bh69

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bh69

Příspěvek od rrajnoha »

bh69 píše:http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ac-kw.html

to jsem z toho jelen - popisovany detailni zvuk je v protikladu k mym zkusenostem, snad jsem fakt musel mit nejaky vadny kus ...
Zdravim.
Mám rDAC také koupený. Takže PC s foobar(ASIO-ASIO4ALL)-->rDac-->NAD C370-->Authentic Voice - Magic 622. Zvuk je vcelku poslouchatelny - neurazi.

Na druhou stranu v porovnání s CD přehrávačem Denon, který obsahuje DAC od firmy casea.eu také v ceně cca 8000.-Kč byl CD Denon-Casea výrazně lepší - na první poslech.
Vše bylo testováno u kamaráda, který má tento řetězec : uvedený CD Denon-Casea-->Předzesilovač – HYPA300SE-->konce PA300SE(BVAudio.sk)-->Authentic Voice - Magic 622.
Vyměnili jsme pouze a jen zdroj (CD / PC-->rDAC) i CDéčko bylo stejné - vypáleno z poslouchaných FLAC. Když to napíšu "zveličeně", pak rDAC hraje pod dekou-méně jasné a detailní a tím pádem se jeví i více basový = méně vzdušný projev. Basy trošku měkčí, aIe to nepovažuji za handicap. I pocit prostoru byl chudší - méně zřetelná lokalizace nástrojů i zpěváka a to jak pravo-levá, tak předozadní.

Takže dle mého se o žádný zázrak nejedná - kvalita odpovídá ceně. Na druhou stranu se jedná o universální řešení a každé pc/notebook s nastaveným foobarem bude hrát pro běžného posluchače překvapivě dobře.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Pekne popisane, ale zohladnil si predzosilnovaciu cast: HYPA300SE, ktora ma na vysledny zvuk tiez velku mieru prejavu. Ne pochybujem, ze CD Denon od Casea je vyborny kusok.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

rrajnoha píše:
bh69 píše:http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ac-kw.html

to jsem z toho jelen - popisovany detailni zvuk je v protikladu k mym zkusenostem, snad jsem fakt musel mit nejaky vadny kus ...
Zdravim.
Mám rDAC také koupený. Takže PC s foobar(ASIO-ASIO4ALL)-->rDac-->NAD C370-->Authentic Voice - Magic 622. Zvuk je vcelku poslouchatelny - neurazi.

Na druhou stranu v porovnání s CD přehrávačem Denon, který obsahuje DAC od firmy casea.eu také v ceně cca 8000.-Kč byl CD Denon-Casea výrazně lepší - na první poslech.
Vše bylo testováno u kamaráda, který má tento řetězec : uvedený CD Denon-Casea-->Předzesilovač – HYPA300SE-->konce PA300SE(BVAudio.sk)-->Authentic Voice - Magic 622.
Vyměnili jsme pouze a jen zdroj (CD / PC-->rDAC) i CDéčko bylo stejné - vypáleno z poslouchaných FLAC. Když to napíšu "zveličeně", pak rDAC hraje pod dekou-méně jasné a detailní a tím pádem se jeví i více basový = méně vzdušný projev. Basy trošku měkčí, aIe to nepovažuji za handicap. I pocit prostoru byl chudší - méně zřetelná lokalizace nástrojů i zpěváka a to jak pravo-levá, tak předozadní.

Takže dle mého se o žádný zázrak nejedná - kvalita odpovídá ceně. Na druhou stranu se jedná o universální řešení a každé pc/notebook s nastaveným foobarem bude hrát pro běžného posluchače překvapivě dobře.
Pekne popisane, ale zohladnil si predzosilnovaciu cast: HYPA300SE, ktora ma na vysledny zvuk tiez velku mieru prejavu. Nepochybujem, ze CD Denon od Casea je vyborny kusok.
Inac, na hifivoice a ich recenzie zacinam mat nazor, ktory nekoresponduje so skustocnostou, aku som mal ja a trebars bh69.

rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rrajnoha »

palinoch píše:Pekne popisane, ale zohladnil si predzosilnovaciu cast: HYPA300SE, ktora ma na vysledny zvuk tiez velku mieru prejavu. Ne pochybujem, ze CD Denon od Casea je vyborny kusok.
Nechápu jak bych mel HYPu zohlednit ? Zapojili jsme rDAC do dalšího vstupu (Předpokládám, ze vstupy mají stejně parametry).

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

No, Nad C370 ako samostatna jednotka v spojeni s rDAC dava iny zvukovy prejav, ako Hypa + PA300SE + rDAC. V tom je celkom iny retazec a ak zoberieme do uvahy, ze Hyra je skoro rovnako draha ako tvoj Nad, tak je samozrejme, ze zvukovy rozdiel tam bude. Objektivnejsie by bolo na tvojej aparature vyskusat CD Denon-Casea, ako by dopadol v porovnani s rDAC. Ale aj tak si myslim, ze CD Denon-Casea bude lepsia.

rrajnoha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rrajnoha »

to:palinoch

Ale ja jsem nikde nepopisoval projev s NADem (snad jen ze je to poslouchatelne-me to stačí). Jen jsem se zmínil o me konfiguraci. V tomto možná vzniklo nedorozumění.

Vše co jsem popisoval se týkalo projevu na aparatuře mého kamarada. Přece nemohu porovnávat dve rozdílné konfigurace (moji a kamaradovu) a říci, ze rDAC je příčinou horšího zvukového projevu - to by nenapadlo snad nikoho :P .
V poslechovem testu šlo jen o subjektivní srovnání vychvalovaneho rDACu s něčím jinýmv obdobně cenové kategorii.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

O DACu od Casea uvažuju, problém je v tom, že je to pro mne trochu zajíc v pytli, který je jen na objednávku ... Kdyby člověk měl možnost mít na několik dní k dispozici Caseu, DacMagic Plus (případně Magic 6) a M-DAC (asi nejlepší tři cenově dostupné převodníky, které jsou u nás k mání - nebo jsem něco přehlídnul ?)

Odar

Příspěvek od Odar »

Zrovnavat DacMagic Plus s Caseou (hoci Cepheus MK II, nebodaj synchronizovanu verziu) je naozaj odvazne :lol: *headbang*

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

bh69 Strimer magic 6 mam objednany, caka sa uz len na prve kusy do europy. Myslim si, ze tam chybu neurobis.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Odar píše:Zrovnavat DacMagic Plus s Caseou (hoci Cepheus MK II, nebodaj synchronizovanu verziu) je naozaj odvazne :lol: *headbang*
měl jsi možnost je současně slyšet ?

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

palinoch píše:bh69 Strimer magic 6 mam objednany, caka sa uz len na prve kusy do europy. Myslim si, ze tam chybu neurobis.
ale jak vidis, Odar na to ma diametralne opacny nazor .. (prevodnik v Magic 6 je shodný s DacMagic Plus)

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Zvukovo moze byt zhodny, ale moze sa pouzit ako predzosilnovac a stremer. Myslim si, ze sklamat, nesklame. Okrem toho ma upsampling, second generation Anagram Technologies ATF2 24-bit/384kHz audio up-sampling vylepsenu patentovanu verziu iba pre Cambridge audio. Za tie peniaze dostanes naozaj vela muziky.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

palinoch píše:Zvukovo moze byt zhodny, ale moze sa pouzit ako predzosilnovac a stremer. Myslim si, ze sklamat, nesklame. Okrem toho ma upsampling, second generation Anagram Technologies ATF2 24-bit/384kHz audio up-sampling vylepsenu patentovanu verziu iba pre Cambridge audio. Za tie peniaze dostanes naozaj vela muziky.
Jo, je to pekne vybaveny pristroj, jen skoda, ze nezvlada gapless a neumi posun uvnitr stopy. Da se s tim, existovat, ale aspon u prehravani z USB disku by to mohlo fungovat.

Kazdopadne jsem zvedavy jak s nim budes spokojeny, snad ho brzo dostanes.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Tak opravdu nevim cemu dat prednost ze tri dostupnych moznosti - levnějšímu a pohodlnému streameru CA Magic 6 nebo flexibilnejsimu PC se zvukove lepsim (?) M-DAC nebo Cepheus 2 (USB) ... Nebo je jeste nejaka lepsi varianta ? Jak uz jsem psal driv, jde mi hlavne o prirozeny a neagresivni "analogovy" zvuk s realistickym podanim akustickych nastroju a hlasu, se zachovanim barev a ruznych dozvuku, harmonickych, alikvotnich tonu, ktere maji ve zvuku byt (aby to nebylo vyzehlene a utlumene) ...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Nikdo jste neměl možnost prorovnat Magic 6 nebo Dacmagic Plus proti M-DAC ? Čemu by jste dali přednost čistě z hlediska kvality zvuku (pro akustickou hudbu, klasiku, jazz, zpěv ..)

Odpovědět