Asket

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
boxer

Re: Asket

Příspěvek od boxer »

Koukám,že jsi nedůtklivej jako starej dědek.

Tolik keců na malou poznámku. Nenapadlo tě,že třeba myslím barevné provedení koncovek,aby byli IN?

Obrázek

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Askete, *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* :!:
Nádhera - tohle neumím a tak čumím !
Jsi dobrej !

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

boxer píše:Koukám,že jsi nedůtklivej jako starej dědek.
asi tak nejak...

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

kde se da sehnat takovy bomba oplet? a na kolik to vychazi? nechtel bys udelat navod na sestaveni takoveho kabliku?

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

jde o to se umet s tim pohrat nic neni na pet minut ani den....
clovek se s tim rype a plete vecne... a pak nekdo napise "lano"
no promin, ale jako "lano" bych to nepovazoval a ani nechtel pouzit na lozeni...
takze metraz do galanterky a plest... a dal by se sehnat i obycejny oplet tzv hifi... ale me se nelibil
viz.. http://www.audioves.cz/Flexo-oplet-15-mm_g4420.html -45kc nebo za cca 119kc a nebo za 280kc ci jeste drazsi....

ps neumite plest ??? jsou to klas. oplety ze snurek tak jak se dela karabac apod... hold skauting (byvaly ne dnesni) ma preci neco v sobe... pri pleteni je dobre ob neco opletat no ja mam tankovku (6m antenu z tanku... tak posl. casti...)

ale muzete si koupit to "lano" jak vyse psal Boxer a zkusit to nejak vytahat.... ale pochybuji, protoze to byva propleteny zkrz...to uz lepsi pradelni snura... nebo si kupte pancerovou hadici na plyn a to narvete na kabel...ci ze sprchy... moznosti mate plno...
Dale se mi nelibi holy kabel (signalovy) ackoliv je tam napsano cambridge atd...
Navic ve stereu delali testy kabelaze a kupodivu tam popisovali i kable za levny peniz co propletli a ten vyhral v testu a pobil jine za tisice... jenze take uvedli, ze rychle oxidoval (takze na kratko) a nejen tyto ale i jine tipy treba koaxialnich....jako tento

nehlede ze svedu propletat vzajemne kable... ma to i samo o sobe neco do sebe... pac i bez stineni je rozdil (teda jak u ceho..)
ps spise si vsimejte toho "propleteni" kabelaze nez toho zbytku okolo (koncovky a binec).... pac jak jsem psal koncovky aj. se daji vymenit...
Obrázek Obrázek

Boxer k tem koncovkam... me to napadlo.. koncovka se da pridelat kdykoliv.... ale co ja videl byli take zlacene koncovky a tez modre a cervene apod... proto jsem psal o pozlacenych blikatkach... promin, ale nekdy mi to pripadne tak uvaleny jako pc maniaci co maji kdejake svetylka v kompu jako vanocni stromek...
Vis nekdy chci jednoduchost....
Dale dana koncovka vychazi treba okolo 1700-2200kc coz mi pripadalo na kus blbosti uvalene....
Dalsi moznost - to ani vetsina nevi... da se primo odlit ta koncovka a udelat ruzne barevna i duhovka by sla...ci take pruhledna... jak jsem psal- moznosti jsou...jen chtit.

Dale vetsina hifistu si koupi vecicku a jen ji hyckaji.... uz jste lezli do reprobedny ??? ja jo a nekolikrat... prvne okuknout co tam je za vyhybku, ofotit a prostudovat co se da na ni vylepsit....
A ted vsichni co mate Cantony -jako ja si klidne rozsroubujte repraky a kuknete na vytlumeni uvnitr... Fakt ubohost. Sproste narezane platy a ty volne dane (oprene)... kable volne a je jedno zda to tam klepe o pricku apod...takze kable omotat, aby nedelali pripadny hluk vytlumeni prilepit... pridat pricky, kabelaz k vyhybce vymneni za jinou kvalitnejsi, je dobre si pripratit, pak si to zapojte a budete cucet o kolik bedna se vam zkvalitnila...
Muj cd prehravac Denon jsem mel rozebrany 14 dni a vnitrek jsem take tunil odstinoval apod..... dokonce jsem uvazoval to traficko vyhodit a koupit toroidni... jenze nemam parametry na trafo... takze asi mi nezbyde nez jej zmerit a pak....

Ted se chytate za hlavu i to AVC a1SE jsem mel rozkuchane... - yop preci je starsi... takze odprasit povysavat binec apod.... zkontrolovat spoje a pripadne studenych (coz je zajimave tam byli) kratce propajet.. atd... (tu nebylo nic tunit ani odstinovat, pac to ma vsude plechy :lol: jen jsem pod tranzistory aj dal tepelnou pastu na odvod tepla a podotahoval...)
Prach je svinstvo a studenaky jeste vice.... hold to mate jako pc... proste co 1/2roku odprasovaci - cistici servis jinak vam to jednou kikxne...

Dale co se mi nelibi spise opovrhuji neschopnymi lidlmi co nic nesvedou, prominte mi za to.... ale bohuzel. Jako pokud si nekteri mysli, ze jen a jen ten tip dane veci je nejlepsi, protoze to koupil za xxx kc a delana vec je neschopna nebo vec z taiwanu...a nebo ze kupovane je je kvalitni a ne rucne delane... tak mi pripada jako chudak... protoze na taiwanu ci v cine se dela vsechno -at zmetky nebo i velmi kvalitni veci... jde pouze o to co kdo tam da za kvalitni soucastky apod. Rucni prace jsou nekdy kvalitnejsi nez nemenne strojni... Navic vite co tam davate a davate si take zalezet...

Tudiz takovy kablik nejaky spesl (s lepsimi koncovkama bez opletu)... vyjde na cca 8.000kc a pritom by jeho cena mohla byt 1/2... ale bohuzel lidi plati za lenost....

Ps delam ted jeste na jednom kablu a ten krome nekolikanasobneho odstineni ma i filtry apod. v sobe... jsem zvedav na vysledky... chtel bych to pro CD prehravac...mno nevim jak to zase nekdo pojmenuje.. asi anakonda v hadici.. protoze uz ted to je dost tlusty....

jinak az budou lepsi finance a ne z platu ziv. minima tak se koupi lepsi koncovka BEZ reklam aj. efektu.
nakonec nechci rict ze vse rucne delane je extra super.. proste pokus omyl... ale bohuzel bud vyvalite tisice za kable nebo si jej sami vyrobite. a bud dosahnete stejnych ci lepsich vysledku nebo horsich od bezneho kablu

sekal

Příspěvek od sekal »

Asket píše:Dale co se mi nelibi spise opovrhuji neschopnymi lidlmi co nic nesvedou, prominte mi za to.... ale bohuzel.
Něco podobného, avšak v podstatně mírnějším tónu, jsem si před časem dovolil napsat ve svém vlákně Zesilovače tř. A. Měl jsi vidět, co se následně strhlo...:roll:

Jinak co se týče zveřejněného DIY káblíku a dalších tvých aktivit *thumbs up* *thumbs up*....

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Vis ono to je lenost.... pak ti dalsi spise je to o chlubeni hele mam "znacku"

...hold proste lidi mit nejakou nalepku, pac si nekteri mysli, ze kdyz to nema nalepku znacky a kdyz to neni k prodeji na obchode a nebo, kdyz tam neni nacvakle high end apod... ze to je o nicem...

Ja priznavam, ze ten kabel vzhledove neni extra trida.... -ale nikdo se vam s tim nebude piplat..
nebo si zajedete do Pradedu kde se vyrabi tkanicky... hele potrebuji tady oplet cca 4m takoveho vzoru a kdyby te lasky tak tu mate stribrene kabely a ty take zkuste zaplest takove 4m ??? lol silne pochybuji.
Jsem lital po netu a shanel oplety podobneho toho meho "lana".... jo nekde jsem narazil na high end oplet, ale ti vymastenci za to chteli, ze to je high asi 1500kc/m a vypadal uplne stejne jako jako ty cerne co jsem vyse postnul za 50kc/m. Tak uvazuji kdo si koupi ten samy oplet o rozdilu cca 1450kc u high endu ??? fakt nevim.

Koncovky... za to, ze konec je pogalvanizovany pry zlatem nekolik mikronu.... mno vypada to na mosaz, ale budiz.. a cela krabka je polopruhledna ci nejak barevna a tvarovana -tolik stovek za to vymlasknout ?? ... no 200kc bych byl ochoten za to dat. Vice ne.
_Me koncovky si muzu sam doma pogalvanizovat -treba medi nebo stribrem (neni problem) a med ma lepsi vodici vlastnosti... Na galvanizaci nic extra nepotrebujete jen postaci trafo, pak co chcete a jaky material chcete.. (med sezenete vzdy, navic tu mam 3 cihlicky 99.999% stribra cca 150gr) A jak jsem v predchozim psal celou tu krabku si muzu narvrhnout jak chci o sve barve a cele si to odlit... jenze pak nekteri se nemaji jak orientovat, protoze to nema znacku :/

Cenim si lidi co si doma sami vyrobi, predelaji i treba vytlumeni mistnosti dle sebe a Smekam pred kazdym, kdyz udela si treba zesik nebo jak tu se tvori DAC apod.
Me treba prislo prekopani elektriny do zdi do novych zastrcek (jedna vychazi na 200kc) a vypinacu na nejakych 14.000kc v celem byte a to jen diky tomu, ze jsem si to delal sam, pac firma vam to udela do starych zasuvek a do list za cca 12.000 za pokoj -des a hruza.

Nekdy uvazuji kolik stoji takova znacka... zkuste popremyslet treba Sony udela stejny vyrobek jako jina firma, ale za draho...protoze to je Sony -tim nechci rict, ze ma spatne vecicky... ale za ty prasule mate u jine firmy vice muziky....

Ani nevite jak jsem s kolegou mluvil, ze bych ten zesik AVC strcil do svyho kabatku (bedny) sveho designu.. no to jsem nemel rikat... to jako bych dal motor z lamba do trabanta.. :lol:
jenze znate to... kazdy prijde a cumi na bednu ci jinou cast a hleda nejakou znacku... ale co v tom je ?? to je jako u aut nekdo koupi Evo a je stastny... jenze vsichni ocekavaji Lambo aj. a smeji se tomu Evu... ale ze tomu Evu on s lambem neujede a ktere j za 1/3 cenu. to je uz vec druha (a dalsi neodstatky Eva znam)... Inu vetsine jde o design.
A ja nechci preplacet nekomu kdo si nadhodi cenu za svuj napad...

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Tak zdar panove a damy....

Po vcerejsim vyletu do praglu mam uplne jiny zazitek... z vystavy me to tam moc nezaujalo, rikejte si co chcete, ale pred vystavou jeste do 10h ranni jsem byl v nejdrazsi mistnosti s nejdrazsim nastrojem s kolegou, kde se hralo jen pro nas dva. Ted valte bulvy.
Pred praglovskou high end vystavou jsme si sli projit prahu... a tak bloudime vontovskymi ulickama kdyz tu narazili jsme na jeden kostel ve kterem hrali varhany... Tus jak se tam dostat... obesli jsme blok a byli u dveri -vejit ci ne? Jedna pani nas predbehla a vesla my za ni.... ta pani byla nejaka historicka a udelala nam skvely vyklad o historii kostela varhanach atd... ze tam byl korunoval Karel IV apod.. po vykladu pani odesla delat vyklad do chramu sv.Vita a my zustali ve sv.Jakubovi dal a poslouchali ty varhany sami... zrejmne asi to byl nacvik na nejaky varhanni koncert ci co... nevim proste supa.

Po dorazu na high end jsme prolezli mistnosti a z poslechu slo vypozorovat, ze ty mistnosti hraly (akustika). No co rict co me zaujalo B&W Rhone salonek a Dynaudio -futurutech a pak co me zaujalo tak Cabasse... kolegovi se libil i McIntosh (u me spise nesedela mi tam ta hudba v danou dobu jinak take fajn) ostatni at se nezlobi nejak jsem se snazil poslouchat, ale bohuzel mistama jsem slabe hledal prostor... mozna nahravkama a sve jsem radeji nedaval pac vim jaky ohlas na to lidi maji a nechtel jsem to tam rozpoustet.... Muj nazor je ten, ze mistnost dela hodne a v mnoha pripadech ta mistnost hrala. Nechci soudit to zda tam nekdo testoval jak hraje ten zesik ci cd nebo bedny... bral jsem to z pohledu celou sestavu ne na design, ale jak to hraje. Ante...vecne probrane Ante... me se zdalo na bass trochu vyrazne a se sestavou dominantni tak do hradu... no nevim jak v panelaku bych s tim hral... spise jsem uvazoval co chudaci sousedi pri pripadnem mejdanu :D Jako Ante udelali to dobre... ale spise se mi libili B&W hrane na Denonu a Classe. v Rhone ci Dynaudio na 9.patre.

Z cele vystavy mam nejvetsi zazitek fakt z toho kostela a tech varhan sv.Jakuba... to az mistama behal mraz po zadech... pak z cajky. Takze vystava high end u me tolik nezaujala... asi s tim, ze jsem to srovnal o kolik rozdilu je mezi sestavami.... dle me do hifi pridat solidni SW decentne dokreslit a OK. Je to o mistnosti a pak na drobnych detailech... A to jsme jeli do praglu a zpet pendolinem... ani to me nenadchlo, vyhozene prasule jak jsem predem rikal, ale kolega me ukecal... vystava ma neco do sebe... na srovnani masinek a co a jak hraje, mit prehled a okoukat atd... takze tim chci podekovat vsem za vystavu, ktera ma prinos pro mnohe si overit a porovnat coa jak hraje.

PS padla otazka...ty rca konektory kolik stoji ? 2300kc za set (4ks) aha tak nic to u jinde maji take zlacene za 400kc za set i design byl lepsi... ze by cena za ciste zlato ? a 220V koncovky take 1700 a vyse... fakt nezlobte se, ale trochu logiky a ne hrabivost... ukazte mi nejakou skvelou levnou koncovku a ne takove palky. ty 200kc za kus bych jeste byl ochoten dat, ale vic ani nohu... to vice zlata je na signalovych konektorech nez na 220v vidlicce. No nic jdu delat dalsi stineny kablik spise to lano at to ma tak trochu uroven za smesny peniz... misto cerne puvodni tkanicky.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

tak za chvili budu off... uz se mi to veze.

budu doma castecne prekopavat elektrinu na cisty sinus... (jen) menic me stal 10.000 (1200W max.1800W).... ale okolo ta sranda hlavne pridat baterky je komedie...
yop ale mam vyreseno nekolik problemu...
*caste vypadky proudu a jejich nekolikrat rychle nahazovani za sebou ve stanici... tim neodvalim doma uz nic
*dale uz zadne vypadky
*dale uz zadne poplatky cezu
*dale zadne ruseni....
zavisly aby nenastala polarni noc....

jen ted musim natocit zaluzie doma tak, aby v protejsim panelaku nevideli solarko, ktere bude vzdaleno od oken
dale jsem zvedav jak se zmeni zvuk a akustika v mistnosti...
jak jsem psal baterky a menic bude za zdi, kabelaz bude odstinena navic jeji odstineni zesilim... uz jsem si koupil hlinikovou lepici pasku... a kabelaz o prumeru 6mm2 (medi) na zilu... bude dost ne :lol:

ps uvidim kolik to utahne a na jak dlouho... propocital jsem baterie tak na 22hodin by to vse melo jet... ted jde o to kolik doda stavy ten panel... pocitam stejne ze jeste prikoupim jeden - ten samy, pac dodava stavu i zamracenem pocasi....

No nevim uz tak se na me tu lidi divaji divne, kdyz vsichni v okoli maji svicky a ja tu svitim zarivkou... nehlede ze po strane je park a za nim dalsi domy.... a kdyz jsem pustil zesik... to byla pak jeste vetsi sranda.... a ode dneska uplna nezavislost..... jo ostrovni system v panelakove jungle
*hura* *hura* *hura*

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Co ze to jdes kupovat? muzes prosim hodit link?

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Solarni panel - polykrystalicky, baterky regulator, menice a kabelaze...... proste na sidlisti si delam vlastni sit a dlabu na CEZ s jejich vypadkama...
proste takovy maly ostrovni system.... doma mi toho moc nesezere akorat obcas pracka a zehlicka a hifarna - na ni moc casto nehraji... spise asi nejvice mi sezerou svetla a notas a lednice...

Teti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teti »

Asket píše:Solarni panel - polykrystalicky, baterky regulator, menice a kabelaze...... proste na sidlisti si delam vlastni sit a dlabu na CEZ s jejich vypadkama...
proste takovy maly ostrovni system.... doma mi toho moc nesezere akorat obcas pracka a zehlicka a hifarna - na ni moc casto nehraji... spise asi nejvice mi sezerou svetla a notas a lednice...
Jo tak, to potom musis poradne nafotit :) Budes tim napajet celou domacnost, nebo jenom hifi? Muzes me prosim hodit link, kde se daji podobne srandy poridit?

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

No tak ja to kupoval u Neosolar.cz ... jinak toho je plny net....
mozna jsou nekde levnejsi..., ale neosolar jsou komunikativni a poradi...
byt na baraku tak kupuji amorfni panely... a vyslo by me to o hodne min... jenze ja to na strechu dat nemuzu, pac mam ji propojenou s ostatnimi vchody a navic je vedle vezak.... a lidi jsou hovada.... nastesti ne vsichni.

navic panel v pokoji dle ocekavani narusil akustiku.. je to vetsi echo.... uvazuji jak to vyresit (a to jsem jeste nezapl hifi...)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Jak to rict.. jsem asi hluchy :D
Ponevadz nijak nepoznavam rozdil mezi klas. siti a primo z menice..... nebo to zesik ma v sobe nejak uz vyfiltrovane... nevim
Ale pokecal jsem si s firmou jak to by bylo nejlepe vyresit v mem pripade... takze nedavat do serie ale paralerne a vyresit to diodama....
vetsina totiz ma nejake pole a ma to jednim smerem - jih. jenze ja mam okno na vychod a druhe na zapad....
vyresenim do para.zapojeni tak dobiji jeden panel od 6-7h. rana do 19:30 -20:30h ... pac mam jine panely tak to se da...(jsou stavene na 24V) ale diky tomu, ze jsem bral lepsi regulator mohl jsem baterky misto 24V dat na 12V a tim vyuzit lepe svetlo k dobijeni....

Padla tu slova, ze bude teplo... sam osobe ten panel nevyzaruje teplo ani hluk.... mozna bylo mysleno jen kdyz se opre do toho slunko, pac to je tmave... no v nynejsi dobe to nijak nepocituji... jak jsem psal na ten panel zde v pokoji vali slunko od rana do 11h... jinak kdyz je moc pod mrakem tak to dobiji jako vcera pri desti, ale ne do tolika hodin.. ale sami vidite ze ten jeden panel co byl zapojen dobijel pres poledne do vecera...

Ale jak jsem psal... nepoznavam rozdil mezi tou ci onou siti... v nejake zmene mozna bych jsem se mel zamerit na urcite drobnosti.. tak snad, ale nic zretelneho... a ani na cd prehravaci...

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ahoj,

Mozno som to zle precital, ale ten panel mas osadeny z vnutornej strany okna ? Pisal si ze natacas zaluziu aby susedia nevideli.
Pokial ano, mas ho z vnutornej strany, mam pocit ze luce prenikajuce sklom okna nemaju plnu intenzitu. Nieje to poznat na vykone toho panelu ?

Dakujem za ozrejmenie,

Odpovědět