Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od BVa »

Možno ti kmitá ( zakmitáva) koniec ( typ diy? je niekde schéma) pri určitej kapacite na výstupe.. Pozri osciloskopom, prípadne skús iný koniec..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hele, ten druhej kabel ma 800p. Na vystupu mam oboustrannej RLC člen. 10R+47n-cívka cca 8 závitů/10R paralelně-10R+47n
Změnu slyším i při výměně té dvoulinky za tlustej koax, ale tam je to zase spíš někde kolem výšek, že se to trochu "pročistí"

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Boucherot za výstupnou cievkou vyhoď ( odpoj), je to nezmysel. A ten prvý, priamo na výstupe konca daj 10R+100n. Osciloskop ( ak máš...)ti ukáže realitu. Však skús nejaký iný koniec.. Typ tvojho konca je tajný? :)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

BVa-> v akustický kytaře je snímač napojenej na předzesilovač.Ten předzesilovač obsahuje aktivní ekvalizér, regulaci citlivosti a hlasitosti.Výstup má impedanci v lepším případě desítky, až stovky ohmů.Běžná praxe je jeden kiloohm.Výstup z předzesilovače zabudovanýho v kytaře je na linkový úrovni.Dýlka kabelu tři, čtyři metry, není v hifi nijak neobvyklá.

Psal jsem o slyšitelný změně zvuku, kterou způsobila výměna kabelu.Podobně,jako to popisujou hifisti.Teda...někdo to slyší, někdo ne.Někdo má doma dobře navržený přístroje, někdo ne.
Nehledal jsem technický vysvětlení, i když mě samozřejmě zajímá.Jen sem popisoval to, co se prostě běžně děje.

A nesnažím se někoho přesvědčit.To jsem zkoušel před lety, jak už jsem psal.Nabídnul jsem poslechovej test, kde bych přehazoval kabely, tak, aby posluchač nevěděl, kterej je připojenej.Aby si o tom mohl udělat vlastní názor.

Kolik lidí si myslíš, že mělo zájem ?
Všichni si našli výmluvu, proč to nejde (vzdálenost bydliště, práce, nedostatek času).

Dokonce ani o zjednodušenej test sluchátkovejch kabelů, kterej se může odehrát v podstatě kdekoliv (např. v nějaký kavárně) nemaj kabeloskeptici zájem.Jejich přesvědčení o zbytečnosti takovýho testu je tak silný, že nemaj důvod (čas, atd.) se toho zúčastnit.
kabelguru.cz

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Já furt nechápu, proč by někdo měl chodit k někomu na nějaký slepý test jak se tady někteří dožadují. K čemu? Ten kdo na vliv kabelů věří má jasno, proč by měl tedy ztrácet čas někomu něco dokazovat a nechat se zkoušet? Úplně bezpředmětné přece.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No konečně rozumný argument.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

@ayman - ono je to len dodatocna informacia, nic viac, nic menej - netreba to nijako ani prezivat ani nic. Mna napriklad zaujima objavovat nove veci, len tak, pre radost z toho, ze som sa zase nieco nove dozvedel.

Moze to napriklad pomoct s optimalizaciou rozpoctov na jednotlive komponenty a za rovnake peniaze budes mat v konecnom dosledku lepsie hrajucu zostavu.

Ono v cene zopar hifi napajacich kablov, audiofilskeho switchu, high-end usb kabla, ultra-high end podlozky pod DAC a smerovych poistiek si uz mozes kupit aj o triedu lepsie repro, alebo z opacneho konca - mozes ist na discogs a vybudovat si exkluzivnu zbierku raritiek na LP.

Alebo teda mozes spokojne dokola ist v cykle "Prodam spickovy kabel za X, porizovaci cena 3X, duovd prodeje:"posouvam se dal". Kazdy ma na vyber.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Fidji99 přesně jak píšeš. Přijde mi, že než investovat do předražených kabelů, bude mít větší přínos tuto částku investovat do reproduktorů ( které mají na výsledný zvuk největší vliv) . Samozřejmě kdo neví co s penězi a pro jeho lepší pocit ať si kupuje i drahé kabely.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tak něco z reálné a naprosto čerstvé praxe.
Včera v podvečer jsem byl u člověka, který projevil zájem vyzkoušet můj napájecí kabel Zephyr N2 před filtrační jednotku. Byl k tvrzením, že napájecí kabel dokáže měnit zvuk sestavy vysoce skeptický. Slyšel jsem od něj ty obligátní názory, co se objevují i zde. Že před tím je kilometr obyčejných kabelů, že když to je navíc před filtrační jednotkou, tak jak by to mohlo něco měnit, a že to nemá oporu v žádných vědeckých poznatcích.
Ale, že by si chtěl na tohle téma udělat vlastní názor a tuto oblast si pro sebe uzavřít pomocí vlastní zkušenosti. Poslechli jsme jeho sestavu, pak prohodili kabel a poslechli na stejné hlasitosti to samé. Kroutil hlavou, jak to že to je takové více vtahující a zároveň uvolněné a hladší. Pak jsme vrátili původní kabel a zvuk byl proti předešlému více agresivní a takový roztřesený, nevyvolávalo to už tak příjemné emoce jako předtím. Koukal na mě a říkal, jak je to možné? Ten zážitek ho donutil sáhnout do peněženky, domu jsem kabel už nenesl.
Mé vnímání u toho bylo takové, že ten pro mě cizí a neznámý zvuk sestavy pana domácího mě tahal za uši, a říkal jsem si, jak jsem vděčný, že mi to u mě hraje o dost lépe, že tohle by mě asi nebavilo ani poslouchat. Po přehození na můj kabel mě ta muzika začala bavit, přiblížilo se to tomu, na co jsem zvyklý. Po návratu k původnímu kabelu to bylo nervózní, agresivní a klavír ztratil informace o metráku dříví.

Mam už dávno odzkoušené, a léty se jen vrší další potvrzení, že napájecí kabely dokážou dělat rozdíly v podobné velikosti jako jsou mezi přístrojovými komponenty. A klidně to sem píšu i když jsem si dobře vědom nakolik se to technokratické církvi zdá jako nanejvýš kacířský výrok, ale to mě nemůže donutit ignorovat mé zkušenosti.
Příklad, zesilovač za 50.000,- s dobrým kabelem za 6.000,- dokáže být výrazně lepší než zesilovač za 60, ale klidně 100.000,- s obyčejným kabelem.

Jsem schopen si představit, že když si člověk někde přečte, že někdo tvrdí, že něco funguje a tohle ho navnadí k pořízení, tak že ho pak může mozek klamat a poznamenat vyhodnocení vnímání k pozitivnímu hodnocení, ale nechápu proč i skeptik rozdíly vnímal a přiměl ho ten zážitek k utracení peněz pokud by tam ten rozdíl opravdu nebyl.

Při psaní tohoto příspěvku mi přišel mail od zákazníka, kterému jsem před týdnem posílal v tomto měsíci již druhý napájecí kabel :
Zdravím Vás, asi týden poslouchám ten Zephyr N2 do zesilovače a musím říct, že ten rozdíl je ještě daleko lepší než první kabel do filtrace. Jako bych vyměnil zesilovač :-) Dynamika, kontury těch nástrojů jsou přesnější a takové to naprosté ticho v mikro pauzách hlavně u bicích to je slyšet. Hudba vylezla víc dopředu z repro. Nedokážu to asi úplně popsat, ale rozdíl je opravdu velký.

To jsou věci, to jsou věci. :)
Ale je pravda, že trh je plný kabelů za až astronomické ceny, a tam už se investice do nich jeví jako opravdu neadekvátní.
Noble Audio - výroba a prodej

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

pohádka na dobrou noc :D

sekal

Příspěvek od sekal »

NA:
To není ani tak projev kacířství jako spíše nevkusného PR, které tady i na jiných příbuzných fórech průběžně prezentuješ. Máš to skutečně zapotřebí?
Proč raději nezapracuješ na svých web. strankách a nedoplníš tam u svých výrobků tech. údaje a měření, o které jsi byl už v minulosti několikrát žádán?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zázrak, Cecilko! *palec*
3_625_1632587655_sllunce,-seno.jpg
Ad meranie: stačí spektrum siete (stačí do 20kHz) za " obyčajným" káblom a za tým " zázračným". A najlepšie do jedného obrázka. Ale je jasné, že žiadne meranie nebude.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Zcela se přikláním k NA. Mám to odzkoušené, a rozdíl oproti napájecím kabelům dodaným výrobcem, nebo jak se říká kabelu napevno jsou rozdíly ve zvuku k lepšímu markantní.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Leony ( alebo niekto iný " počujúci"), ste ochotný ísť do korektného slepého testu s okamžitým prepnutím medzi dvomi sieťovými káblami a výsledky tu zverejniť? Nie je problém taký prepínač zrealizovať.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

NA

viděl jsi někdy jaké vodiče od panelové zásuvky používají někteří "highend" výrobci u svých přístrojů uvnitř? Pokud budu uvažovat o odstínění napájecího kabelu (aby např. neovlivňoval signálové kabely v jeho těsné blízkosti), bohatě stačí kabeláž s měděným opletem, která se používá v automatizaci, ať nežeru 80-100,-Kč/m za 3x2.5mm2. Nic lepšího nevymyslíš.

Odpovědět