bh69
Re: bh69
Ted jsem si dal par skladeb Motietti e madrigali od Palestriniho a tady musim uznat, ze M-DAC byl lepsi - plastičtější, rozvrstvenější, hlasy jsou separovanější. Z Denonu je to plošší, jednorozměrný. To by ukazovalo, ze zatimco Denon je v tomhle smeru asi na konci toho co umi, M-DAC uz je naopak limitovany zbytkem retezce.
naopak, ja si zase vazim toho, kdyz nekdo s vic zkusenostma dokaze poraditPavel3 píše:Neber to, co jsem napsal, ve zlém.
z uvedenyho teda asi vyplyva, ze by asi byl nesmysl ted M-DAC vracet (tim spis, ze proti nemu vlastne nic zasadniho nemam - co jsem psal o tech emocich a muzikalnosti se opravdu tykalo zatim nekolika tracku, na jinych zase hral lip M-DAC, takze mas nejspis pravdu v tom, ze to je pak kus od kusu, kdy si to sedne a kdy ne .. jedina vec mne trochu trapi a to je uzsi pravolevy prostor - toho jsem si vsimnul od zacatku, nekdy je to patrnejsi, nekdy ne). Tim spis, kdyz nevim co jinyho bych vzal misto nej. Pokud bych vracel, pak z duvodu rezignace na upgrade.
Otazka teda spis zni - jaky zesilovac (a pripadne reprosoustavy) za rozumnou cenu ?
To bude tvoje rozhodnutí. V současné době ti MDAC opravdu na moc není.bh69 píše:z uvedenyho teda asi vyplyva, ze by asi byl nesmysl ted M-DAC vracet
Nechci se do dalších diskuzí moc pouštět (a ani nemám v zesácích až tak přehled), chtěl jsem jen obhájit MDAC, o jehož kvalitách jsem přesvědčen. Poslouchám poslední dobou hlavně na sluchátka a vyhovuje mi to.bh69 píše:Otazka teda spis zni - jaky zesilovac (a pripadne reprosoustavy) za rozumnou cenu ?
ok, myslel jsem, ze mas i nromalni sestavu zesik-reproPavel3 píše:Nechci se do dalších diskuzí moc pouštět (a ani nemám v zesácích až tak přehled), chtěl jsem jen obhájit MDAC, o jehož kvalitách jsem přesvědčen. Poslouchám poslední dobou hlavně na sluchátka a vyhovuje mi to.
Ako som uz vyssie napisal vyser sa na hladanie rozdielov v zdroji signalu a ries prve bedne.
To je ako by si menil brzdove platnicky za raceove na Fabii htp- sice rozdiel poznas ale ak by si vymenil auto tak aj s najhorsimi platnickami by si dosiahol lepsich vysledkov.
To je ako by si menil brzdove platnicky za raceove na Fabii htp- sice rozdiel poznas ale ak by si vymenil auto tak aj s najhorsimi platnickami by si dosiahol lepsich vysledkov.
To samozřejmě mám (pořizovačka v cenách let 2000-2005 cca 200 tis.). Ale od té doby, co mám HD800, mi sluchátka vyhovují víc.bh69 píše:ok, myslel jsem, ze mas i nromalni sestavu zesik-repro
Ano je to tak, M-DAC sa dost zahrieva, mam vlastnu skusenost a este skor som o tom cital na nemeckych forach.bh69 píše:ještě poslední dotaz k M-DAC - je normálni, ze tak intenzivně hřeje ? horní plocha je docela horká, ruku bych na ní neudržel
Nahodou jsem narazil na tenhle clanek
http://www.computeraudiophile.com/blogs ... y-dac-329/
a ten clovek pise vicemene o tom samem co jsem psal o te hudebnosti/emocich
http://www.computeraudiophile.com/blogs ... y-dac-329/
a ten clovek pise vicemene o tom samem co jsem psal o te hudebnosti/emocich
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... 1182537urlI had many and very different DACs in the past. My beloved Stokes DIY Tube DAC was restricted to S/PDIF and red-book 44/16 audio. I plunged into computer audio with a not-so-great Headroom USB DAC. Then I hot rodded an Apogee Mini FireWire DAC with a hefty DIY power supply. I use an Audiolab M-DAC in our living-room system (and it tends to break from time to time). My main system had a Linnenberg UDC1. And I've listened to the Weiss and many other cost-a-lot stuff. However, while some of those DACs sound pretty good compared to others, they all screw up the music in the same way. And I don't mean the painful "S" sounds and similar boorishness from crummy DACs. Even the «good» DACs take away the life, flesh and breath from the music, very much in contrast my trusted vinyl rig (Scheu platter and bearing, Teres motor, and Schröder arm). The Stokes Tube DAC and the Audiolab M-DAC both allow using different built-in digital filters with different characteristics. The different filters usually sound slightly different, and some sound «better» than others, but they never get rid of the artificial sound completely. But, maybe unfortunately, the filters cannot be turned off completely.
O těch emocích a hudebnosti by to bylo pořád dokola, takže jen k tomu zahřívání MDACu: Ano, jelikož výstup jede v třídě A, tak hřeje.
jasne, k tomu uz asi neni co znova psat, ale ten clanek mne zaujal odkazem na ten DIY DAC - nasel jsem, ze ho u nas nekdo stavel, ale o vysledku uz tam v diskuzi pokracovani chybi ..Pavel3 píše:O těch emocích a hudebnosti by to bylo pořád dokola