ACIBUK

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: ACIBUK

Příspěvek od Oldear »

OK, to mně nenapadlo.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Panelák se třepe celý včetně stěn i podlah.. Každá místnost je tvořena vodorovnými a svislými panely, vzájemně mezi sebou svarenými.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Děkuji všem za rady a tipy. Možnost uchytit na zeď se tady už řešila. Já jsem se z praktických a estetických důvodu rozhodl jít cestou hmotnosti. Tam nějaké odpružení je spíš kontraproduktivní. Proto jsou lepší hroty. Nožičky jsou zatím provizorní. Budou z nerezi a kratší.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Aktuálně testuji a vybírám phono zesilovač.

Rozhoduji se z Soulnote E-2 a Mofi Master phono

Musím říct, že oba to jsou super stroje. Nebude lehké se rozhodnout.
20260123_165820.jpg
20260124_221420.jpg

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Myslím, že to bude stříbrná. Černá nebude pasovat do sestavy.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

acibuk píše:
24 led 2026 22:08
Děkuji všem za rady a tipy. Možnost uchytit na zeď se tady už řešila. Já jsem se z praktických a estetických důvodu rozhodl jít cestou hmotnosti. Tam nějaké odpružení je spíš kontraproduktivní. Proto jsou lepší hroty. Nožičky jsou zatím provizorní. Budou z nerezi a kratší.
je to úplně jedno kam to pověsíš, pořád to bude jen gramofon - nazval bych to retro fetišismus protože za mnohem méně lze pořídit kvalitnější poslech :)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

mcm píše: je to úplně jedno kam to pověsíš, pořád to bude jen gramofon - nazval bych to retro fetišismus protože za mnohem méně lze pořídit kvalitnější poslech
je to úplně jedno kolikrát sem tyhle svý zcestný doměnky pověsíš, pořád to budou jen kraviny - nazval bych to digitální fetišismus neználka co gramofon ani kvalitní zvuk a poslech hudby neviděl ani z rychlíku. :lol:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Liamee
Nie je to fetišizmus, je to jednoduchá technická realita.. CD formát má minimálne o 20dB (10x)lepší odstup S/N (teda aj dynamický rozsah..) a o 40dB (100x) menšie skreslenia ako najlepšie phono. Limity mechanického záznamu sú neúprosné.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

mcm píše:
25 led 2026 15:02
acibuk píše:
je to úplně jedno kam to pověsíš, pořád to bude jen gramofon - nazval bych to retro fetišismus protože za mnohem méně lze pořídit kvalitnější poslech :)
Mám i digitální větev a myslím, že ne špatnou. Moje zkušenost je taková, že nahrávky do poloviny 90let jsou na vinylu v drtivé většině lepší. Pozdější a současné nahrávky jsou většinou lepší na CD, vinyl je charakterově v podstatě podobný. Stream z toho všeho vychází tak nějak. Neříkám, že je špatný, ale je na něm více proměnných.

Dlouho jsem vinylu odolával, ale možná s věkem jsem dospěl k názoru, že ten nedokonalý vinylový zvuk je tak nějak lahodnější uchu. Všichni hledáme dokonalé hifi a zapomínáme, že naše uši mají k dokonalosti daleko.

Komu stačí jedna, digitální nebo vinylová větev tak je šťastný a ušetřil spousty peněz. Já k nim už bohužel nepatřím.

acibuk
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od acibuk »

Mám možnost vyzkoušet slipmat a clamp od SP audio. Musím říct, že přínos je famózní. Vyčistí to výšky, zpevní basy a celkově přidá klid na pozadí. Kdo na to má uzpůsobeny gramofon (poradí vám pan Stranka a Subumbra), určitě vyzkoušejte.

20260131_185534.jpg

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

acibuk píše:
25 led 2026 19:52
mcm píše:
25 led 2026 15:02
acibuk píše:
Mám i digitální větev a myslím, že ne špatnou. Moje zkušenost je taková, že nahrávky do poloviny 90let jsou na vinylu v drtivé většině lepší. Pozdější a současné nahrávky jsou většinou lepší na CD, vinyl je charakterově v podstatě podobný. Stream z toho všeho vychází tak nějak. Neříkám, že je špatný, ale je na něm více proměnných.
Realita je jaksi někde jinde. Fakta i zkušenosti nás HiFistů říkají, že nahrávky do první poloviny 90. let nejsou na vinylu v drtivé většině lepší, z týhle doby jsou nahrávky stejně dobrý jak na vinylu tak na CD. Pozdější a současné nahrávky nejsou většinou lepší na CD a vinyl není charakterově v podstatě podobný. Po první polovině 90. let šel digitál v podstatě do háje a LP jsou tak často lepší než právě jakejkoli digitál, nicměně i LP Loudness War silně zasáhla a ani charakterově ani kvalitou zvuku nejsou podobný, naopak jsou značně jiný (a to horší) než před první polovinou 90. let. Stream z toho všeho nevychází tak nějak, streamovací služby streamujou z naprostý většiny právě ty nejnovější a nejvíc doprasený remastery, což bohužel ve většině případů znamená zvukovou tragédii. Stream ze svý podstaty není špatný, je to prostě jen přehrávání digitálních dat a více proměnných na něm není, každej způsob přehrávání má něco svýho, ale pořád jde v první řadě a zdaleka nejvíc o kvalitu nahrávek.

Odpovědět