Je mi 31 let a momentálně bydlím a pracuji v bavorském Norimberku. Všechno se to začalo někde v Mediamarktu ve Würzburgu, kde jsem tenkrát před lety bydlel. Poslouchal jsem si tam nějaké ty sestavy od Yamahy a málem si i jednu koupil, protože to pro mě tenkrát bylo asi tak všechno, co jsem si vybavil pod pojmem hi-fi. Naštěstí jsem předtím několikrát zavítal na tehdejší web Hifi-Passion (tady musí odbočit, moc mě to mrzí že ten web už neexistuje, byla tam příjemná přátelská atmosféra a spousta zajímavých názorů a informací) a rozhodnul se, že asi přece jenom bude lepší se poohlédnout někde jinde než jen v Mediamarktu. Zanedlouho už jsem si domů vezl první repro, a sice zachovalé Audio physic Virgo 2. Na první pohled sice žádná krasavice, ale na druhý pohled a první poslech srdcová záležitost. Nemohl jsem se dočkat, až ty bedny uslyším i u sebe a tak jsem vzápětí na ebay zakoupil i zesilovač Vincent. Bohužel, ale možná i bohudík, jsem ten zesilovač nikdy neslyšel, protože mi pokaždé kompletně vyhodil jističe na celém patře

Po nějaké době jsem opět zavítal k panu Pflugovi jen tak ze zvědavosti a na poslech, případně doporučení síťových kabelů apod.. No a samozřejmě, přišla zajímavá nabídka na bedny Lindemann BL-10 (předváděcí kousky, zkontrolované před prodejem přímo u výrobce). Po pár týdnech/měsících úvah, jsem neodolal a bedny koupil. Na začátku (bedny nebyly pořádně rozehrány) jsem měl chuť všechno vrátit a cítil jsem se hrubě podveden

Dalším krokem byl přestup na digitál. Můj 8200CDQ umí asynchronní USB, takže stačilo zakoupit Mac mini, externí Harddisk, bezdrátový touchpad a klávesnici, všechno to připojit na moji televizi, vylepšit původní iTunes o Pure Music a hotovo.
Další na řadě byla akustika místnosti. Za málo peněz hodně muziky - koupil jsem si 50x50 cm molitanové pyramidy na amazonu a k tomu 50x50 cm obrazové rámy od IKEA, slepil to dohromady a nestačil se divit, jak to mým bednám, které mají bassreflex dozadu, pomohlo. Tento DIY určitě všem doporučuji, změna je obrovská a opatrným přesouváním beden dopředu a dozadu se dá vyladit i hladina basů tak, aby se úplně neztratily.
Dalším krokem, kterému se ale zatím já a moje peněženka zuby nehty bráníme, by asi pravděpodobně byla výměna aparátu, který docela dost zaostává za reproduktory. Měl jsem možnost si poslechnout ve studiu a konečně i u mě doma, kombinaci Lindemann Musicbook 15 (USB-DAC s CD-playerem apod.) + Musicbook 50 (koncový zesilovač v tříde D), nicméně cena 3200+1800 Euro mě drží v dostatečném odstupu. Co se týče projevu, subjektivně mi přišlo, že moje repro hrálo ještě o fous rychleji a klidněji než na Audiolabu. Navíc se teď ozval pan Pflug, že dalším výrazným posunem ve zvuku je možnost nechat v PC "on the fly" pomocí jRiver-playeru konvertovat hudební formáty do DSD a ty potom poslat do Musicbook 15.
Moje aktuální sestava:
Audiolab 8200CDQ+Mac mini+Pure Music - WSS Gold-line kabel - Audiolab 8200P - WSS Silver-line kabel - Lindemann BL-10
Moje hudební tipy:
A.Dvořák - Piano Concerto Op.33 - Sviatoslav Richter, V.Smetacek (CD-Radioservis)
A.Dvořák - Cello Concerto Op.104 - Steven Isserlis (s Berliner Philharmoniker, anebo ještě lépe na úvod pražského jara - bohužel zatím jen na ulozto.cz)
Martin Gasselsberger Trio - Hope
Jessica Gall - Beautiful Girls
Jessica Pilnas - There must be an Angel
Torun Eriksen - Glittercard
Michael Garson - Spirit of Play
Norah Jones - Don´t Know Why
Na fotkách jsou železa nacpány do skřínky pod TV, je to jen prozatimní řešení, protože do masivního racku co by "vévodil" celé místnosti, se mi moc nechce. Nejraději poslouchám v noci v téměř naprosté tmě, je to úplně jiný zážitek jak pro mě, tak pro moje nadprůměrně staré sousedy, kteří již vyndali naslouchací zařízení a jsou v modu "Mute" uloženi ke spánku

Pokud máte někdo nějaké návrhy nebo připomínky či dotazy, budu rád za feedback. Přeji všem na fóru i všem ostatním příjemný poslech a hodně radosti z hudby!
P.S. Jelikož mě poslech hudby opravdu baví, tak jsem se rozhodnul trochu přilepšit i uším mého bratra a za relativně dobré peníze mu po předchozím poslechu sehnal low-cost variantu hifi-sestavy: KEF Q300 nové za 480 Eur, k tomu použitý NAD C326BEE za ca. 300 Eur a USB-DAC Pro-Ject USB S+ za 199 Eur. NAD si s KEF-reproduktory výborně rozumí a můj bratr se nestačí divit