bh69

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PavelN
Kontaktovat uživatele:

Re: bh69

Příspěvek od PavelN »

Já bych se přimlouval za Onkyo. Také by mě zajímalo, jak hraje.

Dále bych zkusil : http://www.itemaudio.co.uk/wyred_dac1.html

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Zahada rozdilne hlasitosti pres USB vysvytlena. Chyba byla na me strane - zatim jsem nepouzival ani foobar ani asio4all, takze neznam vsechna zakouti nastaveni. Hlasitost byla snizena zapnutou automatickou korekci (replyGain) ve foobaru - po vypnuti to ma stejnou hlasistost jako jine vstupy.

Dalsi chyba byla pak i v nastaveni asio ve foobaru - pri configuraci pres ikonu ASIO4ALL v tray windows vsechno vypadalo nastaveny dobre a regulace zvuku wibndows nemela zadny vliv, ale kdyz jsem se podival na konfiguraci ASIO pres parametry foobaru, tak tam bylo nastaveno vystypni HD zarizeni s resamplem 48/20. Po trose presvedcovani jsem ASII presmeroval na USB vystupni zarizeni, bez resamplu a vypada to, ze se zvuk lehce zlepsil.

Mimoto se mi zda, ze se zvuk DACu trochu meni a otvira (i pres koax, pres ktery jsem to dopoledne porovnaval s CDP), dneska se mi v nekterych nahravkach docela libil a i kdyz porad mam u neceho pocit ubytku detailu a mensi vzdusnosti a pruzracnosti zvuku, uz to mozna neni tak vyrazny. Mozna na tom zahoreni zminovanem na zahranicnich forech skutecne neco bude ... Nebo uz jsem z toho porovnavani zpitomelej a neslysim uz nic ,,,

Kazdopadne davam rDACu jednu sanci :-)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

PavelN píše:Já bych se přimlouval za Onkyo. Také by mě zajímalo, jak hraje.l
vypada zajimave, ale ma nekolik vad
- jeste u nas asi neni k mani
- cena 850$, takze to bude u nas kolem 20 tisic
- plati se za bohatou vybavu, kterou bych pak vubec nevyuzil (mne by stacil holy asynch USB DAC - neco jako Nuforce HD, ale bez sluchatkace)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Posloucham ted moc pekny CD Yo-Yo Ma Obrigado Brazil a tentokrat bych asi dal prednost podani pres USB do DAC.

Sice porad mam pocit, ze trochu chybi dozvuk a ze ty nejjemnejsi detaily hlavne ve vyskach jsou vic vycistene nez bych chtel, ale na druhou stranu treba v krasne skladbe Um a zero, kde hned na zacatku "trilkuje" v duetu klarinet, je jeho barva rDACem lip podana, zni asi o kapku realneji a je lip odlisitelny. Na Denonu je trochu "tenci", nema dost vyrazny klarinetovy tembr (nebo jak se tomu spravne rika) a neni dobre odseparovany. Jsem rad, ze muzu dat rDAC konecne zaslouzeny kladny bodik :)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Poslech dalsich skladem uvedeneho CD Yo-Yo Ma mi rozhodovani, jestli rDAC vratit nebo si ho nechat, nezjednodusil ... Napred pri dalsich dvou skladbach se mi zacalo zdat, ze ten rDAC neni tak spatny, plnejsi, temnejsi zvuk docela violoncelu sedel, i kdyz tam nebyl slyset, jak bych si predstavoval, pohyb smycce na strunach. Klarinet byl taky fajn, jak uz jsem psal.
Ale pak dalsi skladba, napred nejake perkuse a pak rychla kytara v rytmu samby cinkajici ve vyssich polohach. Na Denonu barevny, vzdusny, lehkost, rytmus a pohoda. Bohuzel na rDAC to dopadlo o dot hur - nebyla tam toho ani pulka te atmosfery a strhujiciho rytmu. Ztratila pestrost a presnost zvuku, dopad rukou perkusisty, struny kytary necinkaji, proti CDP nuda a sed, takovy zapatlany, nejak to prekodrca a nezanecha zadny zvlastni dojem ... Takze zase body dolu ..

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Poslech dalsich skladem uvedeneho CD Yo-Yo Ma mi rozhodovani, jestli rDAC vratit nebo si ho nechat, nezjednodusil ... Napred pri dalsich dvou skladbach se mi zacalo zdat, ze ten rDAC neni tak spatny, plnejsi, temnejsi zvuk docela violoncelu sedel, i kdyz tam nebyl slyset, jak bych si predstavoval, pohyb smycce na strunach. Klarinet byl taky fajn, jak uz jsem psal.
Ale pak dalsi skladba, napred nejake perkuse a pak rychla kytara v rytmu samby cinkajici ve vyssich polohach. Na Denonu barevny, vzdusny, lehkost, rytmus a pohoda. Bohuzel na rDAC to dopadlo o dot hur - nebyla tam toho ani pulka te atmosfery a strhujiciho rytmu. Ztratila pestrost a presnost zvuku, dopad rukou perkusisty, struny kytary necinkaji, proti CDP nuda a sed, takovy zapatlany, nejak to prekodrca a nezanecha zadny zvlastni dojem ... Takze zase body dolu ..

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Ten tvoj denon musi byt riadna spicka heh :lol:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Janik píše:Ten tvoj denon musi byt riadna spicka heh :lol:
jo, taky mne to udivuje :shock:

sekal

Příspěvek od sekal »

bh69 píše:No samozrejme ze se na zvuku projevil Alpha procesor, vzdyt to je soucast DACu v tom CDP.
Nevím, kde jsi došel k závěru, že ten tvůj model Denonu je vybaven ALPHA procesorem ? Samozřejmě není, stejně jako ostatní následné řady 6xx.. (viz http://www.hifi-pictures.net/CD/Denon%20DCD-615/CD.htm) To jen pro úplnost....

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

sekal píše:
bh69 píše:No samozrejme ze se na zvuku projevil Alpha procesor, vzdyt to je soucast DACu v tom CDP.
Nevím, kde jsi došel k závěru, že ten tvůj model Denonu je vybaven ALPHA procesorem ? Samozřejmě není, stejně jako ostatní následné řady 6xx.. (viz http://www.hifi-pictures.net/CD/Denon%20DCD-615/CD.htm) To jen pro úplnost....
tak to se omlouvam, nechal jsem se zmast .. diky za uvedeni na pravou miru

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Premyslim v cem ten problem s rDAC muze byt - prevodnik ma v sobe kvalitni, implementaci USB take, takze asi jedine cim to jde zkazit je analogovy vystup. A tam je mozne leccos - mozna i nejaka kusova vada ? Asi by stalo za pokus otestnout jiny kus ...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

zda se, ze nejsem sam koho to napadlo

http://www.audiocominternational.com/ar ... p-208.html

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tady jsem se pokusil sepsat pocity a dojmy z testování Arcamu rDAC

http://jbpod.ic.cz/hifi/Arcam%20rDAC%20-%20minitest.pdf

(prosím nemlaťte mně, co jsem slyšel to jsem napsal ;) )

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dobrý,
proč by tě měl někdo mlátit :?:

*headbang* Jen je škoda, že jsi to sem nepostnul rovnou. Nemáš se za co stydět, je to vynikající !

Odpovědět