bh69

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bh69

Příspěvek od bh69 »

Audii jsem zaregistroval, ale 55 tisic za nejnizsi model je uz prilis vysoko .. ale libila by se mi.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

popsané požadavky mi nejlépe sedí na kombinaci Vincent + Aurum Cantus *hura*

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

spíše pro ilustraci,
http://www.audiodrom.cz/ac-vs-focus.html
popsanou charakteristiku AC lze v podstatě vztáhnout i na další modely této značky

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Díky moc všem za reakce a za čas věnovaný diskuzi přes SZ. Přehodnitil jsem uvažovanou revoluci a zřejmě budu postupovat po menších krocích - tzv. přískokem vpřed :)

1/ zkusím nahradit postříbřenou dvoulinku Oehlbach za celoměděné kroucené Supra (melo by to udajne zjemnit vysky, tak jsem zvedavy, jestli to trochu pomuze)

2/ žábou na prameni určitě je starý levný CD player Denon, takže zkusim objednat USB DAC Styleaudio Ruby2 a otestuju jaky bude rozdil. Pokud to bude dobry, tak dam konecne dohromady HTPC (Atom330, deska Pegatron, SSD disk + NAS sitovy disk)

3/ zkusim neco udelat s akustikou mistnosti, aby se mi tam vysky nemlatily

4/ vymenim zesik (zatim uvazuju o Audii FL3, kterou snad brzo uslysim v Beroune, o Naimu XS a dost lidi mi tu doporucilo Vincenta 238 z druhy ruky, ale tam mam nejak averzi k te vedlejsi funkci elektrickych kamen :) ) Jestli mate jeste jine kandidaty, budu rad za tipy.

5/ pokud nebudu spokojeny, tak bych se zkusil podivat na jine repro - v zamerovaci jsou JMR, Guru, ProAc, mozna i AC ..

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Mám nabídku na zánovní Naim XS za docela zajímavou cenu - co myslíte, mám ho vzít ?

Stejně se zdá, že na výběr moc není - Vincenta nechci, Audie je hodně drahá (a bude lepsi ?) a nic jiného mi zatím nikdo neporadil. A Naim by mohl splnit můj požadavek na muzikálnost a na pohodový, neagresivní, neanalytický způsob reprodukce ?
Vím, že tady část lidí Naim odmítá, ale prošel jsem různé recenze a názory lidí a nenarazil jsem na žádnou nespokojenost, jen na nadšení z toho jak to konečně místo zvuku produkuje živou muziku .. Tak ted nevim.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Při Tvé " alergii " na ostrost reprodukce by Ti měl vyhovovat..............

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bh69
bez poslechu na svých bednách rozhodně ne.
např. u svensounda lze naim slyšet proti jiné sestavě se stejnými repro!

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

lachim píše:bez poslechu na svých bednách rozhodně ne. např. u svensounda lze naim slyšet proti jiné sestavě se stejnými repro!
Problem je, ze bedny co ted mam planuju stejne vymenit a svensound zatim nove JMR k poslechu nema ... A svensound Naim taky ma ? Na svym webu nabizi jen Atoll.

Samozrejme je logicky nespechat, pockat si na to az uslysim FL3, akorat ze mezitim se Naim nejspis proda.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Já ho neprodávám, ale je zde ve vzorkovně integrovaný model Naim5, aby panstvo slyšelo, jak GURU QM10 hrají s typickým zástupcem anglického " teplého ", uhlazeného zvuku.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Jak jsem ti jiz naznacoval, resp. nabizel, zajed k par klukum z fora, poslechni, abysis udelal predstavu, co ti muze vyhovovat charekterem zvuku. Pak budes vedet smer jakym jit. Myslim, ze lidi, kteri maji sestavy zhruba na urovni kterou zvazujes, je tu dost. Take si myslim, ze nejsou pouze tyto jmenovane znacky pro zvazeni. Ja bych koupil vse najednou, jinak se dostanes do obvykleho kolotoce, jako rada z nas v minulosti. Ver mi, ze par cest se rozhodne vyplati.
Jelikoz se ti toto nechce nejspis podniknout, mas moznost jit do risku, koupit to a uvidis. neni to ale prilis dobra cesta, stoji obvykle dost penez.
Jak pise Milan, charakterem by mohl vyhovovat, stejne jako JMR.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Svensound píše:Já ho neprodávám, ale je zde ve vzorkovně integrovaný model Naim5, aby panstvo slyšelo, jak GURU QM10 hrají s typickým zástupcem anglického " teplého ", uhlazeného zvuku.
a jak hrají ? (Naim5 ale neni to same co XS, ten by mel by uz min uhlazeny a min "teply")

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Svensound píše:Já ho neprodávám, ale je zde ve vzorkovně integrovaný model Naim5, aby panstvo slyšelo, jak GURU QM10 hrají s typickým zástupcem anglického " teplého ", uhlazeného zvuku.
a jak hrají ? (Naim5 ale neni to same co XS, ten by mel byt uz min uhlazeny a min "teply")

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Dovolím si uvést svůj pohled na tvůj "problém":
na vině jsou tyto komponenty:
- stojanová repro Dynaudio Audience 10
- integrovaný zesík Marantz 44 SE Mk.II
- CD Denon 615

Ačkoliv Dynaudio, jde o základ nejzákladnější a ve zvuku to je poznat - typycké atributy zvuku Dynaudio tu jsou - diplomaticky řečeno - dost hodně neštrně předkládané středovýškové pásmo. Zde je to znásobeno levnou výhybkou, který je ve vyšších modelech různě kompenzovaná a v kombinaci s daleko kvalitnějšími měniči pak zvuk úměrně zvýší svoji kvalitu. Oprosti se od faktu, že jde o DA - ano, ale o naprosto nedobře hrající model ) v porovnání s vyššími).

Zesilovař Marantz 44 - to je v podstatě to samé, jako u těc beden. Holý entry low end level model. Marantz umí dobré zesilovače, ale ve vyšších sférách.

A DCD 615?

Podle mého názoru bych začal řešit úpravu pokoje - jak určitě víš na základě své vlastní zkušesnosti, DA opravdu hrají nesnesitelně v místnosti s velkým dozvuke a odrazy od hladkých ploch.Postup řešení tu byl xkrát popsán, tak jako inspirace stačí.

Pakliže splníš tuto podmínku, tedy zatlumíš místnost, začni laborovat s aparátem. I s tím, co máš. Zkus si bedny postavit dál od zdi, změnit poslechovou vzdálenost a td... Půjč si nějaký ten kabel (v Plzni určitě je kde). jestliže se nedostaví očekávané zlepšení, pak se zamysli, kolik peněz můžeš pustit z rozpočtu a udělej si takový výběr: bedny: 50-60% z částky, zesák 25-30% z částky, zbytek nech na CD. Dj si sumu dejme tomu 100.000,- a pak ti vyjdou čísla reálná amožou se dávat návrhy. jestli šlo hypoteticky o tuto sumu, pak na bedny vyčleníš 50-60.000Kč. Například. Na zesák 30, na CD cc 10-15. Tak nějak. A už ti začnou vyvstávat jasné obrysy konkretních přístrojů.
Moji další poznámku ber jako návrh, ne jako dogma. Ohlédni se po strojích z druhé ruky - u beden bu´d opatrný, jde o choulostivé věci. V ceně second handu kolem 60 znamená cenu nového někde přes 110-120tCZlk.A zde už jsou zajímavé dobře hrající modely. Taktéž v zesilvačích i CD.

K požadavku na tvůj zvuk - DA asi nebudou to pravé ořechové pro tebe, protože jejich zákadním "poznávacím" prvkem je právě hodně otevřený přenost středních až vysokých kmitočtů, které ti naservírují "bez zábran". Pravda, takový Esotar T330 se dá poslouchta hodně dlouuuho bez problémů, ale chce své. ProAc či Spnedor by mohla být varianta, vyšší modely Chario, Sonus faber (zde zmíním sladce znějící Concerto za hodně dobrou cenu). Jen bu´d opatrný - ona ta medovost či nasládlost (mnozí by řekli muzikálnost) - může přinést po čase přínést otravu.

Naim - to si musíš zkusit. Nikdo ti asi neřekne- jo, to ber, to je ta pravá volba. Mně například zvuk nejlevnějšího Nait 5i přišel jako dost dobrý s ohledem na to, koli stál. Ale třebas někomu to nebude vyhovovat. Přílišné zabarvení či jiné "nápadné" atributy ve zvuku po čase silně otravují a vadí, že to řešíš nákupem dalšího. Zaměř se tedy na zesilovače, které hrají nenápadně ve smyslu toho, že tě na první poslech neupoutají silné basy, či ostré zvonivé výšky či prostor/neprostor - zvuk není zaostřený, zpěvák je roztažený přes celou scénu a pod. Z dobrých a levných zesilovačů si poslechni klidně pár přístrojů z řady místních konstruktérů - DPA, PM a uděláš si obrázek, jak hraje 200W zesilovač za bratru 15-20tCZK.Typy řady 38X hrají skutečně velmi dobře, ale ne každému se to líbí. Jde o protipol Naimu v nízké cenové hladině.

V CD - já jsem udělal před rokem "kauf naslepo" koupil jsem si Copland 822. Za dobrý peníz a bnelituji - výborné CD s detailním barevným zvukem, solidní konstrukcí a co je pro mě důležité - neprodukuje takové ty balonovité rozblácené basy (jako např. Sony 779ES, který se však jeví jako dost dobrý). Já mám rád tvrdší bas, ale jasný, čitelný a to jsem trefil.

Musíš jezdit, poslouchat, dlat si vlastní úsudek na to, co slyšíš a jestli to je to pravé. Asi se ale napoprvé netrefíš na 10% a budeš možná některé přísdroje měnit za jiné. Tak to holt je.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

typycké = typické :-)
Naposledy upravil(a) Zdeny dne 24 zář 2010 10:49, celkem upraveno 1 x.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

to hb69
To nemá cenu komentovat. Musí to přece slyšet Tvoje ouško. Můj názor při Tvé volbě je irelevantní.
Myslím, že jsme Tě již trochu nasměrovali. Teď místo slovní onanie holt budeš muset vyjet někam do terénu.............

Odpovědět