Zdravím vás, napadlo mne, že když už se zde na fóru (ačkoliv většinou pasivně) již nějakou tu dobu vyskytuji (cca rok a půl), tak se zde též představím. Za zasvěcení do poslechu hudby a tím pádem i do Hi-Fi vděčím svému taťkovi, takže zde píši svým způsobem i za něj. Poprvé mne s Hi-Fi seznámil, když mne bylo asi 6 let a to pomocí A/V přijímače Pioneer VSX-708RDS, repráků Pioneer CS-9070 a kazeťáku CT S670D s equalizérem GR209. Tato sestava se poté rozrostla o CD Pioneer PD S707, Gramec Pioneer Pl 990, DVD Pioneer jehož typ si již nepamatuji a doplnění na plnohodnotné domácí kino tedy 5.1 (všechny repra Pioneer) a subwoofer Pioneer S-W700S. Se sestavou jsme byli a zároveň i byli nuceni býti spokojeni až do roku 2010. Nějaký ten rok samozřejmě trvalo vycvyčení si sousedů a domovníka, který bydlí hned nad námi, na hlasitější hudbu a nakonec se zadařilo

. Můj otec vyrůstal na rocku a ilegálním nákupu a nahrávání si hudby z rakouských rádií, takže jsem nemohl dopadnout jinak, než že budu poslouchat to co on. Nejraději ze všech médií má kazety, kterých má od A do Z + alfa - každé písmeno 9 kazet. Některé z nich jsou již 30 let staré kousky a je na nich vidět, že se o ně staralo s láskou, protože ještě stále velmi dobře hrají. Já jsem již vyrůstal na CD, ale poslední cca 2 roky se zaměřuji na poslech LP, kterých mám zatím "jen 35". Hudba kterou mám nejraději a která mne nejvíc uspokojí je progresivní rock. Již v asi 10 letech jsem si "ujížděl" na Pink Floyd - The Wall, kteří se chudácí ve Walkmanovi točili den co den

a druhá kazeta byla Pink Floyd - A Momentary Reason Of Reason, na druhé straně byli Jethro Tull - Crest Of a Knave. Na ZŠ jsem byl Pink Floyďák a jiné pro ně nadávky - nu čím víc smíchu s tím větším zaujetím jsem své oblíbence poslouchal. Z toho se nakonec vyvinul můj "seznam" nejoblíbenějších kapel a to jsou Pink Floyd, Marillion (obě éry), Eloy, Anathema, Jethro Tull, The Alan Parsons Project, IQ, Coma, Camel. Samozřejmě poslouchám toho mnohem a mnohem víc, ale tohle byl seznam těch pro mne nej (snad jsem nikoho nezapoměl). Nejradějí mám, když narazím na Youtube nebo Last.Fm na nějakou kapelu, kterou neznám a teď objevuji její tajemství. Poslední to byli Eloy a polská Coma.