Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od NA »

FS to píšeše velmi správně!
A dodávám, že slepým testem metodikou ABX se nedá rozlišit ani moje bedny za dvěstě tisíc od beden za dva miliony.
Běžnou metodikou testu se to rozlišit dá celkem dobře.

Takže co je špatné na slepém ABX testu? že přes něj nerozliším desetkrát po sobě ani - jízdu v Octávii od jízdy v A6 (obrazně)
Noble Audio - výroba a prodej

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

FS
To, že na poznanie rozdielov zvuku musí stačiť sluch, to určite.
NA
Čo je to " běžná metodika"? :) Ktorá dá " požadované" výsledky?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@BVA: Tedy, myslel jsem si, že máš ponětí o tom, jak se věci vyhodnocují... a myslím, že máš. Takže pokud se chceš planě hádat, najdi si jiného.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Když nevidí, pak zlatoušec obvykle ztratí svůj dosud vybroušený sluch a ví kulový. A pssst, kdo to řekne, ten se "planě hádá".

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Hoši jste ve slepé uličce. Nikdo jste si své části sestavy nevybrali pomocí slepých ABX testů, a přesto chcete po druhé skupině aby vám dokazovala, těmito metodikami, že slyší rozdíl a tím prokázali, že jejich výběr částí sestavy nebyl jen zbytečným vyhazováním peněz z důvodu snobizmu či hlouposti.
Proč máte komponenty a bedny jaké máte? proč nemáte nějaké základní levné modely obdobného výkonu zesilovačů, velikosti beden, vždyť v ABX nepoznáte rozdíl. V ABX při desetinásobném opakování co je X jde uspět pouze pokud budou porovnávány vyložené mega rozdíly, takže třeba Sony věžička vůči pořádné sestavě.
Noble Audio - výroba a prodej

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

NA píše:
07 čer 2024 11:02
Uspokojení z mé práce a z reprodukce kterou přispívají mé výrobky vytvořit nestojí na vyplavování endorfinů při pohledu na čísla a grafy, ale na jejich vyplavování při poslechu hudby.
Říkáš sám "při poslechu hudby". Proč se teda musíš při poslechu dívat na testované komponenty? Proč musíš vědět, co hraje?
A stále si neodpověděl, zda u svých výrobků znáš, proč (z jakoho důvodu) fungují lépe nebo hůře, pokud je testuješ poslechem.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2NA
a přesto chcete po druhé skupině aby vám dokazovala, těmito metodikami, že slyší rozdíl
Ak tá "druhá skupina" tvrdí, že počuje rozdiel, že niečo hrá inak (lepšie/horšie), pretože to má iný zvuk= rozdiel zvuku, ten musí počuť. A neexistuje spoľahlivejšia metodika, ako priame a okamžité porovnanie, čo je ABX test. Sluchová pamäť je silne krátkodobá, to sú známe veci..A pretože je to spoľahlivé a jednoznačné ukázanie možností sluchu, tak sa zlatoušcom "nehodi do krámu".Tak jednoduché to je.
Hoši jste ve slepé uličce.
Myslím, že niekto je tu v "hluchej" uličke :)
A vôbec to nie je o výbere komponentov, kde je aj rad iných faktorov (cena, WAF, vizuál, možnosti prípadného servisu,..), to je výsostne subjektívna záležitosť.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

komar píše:
11 čer 2024 06:11
Incepoint:
Já nevím jestli čteš co ti druzí píšou? Kolikrát mám ještě vysvětlovat že nějaké ty slepé testy nemohou fungovat. A právě že jste si jistí že takto nemohou fungovat nabízíte prachy.Nech si své prachy a já zase svůj lepší zážitek z poslechu!
Děkuji, číst umím. Postnul jsem i relevantní test, a hle --- nikdo nic nepoznal. četl jsi to? To nemluvím o tom, co postnul ten předemnou - fake test - všichni netopýři se nechali napálit, ale hlavně jak slyšeli ty rozdíly a dražší kabely hrály lépe *hura* Prostě jsi tlachal ,ty a všichni co tvrdí nějakou věc, ale nemají pro to absolutně žádný důkaz a když jim někdo možnost to dokázat nabídne, mají výmluvy. čili, ano, nejde o prachy, ty máš svůj pseudozážitek, asi jako feťák napíchaný heroinem si užívá rauš, tak ty ve svém mozku spouštíš podobné procesy, jenže jsou to jen a jen bludy. Kup si kabel třeba za mega a užívej si svou pseudosugesci. Nediv se, že ti s reálnýma zkušenostma a reál. testy, co se od vlastních pocitů umí oprostit a správně si otestovat cokoli , se ti jen smějí. Plus na vysvětlení základních fyzikálních principů stačí základka, max gympl,a myšlence, že 1 m přívodního kabelu ze zázračné mědi, vyjímečné izolace a s voodoo rhodiovýma koncovkami dokáže nějak významně, resp. vůbec ovlivnit tok elektronů ve vodiči v síti, odfiltrovat veškeré rušivé elementy co se za ty kilometry na to nabalily, od elektrárny přes trafostanice, rozvodny, rozvaděče k tobě do zásuvky se mohu jen nevěřícně pousmát. Kdybys měl koule, tak to přiznáš. Var.2., předvedeš, jaký si chlapák a já uznale pokývnu - pravděpodobnost mizivá, ale ty máš stejně jen přitroublé výmluvy. A hlavně je meleš pořád dokola, což už mne neba, a asi nikoho. Existuje jistý paradox, kdy si mnoho lidí myslí, že jsou v nečem lepši než ostatní do doby, než se s tím lepším opravdu setkají či narazí na tvrdou realitu. Pak jsou ti, co ze svého sebeklamného snu nikdy neprocitnou a prožijí svůj život v sebeklamu. Co je horší, je na zvážení každého.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Jen tak mimochodem - já pokud se chci opravdu soustředit, tak při poslechu zavírám oči.
A dělám to občas i během koncertu - tedy v případě kdy sedím :) .

Stejně tak, když vybírám komponenty do sestavy, při finálním výběru (protože předtím je samozřejmě nutno nějak potencionální výběr zúžit - to už tu psal BVa - cena, funkcionality, ....).
Při posledním výběru beden mi prodejce přepínal mezi 3 modely, dvěma z aktuální řady (větší a menší) a jedním z předchozí. Jasně, nebyl to regulérní slepý test, ale protože člověk nemá žádný důvod šidit sebe sama a něco si namlouvat, naopak spíš nechce platit za něco, co by neslyšel, tak mi to přišlo jako dobrý způsob. Ty rozdíly byly zcela jasné. V cizím prostředí, na sestavě na kterou jsem nebyl zvyklý. Následně jsem pak ještě na základě tohoto poslechu preferované 2 modely měl půjčené domů pro finální rozhodnutí.
Při podobném porovnávání zesilovačů už to tak jasné nebylo (stejný výrobce, vyšší a nižší řada), mnou slyšený rozdíl byl v basové složce.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

BVa píše:
11 čer 2024 06:47
nějaké ty slepé testy nemohou fungovat.
Bingo.. pretože to, čo "počujete" sú len halucinácie a autosugescia.Jednoducho "nevidím=nepočujem". *thumbs down*
Díky za objasnění ale pokud to vidíš takto tak ti na to mohu odpovědět jedno!
Jsi tetřev hlušec pokud neslyšíš tak jasné rozdíly a musíš si to ještě dokazovat nějakými testy. Já na rozdíl od tebe jsem schopen rozeznat rozdíl uchem i pohledem. Pokud se ti v hlavě začne motat nějaký maglajz když danou věc vidíš a nejsi schopen normálně uvažovat a posoudit zvuk, tak věř že né každý má takové postižení.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

Ahoj! Komáre, nepřeháněj to. Já ti to věřím, že to slyšíš, tak už toho zanech. Nezávidím ti to, naopak přeji ti to. Jrd

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Icepoint píše:
11 čer 2024 12:38
komar píše:
11 čer 2024 06:11
Incepoint:
Já nevím jestli čteš co ti druzí píšou? Kolikrát mám ještě vysvětlovat že nějaké ty slepé testy nemohou fungovat. A právě že jste si jistí že takto nemohou fungovat nabízíte prachy.Nech si své prachy a já zase svůj lepší zážitek z poslechu!
Děkuji, číst umím. Postnul jsem i relevantní test, a hle --- nikdo nic nepoznal. četl jsi to? To nemluvím o tom, co postnul ten předemnou - fake test - všichni netopýři se nechali napálit, ale hlavně jak slyšeli ty rozdíly a dražší kabely hrály lépe *hura* Prostě jsi tlachal ,ty a všichni co tvrdí nějakou věc, ale nemají pro to absolutně žádný důkaz a když jim někdo možnost to dokázat nabídne, mají výmluvy. čili, ano, nejde o prachy, ty máš svůj pseudozážitek, asi jako feťák napíchaný heroinem si užívá rauš, tak ty ve svém mozku spouštíš podobné procesy, jenže jsou to jen a jen bludy. Kup si kabel třeba za mega a užívej si svou pseudosugesci. Nediv se, že ti s reálnýma zkušenostma a reál. testy, co se od vlastních pocitů umí oprostit a správně si otestovat cokoli , se ti jen smějí. Plus na vysvětlení základních fyzikálních principů stačí základka, max gympl,a myšlence, že 1 m přívodního kabelu ze zázračné mědi, vyjímečné izolace a s voodoo rhodiovýma koncovkami dokáže nějak významně, resp. vůbec ovlivnit tok elektronů ve vodiči v síti, odfiltrovat veškeré rušivé elementy co se za ty kilometry na to nabalily, od elektrárny přes trafostanice, rozvodny, rozvaděče k tobě do zásuvky se mohu jen nevěřícně pousmát. Kdybys měl koule, tak to přiznáš. Var.2., předvedeš, jaký si chlapák a já uznale pokývnu - pravděpodobnost mizivá, ale ty máš stejně jen přitroublé výmluvy. A hlavně je meleš pořád dokola, což už mne neba, a asi nikoho. Existuje jistý paradox, kdy si mnoho lidí myslí, že jsou v nečem lepši než ostatní do doby, než se s tím lepším opravdu setkají či narazí na tvrdou realitu. Pak jsou ti, co ze svého sebeklamného snu nikdy neprocitnou a prožijí svůj život v sebeklamu. Co je horší, je na zvážení každého.
Napadat ,podsouvat a urážet ti jde fajn,ale to je asi vše! Jinak se chováš jak hlupák.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

jarda-hifista píše:
11 čer 2024 13:25
Ahoj! Komáre, nepřeháněj to. Já ti to věřím, že to slyšíš, tak už toho zanech. Nezávidím ti to, naopak přeji ti to. Jrd
:D

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

to komar
Nebyla to urážka, konstatuji fakta. BTW, nazývat někoho tetřev hlušec urážka není? Když ti řeknu že dám stovku jako Bolt, ale budu o tom jen mluvit, co asi jsem ? Ja ti vřele doporučím nějaké počtení o lidské psychice a vnímání pomocí smyslů. Je to velmi zajímavé. Dá se o tom pokecat s psychologem, jsou znalí. Musel jsem v životě projít vícekrát psychotesty a pohovory s psychoušema a je to zajimavá zkušenost a otevřou se ti obzory.
Naposledy upravil(a) Icepoint dne 11 čer 2024 14:06, celkem upraveno 1 x.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Myslím, že se nedočkám :-) .Dark side of the moon velmi správně popsal, jak si vybrat komponenty, i když to není to úplně top. Dělám to s něčím podobně. NA píše, že nerozezná ve slepém testu bedny za 200K vs 2mega. Jako sorry, ale pak pozná kabel, co vede ze zásuvky do přístroje. To mi rozum nebere. Bedny za 2 mega budou mít vše od konstrukce, objemu, měničů úplně jinde než ty za 200k, jakkoli na komerčních je samo marže jako hrom. Mám doma dvoje sloupy a neb mají naprosto rozdílné měniče, hlavně středový a výškový, předvedu komukoli 100 procentní rozeznání A od B, pokud mi je pomůže přestěhovat k sobě. Nepředvedu změnu kabelu, tam nemohu sloužit. To prý umí jiní, ale my co to neumíme nemáme nárok být o tom poučeni. Dokonce se mi zatím váli doma ve skříni nejvyšší řada AV receiveru, co jsem kdysi používal. Naprosto spolehlivě poznám poslepu, kdy hraje on a kdy monobloky. Opět, nemám šanci poznat, kdy je napájení rhodiovou koncovkou a kdy ne.

Odpovědět