Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od Jarda69 »

Pavel_LXmini píše:
04 čer 2024 11:34
Hoši (Tomáš, Jarda69, zdenek57),
Lidé jako Booker jsou potřeba, aby se z HiFistů nestali pomatenci, kteří se navzájem podporují ve svých hloupostech. Je však těžké rozumně argumentovat. Podívejte se na své poslední příspěvky. Jsou to jen dětské, hádavé poznámky bez argumentů. Na ty lze reagovat jen podobně, což nikam nevede.
Milý hochu. To, že někdo postne seznam svých pocitů a domněnek, považuješ za nějaké argumenty nebo jak jsi to myslel?
Kdybys četl pozorně, tak bys viděl ,že jsem zkusil argumentovat gramofonem proti všeobecnému odmítání mechanické izolace komponentů a viděl bys, že to mělo úspěch. Ale na to, abych mu rozporoval většinu toho co píše, nemám ani chuť ani čas.
Podobně to asi mají i ostatní.
V podstatě je mi to šumák a nechám na každém, ať si vyhodnotí přínos toho seznamu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Zbytečná diskuse a zbytečné téma. Nakonec ale pořád se člověk učí. Na škole nám jistý profesor přednášel že Swift je mezibankovní mezinárodní komunikace, ale o vydávání alb se v této souvislosti nezmínil. Že by v tom "jela" Suzuki Swift? Tu informaci také nemám.

No, tak nějak to vypovídá o úrovni diskuse v tomto vlákně. Rozumně to vidí Komár.

Raději poslouchejte hudbu a už se v tom nešťourejte - nemá to řešení.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Jarda69 píše:
04 čer 2024 13:15
Kdybys četl pozorně,
Čtu pozorně a vím o Tvé argumentaci ohledně gramofonu. Pokud čteš pozorně Ty, musíš vědět, že jsi ten argument po mně jen zopakoval. Tak nevím, proč si to dělal.
Souhlasím, že bod mechanická izolace by se měl upřesnit na mechanická izolace (pro elektronické komponenty).

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Chytil jsi se toho uplně nejméně podstatného. Tak to zkusim znovu.
Proč nechceš argumenty po Bookerovi? To, že sem někdo opakovaně napíše nějaký svůj seznam, je pouze k smíchu a proto se mu smějeme.
Víc bych v tom nehledal.

sekal

Příspěvek od sekal »

Těch bodů k upřesnění by v tom diskutovaném blacklistu bylo i o něco víc, vzhledem k potenciální tématické šíři některých položek (např. filtrace; samostatný přívod..).
Nicméně celou tu "osvětovou snahu" vnímám jako v podstatě zbytečnou. Protistranu (tj. pocitáře) totiž nepřesvědčíte a racionálně uvažující lidi již přesvědčovat není nutné.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Asi ano.

@Jarda69
Možná to není podstatné, ale byl to paradox, tak jsem se toho chytil.
Smát se někomu v jeho vlákně je neslušné. Argumentovat je něco jiného.
Po Bookerovi něco chci, ale jak jsem již psal, ztrácí se to v dětských hádavých poznámkách.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Yiakubou píše:
04 čer 2024 12:51
To je sice pravda, ale taky to je od jednoho extremu do druheho. Jeden extrem jsou ti, co basti veskere hi-fi bizu a slysi i travu rust a druhy extrem je tady Booker, co si asi neco precetl na ASR a hazi tady rychle soudy bez zjevne zkusenosti a chapani nekterych souvislosti.
S tymto sa da len suhlasit.

V konecnom dosledku je dolezity hlavne zaciatok a koniec - nahravka a jej kvalita a potom kvalita repro a akustiky. Ked nefunguje toto, nefunguje nic,
Vsetko medzi tym, to uz je na kazdom sudruhovi, kolko usilia a finacnii do toho venuje.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Předpokládám že hodnoty měření ve většině případů nezpochybňuje žádná ze stran.

Pak je tu skupina výrobků u kterých pozitivní vliv jedna strana odmítá a požaduje po straně druhé aby s v o j e tvrzení o přínosu dokázala nejlépe slepým testem.
Jde o střed tvrzení.
Nevěřící strana však svůj názor slepým testem nepodloží.
To se to panečku diskutuje.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@zdenek - robil somn slepy test s napajacimi kablami. Ziadny z ucastnikov neuspel.
CIze temu vplyvu kablov mame uzavretu a dokazane, ze ziadny vplyv nemaju, podla tvojej logiky.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Fidji 99
Děkuji za Tvou zkušenost.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ja som to myslel tak, ze to dokazalo akurat to z v den X na mieste Y ludia Z nedokazali rozlisit kabel A B C.

V danej situacii, jediny relevantny dokaz je, ze niekto dokaze v kontrolovnanych podmienkach preukazat rozdiel, Myslim, ze na to je vypisana aj nejaka odmena, len sa zatial nikto nenasiel. Vsetkym zatial len doma padaju sanky a zavoje, a teda manzelky z kychyne od sporaku kricia, ze ako to skvelo zrazu hra.

Inac to je moj oblubeny hifi mytus: "manzelka zo zlatymi usami"

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pánové točíte se tady stále v kruhu a nikam to nevede, tak jako vždy na toto, či podobné téma. Na výsledek jakéhokoliv měření či porovnávání má vliv už zažitá předpojatost, že tam slyšet rozdíly je nemožné a tak je již výsledek předem dán. Netřeba to dále teoretizovat a řešit.
Nejsem žádný kabelomaniak a vyznavač tzv. hifibižuterie, dávám přednost kvalitě přístrojů a ta je daná výrobou a součástkami.

Ale...., např. pro zdeňka57 ( pokud je toho schopen ) vyrob si, sežeň si k zapůjčení, nebo kup si metráž silových kabelů SUPRA LoRad 2,5 a např. Viablue X-60, 2,5 Silver plated, vyrob si 1,8 m dlouhý napájecí kabel s libovolnými, ale stejnými koncovkami a pro sebe si to vytestuj na známé naposlouchané hudbě se zaměřením na basovou složku a pak se tady k tomu vyjádři. Zapomeň na svoji předpojatost a sděl tvůj názor na výsledek toho testu. Pro vyšší relevanci si k tomu vezmi hifi kamarády, pokud máš. Já pak Tvoje vyjádření okomentuji ( výsledek je mi znám ). Přesto, že nejsem kabelomaniak, tak u těchto dvou kabelů je to patrné i u napájecích. Neřešíme zde případnou změnu "k lepšímu", či "k horšímu", ale to, že změna tam vůbec je a je slyšitelná.

Jen pro info: i já jsem kabely u sestavy vyměnil, ale nikoliv kvůli změně zvuku - tu já nechci, ale kvůli pocitu že jsou stříbrné, resp. postříbřené a hlavně že jsou stíněné, když v dnešní době toho vzduchem létá nepřeberně. Otázkou je však kolik vlivu to má na zvukové pásmo. Co se týká zvuku, tak u mně po výměně kabeláže není žádná a to je přesně to, co já požaduji. U mně kvalitu zvuku vytváří aparatura.

Ještě pořád nemáš popisku se svoji sestavou - na čem posloucháš.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Oldeare, ty se ale v tom kruhu tocis uplne stejne. Svym poslednim prispevkem pridavas taktez to same, dokola omlete tema - vlastni poslech vs. slepy test.

Metodologicky korektne provedeny slepy test je tezke zorganizovat a provest. Proto nemam rad argumentaci typu 'udelej si slepy test'. A ano, i korektne provedeny slepy test ma svoje limitace a muze tam byt urcita slozka biasu, nebo predpojatosti. Porad to je ale ta nejobjektivnejsi znama metoda porovnani, jestli nejaka zmena nastane, nebo ne. Pokud si udelam napajeci kabely a budu si to porovnavat doma, s veskerymy problemy ktere s tim souvisi (prodleva pri zmene zapojeni, znalost toho co je prave zapojeno, atd.), tak ten bias a predpojatost bude neporovnatelne vyssi, coz samozrejme zasadne snizuje relevanci takoveho 'testu'.

Od urcite urovne nelze na usi, resp. mozek spolehat, protoze mozek neni merici pristroj a nedava nam objektivni informace, navic ty se muzou s casem menit podle nalady, prostredi, veku, zdravotniho stavu a dalsich veci. Tak to proste je i v pripade ruznych kabelu, obzvlaste napajecich a digitalnich - ty rozdily tam bud nejsou, nebo jsou tak male, ze na mozek nelze spolehat.

Nejlepsi nebo nejhorsi na tom ale je, ze v konecnem dusledku se stejne vsichni rozhodujeme podle toho, co nam mozek rekne, protoze chceme poslouchat v hi-fi kvalite hlavne pro radost, tak jak se to kazdemu z nas libi a to je individualni. Pokud bude neco objektivne spravne, ale nebudu se zvukem spokojeny, tak si to proste udelam tak, abych spokojeny byl pokud mam tu moznost a veskera objektivita jde stranou. Teda mozna krome Bookera a podobnych lidi, kterym asi staci precist si technicke specifikace, nic dal neresi a jsou taktez spokojeni. A oboji je uplne v pohode, protoze ta spokojenost na konci je to, po cem vsichni jdeme, kazdy svou vlastni cestou.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Z několika příspěvků na fóru je zřejmé že výslednou sestavu tvořím.
V minulosti jsem kabely nikdy výrazně neřešil.Poslouchal jsem a byl spokojený.
Postupně jsem obměňoval přístroje poslouchal a byl spokojen.
Zhruba před dvěma lety jsem se rozhodl postavit “konečnou sestavu” a zabředl do hledání ,zkoušení a pročítání publikovaných zkušeností.
Zajímají mne zkušenosti jedné i druhé strany .
Trochu mne dráždí extrémně vyhrocené úsudky netolerance ,vulgární vyjadřování k odlišnému vnímání jiných.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Yiakubou
Jestli Tě nějak můj příspěvek pohoršil, tak se omlouvám. Dal jsem jednoduchý návod jak to vytestovat a příklad, kde je to zřetelné a mnohokrát vyzkoušené, aniž bych tvrdil co je lepší a co horší, ale změna zvuku tam je slyšitelná.
Řeči o mozku, do toho se nepouštěj, jde to mimo Tvoje chápání. Krátkodobou pamět mozku netřeba svými slovy nějak komentovat. Už to zde bylo popsáno mnohokrát i mnou. Praktické zkušenosti jsou v uvedeném příkladu jednoznačné.
Tím bych to uzavřel. Kdo chce chápat, tak chápe a kdo ne .....

zdeněk57
"" Zajímají mne zkušenosti jedné i druhé strany ."""

Uvedl jsem Ti tady jednoduchý příklad, kde je to jednoznačné a Ty sám můžeš přiložit ruku k dílu a provést svůj osobní praktický test a nebo také nikoliv a můžeš tady nadále teoretizovat. Je to jen na Tobě, jestli načerpáš zkušenosti z jedné, či druhé strany. Určitě Tě do ničeho nenutím.

Obecně: snažit se měnit zvuk za pomoci výměny kabelů, je čistokrevná pitomost. Zvuk se mění zejména akustikou prostoru a kvalitou přístrojů. U kvalitní aparatury, pokud vyměníš kabely a budou kvalitní, tak změna zvuku je nulová a tak to má být. Zaplať pánbůh.

Hudba je skvělá a Hifi technika jen zprostředkovatel pro poslech.

Odpovědět