bh69
Re: bh69
tak o tom premyslim .. co kdyz za negativni vjemy (neklid, napeti, pocit spatneho timingu) fakt nemuze Sapphire, ale nejaky extremni jitter nebo podobny problem se SPDIF vystupem Denonu ? Je to vubec mozny ?
Taky jsem na to myslel. Každopádně dac v denonu má velkou výhodu díky nepoužití spdif a tudíž lepší možnosti snížit jitter na minimum. Cesta přes externí dac je složitější.
Saphire v tom může být tím, že se hůř vyrovnává s jitterem v spdif signálu. Jestli máš možnost dac poslechnout přes ten Hiface nebo Juli@ z pc, tak to zkus. Nebo nějaký jiný kvalitnější zdroj.
Pokud je spdif výstup špatný, dac prostě má problém.
Saphire v tom může být tím, že se hůř vyrovnává s jitterem v spdif signálu. Jestli máš možnost dac poslechnout přes ten Hiface nebo Juli@ z pc, tak to zkus. Nebo nějaký jiný kvalitnější zdroj.
Pokud je spdif výstup špatný, dac prostě má problém.
to ted bohuzel nemam, leda to pustit pres optiku z onboard zvukovky PC, ale to asi ani nema smysl zkouset ...noaid píše:Jestli máš možnost dac poslechnout přes ten Hiface nebo Juli@ z pc, tak to zkus. Nebo nějaký jiný kvalitnější zdroj.Pokud je spdif výstup špatný, dac prostě má problém.
Hiface jsem zatim nekupoval a v tyhle situaci uz se mi do toho nechce jit, protoze bych prosvihnul moznost vraceni Sapphira ... je to riziko, kdyz nevim jak by to dopadlo (navic i na Hiface jsou kontroverzni nazory).
Spis to zacinam videt tak, ze to jeste chce pockat az se objevi nejaky cenove dostupny a skutecne kvalitni DAC s dobre vyresenym asynchronnim USB vstupem.
Teď jsi mě trochu znejistěl ale přesto mám dojem - není Saphire, Ruby apod. korejský výrobek? Moc bych se nesmálPeer píše:Hoši, Benchmark do toho tady vůbec netahejte.
Pokud ten čínský DAC propadl proti Denonu 615, tak k tomu není co dodat.
Nekupujte takové sračky naslepo.

@bh69: právě proti předcházejícím modelům by měl mít Sapphire opět o něco nižší jitter, tedy naopak opět ještě méně "pocitového neklidu", dále je asi víc než pravděpodobné že skutečný přínos a vyzdvihované vlastnosti Sapphiru se projevují větší měrou úměrně s přidruženými komponenty, když budu mít bedny za 100l, zes. a CDP po 50l tak vřazením Sapphiru z něj vyždímu daleko víc, čímž netvrdím že bude hrát líp jak DAC v drahém, špičkovém CDP ale bude zřetelně slyšet např. ona vychvalovaná prostorovost Saphhiru. Nechci se už taky nějak vracet a plácat v těch kabelech, jenom bych podotkl všeobecně hlavně k domácím testům; čím víc se (napjatě) testuje a přehazuje, přepíná a čím víc srovnávaných komponentů tím víc je pak z toho člověk totálně zblblej. Mně se spíš osvědčila metoda dlouhodobějšího náposlechu, prostě stejnou muziku poslouchám delší čas, třeba týdny a ucho (které není blbec!) si podvědomně dobře uloží "do paměti" charakteristický zvuk. Pak si vyměň jakýkoliv komponent a už (nenápadně ale beze zdání) od prvotní nahrávky slyšíš že to hraje jaksi trochu jinak, v podstatě to zprvu neumíš přesně definovat (lepší, horší?, extrémní případy zde nemyslím), ale časem ti dojde, že i malá změna může být v celkovém přijímání zvuku změnou velkou a podstatnou. Přesněji řečeno pro někoho ano, pro jiného méně nebo vůbec.
Veru, to tiež nie je bohviečo. Za tú cenu poznám ďaleko lepšie riešenie.Peer píše:Hoši, Benchmark do toho tady vůbec netahejte.
Jenze to je prave ten nejvetsi problem, ktery citim (to je tady lepsi slovo nez slysim). Pokud mam opcit ze neco neni v poradku, misto chuti poslouchat muziku citim napeti nebo nepohodu, pripadne mam tendenci snizovat hlasitost, a po vypnuti nebo prepnuti na CDP citim az fyzicky pocit ulevy (!), tak je nekde zasadni problem a je uplne jedno jestli mam bedny za 30 nebo za 100 a jaky tam jsou kabliky. Problem je pak uplne jinde a v jinych radech, nez jestli jeden kabel udela o kousek vetsi prostor nebo malicko jemnejsi vysky.Seeker píše:právě proti předcházejícím modelům by měl mít Sapphire opět o něco nižší jitter, tedy naopak opět ještě méně "pocitového neklidu"
dovolím si připojit svůj názor: jestli jsem to pochopil, máš pocit, že DAC přináší jisté žádoucí zlepšení (hlavně prostor a míra "prokreslení"), ale bohužel za to platíš ztrátou něčeho podstatného - hudba ztrácí přirozenost, stává se syntetickou, agresivní (i když detailní).
podle mě bys měl vyzkoušet nějaké starší kvalitní 14 nebo16-bit cdčko než experimentovat s patlajícím (snad se nebudeš zlobit) Denonem, čínskými DACy a kabely. ztráta času
podle mě bys měl vyzkoušet nějaké starší kvalitní 14 nebo16-bit cdčko než experimentovat s patlajícím (snad se nebudeš zlobit) Denonem, čínskými DACy a kabely. ztráta času
...... a peňazí. Pri týchto veciach treba dobre popremýšlať ešte pred kúpou. Ideálne pred samotnou kúpou vypočuť.dadaft píše:dovolím si připojit svůj názor: jestli jsem to pochopil, máš pocit, že DAC přináší jisté žádoucí zlepšení (hlavně prostor a míra "prokreslení"), ale bohužel za to platíš ztrátou něčeho podstatného - hudba ztrácí přirozenost, stává se syntetickou, agresivní (i když detailní).
To je dobra rada, ale dost nerealisticka .. Jednak neni kde si to poslechnout (viz treba muj zajem o zesik Audia - dovozce mi vubec neodpovedel, nejblizsi prodejce odepsal, ze to sami jeste neslyseli a mit je v dohledne dobe nebudou) a i kdyby bylo tak je podstatny rozdil nekde ve studiu hodinku neco zkouset na uplne jine aparature, nez nekolik veceru doma v klidu. Jinak to vyzkouseni pri objednani z eshopu stoji jen 2x postovne, takze ve vysledku lepsi nez cesta do Brnabrvr píše:...... a peňazí. Pri týchto veciach treba dobre popremýšlať ešte pred kúpou. Ideálne pred samotnou kúpou vypočuť.

Nikde jsem se nedočetl jak jsi to měl propojené,jestli cd šlo přímo do zesilovače a přes DAC jsi pouštěl z HTPC nagrabované CD. Jestli ano tak na vysledném zvuku se mohl projevit taky ALPHA procesor co je v cd od Denonu. Možná je to nesmysl,ale u mne je rozdíl když stejnou věc pustím z Pioneeru a pak z kopie ve flacu,obvod co je v Pioneeru je Legato link a zni to jinak.
No samozrejme ze se na zvuku projevil Alpha procesor, vzdyt to je soucast DACu v tom CDP. Jinak jsem DAC krmil koaxialnim SPDIF vystupem Denona. A tam predpokaldam, ze jdou cista data, nic upraveneho.Robur píše:Nikde jsem se nedočetl jak jsi to měl propojené,jestli cd šlo přímo do zesilovače a přes DAC jsi pouštěl z HTPC nagrabované CD. Jestli ano tak na vysledném zvuku se mohl projevit taky ALPHA procesor co je v cd od Denonu. Možná je to nesmysl,ale u mne je rozdíl když stejnou věc pustím z Pioneeru a pak z kopie ve flacu,obvod co je v Pioneeru je Legato link a zni to jinak.
Tecka za kauzou Sapphire.
Dneska jsem provizorne rozbehnul HTPC, pres optiku. Nepozoroval jsem zadnou objektivne postrehnutelnou zmenu ve zvuku proti propojeni koaxem z CDP. Zkusil jsem mimo jine K.Jaretta - zvukove rozdily nebyly nijak velke, ale na strane CDP opet vetsi pohoda a pocit lepsiho frazovani, "slapani" muziky. Takze pouze potvrzeni predchoziho.
Poustel jsem neco i brachovi (neni hifista, na moji sestave taky neposloucha, takze neni navykly na zvuk Denonu) a i podle neho je to zvukove srovnatelny, ale DAC je ostrejsi, "digitalnejsi", neklidny a tim vic unavujici.
Je mi lito, vim, ze jini majitele jsou s timhle DACem spokojeni, vim, ze vyhral v testu nemeckeho casopisu Audio, ale pro mne je zaver jasny - pouzitelny by byl, ale neni to ono.
Dneska jsem provizorne rozbehnul HTPC, pres optiku. Nepozoroval jsem zadnou objektivne postrehnutelnou zmenu ve zvuku proti propojeni koaxem z CDP. Zkusil jsem mimo jine K.Jaretta - zvukove rozdily nebyly nijak velke, ale na strane CDP opet vetsi pohoda a pocit lepsiho frazovani, "slapani" muziky. Takze pouze potvrzeni predchoziho.
Poustel jsem neco i brachovi (neni hifista, na moji sestave taky neposloucha, takze neni navykly na zvuk Denonu) a i podle neho je to zvukove srovnatelny, ale DAC je ostrejsi, "digitalnejsi", neklidny a tim vic unavujici.
Je mi lito, vim, ze jini majitele jsou s timhle DACem spokojeni, vim, ze vyhral v testu nemeckeho casopisu Audio, ale pro mne je zaver jasny - pouzitelny by byl, ale neni to ono.
Nemate nekdo zkusenosti se subwooferem Epos ELS 300 ?
http://www.highend.cz/productpages/epos/elssub.html
za ty penize vypada docela zajimave, uzavreny system bez BR, co jsem nasel nejaky nazory uzivatelu, tak by mel byt zvukove decentnejsi, rychly a vhodny prave do sterea na muziku ...
http://www.highend.cz/productpages/epos/elssub.html
za ty penize vypada docela zajimave, uzavreny system bez BR, co jsem nasel nejaky nazory uzivatelu, tak by mel byt zvukove decentnejsi, rychly a vhodny prave do sterea na muziku ...