Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od Fidji99 »

Inac mnozina ludi, ktori zmenili nazor na kable na zaklade diskusie na internete je rovnako velka, ako mnozina ludi co vedia preukazat, ze rozdiel skutocne pocuju.

Je to presne nula ;-)

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

BVa : noo - leštěná pět g stříbrná jádra, nezávislá izolace ..
Já teda mám elektro vzdělání , v elektrooboru pracuji, praxe asi 20 let, nějaké zkušenosti mám i s opravami audiotechniky ...s nikým se tu nebudu hádat o vlivu kabelů; já v tom mám jasno( odvíjí se to od výše napsaného).... Ať si každý o tom myslí nebo si nechá nakukat to či ono, nebo něco slyší neslyší , to je jedno .......Ale tohle? Leštěná jádra pro nepřerušovaný zvuk a podobně bláboly :). To už je masakr :shock: ..

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Lepší je ten izolačný materiál, čo znižuje presluchy.. :) To je ako magnetické tienenie z papiera. To, že vyleštený drát=čistý zvuk, ešte má nejakú marginálnu "logiku".

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

BVa : jo, to už leze do fyziky. Když teda vyleštěný drát. Pak se k sestavě stejně prdnou bedny ( zkreslení v řádu procent), a je vymalováno.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
Promiň, ale proč je to na mně, ta řeč o báchorkách? Já jsem tady už několikrát psal, že kabelománií jsem prošel " za mlada " a kabely už dávno neřeším. Kvalitu poslechu řeším kvalitou aparátů.
Je to snad narážka na to, že při obnově aparatury před cca 7 lety jsem kabely vyměnil za stříbrné a postříbřené, ale hlavně všechny stíněné atd. Já určitě neřeším kvalitu poslechu kabelem. Na druhou stranu nikdy nebudu popírat jen na základě fyziky a teorie, že někdy jakési změny při výměně kabelů lze poslechem zaregistrovat, v návaznosti na tom konkrétním kabelu, na aparátech a prostředí. Určitě nejsem kabelomaniak. Klidně bych souhlasil s většinou Tvých tvrzení, ale Ty absolutně nepřipouštíš možnost slyšet jakoukoliv změnu. S tím ale já nesouhlasím, mám zkušenosti jiné a jsem zastánce, že s vaničkou nelze vylít i to pomyslné dítě.
To je celé, ale máš pravdu já opravdu nejsem "elektro", ale mám papír pouze na ekonomii a filmaření.
Takříkajíc, Ty sice víš kudy jede kočár, ale nepřipouštíš, že někdy může být i objíždka. Každý holt to má jinak.

BTW k odkazu: ten obsah mně nic neříká. Nějakého Ing. Mecu jsem skutečně okrajově znal, byl z Plzně a později hojně publikoval v AR, ale navím zda je to shoda.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Oldear,
z niektorých Tvojich príspevkov som cítil určitú "vieru v tajomno", preto som myslel, že Ťa to bude zaujímať ako odstrašujúci príklad, čomu všetkému sa dá veriť.. Nemyslel som to zle, tak sorry.. Ale máš pravdu, že nepripúšťam možnosť reálne počuť zmenu zvuku po výmene napr. sieťového kábla, alebo "normálneho" slušného signálového kábla. Sú to (ak nejaké skutočne sú) zmeny tak hlboko pod užitočným signálom, že je absolútne vylúčená možnosť to počuť, jedine telepatia .. V tomto som tvrdý skeptik po rokoch skúseností.
Pokiaľ ide o ten odkaz, nie je to ing. Meca, jeho príspevky v AR som sledoval, ten je "normálny" seriózny technik. Ide o nejakého p. Dimitrova, alias Zappa. Nepoznám ho, ale ten čiste "nezištne" šíri a propaguje také bludy (a možno tomu občas aj verí, čo je ešte horšie..), že to sa nedá "stráviť". Však preto som si pred časom aj dal zrušiť registráciu na HEF, tam je to raj audiošamanov, také uzavreté oddelenie. ;)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

BVa
OK, v poho.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

BVa-> já nerozumím tvýmu příspěvku.

Píšu, že můj známej muzikant si koupil novej kabel ke kytaře, zaznamenal výraznou změnu zvuku (oproti stávajícímu kabelu), ale neřešil jsem, čím to bylo způsobený.Bral jsem to od něj jako fakt.
Došlo ke změně zvuku, pouhou výměnou kabelu.Protože to není hifista, ale muzikant, tak nezpochybňuju, že ten zvukovej rozdíl tam byl.

Podle tvojí teorie výměna kabelu slyšet není.A svojí teorii podpoříš tím, že kabel měl výraznou kapacitu a spolu s indukčností snímače...atd.

Opravdu ?

Já jen, že hraje na akustický nástroje a za snímačem (např piezo) má předzesilovač a ekvalizér.
kabelguru.cz

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Moje osobní zkušenost:
Minimálně 60 let jsem přesvědčen že je to zelené.
Nikdo mne nepřesvědčí že je to ZELENKAVÉ !!!!

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

šeďour
Je nerozumiem, čomu ty nerozumieš :) .. Sme na hififóre a reč je o signálových kábloch medzi komponentmi, kde dĺžka kábla je tak do 1m a výstupná impedancia zdroja signálu desiatky až stovky ohm.
A ty dáš ako argument poznatok muzikanta, ktorý pripojil ku gitare kábel dlhý pár metrov a gitara má výstupnú impedanciu kilohmy a viac (piezosnímač). Určite to nebol kábel od ekvalizéru k nejakému kombu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

BVa až budeš mít chvilku, tak zapoj nějaký svůj rychlý zesilovač na dvoulinku, třeba 10 metrů. Na konec umělou zátěž, ne čistej odpor.
Pusť do toho pěknej obdélník, třeba 5kHz a změř osciloskopem signál na začátku a na konci kabelu. Pokud jsi to dělal a máš někde uložené obrázky, tak jen postni obrázky. Děkuju. Těch 10 metrů nebo víc, je čistě kvůli snazšímu hledání případných rozdílů.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jarda69
Ale to som robil x-krát, prečo by som to robil znovu, takých obrázkov sú na webe mraky... Samozrejme že komplexná záťaž za dlhým káblom s vloženou indukčnosťou vyrobí z pekného obdĺžnika na výstupe konca na konci kábla strmých hranách prekmity a tlmené dokmity.. Fyzika nepopustí :) . Ale sú to javy, ktoré sú jednak viacmenej teoretické (signály s takou strmou hranou a amplitúdou v zázname hudby nenájdeš), podruhé sú to javy vysoko nad akustickým pásmom a sú navyše silne maskované tým základným signálom, ktorý ich vybudí.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Můžeš hodit nějaký z těch odkazů? Třeba něco jako dvoulinka vs 16 drát Kraut?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nejaká debata aj s meraniami je tu, merania Krautových káblov som nevidel. Ale stačí dohodiť ich parametre (R,L,C, sú na stránke výrobcu) do simulácie a hrať sa..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Děkuju. Takže je to tak, jak se dalo čekat. Do dnes nechápu, jak je možné, že ty změny slyším a to opakovaně.
Když použiju kroucenou cínovanou licnu v silikonu 2x10mm2 tak to hraje pěkně, žádnej problém.
Když to zapojím bi-wire, s multiwire nahoře, tak mi vyleze u mužského hlasu, takové to drnčení hlasivek u určitých písmen.
A to u mp3 96-128kbps audioknihy.
U hudby už to tolik slyšet není, ta je pro mě náročnější na poslech a paměť.

Odpovědět