Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od Fidji99 »

A aby som siel dalej, nakolko som na okoli nepoznal nikoho, kto by mi vedel poradit, tak som s v ramci hobicltva urobil toto, ked ta hifi a veci okolo fakt bavia, je to dobre investovanych par tisic euro, rozhodne lepsie ako za bizuteriu - ked chces bude aj teraz v juli kurz.

https://homeacoustics.org/events/haa-ho ... hworth-uk/

a ano dozvies sa tam, co je skutocne podstatne. A napajacie kable to fakt nie su.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

komar

vždyť se pocitáři neustále jen vymlouvají / kritizují, proč nejít do ABX testu, tak o jakém přesvědčování skeptiků mluvíš? No jestli máš na mysli ty "pohádky", co tu postoval např. NA, tak ty mne opravdu nepřesvědčily.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Icepoint,
Když se 4 doma na svých sestavách + já shodnou, že ze tří kabelů má vzorek Y nejnápadnější basy, že jich je s tímto kabelem nejvíce, tak to nade vší pochybnost dokazuje:
1. Že mezi napájecími kabely existují jasně slyšitelné rozdíly.
2. Že v pěti případech, jsou ty zvukové charakteristiky u jednoho konkrétního kabelu dokonce shodně vnímané.
A naprosto nechápu jak by to vybrání daných lidí mělo jako ovlivnit co uslyší jak píšeš,to jsi už u nějaké duchařiny.

Ty jsi pro mě celkem záhadou, oháníš se stále slepýma testama, jsi na straně skeptiků, ale sám máš v podpisu vybavení filtrační jednotku GMG Power Hamer 3000p. Takže sis jí koupil, máš jí v sestavě a přitom jsi zde napsal:
"nepoznám ani přínos vcelku drahého síťového filtru GMG Hammer 3000"

To jako vážně? Takže dát 5-15.000 za kabel je problém, ale 300.000 za něco, co Ti nic nepřináší klidně vyhodíš z okna?
Noble Audio - výroba a prodej

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@každému nadšenci slepých testů: Opravdu jsi si všechny prvky ve svém systému vybral na základě slepých testů?

Ptám se proto, že to často bývá tak, že považujeme každý za sebe jako za naprosto samozřejmé, že to či ono slyšet (samozřejmě!) je. Reprosoustavy přece hrají různě, tak proč to zpochybňovat. A někdo jiný to má zase se zesilovačem, někdo s CD přehrávačem, někdo se samostatným napájení pro audio .... nebo cokoli, co si kdo zrovna "logicky" myslí, že vliv na zvuk má. Někdo ti ná s kabelama ... a co?

Jak to vidím já, kažký máme svou ryze subjektivní představu o tom, co může mít vliv na zvuk, a tuto svou "pravdu" nepotřebujeme prověřovat nějakým testováním. Jakmile se však diskuse dotkne toho, s čím nesouhlasíme, hlasitě se dožadujeme objektivního důkazu. Tak, prosím, buďme alespoň ve svém přístupu k věci konzistentní.

Kdo si dá práci, tak najde "důkazy" a tom, jak není slyšet rozdíl prakticky mezi čímkoli - kdysi jsem narazil na slepý test, kde statisticky nerozeznali od sebe ani zvuk celých dvou sestav v diametrálně odlišných cenových hladinách. Tak to už se závěr o nevěrohodnosti slepého testu nabízí, že ano. Anebo se k tomu můžu postavit tak, že je naprosto jedno, co hraje a vše je jen psyché - a co tady pak řešíme 8-) ?

PS: Mně přijde nekutečné, kolik lidí nezpochybňuje přínos samostatného napájení pro audio systém, ale vytrvale odmítá vliv napájecího kabelu. Jakou to má logiku?

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

MPK
Já ty testy dělám pro sebe, pro mé zkušenosti, protože mě to vážně zajímá jak to je. Přináší mi to ověření mých osobních zážitků, abych si ověřil, jestli mě mozek neklame.
Noble Audio - výroba a prodej

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

to komar
Ano, autosugesce je popsany jev a je to absolutne normalni a stavajici se, stalo se mi taky, komu ne, netusi oco go, a samo to pravdepodobne neldy v zivote zazil, jen nevi😜
V hifi omyl, litost ne? Pak jsi stastlivec nebo jsi toho moc nevyzkousel a nemenil. Jini to zazili a ne jednou. Cas v tomto pripade je naprosto irelevantni velicina.
Skeptik uz z povahy neni naklonen zmene. Ovsem, neni li uplny idiot, dukazy jej vzdy presvedci. Tedy, nezbyva ti, nez dodat dukazy a skeptik se skloni, omluvi a zmeni nazor. Nebo je nemas a nemuzes dodat a pak jsi skeptikovi pro smich jako tlachal. Tak prosté to je.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Když se 4 doma na svých sestavách + já shodnou, že ze tří kabelů má vzorek Y nejnápadnější basy, že jich je s tímto kabelem nejvíce, tak to nade vší pochybnost dokazuje:
...
absolútne nič, ak medzi jednotlivými testami u rôznych účastníkov nebolo zmenenené označenie vzorkov, tak aby nevedeli " že Y vzorka má super basy".. "Tamtamy" a mobily fungujú. A nikto zo zlatoušcov neprizná, že to nepočuje ;) ..Aj test black boxom má nejaké pravidlá, inak je to len "zábava" , aj keď účelová.
FS
kdysi jsem narazil na slepý test, kde statisticky nerozeznali od sebe ani zvuk celých dvou sestav v diametrálně odlišných cenových hladinách. Tak to už se závěr o nevěrohodnosti slepého testu nabízí, že ano
Typický predsudok že automaticky cena = kvalita.. Vieš koľko drahých "pozlátených prdov" som mal možnosť počuť a zmerať? Keď majiteľ po čas vytriezvel a niečo sa mu nezdalo.. A výrobca k nim (čiste "náhodou"..) nikdy neudával objektívne údaje, len oslavné ódy..

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Typický predsudok že automaticky cena = kvalita.. Vieš koľko drahých "pozlátených prdov" som mal možnosť počuť a zmerať? Keď majiteľ po čas vytriezvel a niečo sa mu nezdalo.. A výrobca k nim (čiste "náhodou"..) nikdy neudával objektívne údaje, len oslavné ódy..
Neber to zle, ale tohle je úplně typická reakce. Kdyby ty dva systémy byly stejně drahé, ale úplně jiné, byl bys spokojen?

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

BVa píše:
09 čer 2024 18:01
2 komar
tys nám těch pohádek už také pár řekl!
Napríklad?? Uveď jediný overený prípad!! Najlepšie s odkazom na moje tvrdenie..

Stejný požadavek mohu napsat já tobě.Je to jenom přehazování horkého bramboru.
Byla to jen reakce na tvůj rejpaví příspěvek.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Fidji99 píše:
09 čer 2024 19:18
A napajacie kable to fakt nie su.

Tak to se sakra pleteš,ani nevíš jak a asi se to nikdy nedozvíš.Pokud nechceš.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

MPK píše:
09 čer 2024 19:26
komar

vždyť se pocitáři neustále jen vymlouvají / kritizují, proč nejít do ABX testu, tak o jakém přesvědčování skeptiků mluvíš? No jestli máš na mysli ty "pohádky", co tu postoval např. NA, tak ty mne opravdu nepřesvědčily.
No možná by si testy měli provést ti druzí!
A já třeba nikoho nepřesvědčuji (pokud to tak vypadá tak se omlouvám) jen presentuji vlastní zkušenost a je dost hloupé mi ji vyvracet.Protože ten kdo to dělá semnou u toho nebyl.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

FS
Sorry, ale o diametrálne odlišných cenách si písal Ty, ako súčasť argumentu, prečo je podľa Teba slepý test nevierohodný, že ano.. ;)
2 komar
Ty "rejpaví".. :roll: Nikdy som netvrdil nejaký technický nezmysel alebo nevydával neoveriteľný dojem za 100% pravdu, na rozdiel od "niektorých".
Naposledy upravil(a) BVa dne 09 čer 2024 20:13, celkem upraveno 1 x.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

komar
ale ja si to zkusil a proste rozdil neslyším. Takže hledám někoho, kdo mi předvede, že tam rozdíly jsou. Nikdo asi neexistuje, jen spousta řečičkářů.....

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Icepoint píše:
09 čer 2024 19:34
to komar

Skeptik uz z povahy neni naklonen zmene. Ovsem, neni li uplny idiot, dukazy jej vzdy presvedci. Tedy, nezbyva ti, nez dodat dukazy a skeptik se skloni, omluvi a zmeni nazor. Nebo je nemas a nemuzes dodat a pak jsi skeptikovi pro smich jako tlachal. Tak prosté to je.
Už to zde někdo načal.Nemám potřebu někomu něco dokazovat nebo vnucovat. Sám vím co to umí a pokud on ne je jeho věc. Jak už jsem psal,presentuji jen vlastní zkušenost! To ten skeptik mi pořád vnucuje psycho akustiku,halucinace a ty všechny nesmysli co si vamislel. 8-)

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

ayman píše:
09 čer 2024 17:50
Pro mě bylo procitnutí o relevantnosti tohoto fóra sekce Zrovna poslouchám, kde je nespočet doporučení zmršených, neposlouchatelných alb s DR 6, proto se už nedivím, že mnozí rozdíly mezi kabely neslyší a stačí jim základní kabel z Datartu. Kvalitní kabely považuji za nedílnou součást sestavy a udivuje mě, že to mnozí vidí jinak, opravdu bych byl rád, kdyby rozdíly mezi nimi nebyly, protože bych značně ušetřil. Zpočátku jsem byl také skeptik ale po vyzkoušení dražších kabelů už nejsem. Rozdíly markantní. Taktéž rozdíl digi coax vs optika. Dívám se na to opačně, a to že kabel by neměl přenos zvuku vylepšovat ale co nejméně degradovat. To jsou "mé" zkušenosti, nějaké měření atd mě nezajímají, zajímají mě jenom moje uši.
Ayman- bolo by vhodné konečne pochopiť, že uvedené vlákno "Co zrovna poslouchám" nie je apriori "doporučovacie" vlákno na skvele nahratu hudbu, na to sluzia iné vlakna na tomto fóre. Je to len nástrel čo koho zaujalo po hudobnej stránke. Následne si to môžeš, ak to zaujme aj teba, obstarať napr. na LP, Blu-Ray audio alebo inak, ak je možnosť. Dokážeš to už konečne pochopiť? Alebo si tak natvrdlý... slovami klasika z toho skvelého filmu...

Odpovědět