Booker
Re: Booker
deset let stará reklama na "State-of-the-Art" Benchmark DAC3 HGC za 2399$ s THD+N 0.00022% - dnes už se doba pokročila a Topping E70 za 349,00 € má THD+N 0.00006%. BTW proč je slyšet rozdíl mezi Topping E70 s THD+N 0.00006 a Topping DX3 Pro s THD+N 0.00015% když obojí je podle reklamy od Benchmarku pod slyšitelnou hranicí?
Díky takovým, jako jsi Ty, se to dobře prodává?
No tak schválně, hádej, odpověď je až nechutně jednoduchá. Ale speciálně pro tebe tedy malá nápověda: THD+N s tím nemá společnýho zhola nic.
mcm
předpokládám, že vinyl je pro tebe naprosto neposlouchatelné médium, protože zkreslení běhěm přehrávání dosahuje úplně jiných řádů. Skoro bych řekl, že tě lituju. Rozeznávat sluchem zkreslení v řádu deseti a statisícin % musí být doslova peklo.
předpokládám, že vinyl je pro tebe naprosto neposlouchatelné médium, protože zkreslení běhěm přehrávání dosahuje úplně jiných řádů. Skoro bych řekl, že tě lituju. Rozeznávat sluchem zkreslení v řádu deseti a statisícin % musí být doslova peklo.
To předpokládáš správně, ale nejen vinyl, mcm opovrhuje i CD, podle něj je to zvuk prznící zastaralý a neposlouchatelný médium.
S jeho sluchem to ale nijak nesouvisí. 

peklo musí být propojit drahý gramofon se zesilovačem dvoulinkou z Tesca protože to ukazoval pán na youtube s nulltestem že na kabelu nezáleží - prostě kabelové náboženství s opačným znaménkem.
mcm
Dovolím si citáciu z iného fóra z úplne inej debaty, s obsahom prakticky 100% súhlasím..
Dovolím si citáciu z iného fóra z úplne inej debaty, s obsahom prakticky 100% súhlasím..
Skús čítať s porozumením, ak to vieš..PMA
Mám testovací nahrávku (bwaslo) kde pod základní hudbou je o 60dB níž úplně jiná skladba. V abx to nikdo nepoznal, celosvětově.
Abych se nevyhýbal odpovědi, pod -80dB, tj. 0.01% nelineárního zkreslení nepozná na hudbě nikdo nic. Na to dám krk. To, co dělá rozdíl zvuku, je jinde. Většinou modulace FR komplexní impedancí zátěže. Proto hrají zesilovače bez NFB jinak. Velká výstupní impedance.

těch čísel jsem viděl už X kdy se ten který posluchač zaklíná že to jeho správné, je to čistá dojmologie podložená tím že někdo dá na něco krk
a nad tím co dělá rozdíl ve zvuku netřeba spekulovat protože se to dá změřit - už jsem to psal že každý kabel má jiné R,L,C a proto každý kabel produkuje jiný signál. Další věc je že dražší kabely mají kvalitnější provedení a lepší konektory takže ne není to tak že na kabelu nezáleží jak jak se tu někteří fanatici snaží naznačovat.

A už si na to dostal odpoveď, evidentne nevieš čítať s porozumením.. R,L,C ovplyvní len kmitočtový rozsah niekde na stovkách kHz o nejaké desatiny dB. A kábel žiadny signál neprodukuje.. To ako sa signál "zmení" sa zmerať dá, ale počuť to v slepom teste nemáš šancu.už jsem to psal že každý kabel má jiné R,L,C a proto každý kabel produkuje jiný signál.
mcm
hele nechci ti do toho kecat (stejně to přebiješ), ale viděls někdy, jaké kabely se používají v nahrávacích / masteringových studiích po celém světě? A tam mnohdy propojují zařízení z jiné "cenové". Nikde jsem však nezaznamenal užití kabeláže typu Nordost Valhalla apod. Zkus se nad tím zamyslet, proč asi.
hele nechci ti do toho kecat (stejně to přebiješ), ale viděls někdy, jaké kabely se používají v nahrávacích / masteringových studiích po celém světě? A tam mnohdy propojují zařízení z jiné "cenové". Nikde jsem však nezaznamenal užití kabeláže typu Nordost Valhalla apod. Zkus se nad tím zamyslet, proč asi.
V žádném případě nejsem odborník.
Je možné MPK,že nahrávání je jiný proces jako přehrávání(navíc přes velkou množinu různě kvalitních “zařízení”) a proto je tolik kabeláže sloužící reprodukci?
Je možné MPK,že nahrávání je jiný proces jako přehrávání(navíc přes velkou množinu různě kvalitních “zařízení”) a proto je tolik kabeláže sloužící reprodukci?
. https://www.stereonet.com/uk/news/nor ... g-studiosMPK píše: ↑30 črc 2024 11:35mcm
FS
Používají tam snad stříbrnou Valhallu na propojení gearu? Spíš mi to přijde jako reklama a sponzoring, nic víc. Zkus zavítat i na nějaká fóra, kde se řeší studiová technika a vybavení, možná budeš překvapený.
Používají tam snad stříbrnou Valhallu na propojení gearu? Spíš mi to přijde jako reklama a sponzoring, nic víc. Zkus zavítat i na nějaká fóra, kde se řeší studiová technika a vybavení, možná budeš překvapený.