BloodyBrick

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

BloodyBrick

Příspěvek od BloodyBrick »

Zdravím vás, napadlo mne, že když už se zde na fóru (ačkoliv většinou pasivně) již nějakou tu dobu vyskytuji (cca rok a půl), tak se zde též představím. Za zasvěcení do poslechu hudby a tím pádem i do Hi-Fi vděčím svému taťkovi, takže zde píši svým způsobem i za něj. Poprvé mne s Hi-Fi seznámil, když mne bylo asi 6 let a to pomocí A/V přijímače Pioneer VSX-708RDS, repráků Pioneer CS-9070 a kazeťáku CT S670D s equalizérem GR209. Tato sestava se poté rozrostla o CD Pioneer PD S707, Gramec Pioneer Pl 990, DVD Pioneer jehož typ si již nepamatuji a doplnění na plnohodnotné domácí kino tedy 5.1 (všechny repra Pioneer) a subwoofer Pioneer S-W700S. Se sestavou jsme byli a zároveň i byli nuceni býti spokojeni až do roku 2010. Nějaký ten rok samozřejmě trvalo vycvyčení si sousedů a domovníka, který bydlí hned nad námi, na hlasitější hudbu a nakonec se zadařilo :) . Můj otec vyrůstal na rocku a ilegálním nákupu a nahrávání si hudby z rakouských rádií, takže jsem nemohl dopadnout jinak, než že budu poslouchat to co on. Nejraději ze všech médií má kazety, kterých má od A do Z + alfa - každé písmeno 9 kazet. Některé z nich jsou již 30 let staré kousky a je na nich vidět, že se o ně staralo s láskou, protože ještě stále velmi dobře hrají. Já jsem již vyrůstal na CD, ale poslední cca 2 roky se zaměřuji na poslech LP, kterých mám zatím "jen 35". Hudba kterou mám nejraději a která mne nejvíc uspokojí je progresivní rock. Již v asi 10 letech jsem si "ujížděl" na Pink Floyd - The Wall, kteří se chudácí ve Walkmanovi točili den co den :D a druhá kazeta byla Pink Floyd - A Momentary Reason Of Reason, na druhé straně byli Jethro Tull - Crest Of a Knave. Na ZŠ jsem byl Pink Floyďák a jiné pro ně nadávky - nu čím víc smíchu s tím větším zaujetím jsem své oblíbence poslouchal. Z toho se nakonec vyvinul můj "seznam" nejoblíbenějších kapel a to jsou Pink Floyd, Marillion (obě éry), Eloy, Anathema, Jethro Tull, The Alan Parsons Project, IQ, Coma, Camel. Samozřejmě poslouchám toho mnohem a mnohem víc, ale tohle byl seznam těch pro mne nej (snad jsem nikoho nezapoměl). Nejradějí mám, když narazím na Youtube nebo Last.Fm na nějakou kapelu, kterou neznám a teď objevuji její tajemství. Poslední to byli Eloy a polská Coma.

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Re: BloodyBrick

Nyní tedy v roce 2010 byl plán jasný - oddělit video od audia - tj film od hudby.
Současná sestava a na dlouho dobu konečná - snad kromě výmeny A/V a subwooferu (někdy v budoucnu) - je : Video část :
A/V Pioneer VSX 708RDS, Pioneer LX-50, Evolve Blade 2 (náhrada za VHS) 5 repro od Bose - 201 (přední), 161 (zadní) a VCS10 (centr).

Audio část : CT-S670D, PD-707S, GR-209, Pro-Ject Debut 3, HK 980 a reproduktory Acoustic Energy Aelite 3.
´
Subwoofer (již výše zmíněný) je zapojen přes přepínač jak do A/V tak do HK 980.

Posun oproti původním Pioneerum je obrovský a to ty reproduktory stále nejsou rozehrané - zapojeny byly na 24.12. takže jsme si udělali takové audio vánoce.
----
Jen abych nezapoměl - jmenuji se Robin, je mi 20 a jsem z Brna. Jak vám jistě již došlo, panelák bydliště mé jest.
--
Na závěr pošlu pár fotografií.

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Pokud poslouchám na PC tak nejraději si dám nohy na stůl a poslouchám ze sluchátek KOSS Ur/29 zapojených do stereo zesilovače ASAHI - (zůstal po otcovi z jeho mladých let). Svoje PC šumítka na hudbu prakticky nepoužívám - Logitech Z4.

To by bylo tak zatím vše.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

BloooB

"Nemo se mnou poslouchá Frankie Goes To Hollywood- Welcome To The Pleasuredome"
... famózní muzika. mám to na cd a nějaký remaster, nepovedený, na sacd.
zdravím svou krevní skupinu!
táta ti ukázal krásného koníčka.
pěkná sestava, fajn parťáci.
už jsi měl doma the wall od mfsl??

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Bohužel od MFSL nemám nic. K tomu jsem se ani časově ani finančně nedostal, abych si to sháněl.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

BlooB

jako fanoušek pink floyd si rozhodně od někoho půjč tohle mfsl!!
je to ohromná pecka.
the wall od emi je totiž proti tomuto vydání zcela mrtvé.
nemusíš kupovat. půjč si.
také jsem jezdil dlouho jen záložní kopii.
mě otevřel tyhle dveře zdejší pimbeche....díky mu za to.
neváhej. budeš čubrnět. v brně jsou určitě 2 k půjčení

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

BloodyBrick , jsi člen dle mého gusta ! *thumbs up*

Výborné představení, vše ideální, taťka jak se patří.
Můj kluk vypadá na sportovce a to nemohu sloužit...jen podpořit. :P
Také jsem vyšel z kazet, nejlépe chromdioxidky do sluchátek, nebo na jezefčíka.

Právě mi dohrál Teh Alan Parson Project. *jupi*
Libové LP dobře pressované a nahrané. Miluju anglické rohy a květnaté aranže.

Trošku jsem musel ladit gramofon na tu desku, po Šostakovičově symfonii to pro něj nebylo to pravé, ale už to jede jako po másle.

Buď tu s námi rád !

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Jak bude po zkouškách, tak se zkusím po tom MFSL někde podívat. Mohl bys mne prosím navést, kde přesně se dá půjčit?
--
Od Alan Parsons Project mám nejradší Tales of Mystery and Imagination, I Robot a samozřejmě Eye In The Sky a to zřejmě proto, že je tam slyšet jeho práce na Dark Side Of The Moon, především pak ve skladbě Mammagamma.
--
Chystám se, že si přečtu ty básně od EA Poea a pak to spojím s tím albem - překlad textu a tak.

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

hoj, jak říkáte vy mladší, sosni tady tedy pokud nemáš kde půjčit ;)
http://www.avaxhome.ws/music/format_bit ... _mfsl.html

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

lachim píše:BlooB

jako fanoušek pink floyd si rozhodně od někoho půjč tohle mfsl!!
je to ohromná pecka.
the wall od emi je totiž proti tomuto vydání zcela mrtvé.
nemusíš kupovat. půjč si.
také jsem jezdil dlouho jen záložní kopii.
mě otevřel tyhle dveře zdejší pimbeche....díky mu za to.
neváhej. budeš čubrnět. v brně jsou určitě 2 k půjčení
Tiez som si ho konecne kupil v originale...

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Jelikož jsem se k tomu nedostal dříve, píši s "malým zpožděním" :-). Jak jsem uvedl v popise sebe sama, chystala se výměna A/V. Nakonec po "malém problému" s A/V od Harmana (popisuji v recenzi značky H/K) přistál u nás Onkyo TX-NR579. Tento A/V si k BOSE skvělě sedl a zvukově vychytané pasáže, jako útoky hlubinnými bombami ve filmu Das Boot či závod kluzáku ze Star Wars 1 apod, přehrává s nevídanou přesností a dynamikou. Včetně největšího problému sestavy a to centrálem BOSE, se kterým si nevěděl rady ani starý Pioneer ani H/K AVR 158, který byl se zlou odejit.
Zvláště Das Boot je težký k přehrání, protože se střídají tichounké pasáže s šepotem a kapáním vody s výbuchy bomb, praskáním kovu, řevem atd. a Onkyo opravdu umí toto přehrát tak, aby bylo slyšel vše a ještě k tomu za tuhle cenu v nevídané kvalitě.

Onkyo jsme samozřejmě doplnili LCD s LED podsvícením a to Philips 37PFL4007H.
Již zbývá jen někdy vyměnit subwoofer. Pokukuji po Acoustic Energy Aelite, aby si sedl především k audiu, kde jej Aelite 3 vskutku potřebují, ale 14tis je přece jenom poněkud více, než bych zrovna mohl obětovat.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Jakýkoli upgrade se nesmí uspěchat - raději počkat a koupit později.

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Tento A/V si k BOSE skvělě sedl a zvukově vychytané pasáže, jako útoky hlubinnými bombami ve filmu Das Boot či závod kluzáku ze Star Wars 1 apod, přehrává s nevídanou přesností a dynamikou
Tě obdivuju, co vše jsi zažil. Se v životě nenudíš. *2thumbsup* Jinak nic ve zlým, jen si nešlo trošku nerýpnout. ;) Každopádně Onkyo a Bose je asi ne moc čast používaná kombinace. A jsem rád, že je tady další kinohifista. *palec*

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

Upřímě, rýpnutí jsem v tom nenašel :D a pokud tam vskutku někde je, tak to k diskuzi patří. Pokud narážíš na hodnocení zvuku, tak moc kvalitně nahraných filmů v 5.1 není, proto jsem vybral namátkou tyhlety profláklé, aby každý věděl. Dále ta dynamika atd. nezapomenout ve které cenové hladině se pohybuji a A/V soustav či přímo multi-sestaviček od Sony aj jsem slyšel dost. Takže je s čím srovnávat.
Naposledy upravil(a) BloodyBrick dne 26 říj 2012 18:48, celkem upraveno 2 x.

BloodyBrick
Kontaktovat uživatele:

--Smazána duplicita--

Odpovědět