Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od Fidji99 »

Zdenek - ja som si dal zalezat na tom co mam v stenach a v skrini, tam mam oddelovak od Torusu. Potom to je je v principe jedno co mas za kabel. V stene mam supru. Predal som pracku od Accuphase, lebo ani ta uz nerobila ziadny rozdiel

post256397.html#p256397

https://www.toruspower.com/asia-wallmount/

Napajacie kable - ani neviem, nejake tienene, nech sa nepovie, ale nejaka metraz + konektory, tak okolo 80 euri/ks to stalo. Dal som si tu namahu a mal som pozicane 3 ks asi takych 1.500 eurovych/ks od Chord [ale nie ten co vyraba DAC]. Zapojene hocijake kombo pritrojov - vplyv 0.

Ja som dosiahol najvacsie zlepsenia vzdy upravami akustiky [ci uz pasivnej alebo aktivnej] a teda upgradom reproduktorov. To boli skoky, ci uz vymena DAC, zosikov atd, to boli kroky. Kable a bizu - vzdy som sa musel strasne sustredit, aby som vobec zistil ci nieco pocujem, cize asi to nikdy nebolo az tak vyznamne - okrem jedneho pripadu, kedy som namiesto fakt prasackeho kabla dal normalny.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Diky za odpověď Fidji 99
Moje sestava se dokončuje.Bedny mám dané.Akustiku řeším .Diky tomu že poslechovka je obývák ,nebude nikdy uspokojivě vyřešena .
Otázka zní: zda v tomto konkrétním případě nebude mít kabeláž (všeobecně ) nějaký pozitivní přínos.
Proto mne tato problematika zajímá.
Omlouvám se tímto za plevelení tohoto vlákna soukromými dotazy.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Dasta píše:
05 čer 2024 18:04
Můžeš si o tom myslet a komentovat jak chceš,ale pro objasnění uvedu, že kychtax není žádný kabeloskeptik,dokonce se vývojem kabelů dlouho zabýval a hodně ho to bavilo.
Proto jsem to napsal, ještě si pamatuju, jak ho výstižně nazval Boxer....

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Vidíš,já byl přítomen momentu,kdy se kychtax s boxerem srdečně bavili na výstavě v Don Giovanni na jaře ten rok,co Zdeněk na podzim umřel .

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Už to jede klasicky vždy v obvyklých kolejích.
Pár poznámek:
- nepsal jsem vůbec o slepém testu, ten u napájecích kabelů nelze - musí se vypínat a přepojovat.

Yiakubou
""" Tebou popisovany test rozhodne jednoznacny neni jak pro zdenka, tak pro ostatni. Vysledkem bude subjektivni, individualni poslechova zkusenost v ten dany moment, ktera je pro nejake objektivnejsi porovnavani uplne irelevantni, muze se s casem a v zavislosti na ruznych okolnostech menit, apod. """

Viz. výše. Samozřejmě, že výsledkem bude subjektivní, individuální poslechová zkušenost a já dodávám na jeho vlastní aparatuře a v jeho poslechovém prostředí a právě on se subjektivně rozhodne na základě této skutečnosti a buď ten kabel nechá zapojený, nebo jej vyhodí. Co je na tom k nechápání a testovat si to může kdokoliv, né že pro někoho to není.

Ještě jednou podotýkám, že já kabely neřeším, ale nic není jednoznačné a je nebezpečné již dopředu s vaničkou vylévat i dítě.

Dodatek: s tím kychtaxem to nebylo zřejmě správně pochopeno - viz ten konec. Ano kychtax vyráběl a prodával kabely.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

sekal:
"Regulérní slepý test lze realizovat pouze metodou okamžitého přepínání mezi posuzovanými komponenty. Důležitou podmínkou je i zajištění stejné hlasitosti srovnávaných přístrojů. Jen takto pojatý test má určitou vypovídací schopnost a validitu.
Porovnávat komponenty formou jejich prohazování je technický nonsens a nepřináší žádné smysluplné a použitelné výsledky."

Oldear:
"... nepsal jsem vůbec o slepém testu, ten u napájecích kabelů nelze - musí se vypínat a přepojovat."

Ono by to samozřejmě šlo (např. dvě identické sestavy, každá jen s jiným napájecím kabelem, přepínaní/mute téměř bez prodlevy), ale je to náročné jak technicky, tak organizačně.
Proto jsem počítal s těmi poměrně vysokými náklady na uskutečnění.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Bude-li vůle a lidé schopní realizovat slepý test(a hodnověrně jej odprezentovat)
Navrhuji založit transparentní účet (Hifisté sobě)
A teť naprosto vážně jsem na něj ochoten dát 10 tis kč.(nemám ambici se účastnit)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

DSOTM

To je nerealizovatelná utopie. Před X lety jsme se pokoušeli něco obdobného realizovat na velkém sále, aby nebyl vliv prostoru, s identickými reprobednami a přepínat jen A a nebo B. Nešlo to, neboť se ukázalo, že ty reprobedny nejsou zcela totožné, ač by měly.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Myslím si, že podmínka okamžitého přepínání není pro test nezbytná. Jsou tu prezentovány zkušenosti, které to zcela jasně potvrzují, jak od členů fóra, tak například od pana Březiny, když testoval ta tykadélka s o-kroužky (odkaz na test v tomto vlákně).

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Oldear:
Tenkrát ta diskuze byla o vlivu různých zatěžovacích elementech, které prý po položení na komponent výrazně mění (zlepšují) zvuk.
Tam by slepý test šel udělat velmi jednoduše, bez přerušení přehrávání, jen sejmutím a položením.
V ostatních případech je to složitější, ale jistě to jde. Při testu by primárně nešlo o hodnocení jestli je zvuk horší nebo lepší, ale o to, jestli je vůbec nějaký slyšitelný rozdíl.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

zdenek57 píše:
06 čer 2024 14:20
Bude-li vůle a lidé schopní realizovat slepý test(a hodnověrně jej odprezentovat)
Navrhuji založit transparentní účet (Hifisté sobě)
A teť naprosto vážně jsem na něj ochoten dát 10 tis kč.(nemám ambici se účastnit)
A pak že lidi nemaj prachy 8-)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

DSOTM
"Zatěžovací elementy" - touto alchymií se vůbec nezabývám, maximálně u lehkých beden, či subu zatížit mramorem. Mám stokilové bedny a tak tížit nepotřebuji.

Samozřejmě, že se nehodnotí zvuk jako takový, ale jen je-li nějaký slyšitelný rozdíl patrný. Je problém do toho míchat více přístrojů ( dvojice stejných, jak uvažuješ ), tam není zaruka, že mají přesně stejné parametry. Jak jsem výše psal s repro, byly to přesně stejné modely a na začátku testu na stejné reprokabely, pouze přepínáním " za letu " terminály A nebo B, to ani takto nehrálo stejně. Pak ztrácí smysl měnit kabely.

Pavel_LXmini
Piš svoje osobní praktické zkušenosti a ne, co si myslíš.

Kabelománii už mám dávno za sebeou, ale vyblbnul jsem se s tím docela dost. Jak jsem psal, před cca 7 lety jsem vyměnil kabely za stříbrné, či postříbřené, ale hlavně stíněné a tím to skončilo. Na změnu zvuku mají nulový vliv a tak to já chci a požaduji.

Jestli si někdo myslí, že z low-endu výměnou kabeláže udělá high-end, tak se opijí rohlíkem. Tudy cesta nevede.

Právě zůsobem " za letu " jdou snadno porovnat RCA kabely a i ty digitální - pokud se někomu zachce. Z jednoho přístroje - playeru, to zapojit do dvou výstupů a na siliči do dvou stejných vstupů ( např. CD a AUX ) a přepínat na dálkovce. Toto má svoji relevanci. Vyblbnete se do sytosti. Jde to i s kabely HDMI, kdy player má dva výstupy HDMI a např. receiver, či multikanálový zesilovač několik stejných HDMI vstupů. Jako typ na hrátky dávám podnět: Nejvyšší HDMI Supra, proti Audioquest Cinnamon ( výsledek znám a zajímal by mně názor i někoho jiného ). Veškeré toto tzv. testování není o tom, který kabel je lepší a který je horší, ale o tom, zda je vůbec slyšitelná nějaká změna a tedy odpověď na zde tolik frekventovanou otázku.

Hodně úspěchů, ale už dost a jdeme raději poslouchat hudbu. Hifi je krásný koníček, jen z toho nezblbnout.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

To Komár
Tobě je to k smíchu , ale co když se zjisti že rozdíly co mezi komponenty a doplňky slyším jsou jsem mámení!
Vždyť já můžu ušetřit milióny!!!😲

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

(nejen) digitální kabely by měly mít dobré stínění a zejména předapsanou impedanci 75 Ohm coax SPIDF, nebo 110 Ohm AES/EBU. Vyhazovat peníze za stříbrné a nevímjaké je podle mě nesmysl na entou. Bohatě stačí metráž kolem 100,-Kč/m (Mogami, Klotz,...) a dobré konektory, nic jiného netřeba, ušetřené peníze použít např. k doplnění sbírky nahrávek.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

zdenek57 píše:
06 čer 2024 18:36
To Komár
Tobě je to k smíchu , ale co když se zjisti že rozdíly co mezi komponenty a doplňky slyším jsou jsem mámení!
Vždyť já můžu ušetřit milióny!!!😲
Ani né k smíchu. Spíše jsem přesvědčen že takové testy nemohou splnit svůj účel,tak jak jsem zde už psal.
Nehledě k tomu že ti co nevěří že lepší kabel přinese změnu,zřejmě nikdo nepřesvědčí a oni ani o nic takového zájem nemají!Mají přece jasno!
A ti co věří se o tom nepotřebují ujišťovat znovu když to slyší při každém poslechu.

Odpovědět