O to větší překvapení, když CD přehrávač Denon DCD-615

který v roce 1994-1995 stál 7.500 Kč a dnes je v prodeji za 1.200 - 1.500 Kč přehraje
s cenou 13.990,- Kč !
Povětšinou je potřeba při tišším poslechu spíš ta vyšší dynamika, ale vím jak to myslíš. K podstatě tématu bych dále dodal; mě zase Ruby2 nezklamal (vztaženo k ceně z Káčka), sice vyloženě neohromil ale to jsem ani od té "krabičky" nečekal. Ten charakter zvuku by měl být v podstatě dost podobný Sapphire, takže ještě pár mých postřehů. Je to zajímavé, ale u Ruby dost závisí zvukový charakter na kabeláži, rozdíl je markantnější než když sig. kabely prohazuju u cd přehrávače. Těch kabelů (víceméně střední cen. třída) mám povícero, nějaké VDH, Kimber, MonsterCable, Kraut, Dicovery Tr. atd. a zpočátku jsem se tomu tolik nevěnoval, porovnávaje v rychlosti jen dva mezi sebou (Kraut vs. Guru). Časem jsem ale nechal trvale (Ruby2 - zes.Marantz) propojeného Krautem GuruX, právě ten "zanesl" či přidal do jinak dynamického a dle mého názoru poměrně čistého a neutrálního (tím pádem ale i krapet sterilnějšího, "nezábavného") zvuku určitou jiskru, barevnost a "příjemnou poslouchatelnost", samozřejmě v malých nuancích ale je to slyšet. Poměrně dobrá varianta byla i s VDH 102MK III kde vystouply krásné tekuté a příjemné výšky ale na druhou stranu byl zvuk "tenčí" s basy méně konturovanými oproti Guru. Zajímavé je i to, že dražší VDH, model Thunderline Halogen Free zcela propadl, možná právě proto že je svým osobitým charakterem zvuku sám až příliš detailní a čistý, čímž i sterilní, navíc nemá "tělo", což této kombinaci prostě vyloženě nesedlo. Kimber PBJ zvýšil ještě víc dynamiku (v celém pásmu) a prokreslil více středy, zato ale onu jiskru a barevnost postrádal. Používám DAC především k sat. receiveru a občas i k PC, a tím že má i poměrně dobrý sluchátkáč jsem si zvukově "polepšil" i když takový AudioLab 8200 za dobrou cenu.....ale nic, už bych zas začínal blbnout imrvére dál, navíc chce to rozhodně jednak slyšet a pak si to nechat poslat asi zvenku - tam se už vesele prodává ale u nás ofiko prodejce p.Žaloudek tento model zatím nemá a vypadá to, že v dohledné době ještě patrně ani mít nebude, navíc když si porovnám zač nabízí mekintoše a zač se dají poslat ze Států (!) tak si nedělám o dobré ceně AL8200 u něj iluze.bh69 píše:Vytazena dynamika navic nevyhovuje me potrebe poslechu na nizkych hlasitostech.
ja mel k dispozici jen Kimber co mam bezne na CDP a "tkanicky", takze jsem to stridal, ale nemuzu rict ze by to nejak vyrazne menilo zvuk. Urcite mnohem min nez byl vlastni charakter CD a DACu, takze kdyz jsem dal kimbera jednou na DAC a jednou na CD, nemam pocit, ze by to melo velky vliv.Seeker píše:bh69 píše:Je to zajímavé, ale u Ruby dost závisí zvukový charakter na kabeláži, rozdíl je markantnější než když sig. kabely prohazuju u cd přehrávače.
a mozna je to ta spravna cesta, ktera prinese vic pohody za rozumny penize, nez se stresovat s hledanim nejakyho idealu, ktery hraje o 3% lip nez neco za polovicni cenuSeeker píše:Samozřejmě bych taky přivítal DAC šitý pro moje uši, to jest extrémní muzikálnost, barevnost a prokreslenost zvuku - tu pak hlavně na středech v celém jejich spektru, ale kde je takovýto k mání, existuje vůbec?
Tvé hledání grálu nebude mít patrně nikdy klidného konce, já už na to už vcelku kašlu a jen poslouchám a jestli mi ještě rupne někdy náhodou v bedně a všechno prodám tak koupím klidně třeba i low-end, ale takový, který bude příjemně hladit moje nahluchlý uši.
jak napsal jeden z techniků Slovanetu, neb se jedná již o jevy"Rozdiely tam v skutočnosti možno nie sú, ale ja ich počujem!"
Pod absolutním prahem slyšitelnosti, a to nemluvíme a hluku v místnosti a maskování ucha, ani o zkreslení repro
Pokud prakticky nepozoruješ zvukový rozdíl mezi Kimbrem (neuvádíš ale který) a tkaničkami, pak je upgrade tvé současné aparatury skutečně na místě.Seeker píše:ja mel k dispozici jen Kimber co mam bezne na CDP a "tkanicky", takze jsem to stridal, ale nemuzu rict ze by to nejak vyrazne menilo zvuk. Urcite mnohem min nez byl vlastni charakter CD a DACu, takze kdyz jsem dal kimbera jednou na DAC a jednou na CD, nemam pocit, ze by to melo velky vliv.
O vadne varce Sapphiru nic nevim, ptal jsem se pouze na problemy s hodinami u USB-SPDIF konvertoru m2tech Hiface.Seeker píše:Ještě mě napadlo, někde jsi tuším zmiňoval cosi o nepovedené či vadné várce SAPPHIRů
Ja vim, i proto jsem to risknul a zkusil ho koupit. Tenhle vysledek jsem vubec necekal a neumim si ho vysvetlit. Dost by mne zajimalo jak by hral na jiny sestave, pripadne s jinym transportem (ale proc by na druhou stranu z toho CDP lezlo neco blbe, kdyz sam hraje normalne).Seeker píše:Ty tvoje negativní vjemy z poslechu SAPPHIRu já u Ruby nepociťuji, navíc v tom německým testu se umístil super
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host