Booker
Re: Booker
nojo kde dochází argumenty nastupují urážky, že každý ten kabel hraje jinak protože mají jiné R,L,C je nezpochybnitelný fakt, že autor naměřil prd je další fakt a proč asi - protože to jeho měření je naprd. Tak hlavně že ty máš jasno co je a co není slyšet - já bych si tak jistý nebyl a určitě bych nikoho neurážel.
Všechny testy co se snaží jakoby přinést světlo do sporů technokratů a pocitářů mají své velké problémy různého druhu a jejich výsledky nepřinášejí důkazy o neslyšitelnosti rozdílů mezi kabely, DACY a kde čím, ale přinášejí důkazy o nevhodnosti těch použitých metod k odkalení skutečných rozdílů.
Jsou to stále jen povídačky o tom, že slyšíme rozdíl, protože vidíme cenovky.
Už mnohokrát jsem výsledný zvuk vyhodnotil jako horší u výrazně dražšího či technicky vyspělejšího zařízení či kabelu.
Už mnohokrát jsem se dostal do stavu, že jsem vyměnil třeba napájecí kabel a najednou mě zvuk vadil. A pokud jsem ho nechal zapojený a vypnul sestavu, tak sem si všiml, že jsem druhý den neměl chuť poslouchat. A když jsem se k poslechu po nějaké době rozhodl, tak mě to fakt nebavilo, nešlo si hudbu užívat, stále jsem byl ve sledování zvuku a co mi na něm vadí. Když jsem vrátil původní kabel přišla úleva, uvolnění pozornosti a ponoření se do hudby.
Chápu, že technokrat si nedovede představit, že změna ve vnímání třeba vysokých kmitočtů které mozek vnímá se neprojeví na změřené SPL. Ona se totiž nemění úroveň, ale nějakým způsobem charakter těch víšek a mozek to detekuje jako větší hlasitost, poutají na sebe prostě více pozornost. Něco se tam děje a dosavadní měřící metody to neumí zachytit, to je celý problém.
Jsou to stále jen povídačky o tom, že slyšíme rozdíl, protože vidíme cenovky.
Už mnohokrát jsem výsledný zvuk vyhodnotil jako horší u výrazně dražšího či technicky vyspělejšího zařízení či kabelu.
Už mnohokrát jsem se dostal do stavu, že jsem vyměnil třeba napájecí kabel a najednou mě zvuk vadil. A pokud jsem ho nechal zapojený a vypnul sestavu, tak sem si všiml, že jsem druhý den neměl chuť poslouchat. A když jsem se k poslechu po nějaké době rozhodl, tak mě to fakt nebavilo, nešlo si hudbu užívat, stále jsem byl ve sledování zvuku a co mi na něm vadí. Když jsem vrátil původní kabel přišla úleva, uvolnění pozornosti a ponoření se do hudby.
Chápu, že technokrat si nedovede představit, že změna ve vnímání třeba vysokých kmitočtů které mozek vnímá se neprojeví na změřené SPL. Ona se totiž nemění úroveň, ale nějakým způsobem charakter těch víšek a mozek to detekuje jako větší hlasitost, poutají na sebe prostě více pozornost. Něco se tam děje a dosavadní měřící metody to neumí zachytit, to je celý problém.
Noble Audio - výroba a prodej
To testovací zařízení má ještě o řád lepší parametry, než uvedl DSOTM. Je osazeno OPA1612, jak správně odhadnul BVa a z toho vyplývají mj. i jeho výborné šum. vlastnosti. Použitý OZ je špičkový a rozhodně není zdrojem nějakého přídavného, maskujícího šumu.
Zdroj:
https://audioxpress.com/article/you-can ... ter-device
https://vyvoj.hw.cz/novinky/high-endove ... hniku.html
Zdroj:
https://audioxpress.com/article/you-can ... ter-device
https://vyvoj.hw.cz/novinky/high-endove ... hniku.html
mcm
Nikde ťa neurážam, tak skľudni hormóny..Hovorím o technických a fyzikálnych faktoch, nespochybniteľných, merateľných a veľakrát overených. Rovnako je známa fyziológia sluchu a jej možnosti. Preto som napísal, že ak počuješ rozdiely v stotinách dB vysoko nad akustickým pásmom, tak si ET.. Rovnako aj fázové posuvy v jednotkách stupňov niekde na 20 kHz.. Pohyb hlavy o pár cm urobí rádovo väčšie rozdiely a to nevadí?
To zariadenie jednoducho dokáže spoľahlivo extrahovať rozdiel dvoch signálov po prechode káblami , rádovo presnejšie ako dokáže sluch. A pri reálnom počúvaní sú tie " rozdiely" ešte maskované signálom v plnej amplitúde..To sú fakty. Ak ťa to štve, je to tvoj problém.
NA
, teda spektrum a fáza) , takže nie je rozdiel medzi signálmi (nulový rozdiel po odpočte), tak " vnímaná" zmena je čistá halucinácia, zmena pocitu bez zmeny podnetu. Neprekvapuje ma však, že to tvrdí výrobca káblov...
Nikde ťa neurážam, tak skľudni hormóny..Hovorím o technických a fyzikálnych faktoch, nespochybniteľných, merateľných a veľakrát overených. Rovnako je známa fyziológia sluchu a jej možnosti. Preto som napísal, že ak počuješ rozdiely v stotinách dB vysoko nad akustickým pásmom, tak si ET.. Rovnako aj fázové posuvy v jednotkách stupňov niekde na 20 kHz.. Pohyb hlavy o pár cm urobí rádovo väčšie rozdiely a to nevadí?
To zariadenie jednoducho dokáže spoľahlivo extrahovať rozdiel dvoch signálov po prechode káblami , rádovo presnejšie ako dokáže sluch. A pri reálnom počúvaní sú tie " rozdiely" ešte maskované signálom v plnej amplitúde..To sú fakty. Ak ťa to štve, je to tvoj problém.
NA
Ak sa nezmení nijako SPL (" charakter víšek"změna ve vnímání třeba vysokých kmitočtů které mozek vnímá se neprojeví na změřené SPL

@mcm
evidentně se tu vyjadřuješ k něčemu, čemu vůbec nerozumíš
.
evidentně se tu vyjadřuješ k něčemu, čemu vůbec nerozumíš

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tento způsob porovnání případných změn nulovým testem se mi opravdu líbí.
Eliminuje všechny ty obvyklé "námitky" ohledně nemožnosti slyšet rozdíly v slepém testu (protože nelze přepínání za chodu, sluchová paměť, neznámé prostředí, stres, atd ...) i "námitky" ohledně měření (nevíme co měřit, "něco" se měřit nedá protože bla bla bla...).
Ale jak je vidět, ani tento způsob, který nic neměří, jen porovná komplexní dynamický hudební signál, věřící nepřesvědčí. No ono je to vlastně v pořádku, protože víra není založena na jakýchkoliv faktech, ani je ke své existenci nepotřebuje, to je její podstata.
Ovšem úsměvné je, když věřící nebo ti co z jejich víry profitují, zkouší rádoby věcně technicky argumentovat. To už je fakt bizár.
Eliminuje všechny ty obvyklé "námitky" ohledně nemožnosti slyšet rozdíly v slepém testu (protože nelze přepínání za chodu, sluchová paměť, neznámé prostředí, stres, atd ...) i "námitky" ohledně měření (nevíme co měřit, "něco" se měřit nedá protože bla bla bla...).
Ale jak je vidět, ani tento způsob, který nic neměří, jen porovná komplexní dynamický hudební signál, věřící nepřesvědčí. No ono je to vlastně v pořádku, protože víra není založena na jakýchkoliv faktech, ani je ke své existenci nepotřebuje, to je její podstata.
Ovšem úsměvné je, když věřící nebo ti co z jejich víry profitují, zkouší rádoby věcně technicky argumentovat. To už je fakt bizár.
ne neeliminuje to námitky, porovnává se tam signál prohnaný přes aktivní prvky které ho zkreslují tak že nejde odečíst do nuly a překryje to ten rozdíl v kabelech jak to ostatně zjistil sám autor měření a ještě se poplácáváte po ramenou že to zkreslení je malé protože to tak je napsané v katalogu
Je to stejný jako ta víra zastánců kabelů akorád s opačným znaménkem.

Netušíš, čo hovoríš..signál prohnaný přes aktivní prvky které ho zkreslují tak že nejde odečíst do nuly a překryje to ten rozdíl v kabelech......a ještě se poplácáváte po ramenou že to zkreslení je malé protože to tak je napsané v katalogu

Ten obvod (OPA1611 aj 1612) som používal v preampoch odkedy bol dostupný, teda cca pred 7-8 rokmi..Možno 150-200ks, takže "predstavu" mám..A ak počuješ "skreslenia kábla", ktoré sú pod skreslením toho obvodu (-130 až -140dB pod signálom ) tak si exot a prírodný zázrak, pretože počuješ tepelný šum molekúl vzduchu.. Alebo ten E.T.

Skromný dotaz. Ti zastánci proudu, že kabel není v aparatuře slyšitelný (neovlivňuje zvuk) tak máte opravdu mezi komponenty kabely za 50kč?
Ale tu nikto netvrdí, že kábel nie je počuť, že neovplyvňuje zvuk.. Bez neho to nehrá.
Tvrdím len, že medzi dvomi "slušnými" káblami nie je reálne počuteľný rozdiel.
Ja osobne mám ako signálový kábel HPC210(symetrický) z DACu do preampu, z preampu do konca. Ako reprokábel SPK240 (koax 2x4mm2), všetky konektory Neutrik. Ceny si zisti, ak Ťa to zaujíma.

Ja osobne mám ako signálový kábel HPC210(symetrický) z DACu do preampu, z preampu do konca. Ako reprokábel SPK240 (koax 2x4mm2), všetky konektory Neutrik. Ceny si zisti, ak Ťa to zaujíma.
Naposledy upravil(a) BVa dne 16 črc 2024 17:29, celkem upraveno 1 x.
@Aleska
asi takhle, mám mezi komponenty kabely ana i digi z metráže v ceně cca. 100,-Kč/m (Klotz, Mogami), které jsem si pájel sám. Jsem s nimi naprosto spokojen a vím, že rozhodně nejsou nejslabším článkem sestavy. Reprokabely byly pravda o několik stokorun dražší, jelikož je v nich už z principu víc mědi a kdysi z rozmaru, jsem je pořídil už hotové z výroby. (Pořizovací cena komponentů sestavy byla kolem melounu před cca. 25-30 lety (gramec je ještě starší), bez repro. To jen pro představu, aby zas někdo netvrdil, že poslouchám spotřebku z tržnice).
asi takhle, mám mezi komponenty kabely ana i digi z metráže v ceně cca. 100,-Kč/m (Klotz, Mogami), které jsem si pájel sám. Jsem s nimi naprosto spokojen a vím, že rozhodně nejsou nejslabším článkem sestavy. Reprokabely byly pravda o několik stokorun dražší, jelikož je v nich už z principu víc mědi a kdysi z rozmaru, jsem je pořídil už hotové z výroby. (Pořizovací cena komponentů sestavy byla kolem melounu před cca. 25-30 lety (gramec je ještě starší), bez repro. To jen pro představu, aby zas někdo netvrdil, že poslouchám spotřebku z tržnice).
Zjevně nemáš ani ponětí, jak takové zařízení funguje.mcm píše: ↑16 črc 2024 15:20ne neeliminuje to námitky, porovnává se tam signál prohnaný přes aktivní prvky které ho zkreslují tak že nejde odečíst do nuly a překryje to ten rozdíl v kabelech jak to ostatně zjistil sám autor měření a ještě se poplácáváte po ramenou že to zkreslení je malé protože to tak je napsané v kataloguJe to stejný jako ta víra zastánců kabelů akorád s opačným znaménkem.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Normální, slovy BVa "slušná" kabeláž - dostatečný průřez a izolace, slušné konektory.
Repro kabel Neotech KS, konektory Monster Cable.
Analogové propojení CD - zesilovač kdysi nějaký Oehlbach. Dnes již pouze digitálně, kabely v řádech stokorun.
ano katalogová hodnota naměřená v laboratorních podmínkách, znám lidi co si ty opampy mění protože tvrdí že uchem slyší že každý hraje jinak. Vůbec nebereš do úvahy že v tom zařízení jde signál rovnou přes 4 takže to výsledný zkreslení je někde jinde než hodnota v tvojí tabulce vyčtené z katalogu. Uvádí se že pro lidské ucho je při velmi vysokých úrovních zvuku nebo velmi pečlivém poslechu slyšitelné THD+N někde na úrovni 0.00008.BVa píše: ↑16 črc 2024 16:00Netušíš, čo hovoríš..signál prohnaný přes aktivní prvky které ho zkreslují tak že nejde odečíst do nuly a překryje to ten rozdíl v kabelech......a ještě se poplácáváte po ramenou že to zkreslení je malé protože to tak je napsané v katalogu
Ten obvod (OPA1611 aj 1612) som používal v preampoch odkedy bol dostupný, teda cca pred 7-8 rokmi..Možno 150-200ks, takže "predstavu" mám..A ak počuješ "skreslenia kábla", ktoré sú pod skreslením toho obvodu (-130 až -140dB pod signálom ) tak si exot a prírodný zázrak, pretože počuješ tepelný šum molekúl vzduchu.. Alebo ten E.T.![]()

Buď tak laskav a prozraď nám z který planety pochází ty lidský uši, který "při velmi vysokých úrovních zvuku nebo velmi pečlivém poslechu slyší THD+N někde na úrovni 0.00008"? Tady na Zemi totiž takový nemáme.