PítrsPraha, DSOTM:
Špatně jsem se vyjádřil. Simulaci SW jsem dělal tak, že jsme na TDAI nastavil připojení SW dle výběru modelu a variantou 1x (fulmono), nebo 2x (stereo). TDAI to umí v menu takto nastavit. Jsou tam ID všech Lyngdorf produktů, vybereš typ beden a TDAI si přenastaví konstrukční charakteristiku do zesilovače. (Věčná otázky "jak ty bedny budou hrát s tímto zesilovačem" - vyřešena - no nejlépe, protože si výrobce oboje ušil na míru).
Následně se v menu nastaví poziční umístění SW od hlavních beden (vzdálenost v ose X a Y v cm - taky pěkná vychytávka) a dělící kmitočet. Ten se nenastavuje na SW jak je obvyklé, ale v TDAI (varianta ByPass).
TDAI pak upraví frekvenční rozsah pro hlavní bedny a pro SW (ořízne a rozdělí mezi hlavní bedny a SW). Vlastně z celé sestavy udělá klasické 3-pásmové bedny.
Takže lze nasimulovat a poslochat v jakém rozsahu pak hrají hlavní bedny v případě připojení různých variant rozložení SW a modelů SW a nastavení dělícího kmitočtu.
Toto je jiné oproti běžnému řešení 2+1, kdy hlavní bedny hrají pořád stejně a SW je doplňuje navíc a na SW se nastavuje dělící kmitočet.
Zde TDAI ubírá hlavním bednám kmitočty, které posílá do SW. To je ta varianta zapojení ByPass. No a jelikož TDAI takto pracuje s kmitočty i hlavních beden, přepracování nízkých kmitočtů jen do jednoho SW to na hlavních bednách doslova prasí.
SW ještě fyzicky nemám, tuto proceduru teprve budu řešit. Jelikož mě ještě čeká kompletní přestavba nábytku čelní stěny obyváku na zakázku, teprve budu vymýšlet kde budou SW umístěny vzhledem optimální pozici a kontesxtu s nábytkovou úpravou. Tak jak to mám ted je to ještě provizorium, zůstane jen pozice TV a nástěnných FR-1. Na stěnu chci cca 1cm obložku - zádovou desku z pevného materiálu a pak nějaký systém regálů, polic, nějaký stolek pod T a pod a samozřejmě zmizí ty zásuvky

Už se mi to nechtělo přesekávat

Ta zeď je masivní dvojitá obvodovka RD, žádná "kantka", podlahy jsou nejmíň 30cm betonu přízemní části, takže je to všechno pevné jako skála
LYNGDORF mi navrhuje umístění SW ke stěně z vnější strany hlavních beden, případně přímo pod bedny. Tohle bude chtít vyladit právě v souvislosti s konečným nastavením dělícího kmitočtu. Nebrání se ani zabudování, Room Perfect prý vyřeší všechny neduhy (říkají).
Ono to nastavení dělení až k 800Hz je vhodné pro ty menší nástěňáky co Lyngdorf dělá - viz web. K těmhle Full Range to asi nebude smysluplné a půjdu s dělením mnohem níže. Který vstup nakonec použiji se taktéž ukáže až při finálním testu poslechem. Linkový má klasickou děličku na SW. ByPass se nastavuje přímo v TDAI s velkým rozsahem a detaily ohledně pozice SW - 3 pásmový repro systém.
S tím zapůjčením je to bohužel na pykaču, tyhle subwoofery Lyngdorf u nás nikdo skladem nevede, všechno se to objednává z venku.
Kouzelné jsou ty takřka nekonečné možnosti nastavení na TDAI.
POZOR, výškáče mám přímo v ose uší při posedu na sedačce, s tím jsem si vyhrál na centimetry při zaměřování osazování, zase takový zelenáč nejsem Pítrs