Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
komar
Kontaktovat uživatele:

Re: Booker

Příspěvek od komar »

Incepoint,BVa.
Za hlupáka a tetřeva se omlouvám,to sem nepatří a nechal jsem se unést.
K danému problému asi takto (a snad naposled).
Kolem Hifi se motám více jak čtyřicet let ,nebudu se vytahovat co ,kde jsem slyšel a otestoval.Nemá smysl si zde honit trio.
Pokud mi ale někdo chce tvrdit že jakákoliv kabeláž nemá vliv na zvuk v kvalitním Hifi, nemá absolutně smysl se sním bavit a rozvíjet na toto téma jakoukoli debaty. Předpokládám že tak jak já tak i většina se snaží si zvuk u sebe co nejvíce vymazlit , a snaží se vždy posouvat k lepšímu zvuku.A za ty roky fakt nepotřebuji poučovat co má vliv na zvuk!
A pokud je někdo přesvědčen že se to dá i bez kvalitní kabeláže?! Jeho věc.
A proto také každý považuje za dobrý zvuk něco jiného.
Zrovna včera při večerním poslechu jsem byl unesen nad změnami v nahrávce zakoupené v devadesátém roce. A dopíšu toto a jdu pokračovat!
Zdar!

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Fidji99 píše:
11 čer 2024 16:00

Ano, netrenovany posluchac z tym moze mat problem. Posluchac z trenovanou schopnostou kritickeho pocuvania, samozrejme nebude mat problem pri nim vybranej referencnej nahravke odlisit reproduktor s beryliovum vyskacom a 3x10.5in spickovym grafenovym wooferom od handry+2x8in alobal z parts-expresu.

Ale to je rozdiel medzi "audiofilmi" a ludmi co vedia pocuvat, niektori sa dokonca tym, ze vedia pocuvat zivia. Kriticke pocuvanie je trenovatelny skill, zvladne to skoro kazdy, samozrejme mladsi ludia budu mat vyhodu. Pricom netvrdim, ze medzi hifistami sa ludia co doakzu pocuvat nenajdu.
Jak jsem psal, běžným testem ty rozdíly mezi výše zmíněnýma bednama rozeznat ssamozřejmě jdou, nemusím dělat žádné krkolomné ABX.
A k tomu dodám, že když ty bedny dražší o 1,8M zapojím na shodné komponenty jako ty levné, a budou tam základní kabely a sestavu krmící ty levné bedny osadím komplet dobrou kabelaží, tak se ty rozdíly zvukové kvality do středních hlasitostí srovnají. A náklady na ty kabely budou řádově nižší než 1,8M rozdílu cen těch beden. Ale ten, co žije názorem, co v kabeláži stačí Gilmourovi stačí i mě, holt vyplázne na stejný výsledek mnohem větší balík.
A mimochodem, v basové oblasti do 300Hz není kvalitativní rozdíl mezi měniči použitými v Magiko a hliníkovými měniči řady Reference, jen u větších hlasitostí se pozitivně uplatní větší plocha membrán u těch Magiko. A co se týká použití špičkových modelů soft kaloty, tak i Wilson Audio, YG Acoustic, Peak a mnoho dalších vědí, proč je používají. Takže ten despekt, co tady Fidji demontrativně projevuje je jen další ukázkou snahy se vyvyšovat, protože se evidentně vnitřně necítí stabilní a vyrovnanou osobností.
Naposledy upravil(a) NA dne 11 čer 2024 18:58, celkem upraveno 1 x.
Noble Audio - výroba a prodej

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Komar

V poho. Myslim, ze vsichni ci vetsina by se shodla, ze nejaka opravdu mizerna kabelaz, ted nevim, treba uvolnene spoje na kolikach zastrcky, banancich atp.
,prelomeny drat atp vliv mit bude. Ale jestli mam kabel, splnujici zakladni normy, je velmi nepravdepodobne, ze prinese vyznannou zmenu na zvukovem projevu, jen tim, ze ma o 2 desetiny cistsi med, stribro nevim co a vic zlata ci rhodia ci ceho na koncovkach. Ono staci otevrit i ty, nejdrazsi pristroje, ci bedny a kouknout, co je kolikrat tam za draty. Je to jen nazor, podlozeny zkouskami, pokud je mylny, ok, ale nepotkal jsem nikoho, kdy by mi jej chtel ci dokazal spolehlive vyvratit, nic vic a min.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

to NA
Problem je, ze nejde nijak objektivne zhodnotit, co je lepsi a co ne. Vse cos popsal, lepsi kabely u levnejsich beden atd je jen a jen subjektivni dojem. A hlavne, diskuze byla uplne jina. Slo o pouhe rozliseni rozdilu mezi ABC, nic vic. Uz pomalu otacis, neb tusis, ze rozeznat 2 pravdepodobne uplne rozdilne reprosoustavy 200k ala 2Mega, by fakt asi zvladl i ten tetrev hlusec dle komara.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

NA - ja mam opravdu rad lokalni konstruktery a vsem vam fandim. Ostatne vetsinu komponent sve sestavy mam od jednoho a akustiku od druheho. To co tady ale pises, tak to i pro me technickeho amatera a laika jsou strasny nesmysly a dost tedy pochybuju o tve technicke erudici jako konstruktera. Podobne je na tom u me Stranka.

Jeden priklad za vsechny:
Ten ABX test jak jsi popsal, tak jsi popsal blbe a uz jen to vypovida samo o sobe. Neni pravda, ze se pusti A a B a pak 10x X a ucastnik pak musi hadat co to X je a 10x to uhodnout. Pri spravnem testu by mel ucastnik moznost kdykoliv si poslechnout A, B i X, v jakemkoliv kole, nez se rozhodne. To je oproti tvemu popisu dost podstatny rozdil. Dale neni pravda, ze vsech 10 pokusu je treba identifikovat spravne. Pokud je jeden ucastnik a 10 pokusu, tak staci spravne identifikovat 8 z 10 pokusu, aby jsi mel cca 95% uroven spolehlivosti, ze do hry nevstupuje nahoda. A to je brano pri takovych testech jako takovy standard, pokud vim. Pokud by bylo ucastniku treba 5 a 10 kol testovani, to je dohromady 50 pokusu a tady staci, kdyz to spravne identifikuji 31x.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

NA píše:
11 čer 2024 18:54
ten despekt, co tady Fidji demontrativně projevuje je jen další ukázkou snahy se vyvyšovat, protože se evidentně vnitřně necítí stabilní a vyrovnanou osobností.
Ale nie, Pavle, ty uz popri vsetkom robis aj dialkovu psychodiagnostiku. Ty si uplne renesancny genius. Leonardo da Usti nad Labem. Ale ja nemam voci tebe ziadny despekt, ja si len myslim, ze si taky klasicky hifi-smejd co nikdy nevedel urobit poriadne bedne tak sa dal na bizuteriu, lebo to je tvoj level - motat kable.

A ty si uz uplme stratil sudnost, porovnavat svoje garazove bastly s Magicami alebo hocicim co sa co len obtrelo o high-end.

Len som poukazal na materialove rozdilely medzi beryliom a hodvabom, to je vsetko. Debata nebola ci je berylium lepsie ako handra, ale debata bola o tom, ci je mozne ich v slepom teste rozlisit. Ty to nedokazes beriem.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@FS

https://www.audiosciencereview.com/foru ... deo.36800/

aby to nezostalo uplne bez kontextu :-).

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Pohotové *thumbs up*

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Este aj Archimago, z ineho uhla.

http://archimago.blogspot.com/2022/11/h ... ind-n.html

Archimago je inac moj oblubeny bloger, tie testy divnvyh PC/DAC veci idu mimo mna (a ani tomu moc nerozumiem), tak raz za mesic pozriet co je nove a vzdy tam nieco najdem.

Taka moja trojka onlubenych autorov - Erin s Erins audio corner (pozri Youtube test TAD, co mu TAD poslalo na meranie), Archimago a Kal Rubinson (ten mi aj sukromne vela veci poradil okolo Multikanal hudby).

Skoda, ze nikto z miestnych nikdy neposle svoje vyrobky na meranie, ci uz Amirovi, alebo Erinovi. To je taka vstupenka do sveta a reklama najvcsia aka moze byt. Apolon Audio, Buckeye, Aj ludia z Neumannu hovoria, ze odkedy boli ich repro u Amira, ze sa ic predava 5x tolko. Ale jasme, jednoduchsie je bluznit o tom ako sa jeho bastle vyrovnaju tomu alebo hentomu a nikto by ich v slepom teste nerozoznal.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zatím jsem pročetl Archimago. Polovinu z toho bych značil za takový ten "bitching za každou cenu", který bych rozporoval podle úplně stejné logiky, jakou on rozporuje ten výchozí článek. Ale je fajn, že se k tomu někdo vyjadřuje a poukazuje na nekonzistence.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

mumu píše:
09 čer 2024 20:19
ayman píše:
09 čer 2024 17:50
Pro mě bylo procitnutí o relevantnosti tohoto fóra sekce Zrovna poslouchám, kde je nespočet doporučení zmršených, neposlouchatelných alb s DR 6, proto se už nedivím, že mnozí rozdíly mezi kabely neslyší a stačí jim základní kabel z Datartu. Kvalitní kabely považuji za nedílnou součást sestavy a udivuje mě, že to mnozí vidí jinak, opravdu bych byl rád, kdyby rozdíly mezi nimi nebyly, protože bych značně ušetřil. Zpočátku jsem byl také skeptik ale po vyzkoušení dražších kabelů už nejsem. Rozdíly markantní. Taktéž rozdíl digi coax vs optika. Dívám se na to opačně, a to že kabel by neměl přenos zvuku vylepšovat ale co nejméně degradovat. To jsou "mé" zkušenosti, nějaké měření atd mě nezajímají, zajímají mě jenom moje uši.
Ayman- bolo by vhodné konečne pochopiť, že uvedené vlákno "Co zrovna poslouchám" nie je apriori "doporučovacie" vlákno na skvele nahratu hudbu, na to sluzia iné vlakna na tomto fóre. Je to len nástrel čo koho zaujalo po hudobnej stránke. Následne si to môžeš, ak to zaujme aj teba, obstarať napr. na LP, Blu-Ray audio alebo inak, ak je možnosť. Dokážeš to už konečne pochopiť? Alebo si tak natvrdlý... slovami klasika z toho skvelého filmu...
Skutečně? Vlákno se jmenuje Zrovna poslouchám a mnoho odkazů na zvukový šrot. Od hifistů bych to nečekal. Místo toho fotky alb té nejhorší zvukové kvality. Zvláštní. To není nic k chlubení, spíš ostuda, za mě posloucháš šrot a kopeš kolem sebe.

sekal

Příspěvek od sekal »

Celá věc je podvod: High-End kabely

Úspěch audiofilského kabelového průmyslu je založen výhradně na naprosté neznalosti trhu. Všimněte si, že kdykoli tito výrobci inzerují své výrobky, téměř vždy hovoří o kvalitativních otázkách, ale jen zřídka, pokud vůbec, uvádějí tvrdá čísla ke svým teoriím, natož aby je zasadili do technického kontextu, který by naznačil, do jaké míry je to, co říkají, významné. A tak je celá věc založena na naději a strachu u potenciálních zákazníků. Proto si myslím, že celá věc je podvod. Než se tento podomní průmysl rozjel, nikdo si nemyslel, že by zákazníci zvukové techniky byli tak hloupí, aby něčemu takovému uvěřili. Ukázalo se, že se mýlili.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

ayman píše:
12 čer 2024 15:25
mumu píše:
09 čer 2024 20:19
ayman píše:
09 čer 2024 17:50
Pro mě bylo procitnutí o relevantnosti tohoto fóra sekce Zrovna poslouchám, kde je nespočet doporučení zmršených, neposlouchatelných alb s DR 6, proto se už nedivím, že mnozí rozdíly mezi kabely neslyší a stačí jim základní kabel z Datartu. Kvalitní kabely považuji za nedílnou součást sestavy a udivuje mě, že to mnozí vidí jinak, opravdu bych byl rád, kdyby rozdíly mezi nimi nebyly, protože bych značně ušetřil. Zpočátku jsem byl také skeptik ale po vyzkoušení dražších kabelů už nejsem. Rozdíly markantní. Taktéž rozdíl digi coax vs optika. Dívám se na to opačně, a to že kabel by neměl přenos zvuku vylepšovat ale co nejméně degradovat. To jsou "mé" zkušenosti, nějaké měření atd mě nezajímají, zajímají mě jenom moje uši.
Ayman- bolo by vhodné konečne pochopiť, že uvedené vlákno "Co zrovna poslouchám" nie je apriori "doporučovacie" vlákno na skvele nahratu hudbu, na to sluzia iné vlakna na tomto fóre. Je to len nástrel čo koho zaujalo po hudobnej stránke. Následne si to môžeš, ak to zaujme aj teba, obstarať napr. na LP, Blu-Ray audio alebo inak, ak je možnosť. Dokážeš to už konečne pochopiť? Alebo si tak natvrdlý... slovami klasika z toho skvelého filmu...
Skutečně? Vlákno se jmenuje Zrovna poslouchám a mnoho odkazů na zvukový šrot. Od hifistů bych to nečekal. Místo toho fotky alb té nejhorší zvukové kvality. Zvláštní. To není nic k chlubení, spíš ostuda, za mě posloucháš šrot a kopeš kolem sebe.
Vlákno se jmenuje "Co právě poslouchám". Degraduješ toto vlákno a neumíš ho ani správně přečíst. mumu má pravdu, tak je třeba toto vlákno brát. "Co právě poslouchám" více česky to nelze napsat. Ty znáš všechnu hudbu světa, neznáš. Proto je toto vlákno o tom co lidé poslouchají, na tobě je, pokud tě to osloví, tak můžeš běhat po internetu a hledat to nejlepší vydání. :shock:

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

sekal píše:
12 čer 2024 16:04
Celá věc je podvod: High-End kabely

Úspěch audiofilského kabelového průmyslu je založen výhradně na naprosté neznalosti trhu. Všimněte si, že kdykoli tito výrobci inzerují své výrobky, téměř vždy hovoří o kvalitativních otázkách, ale jen zřídka, pokud vůbec, uvádějí tvrdá čísla ke svým teoriím, natož aby je zasadili do technického kontextu, který by naznačil, do jaké míry je to, co říkají, významné. A tak je celá věc založena na naději a strachu u potenciálních zákazníků. Proto si myslím, že celá věc je podvod. Než se tento podomní průmysl rozjel, nikdo si nemyslel, že by zákazníci zvukové techniky byli tak hloupí, aby něčemu takovému uvěřili. Ukázalo se, že se mýlili.
:lol: :lol: :lol:

Odpovědět