bh69

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

bh69

Příspěvek od bh69 »

Zdravím všechny,

jsem tu sice jen příležitostně a nejsem uplně pravý hifista, ale mam rád muziku a zajímá mně jak dosáhnout její co nejreálnější a nejpříjemnější reprodukci v domácích podmínkách. Jsem ročník 69, bydlím v Plzni . Od popiku v pubertě jsem se přes folk (Plzeň byla tenkrát městem Porty) postupně propracoval k oblibě klasiky, staré hudby, opery, jazzu, etna, folkových i rockových písničkářů, šansonu ... prostě dobré muziky, převážné akustické.

Poslechovou aparaturu mám skromnou - cca před 15 lety jsem první úspory po nástupu do zaměstnání investoval sestavy
- stojanová repro Dynaudio Audience 10
- integrovaný zesík Marantz 44 SE Mk.II
- CD Denon 615
- tuner NAD 402

Pak jsem měl i jiné hobby, jiné starosti a hlavně peníze utápěl jinde (bydlení), takže tahle sestavička, plus DBV-S Technisat (přes který chytám zajímavé stanice jako Bayern klasik apod.) mi vydržela dodnes. Ale už mi přestává vyhovovat a rád bych ji vyměnil za něco znatelně lepšího, co by mi přineslo pohodovější a uspokojivější poslech. Současně si chci zařídit z jednoho pokoje i pořádnou posluchárnu. Takže představu co chci mám, s představou jak toho dosáhnout je to už horší :-) Budu rád za každý tip a radu (ale aby se tohle vlákno moc nezvrhlo v diskuze o detailech, prosím raději o soukromé zprávy - díky. Zajímavé podněty sem pak zapracuju).

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: bh69

Příspěvek od bh69 »

Budoucí poslechovka má sice cca 18m2 ale je dost úzká a ještě ji potřebuju využít jako pracovnu s PC stolem. Takže na nějaké velké bedny to nebude, mám pochybnosti, jestli vůbec uvažovat o sloupovkách ? Aby se zachoval odstup od bočních stěn vychází rozteč na osy beden někde mezi 1,6-2,0 m a i vzdálenost posluchače od reproduktorů bude takto malá. Výhoda je, že v místnosti mohu celkem bez omezení experimentovat se zatlumením nebo s difuzory.
Přes okno plánuju silnější závěs, před radiátor asi nějaký "difuzor" ve formě roštu ze dřeva. Naproti na levé boční stěně otevřená knihovna.

Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Stará Dynaudia Audience 10
Obrázek

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Zvažované nové repro - sloupovky

- JM Reynaud Cantabile Supreme (snad použitelné i do malé místnosti)
Obrázek
http://www.jm-reynaud.com/jmr_us/cantabile_supreme.html

- Aurum Cantus V6F
Obrázek
http://www.aurumcantus.com/aurumcantu-l ... er_v6f.htm

- ProAc D18 (?)
Obrázek

- Tannoy DC6 Signature

- Usher Mini Dancer

Zvažované nové repro - stojanové

- JM Reynaud Bliss Silver
Obrázek
http://www.jm-reynaud.com/jmr_us/bliss-silver.html

- Aurum Cantus V3M
Obrázek
http://www.aurumcantus.com/aurumcantu-l ... er_v3m.htm

- ProAc

- JMFocal 1007S (uslyším v nejbližší době)
Naposledy upravil(a) bh69 dne 20 zář 2010 10:50, celkem upraveno 1 x.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Zatím zvažované zesilovače

- Vincent 234 (určitě skvělá mašina, ale ta spotřeba a topení se mi moc nelíbí ..)

- Naim XS (vím, že jsou na něj kontroverzní názory, ale taky dobré recenze a nadšení majitelé)

- Atoll IN200 Reference nebo dělené PR100SE + AM80/AM100

- Cambridge 840

- ???

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

- nebo nejaky Densen ?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dej si dotaz, kdo je z Plzně a okolí a na čem hraje a zda je možný poslech.
Nezapomeň, že každá poslechovka bude jiná a jinak to tedy bude hrát. Neukvapuj se, chce to klid a rozvahu.
Z tvého výběru bych osobně šel do spojení Vincent + Aurum, on ten zesík ve třídě A a dlouhý pásek má něco do sebe. Je to ale zase jen otázka názoru, někdo třeba právě ten pásek zatracuje a já jej naopak obdivuji.
Chce to slyšet a mít přestavu, kam až můžeš v rozpočtu jít, zda nutně nové, či z druhé ruky, dříve cenově nedosažitelné...

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Aleska píše:Dej si dotaz, kdo je z Plzně a okolí a na čem hraje a zda je možný poslech
To jsem uz udelal, ale zatim se mi nikdo neozval (zatim vim, ze kousek od Plzne bydli sostakovic, jinak jsem nikoho tady nenasel ..)

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Tak to je pro plzeňáky pěkná ostuda ! *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down*

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Ono je těžké hledat, spousta lidí se tady stydí za to, odkud jsou.
Nevím jaký je problém dát si město pod avatar. Lidi se potom mohou lépe domlouvat na setkání nebo jiné akce (např. když pojedu na výstavu do Prahy, tak mohu vzít cestou lidi, apod.).
Omlouvám se za *offtopic*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mark Levinson - Ano. To zní logicky. Ovšem je to blbost. Pokud to bude fórum o háčkování, tak OK. Město si dám. Ovšem u hifi je to všechno jinak. Levné ty krámy rozhodně nejsou. Tedy alespoň u mě rozhodně ne. U tebe pokud vím taky tak. A lidi jsou jen závistivé hovada. Nic víc. Možná, že ne všichni, ale 99% určitě ano. Takže žádné fotky, žádné město a žádné informace. Alespoň já to rozhodně doporučuji. Už jsem slyšel o jednom případu vykradení. Tak proč provokovat? Nestojí to za to.

Jo a ještě jedna poznámka. U tebe ta Ostrava tak trochu nesedí ne? Nebude to taky tak trochu kamufláž? :mrgreen:

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Že by potrefená husa?
No ták, nestyď se.

Ne, vážně. To jsme tady hodně offtopic a bh69 zasíráme vlákno.
Nemyslím si, že by někdo podle města mohl odhalit něčí bydliště. Jasně pokud někdo bydlí "Pod smrkem 4", tak je to odhalitelné, ale když si tam dáš město (např.Praha, Brno, Olomoc apod.), tak to není nic konkrétního. Nevím jak bych hledal třeba Alesku v Neratovicích.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Opatrnost urcite neni od veci, tady plati mlceti zlato :)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ale abych to vrátil k původnímu tématu ... Mám asi takovouhle představu, resp. požadavky
- aby výměna přinesla za rozumný peníze znatelný a jednoznačný zlepšení reprodukce (tj. abych jen nenahradil jedny nedostatky jinýma)
- zvuk by měl být přirozený, neutrální, nenápadný v tom dobrém slova smyslu - aby člověk zapomněl, že poslouchá nějakou aparaturu. Nehledám něco "líbivého" ve smysl záměrného "vylepšení", ale taky ne sterilní, sice detailní ale suchý projev bez radosti z muziky.
- důraz na základ muziky, tj, na středy a jejich barevnost, "kulatost", realismus akustických nástrojů i zpěvu
- výšky neagresivní, vzdušné, příjemné, nemusí jich být přehnaně moc a měly by dát přirozenou barvu hlasu, sopránu, houslím apod.
- basů nemusí být moc, i vzhledem k malé místnosti, ale zase by měly být přirozené, s barvou a rytmem, pevný, žádný hučící nebo dunící "mlhy"
- naprostá priorita je, aby to nebylo unavující nebo nějakým způsobem po čase obtěžující, radši míň a přirozený a pohodový, než sice efektní ale po čase obtěžující nebo nepřirozený
- další podmínkou je, aby to hrálo dobře potichu. Poslouchám spíš meditačně, na bežné hlasitosti asi jako při sledování TV (a ani tu nepouštím moc nahlas). S tím souvisí i přiměřeně jemná schopnost regulace zesílení, abych pak nemusel mít hlasitost někde u nuly a po jednom kroku to začalo řvát :)

Dá se to vůbec splnit ? :)

Odpovědět