Např. https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ilence-2-0
to snad ani nejde komentovat
Ale četl jsem, že tady kousek od nás už po druhé naletěl manik podvodníkům s kyberměnou, má cca minus 1,1MKč, tak čemu se vlastně divím.
Např. https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... ilence-2-0
to snad ani nejde komentovat
Ale četl jsem, že tady kousek od nás už po druhé naletěl manik podvodníkům s kyberměnou, má cca minus 1,1MKč, tak čemu se vlastně divím.
Tak nekomentuj a jdi a udělj si sám.
Ikdyž to je spíše estetika jak účinost.
Je na každém čemu je ochoten věřit a nebo spíše co má ochotu sám odzkoušet a tím získat vlastní zkušenost.
Také jsem pochyboval o vlivu podložek pod bedny a pak mi spadla brada!
Ale zde se vše hází do jednoho pytle a soudí se jen podle obrázku a hlavně ceny !
Ty její předchozí alba (mimo covidových) jsou strašně ukřičené, hudba jak sirény. Naopak to poslední album Swiftové mě baví.
Tady si se syntezátory hodně vyhrál a to já můžu. Akorát je strašně dlouhééé.
Ale, co nemůžu je osobní poslechová zkušenost, a proto s ní šup do mého seznamu, pro který jsem trochu upravil název.
Audio mýty a urban legendy verze 2.0
Akustické doplňky (nemyslím opravdové produkty pro akustické ošetření poslechovky nebo studia)
Bi-wiring
Filtrace aka pračky
Hi-Res Audio
Kabely - od propojovacích včetně digitálních, přes reproduktorové a sluchátkové, po napájecí (tzv. butikové)
Přístrojové pojistky, jističe, samostatné přívody, zemnící boxy s něčím a zemnící kolíky
Mechanická izolace
Osobní poslechová zkušenost
Podložky pod kabely
Příslušenství na zahoření kabelů
Síťové zařízení
Strašení jitterem
Reclocker
A ten kdo nesouhlasí, že ona legendární osobní poslechová zkušenost nepatří na tento seznam, odkazuji ho sem.
Výsledky klidně vložte sem, rád je tam za vás všechny předám.
Hoši (Tomáš, Jarda69, zdenek57),
Lidé jako Booker jsou potřeba, aby se z HiFistů nestali pomatenci, kteří se navzájem podporují ve svých hloupostech. Je však těžké rozumně argumentovat. Podívejte se na své poslední příspěvky. Jsou to jen dětské, hádavé poznámky bez argumentů. Na ty lze reagovat jen podobně, což nikam nevede.
Mám své zkušenosti
Respektive měl jsem (argument že mne to bavilo neobstojí)
Poté co jsem se setkal s Booker jsem cca 25 let s Hi fi poslal do kopru.(byl jsem pomatený a dělal hloupá rozhodnutí)
Tak nějak by setkání s lidmi jako je Booker mělo dopadnout Pavle ?
To je sice pravda, ale taky to je od jednoho extremu do druheho. Jeden extrem jsou ti, co basti veskere hi-fi bizu a slysi i travu rust a druhy extrem je tady Booker, co si asi neco precetl na ASR a hazi tady rychle soudy bez zjevne zkusenosti a chapani nekterych souvislosti. Navic i Bookerovi zrejme nevadi ignorovat nektere kvalitativni a naprosto objektivni zalezitosti. Staci se podivat na mereni fr. charakteristiky, co tu postoval v jinem vlakne, kde mu v podstate pod 100Hz nehrajou basy. Nebo pripadne jeho ignorace vlivu dynamickeho rozsahu nahravky na kvalitu poslechu, kdyz se tu nezdraha doporucovat nahravky s bidnou dynamikou. Jak mam potom takoveho cloveka brat vazne?
Ve vsech kategoriich tohoto seznamu (i mimo nej) se samozrejme najdou produkty, ktere by se daly oznacit jako podvod, nebo manipulativni marketing. Obecne ale napriklad:
Bi-wiring - opravdu to nema zadny vliv? Ja nevim, nejsem expert, ale konstrukter moji sestavy mi rikal, ze to nejaky maly vliv mit muze dle toho jak je navrzena vyhybka v repro. A to je velky objektivista, skola B. Sykory.
Filtrace / pracky / samostatne rozvody - opravdu to nema zadny vliv a neni tam souvislost se zarusenim lokalni site?
Analogove kabely (repro, propojovaci) - i velci konzervativci a objektivisti se shodnou, ze nejake rozdily jsou. To, ze jsou rozdily male a spousta lidi to resi naprosto neumerne a utraci za to silene castky, to uz je trochu jina vec.
Straseni jitterem - on nekdo strasi jitterem? To je asi dle me reakce na CD transporty, kde pointou bylo prokazat, ze kvalitativni rozdily mezi ruznymi CD transporty existuji. Jinak nevim o tom, ze by probihalo nejake straseni jitterem.
Reclocker - jak uz psal Fidji, nejake vyuziti to ma, byt v hifi velmi okrajove, takze zadny podvod nebo mytus.
Pokud tedy budeme tvrdit, ze si jedna strana vymysli a veri vsemu, tak pro me je tento seznam vlastne to same, jen na opacne strane spektra. Kdyz uz se nekdo pusti do takovych soudu, coz bych ja nikdy neudelal, protoze ne vsemu rozumim, tak bych predpokladal, ze to bude jasne a exaktne vysvetleno. Takto je to velmi manipulativni a minimalne nepresne.
Největším přínosem pro Hifi komunitu by byla ochota obou pólů seriózně komunikovat .
Bohužel přes svůj optimismus v to nevěřím.Jsou tu tváře které k sobě nikdy nenajdou cestu.(mnohde je to v osobní rovině).
Naštěstí je to “jen “ koníček a většina lidí je soudná a používá svůj rozum případně nabyté zkušenosti(někdy je dobré si pročíst i ty “protipóly”.)