Úvodem ještě poznamenám, že před několika lety jsem také zkoušel provokovat inzerenty se zajímavými kousky hifi techniky nízkými nabídkami a podobné praktiky. Tedy trochu tomu sportu, kdy se člověk z mála snaží získat co to jde, rozumím.
Na inzerát se mi ale tentokrát ozval člověk, který mi volně přeloženo vynadal, že už s tou svojí trapnou nabídkou otravuju dost dlouho a že pro mě tu laskavost udělá a zbaví mě toho šrotu za 15 tisíc. Což o to, chci 25 s dopravou v ceně, když si pro ně někdo přijede, jsem schopen to ocenit... prostě kdo zná prodej věcí dražších než karton piv, musí občas něco zkousnout. Ale tenhle člověk mě fakticky tím stylem a řešením mého "problému" dostal.
Kromě toho mě překvapilo, že po tak dlouhé době teprve teď přicházejí zájemci včetně vážných nabídek. Asi loňský rok byl opravdu obdobím opatrných rozhodnutí. Nebo je to podobné jako u ostatních inzerátů, kde člověk čeká, až prodá a rok, dva poté se mu na inzerát vyhledaný v hloubi internetu ozve zájemce. Když to srovnám s podmínkami, za kterých člověk může něco zajímavého získat z eBay, tak nad některými nabídkami žasnu. Např. úžasný návhr, že o mé bedny má pán opravdový zájem, jestli bych mu je rezervoval do července či září. Nebo druhý expert už si pro ně měl jet, 15 sms, kde jsme ladili detaily a že si s sebou vezme přítelkyni. A pak mu ráno píšu, co jim mám připravit na oběd, zda nejsou náhodou vegetariáni a odpověď? Že mi posílal mail, nepřišel mi? Že ho to mrzí, ale že si vezme nakonec vyšší model z té série, až na něj narazí.
S hifi se prostě člověk pobaví. Ještě že mě netlačí palec u boty a zatím můžu Quadraly spokojeně poslouchat. Žena ví, že je prodávám, tak je to bez problémů. Asi si budu muset pořídit ještě nějakou větší "investici" a prodávat ji pak 10 let.