Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Booker

Příspěvek od BVa »

Prestaň "mlžit", aj keď Ťa "komerčne" chápem :roll: . Ak sú R,L,C prakticky identické, rovnaký bude aj signál za tými káblami, ak pôjde z rovnakého zdroja (zosilňovača) do rovnakých boxov. A rovnaký signál do rovnakého boxu = rovnaký zvuk z boxu. Ak sa z "neznámych" príčin mení "zvuk" (stačí pohnúť box o 10cm a zmena zvuku je rádovo vyššia ako vplyv kábla..), tak je to jednoducho halucinácia a jej obhajoba a prezentovanie ako fakt je "dojmológia". To nie je technokratizmus, to je triezvy a racionálny pohľad na problematiku prenosu signálu, aj keď je to hudba. Však to skús na HEF, tam nájdeš pochopenie, tam počujú aj trávu rásť, hlavne ak je to patrične drahé. ;)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

"věřící" pravděpodobně slyší i trávu růst...užitečný signál utopený někde hluboko v šumu. Netopýři by záviděli.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

šeďour píše:
22 čer 2024 09:58
To je typický pro technokrata BVa.Napíše "dojmologia", ať už to znamená cokoliv.Zkroucený vodiče jsou v "principe" koaxiál.Jenže to je v principu i reproduktorová dvoulinka.
Ale v reálu, pokud se to připojí do hifisystému, tak to nemá stejnej zvuk.

Řeč byla o zvukový změně, která nastává, ne o simulaci a parametrech R,L,C.
Máš na mysli smyčku oko ucho?

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zkroucený vodiče jsou v "principe" koaxiál.Jenže to je v principu i reproduktorová dvoulinka.
Nie je..Jedine ak tú dvojlinku skrútiš. " V principe", ide o potlačenie (kompenzáciu) rušení indukovanných z okolia do kábla. Prenos vf, vlnová impedancia , je nepodstatný pre audio a vzdialenost pár metrov..

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zajímavý, jak vždycky zmíníš komerční zájem.Jenže mě to na rozdíl od tebe neživí (ano, vím, že už jsi oficiálně ukončil činnost).Nic osobně neprodávám, ani ceny produktů KG netvořím.
Diskutuju tady jako běžnej hifista.
I když....možná ne úplně běžnej, páč mám přeci jen větší možnost experimentovat s množstvím kabelů rozdílný konstrukce.

Vadí ti nápis Kabelguru u mojí přezdívky ? Však, ty tady taky nejsi jako obyčejnej Bunta, ale jako Bunta audio.A vyčítá, nebo upozorňuje tě na to někdo ?

Souhlasím, že posun reproboxu, či jeho natočení udělá větší zvukovou změnu, než pouhá výměna reprokabelu rozdílnejch konstrukcí, nebo průřezů.Nicméně výměnou kabelu rozdílný konstrukce ke změněně zvuku dojde a je na každým, jestli tu změnu vnímá, jestli je pro něj podstatná.
Můj názor je, že výměna kabelu vhodný konstrukce může způsobit slyšitelnou změnu nejen u repro (kde samozřejmě hraje větší roli akustika místnosti), ale i u sluchátek.

To, že jsou lidi, pro který je podstatná ta okometrická změna chápu.Ale to není můj případ.Mnou používaný kabely jsou ve většině experimentální kusy, s dost hrozným vzhledem.

Na HEF přispívat nemůžu, páč moje názory na kvalitní zdroj zvuku se neslučujou s většinovým názorem tamější komunity.Taky diskuze nad nejlepším vydáním alba Pink Floid mě míjí a onanie nad extrémě drahým High Endem z Kypru, nebo odjinud mě silně nebaví.
kabelguru.cz

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Já si myslím, že Kabelguru je velice výstižné ;)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

šeďour
Peace a skús racionálne uvažovať a argumentovať.Tvoj nick mi nevadí, ale dosť " naznačuje" :) . Môj sa mi jednoducho nechce meniť, to je všetko..
Hifi ma skutočne už 1,5 roka neživí, skončil som..Ale aj predtým som 30 rokov zastával rovnaký názor založený na overiteľných a kvantifikovateľných objektívnych faktoch a argumentoch, nie na neurčitých pocitoch subjektu silne závislých od zainteresovania poslucháča a angažovania všetkých " zmyslov" a emócií, nielen sluchu.
Jednoducho ak má byť niečo skutočne počuteľné, musia to byť zmeny signálu v akustickom pásme a takej veľkosti, ktorá je nad prahom rozlíšenia sluchu. A takéto zmeny vieme spoľahlivo merať, takže nemusíme " básniť" a vymýšlať báchorky o všelijakých záhadách. Asi tak. A z HEF som aj ja sám odišiel z rovnakých príčin ako ty, tiež sa mi to tam už eklovalo. V tom sa zhodneme.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Dark side of the moon píše:
23 čer 2024 11:04
Já si myslím, že Kabelguru je velice výstižné ;)
Asi potřebujeme odháčkovat. :) *offtopic*

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

MPK:
Díky za ten odkaz na video o nulovém testu. Hodně dobré a těžko si představit, čím by se proti tomu dalo argumentovat.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

null.jpg
nejsem příznivcem drahých kabelů ale ten null tester se mě jeví spíš jako generátor šumu - v tom se spolehlivě nějaký rozdíl v kabelech ztratí

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

mcm:
No to se ti jeví špatně. Je schopný zaznamenat rozdíl 0,0001 dB, tedy jakoukoliv změnu více než 90B pod původním signálem.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

pokud má běžný DAC dynamic range 126 dB a tohle končí s rozeznáváním na 90 dB tak je to naprd šumítko

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

90dB pod původním signálem.
;)

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

já myslím že ty čtyři operáky, v každé cestě dva jsou zdrojem šumu takže odčítá náhodně generovaný šum a nikdy mu to na výstupu nulu neudělá. Takže pokud tam je nějaký rozdíl v kabelech - jako že určitě je protože každý kabel má jiné R,L,C - tak se mu to právě ztratí v tom šumění aktivních prvků. Prostě teorie krásná ale v praxi naprd šumítko.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Vidím tam SO-8 puzdra a stavím sa , že to bude niečo ako OPA1612. Ak bude výsledkom rozdielu šum tých OZ, tak je to niekoľko rádov pod prahom počuteľnosti pri pripojení do vstupu kvalitného konca. Takže z hľadiska počuteľnosti v akustickom pásme skoro "absolútna nula". ;)
každý kabel má jiné R,L,C
Ale RLC nešumí, urobí len nejaký nejaký rozdiel v amplitúde a kmitočtovom rozsahu vysoko v ultrazvuku..A okrem toho práve preto je tam možnosť vyvážiť amplitúdové rozdiely, ktoré budú možno rádu 0,01dB.. Ty to počuješ? Ak ano, tak vitaj na Zemi ,ty "šumítko" :)

Odpovědět