Booker
Re: Booker
Napájecí a signálové kabely jsem měnil až když jsem se sám, doma na své sestavě přesvědčil, že to má opravdu přínos. V opačném případě bych si ponechal, to co bylo dodáno výrobcem přístrojů, a další prostředky nevynakládal. Nic jiného k tomu není třeba psát, jen asi to, že není na škodu to zkusit, zapůjčit si, poslechnout, a pak koupit, či vrátit, a celou tuto kapitolu o kabelech uzavřít. Dokazovat někomu v nějakých testech, ještě k tomu s nějakým přepínačem v cestě je nesmysl, u mě doma je to slyšet, a bylo tu dost lidí kterým jsem to prohodil za obyčejný napájecí kabel u zesíku, a všichni to slyšeli, dokonce jeden co tvrdil, že to je utopie, a nyní si nechává u zesíku měnit kabel napevno za zástrčku. Tož asi tak, víc k tomu nemám.
Jasné..A určite si pri tých skúškach netušil, čo je momentálne zapojené..
Takže identifikácia zvukových rozdielov výlučne sluchom, ano?

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Protože nás HiFi baví a máme zájem se vzdělávat a otázky a názory na tuto problematiku se diametrálně liší a tak by bylo fajn to vyzkoušet?
Otázky víry patří na jiné fórum.
Proč někam k někomu chodit? Tady si hoši každej můžete vyzkoušet slepý testy a můžete se pochlubit jak jste neprošli
:
https://www.npr.org/sections/therecord/ ... io-quality
https://abx.digitalfeed.net/lame.320.html
Jsem zvědavej jestli se vůbec někdo pochlubí výsledkem (a jestli vůbec někdo něco uslyšíte
).

https://www.npr.org/sections/therecord/ ... io-quality
https://abx.digitalfeed.net/lame.320.html
Jsem zvědavej jestli se vůbec někdo pochlubí výsledkem (a jestli vůbec někdo něco uslyšíte

Ja myslim, ze toto je dost triezve hodnotenie. Samozrejme, NA a podobni by to hned zhodnotili, ze a) neslysis b) nemas dostatotocne rozlisujucu zostavu.Leony5 píše: ↑15 čer 2024 17:34Napájecí a signálové kabely jsem měnil až když jsem se sám, doma na své sestavě přesvědčil, že to má opravdu přínos. V opačném případě bych si ponechal, to co bylo dodáno výrobcem přístrojů, a další prostředky nevynakládal. Nic jiného k tomu není třeba psát, jen asi to, že není na škodu to zkusit, zapůjčit si, poslechnout, a pak koupit, či vrátit, a celou tuto kapitolu o kabelech uzavřít. Dokazovat někomu v nějakých testech, ještě k tomu s nějakým přepínačem v cestě je nesmysl, u mě doma je to slyšet, a bylo tu dost lidí kterým jsem to prohodil za obyčejný napájecí kabel u zesíku, a všichni to slyšeli, dokonce jeden co tvrdil, že to je utopie, a nyní si nechává u zesíku měnit kabel napevno za zástrčku. Tož asi tak, víc k tomu nemám.
post255463.html#p255463
Napájecí kabely jsme porovnávali NA Zephyr, Kabelguru Reptilian a Furutech, označení si nepamatuji
Osobně jsem v sestavě snad ani nezaznamenal rozdíl. Snad jen u Kabelguru byl rozdíl v hloubce basu, ale bylo to tak zanedbatelné, že to ani nemělo smysl řešit.
a teda este dalsia zaujimavost, jeden by cakal, ze 2 uplne rozlicne konstrukcie zosilovacov, kde meranie ukaze vyrazne rozdiely v parametroch - a sluchom skoro nerozoznatelne.
Pioneer vs Ayon byl opravdu velmi vyrovnaný, v jednu chvíli jsme se shodli, že při slepém testu bychom horko těžko rozpoznávali který je který, na to bychom potřebovali více času a asi i mladší sluch

To co sem dal Fidji není v rozporu k tomu co tvrdím já.
Že byly vnímané malé rozdíly mezi třema napájecíma kabelama podobné ceny a úrovně není nutně nic překvapivého.
Chybí tam porovnání s obyčejným základním kabelem dodávaným k přístrojům.
Že byly vnímané malé rozdíly mezi třema napájecíma kabelama podobné ceny a úrovně není nutně nic překvapivého.
Chybí tam porovnání s obyčejným základním kabelem dodávaným k přístrojům.
Noble Audio - výroba a prodej
Je velmi skličující že je tolik lidí kteří žijí v bludu.
Velmi mne trápí že si nenechají poradit.Jak šťastní by byli netrápili by se pochybnostmi o svém duševním zdraví.Pryč by byly traumatizující chvíle při výběru komponent poslechem.Stresující pohled na ceny.
Přitom stačí tak málo: grafy měření,slepý test čí věřit nám.
Velmi mne trápí že si nenechají poradit.Jak šťastní by byli netrápili by se pochybnostmi o svém duševním zdraví.Pryč by byly traumatizující chvíle při výběru komponent poslechem.Stresující pohled na ceny.
Přitom stačí tak málo: grafy měření,slepý test čí věřit nám.
už jsem to tady psal do jiného vlákna - rozdíl u kabelů není jen v ceně ale i v parametrech které se dají změřit viz třeba https://theses.cz/id/7m10ny/BP_Havel.pdf
a jestli je rozdíl v kabelech slyšet uchem? Slyšet to za určitých okolností lze - určitě na analogových signálových kabelech tam to slyším i já ale než vylepšovat zvuk nákupem drahých kabelů je podle mě lepší zainvestovat do lepšího zesilovače/beden/přehrávače atd. pro násobně lepší efekt, u napájecích kabelů raději jít do správně zapojeného oddělovacího trafa pro vyřešení zemních smyček atd.
Další věc co tu nikdo neřeší je že vnímání hudby je subjektivní pocit. Pokud si někdo koupí drahý obraz a pověsí si ho do obyváku tak se mu taky neposmívám že se mu v obýváku nezměnila teplota nebo kvalita vzduchu - věřím že z toho má subjektivně lepší pocit - a o tom to přece je mít lepší pocit, pokud někomu přináší dobrý pocit dokonale řemeslně zpracovaný napájecí kabel tak věřím že pak má i z hudby lepší pocit i když se to nedá nijak změřit.
Že výrobci kabelů vymýšlejí ve snaze prodat vymýšlejí různé hovadiny o rozehrávání krystalových mřížek je další věc 
a jestli je rozdíl v kabelech slyšet uchem? Slyšet to za určitých okolností lze - určitě na analogových signálových kabelech tam to slyším i já ale než vylepšovat zvuk nákupem drahých kabelů je podle mě lepší zainvestovat do lepšího zesilovače/beden/přehrávače atd. pro násobně lepší efekt, u napájecích kabelů raději jít do správně zapojeného oddělovacího trafa pro vyřešení zemních smyček atd.
Další věc co tu nikdo neřeší je že vnímání hudby je subjektivní pocit. Pokud si někdo koupí drahý obraz a pověsí si ho do obyváku tak se mu taky neposmívám že se mu v obýváku nezměnila teplota nebo kvalita vzduchu - věřím že z toho má subjektivně lepší pocit - a o tom to přece je mít lepší pocit, pokud někomu přináší dobrý pocit dokonale řemeslně zpracovaný napájecí kabel tak věřím že pak má i z hudby lepší pocit i když se to nedá nijak změřit.

zdenek 57,
jsi pri smyslech, prosím?
Vždyť ty tady mluvíš jako nějaký politik vládní strany.
Věřit nám,proboha.....
jsi pri smyslech, prosím?
Vždyť ty tady mluvíš jako nějaký politik vládní strany.
Věřit nám,proboha.....
Já si myslím, že to myslel jako ironii, akorát zapomněl dát smailíka.
Pro Dasta
Ale komu už kurňa
A ještě pár smajlíků do zásoby kdybych zapoměl(

).
Ale komu už kurňa
A ještě pár smajlíků do zásoby kdybych zapoměl(
mcm
zdenek 57
. Úplne by stačilo vyberať skutočne len (po)sluchom a nie stresujúcim pohľadom na ceny 
Pocity sú výsostné právo každého subjektu a nikto ich nikomu neupiera. Čo je však nezmysel je tvrdenie toho subjektu vyplývajúce z jeho lepšieho pocitu, že jeho lepší pocit automaticky znamená lepší zvuk, ergo zmena zvuku. A to ani náhodou, to je nezmysel. O zvuku nehovorí ani cena,ani vzhľad, ani názov, ani pocity jednotlivca ale len kvalita prenosu audiosignálu a jeho minimálne zmeny. Tak jednoduché to je.Další věc co tu nikdo neřeší je že vnímání hudby je subjektivní pocit. Pokud si někdo koupí drahý obraz a pověsí si ho do obyváku tak se mu taky neposmívám že se mu v obýváku nezměnila teplota nebo kvalita vzduchu - věřím že z toho má subjektivně lepší pocit - a o tom to přece je mít lepší pocit,
zdenek 57
To s tebou súhlasímJe velmi skličující že je tolik lidí kteří žijí v bludu.

Víš BVa, jde o to, jaký je tvůj záměr, když odpovídáš někomu na tomto fóru. Když napíšeš, že lepší pocit z hudby neznamená lepší zvuk (i když jedinec tvrdí, že se mu to takto líbí a takto to má rád), automaticky z toho pro mne vyplývá, že není pro tebe vůbec důležité, aby lidé měli požitek z hudby. Vlastně jim tvrdíš, že když splní veškeré tvoje technické požadavky na hudbu, tak i když se jim poté reprodukce z takto sestavené aparatury nebude líbit, tak se jim líbit musí (když ne, tak je něco s nimi špatně). Nemyslím si BVa, že je to tvůj opravdový záměr (ale i kdyby, v pořádku. Jen se snažím pochopit o co ti jde). Děkuji.
dagonov
Skús si prečítat ten príspevok pozorne a s pochopením.. Nikomu neberiem a neupieram jeho pocity. Ide mi len o nazývanie vecí pravými menami, pocit nie je fakt lepšej reprodukcie,o ktorú mi ako technikovi ide, to je zmysel hifi..A jednoducho nemám rád marketingové bláboly a lživé tvrdenia. A že ich aj v tomto vlákne je..
Skús si prečítat ten príspevok pozorne a s pochopením.. Nikomu neberiem a neupieram jeho pocity. Ide mi len o nazývanie vecí pravými menami, pocit nie je fakt lepšej reprodukcie,o ktorú mi ako technikovi ide, to je zmysel hifi..A jednoducho nemám rád marketingové bláboly a lživé tvrdenia. A že ich aj v tomto vlákne je..

dagonov
byl jsem opakovaně u ladění vyhýbek pro jedny konkrétní sloupové reprosoustavy. Jeden den už hrály podle mých představ, nic mi nechybělo, nic nevyčnívalo, pohoda. Za týden, kdy se tam vystřídalo n jiných posluchačů a podle jednoho z nich se opět upravila výhybka, jsem si je přišel poslechnout znovu. Ty bedny hrály úplně jinak, středy a výšky nikde, resp. někde v pozadí, ale hlavně že spodek byl zdůrazněný. Nedaly se poslouchat. Pak mi tady někdo může argumentovat "lepším" kabelem apod. Toho nastavení vyhýbek se účastnili "hifisti", u nichž bylo možné předpokládat, že vědí co a jak (atributy zvuku). Tož tak.
byl jsem opakovaně u ladění vyhýbek pro jedny konkrétní sloupové reprosoustavy. Jeden den už hrály podle mých představ, nic mi nechybělo, nic nevyčnívalo, pohoda. Za týden, kdy se tam vystřídalo n jiných posluchačů a podle jednoho z nich se opět upravila výhybka, jsem si je přišel poslechnout znovu. Ty bedny hrály úplně jinak, středy a výšky nikde, resp. někde v pozadí, ale hlavně že spodek byl zdůrazněný. Nedaly se poslouchat. Pak mi tady někdo může argumentovat "lepším" kabelem apod. Toho nastavení vyhýbek se účastnili "hifisti", u nichž bylo možné předpokládat, že vědí co a jak (atributy zvuku). Tož tak.