jde o to se umet s tim pohrat nic neni na pet minut ani den....
clovek se s tim rype a plete vecne... a pak nekdo napise "lano"
no promin, ale jako "lano" bych to nepovazoval a ani nechtel pouzit na lozeni...
takze metraz do galanterky a plest... a dal by se sehnat i obycejny oplet tzv hifi... ale me se nelibil
viz..
http://www.audioves.cz/Flexo-oplet-15-mm_g4420.html -45kc nebo
za cca 119kc a nebo
za 280kc ci jeste drazsi....
ps neumite plest ??? jsou to klas. oplety ze snurek tak jak se dela karabac apod... hold skauting (byvaly ne dnesni) ma preci neco v sobe... pri pleteni je dobre ob neco opletat no ja mam tankovku (6m antenu z tanku... tak posl. casti...)
ale muzete si koupit to "lano" jak vyse psal Boxer a zkusit to nejak vytahat.... ale pochybuji, protoze to byva propleteny zkrz...to uz lepsi pradelni snura... nebo si kupte pancerovou hadici na plyn a to narvete na kabel...ci ze sprchy... moznosti mate plno...
Dale se mi nelibi holy kabel (signalovy) ackoliv je tam napsano cambridge atd...
Navic ve stereu delali testy kabelaze a kupodivu tam popisovali i kable za levny peniz co propletli a ten vyhral v testu a pobil jine za tisice... jenze take uvedli, ze rychle oxidoval (takze na kratko) a nejen tyto ale i jine tipy treba
koaxialnich....jako tento
nehlede ze svedu propletat vzajemne kable... ma to i samo o sobe neco do sebe... pac i bez stineni je rozdil (teda jak u ceho..)
ps spise si vsimejte toho "propleteni" kabelaze nez toho zbytku okolo (koncovky a binec).... pac jak jsem psal koncovky aj. se daji vymenit...
Boxer k tem koncovkam... me to napadlo.. koncovka se da pridelat kdykoliv.... ale co ja videl byli take zlacene koncovky a tez modre a cervene apod... proto jsem psal o pozlacenych blikatkach... promin, ale nekdy mi to pripadne tak uvaleny jako pc maniaci co maji kdejake svetylka v kompu jako vanocni stromek...
Vis nekdy chci jednoduchost....
Dale dana koncovka vychazi treba okolo 1700-2200kc coz mi pripadalo na kus blbosti uvalene....
Dalsi moznost - to ani vetsina nevi... da se primo odlit ta koncovka a udelat ruzne barevna i duhovka by sla...ci take pruhledna... jak jsem psal- moznosti jsou...jen chtit.
Dale vetsina hifistu si koupi vecicku a jen ji hyckaji.... uz jste lezli do reprobedny ??? ja jo a nekolikrat... prvne okuknout co tam je za vyhybku, ofotit a prostudovat co se da na ni vylepsit....
A ted vsichni co mate Cantony -jako ja si klidne rozsroubujte repraky a kuknete na vytlumeni uvnitr... Fakt ubohost. Sproste narezane platy a ty volne dane (oprene)... kable volne a je jedno zda to tam klepe o pricku apod...takze kable omotat, aby nedelali pripadny hluk vytlumeni prilepit... pridat pricky, kabelaz k vyhybce vymneni za jinou kvalitnejsi, je dobre si pripratit, pak si to zapojte a budete cucet o kolik bedna se vam zkvalitnila...
Muj cd prehravac Denon jsem mel rozebrany 14 dni a vnitrek jsem take tunil odstinoval apod..... dokonce jsem uvazoval to traficko vyhodit a koupit toroidni... jenze nemam parametry na trafo... takze asi mi nezbyde nez jej zmerit a pak....
Ted se chytate za hlavu i to AVC a1SE jsem mel rozkuchane... - yop preci je starsi... takze odprasit povysavat binec apod.... zkontrolovat spoje a pripadne studenych (coz je zajimave tam byli) kratce propajet.. atd... (tu nebylo nic tunit ani odstinovat, pac to ma vsude plechy

jen jsem pod tranzistory aj dal tepelnou pastu na odvod tepla a podotahoval...)
Prach je svinstvo a studenaky jeste vice.... hold to mate jako pc... proste co 1/2roku odprasovaci - cistici servis jinak vam to jednou kikxne...
Dale co se mi nelibi spise opovrhuji neschopnymi lidlmi co nic nesvedou, prominte mi za to.... ale bohuzel. Jako pokud si nekteri mysli, ze jen a jen ten tip dane veci je nejlepsi, protoze to koupil za xxx kc a delana vec je neschopna nebo vec z taiwanu...a nebo ze kupovane je je kvalitni a ne rucne delane... tak mi pripada jako chudak... protoze na taiwanu ci v cine se dela vsechno -at zmetky nebo i velmi kvalitni veci... jde pouze o to co kdo tam da za kvalitni soucastky apod. Rucni prace jsou nekdy kvalitnejsi nez nemenne strojni... Navic vite co tam davate a davate si take zalezet...
Tudiz takovy kablik nejaky spesl (s lepsimi koncovkama bez opletu)... vyjde na cca 8.000kc a pritom by jeho cena mohla byt 1/2... ale bohuzel lidi plati za lenost....
Ps delam ted jeste na jednom kablu a ten krome nekolikanasobneho odstineni ma i filtry apod. v sobe... jsem zvedav na vysledky... chtel bych to pro CD prehravac...mno nevim jak to zase nekdo pojmenuje.. asi anakonda v hadici.. protoze uz ted to je dost tlusty....
jinak az budou lepsi finance a ne z platu ziv. minima tak se koupi lepsi koncovka BEZ reklam aj. efektu.
nakonec nechci rict ze vse rucne delane je extra super.. proste pokus omyl... ale bohuzel bud vyvalite tisice za kable nebo si jej sami vyrobite. a bud dosahnete stejnych ci lepsich vysledku nebo horsich od bezneho kablu