agavel

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: agavel

Příspěvek od agavel »

Zase jsem se jednou dokopal osvěžit inzerát na své Quadraly. A zažil jsem neuvěřitelné věci. Docela by mě zajímalo, zda máte někdo podobné zkušenosti.
Úvodem ještě poznamenám, že před několika lety jsem také zkoušel provokovat inzerenty se zajímavými kousky hifi techniky nízkými nabídkami a podobné praktiky. Tedy trochu tomu sportu, kdy se člověk z mála snaží získat co to jde, rozumím.
Na inzerát se mi ale tentokrát ozval člověk, který mi volně přeloženo vynadal, že už s tou svojí trapnou nabídkou otravuju dost dlouho a že pro mě tu laskavost udělá a zbaví mě toho šrotu za 15 tisíc. Což o to, chci 25 s dopravou v ceně, když si pro ně někdo přijede, jsem schopen to ocenit... prostě kdo zná prodej věcí dražších než karton piv, musí občas něco zkousnout. Ale tenhle člověk mě fakticky tím stylem a řešením mého "problému" dostal.
Kromě toho mě překvapilo, že po tak dlouhé době teprve teď přicházejí zájemci včetně vážných nabídek. Asi loňský rok byl opravdu obdobím opatrných rozhodnutí. Nebo je to podobné jako u ostatních inzerátů, kde člověk čeká, až prodá a rok, dva poté se mu na inzerát vyhledaný v hloubi internetu ozve zájemce. Když to srovnám s podmínkami, za kterých člověk může něco zajímavého získat z eBay, tak nad některými nabídkami žasnu. Např. úžasný návhr, že o mé bedny má pán opravdový zájem, jestli bych mu je rezervoval do července či září. Nebo druhý expert už si pro ně měl jet, 15 sms, kde jsme ladili detaily a že si s sebou vezme přítelkyni. A pak mu ráno píšu, co jim mám připravit na oběd, zda nejsou náhodou vegetariáni a odpověď? Že mi posílal mail, nepřišel mi? Že ho to mrzí, ale že si vezme nakonec vyšší model z té série, až na něj narazí.
S hifi se prostě člověk pobaví. Ještě že mě netlačí palec u boty a zatím můžu Quadraly spokojeně poslouchat. Žena ví, že je prodávám, tak je to bez problémů. Asi si budu muset pořídit ještě nějakou větší "investici" a prodávat ji pak 10 let. :D

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

agavel
Moja skúsenosť je taká, že vážny záujemca sa skôr či neskôr vždy najde, nech to trvá aj rok. Niekoľko vecí som tiež predával a viem ako to chodí. Kľudne počkaj, on sa niekto nájde a plus mínus sa na kompromise vždy dohodnete, ak má niekto vážny záujem a nie to kúpiť len preto, že je to lacné. Každý skúsi s cenou niečo spraviť, peniaze neležia na chodníku, ale to neznamená, že to treba akceptovať ak niekto ponúka polovicu alebo podobné čísla.
"úprava efičák"
Držím palce pri predaji *thumbs up*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Chlapi nebuďte na sebe jako chlapci!

Těch legračních příhod při prodeji různých věcí už mám hodně. Ale s velkými bednami přišly ještě větší. Ale beru to sportovně. Zájemci měli většinou dost slušnosti, aby řekli aspoň je mi líto. Teda kromě toho milosrdného samaritána, co mi nabídnul 15. Že tak dobře hrajou, tak je tu klidně snesu dál. Jeden chudák snad vysypal cestou z Brna nějaká ložiska řízení. Osud hifisty ovlivňuje taková spousta věcí :-) Dneska už si troufám říct, že z prvního mailu či dvou poznám, zda to ten člověk myslí vážně a nebo je to jen test co kdyby. Ale co, aspoň se něco děje.
Půjčit je někomu je při jejich váze a rozměrech v podstatě vyloučené, ale pár zájemců tu už na poslech bylo včetně svých komponent. Menší bedny od Authentic či Wharfedale jsem půjčené měl, ale tohle by snad ani nešlo poslat poštou. 50kg na kousek. Sám mám co dělat, když chci přesunout bednu z místa na místo. A zvednou a odnést je v jednom člověku nemožné. Zas to bylo dobré, že malá neměla šanci to převrhnout. Dneska teprve rozumím tomu, co mi Hlava říkal, jak vezl ty své Vulkany z Německa. Ale jsou to zase zážitky na celý život, jen bych příště asi nejel nonstop sám.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Včera jsem byl u známého poslechnout předzesilovač Pass Labs X2.5, který měl doma půjčený a uvažuje o jeho koupi. Připojené to bylo k sestavě TEAC DV-50, nějaký brutální Thule koncák, bedny JBL Ti6K, kabely nordost... Cena není zrovna malá, ale vzhledem k původní zřejmě adekvátní.
Zvukově velmi přesný předzesilovač, místy na můj vkus až velmi chladný a mírně ostrý. Ale ta naprostá čistota byla zajímavá. Ten zbytek se dá doladit kabely a může být částečně i výsledkem akustiky. Zároveň byl připojený Harman Kardon Signature 1.0 (krátce vyráběná řada, než Harman koupil Mark Levinson) cinchovými kabely. Zkusili jsme tedy srovnání, jakkoliv bylo nutné doladit hlasitost na podobnou úroveň. Zvuk byl zajímavý, řekněme posunutý do jiné nálady, rozhodně ne tak čistý a přesný, ale ani tak chladný. Tady by u mě zatím vyhrál Pass, i když cenově je to o něčem jiném. Poté jsme přehodili kabely u Signature tak, aby jel na ty symetrické Nordosty. Netvrdím, že zvuk byl úplně stejný jako u Pass, ale do projevu přišly klady čistějšího podání a zůstala špetka zajímavosti původního podání. Tedy netvrdím, že u mě vyhrál Harman, ale při zvážení investice do Passu jsem prohlásil, že ten rozdíl za to nestojí (mě by za to nestál).
Nakonec mi známý ještě ukázal, co udělá zapojení síťového kabelu Van den Hul od Renowna. Už jsem byl unavený, na kabely tohoto typu nevěřím a ostatně i předtím tam byl zapojený nějaký DH Labs, takže snad docela slušný. Přesto byl zvuk více v pohodě, vytratil se náznak ostrosti a neklidu. Pokud to bylo kabelem, tak to byl posun k mě bližšímu a příjemnějšímu charakteru.

A teď taková osobní úvaha na závěr:
Poslechli jsme několik SACD, co jsem měl s sebou. Kromě Genesis We Can't Dance to byly většinou audiofilní snímky starší i novější. Pustili jsme si i kousek z CD Etta Cameron & Nikolaj Hess než jsem odjížděl. A na základě poslechu musím říct, že při vší té honbě za lepšími kabely a lepšími stroji, tak v této cenové kategorii hrají stroje velmi slušně. A rozdíly v kvalitě masteringu jsou to, co má daleko větší vliv. Ne vliv na charakter zvuku, ale na radost a chuť poslouchat. A když vezmu investici do železa v tomto konkrétním případě, tak se za to dá pořídit už docela hodně zajímavé muziky. Charakter sestavy bych si pak ladil tak, aby mi poslech mé muziky byl příjemným zážitkem, ne nutně na ostrý chladný zvuk, ve kterém hodně věcí dokáže naštvat. Přesto poslech takového pořádně udělaného stroje, jakým bezesporu ten Pass je, je zážitek. Jen bych osobně v daném případě klidně zůstal u výborného podání Harmanu. A myslím, že podobně se nakonec rozhodne i můj známý.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

agavel

může to být i jinak....
neukázal právě ten pass chybu v jiné části řetěžce?
nehledal bych, osobně rozhodně ne, popisovaný charakter (chybu) u passe.

boxer

Příspěvek od boxer »

Nevím jak si Pass s TiKama rozumí,ale po mých zkušenostech s TiKama 6 i 10 u J.Ročka,tak se starým Harmanem si JBL rozumí naprosto výborně.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

lachim píše:nehledal bych, osobně rozhodně ne, popisovaný charakter (chybu) u passe.
Chybu jsem u něj snad nenašel ani já. Ale vždy musíš hodnotit přínos v dané sestavě, pokud nechceš laborovat se změnou mnoha proměnných a výměnou více strojů. I proto jsem nenapsal, že byl Pass špatný. Pouze jsem konstatoval, že mému známému by to nepřineslo výsledek adekvátní prostředkům. Pokud jde o vyznění té reprodukce, také jsem nečekal, že se Pass projeví zrovna takto. Nedá se prostě jednotlivě vsadit na skvělou firmu, ani u drahých věcí. Čím dál víc vidím, že prodejce, který dokáže najít, nabídnout a prodat sladěnou sestavu pro svého zákazníka dělá hodně. A že právě tohle je bonus, který se může obtížně hledat při nákupu z druhé ruky naslepo.

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak tak.

Sladěná sestava z průměrných komponentů může (a většinou ano) hraje lépe než mnohdy sestava s některých spičkových komponentům,naplácnutých k sobě jen dle žebříčků,bodů,....

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

K Pass Labs X2.5 bych chtěl uvézt, že jsem ho měl možnost dvakrát porovnávat s jiným předzesilovačem a na dvou různých sestavách. Jednou to bylo poměrně nedávno s mým Parasound HALO JC2 a poprvé, to už je přes osm let. Ani v jednom případě bych nemohl X2,5 označit za ostrou či syntetickou, ale právě naopak.
Za cenu za jakou se tyhle předky prodávají (kolem 30.000,-) což bych si netroufnul označit jako „není zrovna malá“ je to z mého pohledu velmi příjemná cena, a já osobně bych nic horšího v předzesilovačích doma tedy nechtěl.

Boxerovo poslední příspěvek
Zlatá slova, zrak mi plane... :)
(bez ironie)
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

A když si to ještě jednou pročítám, tak pokud je ta poslechovka moc "živá" holá a bez pohltivých materiálů, k tomu se ještě připočítá charakter těch beden a kabelů Nordost, klidně mohl být přijímán s úlevou laciný, méně rozlišující a otupělý předzesilovač, to je jasné.
Noble Audio - výroba a prodej

boxer

Příspěvek od boxer »

No "starý a dobrý " Harman není vůbec špatný.I když 2.0 je jiný kafe.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Odeslatod agavel v 17 úno 2011 10:26
Včera jsem byl u známého poslechnout předzesilovač Pass Labs X2.5, který měl doma půjčený a uvažuje o jeho koupi. Připojené to bylo k sestavě TEAC DV-50, nějaký brutální Thule koncák, bedny JBL Ti6K, kabely nordost... Cena není zrovna malá, ale vzhledem k původní zřejmě adekvátní.

Cena 29.900 je přímo bych řekl excelentní! Např. já ho kupoval před vánocemi za podstatně vyšší cenu, ale mám ho tedy v 1A 10% stavu...
Jinak zvukově mohu říct toto:
Mám Teac DV50, Pass X2 (nyní i X2,5) a koncák Pass X150 nebo Bryston.

Zvuku můžu vytýkat, co chchi, ale ostrost ani omylem. Zvuk jenádherně jemný, neagresívní,prosotorový. Charakter zvuku u X2 i X2,5 je zcela shodný, u X2,5 je o něco lepší vykreslení detailů a barev, ale není to drama.

Mám spíše obavu, že pokud jsi slyšel něco ostrého, mohl to působit koncák, či bedny, ale X2,5 bych řekl, že ne.
Naopak, dnes mám radši kombinaci X2,5/Bryston, protože s X150 to bylo už takové bych řekl na mě trochu moc barevné, ale moc hezké. Já radši sušší zvuk, kombinace obou Passů už byla trošku přislazená, líbivá (proti sterilní kombinaci BP25/4B-SST).

myslím si, že jak X2, tak X2,5 za dané peníze nemají moc konkurentů. Pravda je, že jako nové stály docela dost.

boxer

Příspěvek od boxer »

dnes mám radši kombinaci X2,5/Bryston

No myslím si,že tento vláček je maximální spokojenost.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

boxer píše: dnes mám radši kombinaci X2,5/Bryston

No myslím si,že tento vláček je maximální spokojenost.
Mám dojem, že nejsi tak zcela v pořádku, Boxere. Možná, že se to dá ještě zvládnout konzervativní léčbou, hochu nešťastnej...
Ty s tím vláčkem máš nějaké bližší zkušenosti? Obávám se, že ne, tak se zdrž odborných omnetářů o výkalu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zdeny

Nevím co máš ty s výkalem,ale já jen a pouze pochválil tu kombinaci.

Máš pocit že i za to se mám léčit? Nebo jsem ti nějak nerozumněl?

Odpovědět