Onkyo T-4511 a zesilovač Technics SU-V4. Reprobedny jsem musel vybírat hlavně podle financí a také rozměru, mám tu omezené podmínky. Nakonec jsem si vzal od dědy bývalé tátovy bedny Elektronika Praha - 3 pásmové, známé "bedny z hifiklubu". Už byly hodně hrané, a tak jsem vyměnil basové měniče a předělal zapojení kabelů. Před rokem mi do sestavy přibyl skvělý tuner Sony SA5ES, na který můžu poslouchat čistě německé a rakouské stanice. Posledním přírůstkem byl před měsíce minidisk deck Sony JB930QS. Gramofon byl původně NC470, ale ten jsem před dvěma měsíci vyměnil po doporučení kolegů z fóra za skvělý Pro-Ject Xpression III Comfort.

Tady pár foteček:

Komplet (+ tuner Onkyo 4711, stříbrný nahoře, ten tam nepatří, naopak chybí CDP Technics, je v opravě)

Obrázek

Zesilovač Technics SU-V4

Obrázek

Gramofon Pro-Ject Xpression III Comfort s vložkou AT95E

Obrázek

Sestava hraje slušně, ale přece jen je to základ, plánuju jí postupně vylepšovat, tedy až na gramofon a tuner. Do gramofonu by to pouze chtělo časem lepší přenosku. Šilhám ale po CDP Sony ES (779es, 559es a podobné), a zesilovač taky dozná výměny, Technics má prostě málo vstupů... Jen to chce nějaký peníz :)

Jinak pevně doufám, že toto fórum nedopadne jako fsport, ale díky solidním adminům se toho nebojím ;)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Re: 80s_Fan

Příspěvek od lachim »

80s fan

ještě prosím o foto těch beden.
v mládí jsem měl také obrovské bedny z hifi klubu.
nemám však žádné fotky.
rád si připomenu.
díky

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Bravo, 80s-fane,hezké představení.Ten tuner Ti v dobrém závidím,jakož to také ještě uživatel VKV.Zjistil jsem,že s tou svou šunčičkou mohu na slabší stan.zapomenout.Ještě.že mám PL3 za humny.(právě dávají pořad o B.Springsteen)
8-)
Přes řeku do stínu stromů.

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 80s_Fan »

lachim

Tady je máš, nejdřív s krytem a poté bez, je tam vidět ten měněný basák. Hraje to slušně, někdy se mi dokonce jejich zvuk subjektivně líbí víc, než zvuk sloupových Cantonů u táty...

Obrázek Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Teda priznam sa tie drevene bocnice sa na tento tuner vobec nehodia a ani sa nan normalne nedavali, to musi byt nejaka DIY...chapal by som to keby to mali aj ostatne komponenty ale takto ti to kazi celkovy dojem...o zvuku sa nevyjadrujem, nepocul som tuto kombinaciu

Marty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

MB píše:Teda priznam sa tie drevene bocnice sa na tento tuner vobec nehodia a ani sa nan normalne nedavali, to musi byt nejaka DIY...chapal by som to keby to mali aj ostatne komponenty ale takto ti to kazi celkovy dojem...o zvuku sa nevyjadrujem, nepocul som tuto kombinaciu
taky jsem si toho všiml, to je masakr ten novější design ES a k tomu klasika hranaté bočnice.... Na starší řadě je to paráda, ale toto nevím nevím, na té fotce to se ještě nějak schová, ale naživo při zaobleném předním panelu ta hranatá deska... :(

80s_Fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 80s_Fan »

Jo, je to DIY, ale už od předešlého majitele, a ač to bude znít divně, tak mě se to takto líbí... Samozřejmě teď je to jako pěst na oko, ale až postupně přibudou další ES komponenty s bočnicemi, tak se to bude vyjímat 8-)

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Mozno som to prehliadol, ale v podpise uz mas napisane ze si vlastnikom Sony CDP-559ES no a nikde som necital ci sa to oplatilo menit ho za ten tvoj starucky CDP Technics :mrgreen: . Kedy planujes vymenit zosilovac a bedne? Ten CDP si to zasluzi, inak si vobec neuzijes jeho klady.

PS: Bude z teba "espritak" ?

Odpovědět