Mám na to podobný názor
Booker
Re: Booker
Komár mír
Mám na to podobný názor
Mám na to podobný názor
To nie je o viere, ale o faktoch..Ak za káblom je signál ( ľubovoľný) identický so vstupným signálom( do úrovne cca 120-130dB pod signálom) , tak každá " počutá" zmena je čistá halucinácia, autosugesciaNehledě k tomu že ti co nevěří že lepší kabel přinese změnu

Rozumím tomu správně že připouštíte v případě že za kabelem není identický signál,že “počuté” změny nejsou halucinace ale skutečnost?
BVa:
Pokud to co doma slyším je halucinace jak zde píšeš tak by měl být výrobce navržen na Nobelovu!
Protože dokázal vyrobit kabel stejný jako šňůrka z teska a nějakou zvláštní telepatií na dálku ,nebo co mi vnutit parádní změnu. Protože já tu změnu naprosto reálně vnímám!
Pokud to co doma slyším je halucinace jak zde píšeš tak by měl být výrobce navržen na Nobelovu!
Protože dokázal vyrobit kabel stejný jako šňůrka z teska a nějakou zvláštní telepatií na dálku ,nebo co mi vnutit parádní změnu. Protože já tu změnu naprosto reálně vnímám!
zdenek57
"do úrovne cca 120-130dB pod signálom"..
dynamický rozsah sluchu, hluk pozadia pri posluchu..Tých -120-130dB dokážeme spoľahlivo merať, počuť je reálne (dynamický rozsahsluchu) tak 80dB-90dB. To sú fakty. Asi tak.
komar
Neviem o akú šnúrku z Tesca ide, ani nie som psychológ, ani psychiater.. Len technik s cca 40rokmi skúseností a realista.
"do úrovne cca 120-130dB pod signálom"..
dynamický rozsah sluchu, hluk pozadia pri posluchu..Tých -120-130dB dokážeme spoľahlivo merať, počuť je reálne (dynamický rozsahsluchu) tak 80dB-90dB. To sú fakty. Asi tak.
komar
Neviem o akú šnúrku z Tesca ide, ani nie som psychológ, ani psychiater.. Len technik s cca 40rokmi skúseností a realista.
BVa
No já rozhodně technik nejsem,ale zase vím co slyším.
Měření a čísla jsou fajn jako odrazoví můstek pro zájem o danou věc.
Ale nerozhoduje to o nákupu, o nákupu rozhodne až vlastní zkušenost s poslechem.
Protože já neměřím já poslouchám. A pokud změnu nejsem schopen slyšet ,jsou mi naměřené hodnoty nanic!
No já rozhodně technik nejsem,ale zase vím co slyším.
Ale nerozhoduje to o nákupu, o nákupu rozhodne až vlastní zkušenost s poslechem.
Protože já neměřím já poslouchám. A pokud změnu nejsem schopen slyšet ,jsou mi naměřené hodnoty nanic!

Hlasim se. Teda priznavam, nejedu do Prahy, nesnasim tu diru, po 12 letech prace tam a je to moc daleko. Do cca 100,150 km dojedu, rad svuj skepticismus ci hluchotu ohledne kabelu necham vylecit. Bez posklebovani, poznamek, nadsazky, proste chci byt presvedcen, pokud to lze. Nabidky? Ostrava +-150km.šeďour píše: ↑05 čer 2024 17:00Vždycky, když se na fóru objevil nějakej kabelovej skeptik, po diskuzi s ním (a ostatními), jsem nabídnul zprostředkování testu kabelů.Buď přímo u mě doma pro velmi malou skupinku lidí, nebo pro větší skupinu lidí, třeba v rámci nějakýho hifi setkání.
Sám jsem se několika takovej testovacích setkání zůčastnil a pro mě osobně to rozhodně mělo přínos.Například v tom, abych si udělal názor právě na kabely, hifi doplňky, hifi udělátka a hifi vůdů.
No a jak myslíte, že nabídka osobního setkání a testu kabelů dopadla ?
Vždycky to vyšumí do ztracena.
Pan skeptik nemá čas, Praha je moc daleko, bydlí v Praze, ale nemá zájem (nejezdí mu tam správná linka metra), nebo se prostě raději odmlčel (asi se bojí lidí...co já vím ?).
Ale nikdo z pochybovačů nikdy nenapsal, hele měl bych zájem si to poslechnout a udělat si vlastní názor.
On totiž pan pochybovač už názor má.
Udělal si ho před monitorem, po přečtení názoru někoho jinýho.
Taky si myslím, že v hifi je spousta hifi pitomostí, ať už z technickýho hlediska, nebo v cenotvorbě.Vzpomínám si, jak jsem se před spoustou let rozčiloval nad stíněným síťovým přívodním kabelem k hifi přístrojům.
Že to je po zapojení slyšet ?
Nesmysl, z technickýho hlediska to přece není možný.V přístroji je transformátor, usměrňovač, filtrace, stabilizace, tam se přece veškerý rozdíly ztratěj, atd.
Však to znáte sami.
Jenže pak jsme si s kamarádem udělali malej poslechovej test půjčenýho kabelu a byli jsme překvapený, že i na tehdy lowendovým aparátu je slyšet rozdíl.
Dneska na tyhle věci koukám jinak.
Ale myslím, že se pořád dokážu rozhodovat racionálně.
A taky chápu, že jsou lidi, kteří to viděj jinak.Ať už pro to, že nemaj žádnou osobní poslechovou zkušenost a nebo jim prostě rozum nedovolí připustit jinou možnost.
Prihazuji 10k, pokud mne nekdo presvedci o smyslplnosti napajecich kabelu.Dark side of the moon píše: ↑05 čer 2024 15:09Už jsem to tu psal, ale několikrát jsem zkoušel zorganizovat regulérní slepý test (napájecí kabely, různé zatěžovací prvky pokládané na jednotlivé přístroje - tam by to bylo nejjednodušší, výměna téměř bez prodlevy), včetně měření - pokud by se prokázaly slyšitelné rozdíly, tak aby byla možnost to zkontrolovat i měřením.
Byl jsem připravený do toho dát poměrně dost prostředků (limit jsem měl do 100 tisíc) a diskutoval jsem to např. kromě jiného i s p. Březinou ...
A najednou nastalo ticho. Nikdo, ani ti co to údajně jednoznačně slyší, neprojevil zájem. Takže od té doby mě ty věčné diskuze přestaly zajímat.
Nicméně pokud by se toho někdo ujal, nabízím prémii 10 tisíc Kč tomu, kdo v regulérním slepém testu uspěje.
Základ pro zjištění reality to možná je ,ale neřekne mi to jak se rozhodnout.
Protože měření a čísla zvuk nevydávají jen vypovídají o hodnotách.To jaký je zvuk zjistíš až to uslyšíš.
A jsi si jistý že o nějaké přesvědčování vůbec stojíš?Icepoint píše: ↑07 čer 2024 01:03Prihazuji 10k, pokud mne nekdo presvedci o smyslplnosti napajecich kabelu.Dark side of the moon píše: ↑05 čer 2024 15:09Už jsem to tu psal, ale několikrát jsem zkoušel zorganizovat regulérní slepý test (napájecí kabely, různé zatěžovací prvky pokládané na jednotlivé přístroje - tam by to bylo nejjednodušší, výměna téměř bez prodlevy), včetně měření - pokud by se prokázaly slyšitelné rozdíly, tak aby byla možnost to zkontrolovat i měřením.
Byl jsem připravený do toho dát poměrně dost prostředků (limit jsem měl do 100 tisíc) a diskutoval jsem to např. kromě jiného i s p. Březinou ...
A najednou nastalo ticho. Nikdo, ani ti co to údajně jednoznačně slyší, neprojevil zájem. Takže od té doby mě ty věčné diskuze přestaly zajímat.
Nicméně pokud by se toho někdo ujal, nabízím prémii 10 tisíc Kč tomu, kdo v regulérním slepém testu uspěje.
Zde přeci nejde o přesvědčování. Já na začátku nebyl přikloněn k ani jedné skupině,ale zajímalo mě to kde je pravda a tak jsem si to na vlastní uši posoudil sám.
A o tom to je. Mít zájem experimentovat třeba i překopat vše co doma stojí,i když jsem přesvědčen že je to v pořádku.
Ty peníze investuj rozuměji!
A keď tie "čísla " povedia, že rozdiel je 0,0000..,pritom ty bezpečne počuješ rozdiel ako hrom, čo potom?

zajímalo by mne, kolik Hz všichni ti "netopýři" bezpečně rozpoznávající výměnu konektoru na kabelu ve skutečnosti slyší. Před samotným testem kabelů bych doporučil zapojit tónový generátor a individuálně otestovat každého posluchače / porovnávače. Myslím si, že výsledky by byly docela zajímavé.
To co právě napsal MPK mi dává vysvětlení jeho názorů a jistě to má mnoho další postavené na takovéto představě.
Vnímání rozdílů a kvalita emocionálního dopadu hudby neodchází ze snižující se schopností slyšet nejvyšší výšky.
Takže jestli někdo slyší 19, a jiný jen 16, či 13kHz není důležité, protože ty důležité věci se neodehrávají v této oblasti.
Vnímání rozdílů a kvalita emocionálního dopadu hudby neodchází ze snižující se schopností slyšet nejvyšší výšky.
Takže jestli někdo slyší 19, a jiný jen 16, či 13kHz není důležité, protože ty důležité věci se neodehrávají v této oblasti.
Noble Audio - výroba a prodej
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
komar:
"Nehledě k tomu že ti co nevěří že lepší kabel přinese změnu,zřejmě nikdo nepřesvědčí a oni ani o nic takového zájem nemají!Mají přece jasno!
A ti co věří se o tom nepotřebují ujišťovat znovu když to slyší při každém poslechu."
Ty zjevně nechápeš podstatu slepého testu.
Jeho cílem není přesvědčit ty co neslyší (ať už reálně nebo případně i proto že "mají jasno") - to samozřejmě nelze.
Cílem je prokázat, že skupina těch, kteří tvrdí, že rozdíly slyší (nebo jak sám píšeš věří
, je schopna tyto rozdíly reálně rozpoznat i v případě "nevidí", tedy ve slepém testu (jak správně provést a vyhodnotit slepý test se tu už psalo - je to náročné a drahé, ale chtěl jsem do toho jít).
"Nehledě k tomu že ti co nevěří že lepší kabel přinese změnu,zřejmě nikdo nepřesvědčí a oni ani o nic takového zájem nemají!Mají přece jasno!
A ti co věří se o tom nepotřebují ujišťovat znovu když to slyší při každém poslechu."
Ty zjevně nechápeš podstatu slepého testu.
Jeho cílem není přesvědčit ty co neslyší (ať už reálně nebo případně i proto že "mají jasno") - to samozřejmě nelze.
Cílem je prokázat, že skupina těch, kteří tvrdí, že rozdíly slyší (nebo jak sám píšeš věří