Amusia

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Amusia

Příspěvek od Zappadaddy »

Prosím,nevíte někdo něco o členu Amusia?Byl vážně nemocen,myslím na něho,píši emaily a žádná odpověd.Mám vážné obavy o jeho zdraví.Amusia,prosím ozvi se!!!!!!Myslím na tebe a doufám,že je vše v pořádku. *fnuk*

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Re: Amusia

Příspěvek od Michal82 »

Máš SZ.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Připomenme si kdo byl Amusia.Jeho novoroční přání znělo takto:Tak ještě jednou...pár slov...Tož chlapi, jak jistě všichni víme, nadcházející dny je období klidu a míru, kdy se i zbraně odkládají a lidé jsou k sobě nějak hodnější a vlídnější (tedy...měli by). Dnes konečně zapomeneme na ten debilní a často i nesmyslnej předvánoční shon, společně usedneme k slavnostně prostřenému stolu, pomodlíme se a budeme se těšit z toho, že jsme se sešli. Važme si každé společné chvilky, čas neskutečně rychle utíká a ani si pořádně neuvědomujeme, jak rychle stárneme. Jsou to moje první vánoce bez milovaného táty :( , o to více musím vstřebávat každou maličkost, která je mi dopřávána díky mým nejbližším, přátelům a vlastně všem, kteří mě vyloženě neserou. Svět je krásný a MY, pošahanci postihlí "koníčkem" zvaným HI-FI a muzikou(bez které si již život nedokážeme představit) jsme jeho kořením. Buďme na sebe hodní, nezapomínejme na vzájemnou úctu a toleranci... Nezapomínejme, že vánoce nejsou jen rozbalování dárečků, přežírání se a chlastání...nezapomínejme na smysl vánoc! Co tak vám všem vlastně popřát? Zdraví? Štěstí? Spokojenost? Dostatek pohlavní svěžesti? Habakuk peněz? Shrnu to...všem přeju, aby co nejdéle zůstali normální a nesrali své okolí! Když se s kámošem pohádám, vždy to srovnáme u pivka a za chvíli je to OK. U internetových diskuzí je to mnohem komplikovanější a dílo pracně budované dokáže pár blbů střelhbitě rozesrat. Ani já nejsem žádný svatoušek, své chyby si však uvědomuji a dokáži s nima bojovat a kočírovat je. Dost však již mudrcování...tož tedy...HEZKÉ VÁNOCE a nezapomeňte, že Ježíšek je chudej a lakomej, že si stejně budete muset všechno koupit sami.
Petr.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tohle nevyznívá příliš optimisticky.
Snad tím nechceš říci, že Amusia zůstane čestným členem HiFi názorů?

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Hezký den vespolek všem příznivcům hifi a hudby.
Je mi 30 a moc jsem toho v oblasti hifi ještě nestihl.Důvod,proč jsem se zde zaregistroval a teď sem píšu má jiné,temnější pozadí. Petr Matějíček, používající nick Amusia,je otec Martiny,kterou jsem si 28.8.2010 vzal za ženu.Je to vlastně můj příbuzný a proto jsem byl požádán,ať se ujmu slova a napíšu sem,že vše o něm by se mělo psát v čase minulém.I když se Petr s zákeřnou chorobou rval jako bejk a všem okolo sebe vnucoval svůj nezdolný optimismus,věděl, že rakovina slinivky je agresivní děvka.Věděl, že od okamžiku narození je součástí života smrt. Dodnes jsem nepochopil jeho mentalitu a neuvěřitelnou sílu. Ve svém nitru věděl, co se blíží a přesto vše kolem stále naplňoval optimismem,veselím a hlavně muzikou.17.4.2011 vydechl naposledy.
Jeho maželka (a vlastně moje tchýně) objevila v jeho starém diáři přihlašovací heslo do Hifinazoru,mohl jsem si teda kromě všech jeho příspěvků přečíst i s kým vším byl v kontaktu.Vy všichni, kteří jste byli naladěni na stejnou notu s Petrem (jak to v SZ pojmenoval Zappadaddy) a chtěli byste třeba vědět něco více podrobností,není problém.Petr byl bezva chlap a všem nám moc chybí.Opravdu platí-nikdy nezapomeneme!

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Děkuji za zprávu.
Ztráta pro mě i naši komunitu...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tak moc jsem se s ním chtěl setkat,ale už se tak nestalo.Do dopisování s ním mi teď připadá jak kdybych komunikoval se záhrobím.Hodně zvláštní a mysteriozní.Michale já chci vědět více o tomto dobrém muži.Dej vědět jeho blízkým jak moc mne jeho smrt,o které jsem nevěděl tak dlouho, mrzí.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Neznal jsem ho osobně, měl nick který koresponduje s popisem který sem dal Michal82, asi to byl dobrý chlap.
Jsou to smutné věci.
Noble Audio - výroba a prodej

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Tak jsem si vedle přečetl, co napsal Aleska členu fora jménem MusicCollector ("Pro jedno kvítí slunce nesvítí" a jdi dál, život je krásný ale krátký, vychutnej jej a nevzdávej se) a zavzpomínal jsem si, co všechno nám říkával Petr na toto téma. Neuvěřitelně ho v roce 2009 sebralo,když mu nečekaně zemřel táta(děda mé ženy),nejednou jsme ho "načapali",jak potajmu brečí. Přesto se vždy z toho zmaru zvedl a šel dál. Svíralo se mu hrdlo steskem,přesto psychicky dokázal svou mámu udržet nad vodou a s úsměvem na rtech jí dodávat sílu. Nikdo tenkrát netušil, že ho máma přežije. Nikdo jsme netušili, jak dokáže být osud krutý. Toto forum je o hifi a hudbě, proto bych chtěl spíše k tomuto tématu. Petr všechny dokázal šokovat i po smrti,když prostřednictvím svého nejlepšího kamaráda pro všechny pozůstalé připravil rozlučku.Obvykle se smuteční hosté odeberou do nějaké restaurace...V jeho případě byl připraven bigbítový mejdan,kam byli všichni příbuzní a kamarádi pozváni na poslední rozloučení.Ten jeho kámoš vyfasoval kreditku s ext.diskem,kam předem šoupnul všechnu tu hudbu, kterou měl rád. Jeho žena Štěpánka,čerstvá vdova, z toho měla hrůzu, že prý dost jeho hudby je pro ostatní těžko stravitelná. Petr byl velmi tolerantní a nepamatuji, kdy jsem zažil něco podobného, kdy mraky dojatých lidí poslouchaly jeho hlas ze záhrobí. Ještě teď mi běhá mráz po zádech,když si vzpomenu, jak nebožtík na svém pohřbu provází komentářem to, co právě hraje a jak to ovlivňovalo jeho život. A všechno to připravil s vědomím, co ho čeká,brrrr. Absolutně nechápu jeho mentální sílu a vduchu závidím.
Pro mě byl Petr hlavně zdrojem šíleného kvanta hudby, o které jsem neměl ponětí a nikdy bych nepoznal. Od mého táty jsem znal hlavně klasiky typu Deep Purple, Uriah Heep, Black Sabbath, Doors, Jethro Tull, Led Zeppelin,Mayalla,Rolling Stones, Budgie aj. Progresivní rock mi začal lézt do hlavy až po té, co jsem v r.2002 po povodních začal chodit s jeho dcerou a musím říci, že mi to hodně změnilo život. Všechny Petrovi příspěvky jsme si tu probrouzdali (s mojí ženou i tchýni) a díky některým diskuzím i pochopili jeho vztah k hudbě z trochu jiné strany. Poznali jsme, že výše citovaný Aleska je ten chlapík z Neratovic, s kterým měli občas rozdílný pohled na svět a s kterým se právě proto chtěl sejít u pivka (do Nerátek občas jezdil pracovně). Vím, že Michal je ten Zappadaddy, o kterém mluvil, jako o podobném bláznovi do muziky, jako byl on sám a za kým se chtěl vypravit na pizzu. Nikdy nezapomenu, když dostal nemalý obnos za nějaký zlepšovák, básnil o tom, jak si pořídí jeho vysněnou aparaturu, když najednou přišel, že prý budoucnost jeho dětí je důležitější než nějaký prostor či detaily a peníze investoval do koupi bytu. A je s ním sranda i teď. Štěpánka slíbila,že mu bude každý den po celý rok pouštět jeho muziku. Bydlíme teď u ní v baráku(aby nebyla tak sama), předevčírem jsme přišli dolů na večeři a co nevidím,na urně, kterou má stále doma, jsou nasazena sluchátka??? Bere to pěkně postupně a tentokrát že už se to prý opravdu nedalo posluchat .

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Michale jseš moc hodnej,že se tu o něm rozepisuješ.Nemohl by jsi sem šoupnot nějakou fotku Petra?Právě jsem si vzpomněl na skladbu Epitaph od King Crimson a husí kůže vyrazila po celém těle.Určitě ji měl Petr jako jednu z nejoblíbenějších.

Zeď,na které byla kdysi napsána proroctví,
teď praská v základech,
na tomto napsaném rozsudku smrti ,
se sluneční paprsek zářivě třpytí,
když je každý člověk odmítnut,
s jeho nočními můrami a sny,
nikdo nepoloží vavřínový věnec,
jako ticho utopí výkřiky.
Epitaph
Mezi železné brány osudu,
semena času byla zaseta,
napájená ze skutků těch,
kteří poznali a byli poznaní,
poznání je hrozivý přítel,
když nejsou stanovena pravidla,
je osud celého lidstva
v rukách bláznů.

Zmatená vůle je naším osudem,
jako procházka rozpraskanou a rozbitou cestou,
na které se můžete posadit a smát,
obávám se však,že zítra budu křičet žalem,
ano,mám strach,že zítra budu plakat.
Obrázek

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Ještě mám půlminutku, než půjdu za živým bigbítem. Jak jsem si tak pročítal jeho SZ a psaní s tebou, neposílal ti náhodou svoji podobiznu? Abys jako věděl, s kým máš tu čest.
A už letím.

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

Stručně - King Crimson byla jeho extraliga a jsem přesvědčen,že skladba Epitaph patřila na stupně nejvyšší.Proč by jinak hrála při jeho posledním rozloučení v krematoriu (spolu s "Prelude: Song Of The Gulls" aj.)?!Poslouchal pořád a všude,ale byla prostě alba,která si pouštěl pouze ve chvílích,kdy byl sám a mohl se do té atmosféry na 100% ponořit.Jen tak namátkou,co si pamatuji a znám z vyprávění jeho ženy - King Crimson,Genesis s Gabrielem,Yes,EL&P,Quidam,After Crying,Fromuz,Ephrat,Anglagard,Fermáta,Mar De Robles,Pink Floyd,Led Zeppelin,Progres2 a tak bych mohl pokračovat vlastně do nekonečna.Jo a nedal dopustit na Plastiky.Z duše nenáviděl český pop.Říkával,že za to prostě nemůže,že se mu vždy začne otvírat kudla v kapse.Že mu to prostě hlava nebere.Jednou někde četl,že Michal David zanechal na českém národu větší škodu než Husák a že to by se mělo tesat do kamene.Kdysi ho bývalý spolužák požádal o radu ohledně výběru nějaké aparatury v ceně do 100 000.-Kč.Když pak zjistil,co poslouchá,doporučil mu koupi dvou ešusů a 99 900.-prochlastat.A abych nezapoměl,na kytaru si rád hrával staré Spiritual Kvintet.Vracelo ho to do nejranějšího mládí,kdy jako středoškolák jezdíval na čundry.Hm,naše generace je někde jinde.Jeho dcera minimálně obden vzpomíná na jeho brnkání u ohně a se slzami očí sní o tom,že kdyby byl osud přívětivější,mohl v budoucnosti učit hrát svého vnuka.
PS: Ale neposlouchal jen tzv.progresivní rock,měl moc rád Pearl Jam,Patti Smith,Doors,Nicka Cavea,Young Gods,Tool a mnoho dalších.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

zajímavé,i já bych si přál tuto skladbu na svém funerálu.Kdybych měl možnost účastnit se zminovaného ceremoiniálu, určitě bych při poslechu Epitaphu brečel jako želva,tolik neuskutečněných přání,tolik jěště nedokonáno,ve věku kdy si užíváš každého momentu a najednou konec....no nedovedu si to představit,smutné a tragické.Petře doufám,že není všemu konec,snad světlo tam někde je,snad duše Jimiho,Jima,Janis,Kurta,Frankyho,Mejly,Vaška....jsou ti nablízku.

Michal82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal82 »

No jo,matně si vzpomínám,jak krátce před smrtí povídal,že na všem se dá vidět něco pozitivního a že se těší,že se zase setká s Mejlou.Štěpánka nám potom vyprávěla,jak byla u toho,když se s ním Petr kdysi při nějakém jejich vystoupení ještě za komárů setkal a jak měl možnost ještě s nějakýma týpkama zajamovat si.Nepamatuje si,kdo to tenkrát byl,ale vždy prý o Mejlovi hovořil s úctou a obdivem.Určitě se tam nahoře nenudí,věřím,že si ve společnosti lidí,které jmenuješ a které měl rád,užívá.Já osobně bych nikdy nechtěl zažívat pocity,které v sobě Petr dusil.Ke konci věděl,co se blíží a že již není pomoci.Nevím,jestli je Bůh spravedlivý,ale i když byl Petr pěkný kvítko,pobíhá si po světě nemálo podstatně větších darebáků a ha.jzlů.
Při sluchátkovém poslechu mých oblíbených Carptree-"Man Made Machine" přeji dobrou noc.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Carptree. *thumbs up* Zase ta Skandinávie,oblast z které se vynořují v posledních 20 letech nejzajímavější projekty,at metal,pop či progresivní rock,i Carptree jsou velmi zajímavý,díky za tip. *thumbs Určitě máš v rukávu daleko více dobrých doporučení a mohl by jsi pokračovat v duchu Petra a házet je sem na forum,byl bych ti neskonale vděčný!!!!up*

Odpovědět