bh69

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bh69

Příspěvek od bh69 »

Tak jsem se konečně pustil do návrhu hifi a TV stolku. Zatím první varianta

Obrázek

Obrázek

Chci použít dubovou spárovku 400x1000x38 z Hornbachu, kovový rám napráškovaný na antracit, grafit nebo podobnou barvu.
Čistá výška spodní police vychází cca 16 a horní cca 21cm (to asi ještě změním, aby dole bylo víc místa pro zesilovač).

Vzadu pod spodní deskou by měla být schránka nebo košík (nevíte o něčem vhodném ?) pro uložení "jezevčíka" a napájecích kabelů.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Maly tip: Levou a pravou kovovou cast propojit vpredu i vzadu, vzpery regalu i v predni casti a jednotlive desky regalu ne "na pevno" ale na hroty (bez primeho kontaktu s "kostrou"). A kolecka...nééé...! Bud "puky" nebo take hroty. ;) Pak to muze fungovat.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Kolečka nééééééééééé.Dej raději kluzáky,nebo ty puky a hroty.Mají větší plochu(6-8cm).Když nebudeš chtít vzpěry jak radí Prospero,tak v rohách vyztužit trojúhelníky.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Kolečka jsou super.

Jednou za čas se maj vyčistit cinche a vůbec údržba před prachem je s kolečky radost.
Teď mám hroty a nadávám že sem se vzdal koleček. Kabely to je moje.

Kolečka poodvezly televizi s hifi od stěny a já moh pohodlně vysouvat a nasouvat konektory, uzemnění gramců a phon, skarty televize, síťové šňůry.
Je radost manipulovat kolečkovým rackem.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Koleček se nevzdám :) Přesně jak píše efičák - úklid je bez problémů, propojení kabelů pohodlné ...

Vzhledem k tomu, že chci kompletně přejít na audio PC (resp. streamer), nepoužívám gramec a s CDP počítám už jen jako s rezervním zdrojem, nemá smysl to komplikovat uložením desek na hroty nebo puky. Zesilovač a DAC budou hrát určitě stejně dobře na kolečkách jako na hrotech :)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

DRVOŠTĚP píše:KKdyž nebudeš chtít vzpěry jak radí Prospero,tak v rohách vyztužit trojúhelníky.
O tom jsem uvažoval, ale svařený "jackel" 20x40 na výšku musí udržet na té páce menší než 30cm klidně metrák. Navíc jediná větší váha (zesilovač) bude dole, kde není problém, na prostřední polici bude zátěž minimální, LCD TV na horní pozici taky váží jen něco přes 10kg. Inspiroval jsem se trochu stolky NorStone

Obrázek - nostnost horní police uvádí 40kg

Obrázek - nostnost horní police uvádí 80kg

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Trochu upravená verze - jen dvě příčky, ale silnější (střední police nebude zatížena ničím těžkým a silná spárovka by měla být sama o sobě dostatečně pevná). Aby se nemuselo šroubovat skrz podpěry a dole netrčely hlavy šroubů, přidal jsem navařené držáčky.

Obrázek

Obrázek

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Pěkný,ještě ty kluzáky a nemá to chybu *bravo* *bravo* *bravo*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

DRVOŠTĚP píše:Pěkný,ještě ty kluzáky a nemá to chybu *bravo* *bravo* *bravo*
;) Uznávám, že by to asi vypadalo líp než kolečka, ale kluzáky na dřevěné plovoucí podlaze moc nefungujou... Musel bych dát koberec mezi reprobedny až ke stěně pod stolek ... Ještě to zvážím. Rozměr cca 330x180 asi nebude běžně k mání.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Chlape :o a co podlepit kluzáky samolepící filcovou podložkou? V Jysku a Obi je maj u pokladen za 40,-kč :o :o :o

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

To uz bych pak nepotreboval kluzaky a mohl bych tam rovnou dat jenom nozicky a nalepit na ne ten filc. Kolecka mi ale prijdou sikovnejsi ... Pripadne by sla udelat kompromisni kombinace - vzadu kolecka, tam nebudou videt, a vpredu nohy s filcem.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Já jsem právě s těmi kluzáky myslel rozšíření dolní základny-větší stabilita.Nebude to na těch kolečkách více vratký?A nebo k tomu racku vysoustružit kluzáky vlatní koncepce aby to celkově ladilo. *sunglases*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Stabilita stolku ale zavisi na dostatecnem "rozchodu" a neni dana tim, jestli je pouzita nozicka, hrot, kluzak nebo kolecko. Proto jsem vzadu protahl zaklad konstrukce, aby zadni kola vysla o neco dal dozadu, a predni je taky vytazene az pod kraj desky. Snad to bude dostatecne stabilni i v pripade nejhorsi varianty natoceni kol.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Až pojedu za klukem do Plzně, tak se stavím a probereme to *palec*

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

DRVOŠTĚP píše:Až pojedu za klukem do Plzně, tak se stavím a probereme to *palec*
tak těžký problém to snad nebude :D

Odpovědět