Bunik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Bunik

Příspěvek od fox »

Pardon Oldfielda.
A KUP SI LEPŠÍ PŘENOSKU, ABYS Z TĚCH JAPONCŮ NĚCO MĚL !!!

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

A KUP SI LEPŠÍ PŘENOSKU, ABYS Z TĚCH JAPONCŮ NĚCO MĚL !!!
No jistě !!!
Za LP jsi ochoten položit 40 USD plus poštovné a hraješ je na přenosce za 120 USD :shock: Ne že by je to poškodilo, ale nedostaneš z nich to co na nich ve skutečnosti je.

Na NC-470 má Sunes (sem moc nepřispívá) dokonce low out MC Ortofon Salsa, a má tam pořádný talíř a prodrátování stříbrem od Van den Hul. Když jsem se jej ptal jak to hraje, jenom se usmíval :D

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Líbí se mi celá sestava.
Musím vyzdvihnout fotografii Audiotechniky s detailem hrotu v kolečku. *thumbs up*

Vidím, že nemáš filtr sítě. Jaké je podání sykavek v Tvé sestavě?

Celkově jsi investoval dobře a výhodně. *2thumbsup*

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Fox a Renown
Koupím, ale trochu později.
NC470 jsem dostal od strýca, kterému jen ležela ve sklepě. Řek sem mu, že je to škoda a sebral mu ji. ;)
Ze začátku jsem do toho nechtěl moc investovat, takže jsem vybral cartridge v poměru cena/výkon a stejným způsobem i předzes.
A ona ta cartridge opravdu hraje pěkně, takže nelituji. Stejná alba radši poslouchám z desek než CD.

Na příští rok uvažuji, jestli jít do průhledného Pro-Jectu Xperience, či zkusit přemluvit druhého strýca o NC450tku. Co myslíte, dá se ze 450tky vymáčknout podobný výkon jako u Pro-Jectu? S Ortofonem Salsou by si měla 450ka rozumět a co třeba Valencia? To by chtělo už asi lepší stroj co? :P

Z japonska mám zatím jen jeden kousek. Přibalil jsem ho k objednávce raritnějších alb. Picture disky (jako ten napravo), singly a remixy. Až bude nový gramec bude i víc japončíků.

Eficak
Díky. To "kolečko" mě napadlo náhodou. Venku bylo krásné počasí a fotka se povedla. Bylo mi líto ji zmenšovat, protože se ztratil detail hrotu.

Sykavky.. hmm.. U většiny alb mi nepřipadají přezpříliš výrazné či protivné. Zní mi to podobně jako tehda ve studiu, tedy přirozeně. Pokud se nepletu, taky tam neměli filtr, pouze stíněné kabely od Vincenta.
Nemyslím si, že bych si s filtrem příliš polepšil. Nebydlím v paneláku ale rodinném domku. Jednou to ale určitě zkusím a uvidím jestli poznám rozdíl. :)

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Bunik :

Zdravím kolegu kembridžaudioistu.
Tesla NC-450 a Ortofon Valencia???
Tvůj smysl pro humor se mi líbí :-). S tímto přístupem do místní gramospolečnosti v pohodě zapadneš...

Evidentně jsi ochoten investovat nemalé peníze do kvalitních LP. Ušetři si zbytečné mezistupně a hurá na pořadný gramofon. Audiofilská vydání si zaslouží kvalitní MC přenosku, ta potřebuje solidní raménko, které je nutné instalovat na stabilní základnu s tichým ložiskem a odděleným motorem. Kvalita celku je determinována jeho nejslabším článkem. NC-450 je krásná (sám ji mám), ale tudy Tvoje cesta nevede.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Křeček :
Tvůj smysl pro humor se mi líbí . S tímto přístupem do místní gramospolečnosti v pohodě zapadneš...
*thumbs up*

Samozřejmě na NC470 je opravdu ta Salsa už trochu nad limit o Valencii vůbec nemluvě. Valencie je myslím zbytečná i na Xperience.
Ale na tu NC470 resp NC450 třeba Samba, nebo ProJect Pick It H, proč ne ?

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Křeček píše:
Zdravím kolegu kembridžaudioistu.
Tvůj smysl pro humor se mi líbí :-). S tímto přístupem do místní gramospolečnosti v pohodě zapadneš...
Vím co tím myslíš. Ale když ti znenadání někdo nabídne Valencii, Salsu a pár dalších přenosek za poloviční ceny, tak začneš uvažovat jestli je koupit a do čeho je narvat.
Uznávám, že trochu fantazíruju, ale jak říkala babička sranda musí byť. ;)
Křeček píše:Evidentně jsi ochoten investovat nemalé peníze do kvalitních LP. Ušetři si zbytečné mezistupně a hurá na pořadný gramofon. Audiofilská vydání si zaslouží kvalitní MC přenosku, ta potřebuje solidní raménko, které je nutné instalovat na stabilní základnu s tichým ložiskem a odděleným motorem. Kvalita celku je determinována jeho nejslabším článkem. NC-450 je krásná (sám ji mám), ale tudy Tvoje cesta nevede.
A co by jsi mi teda doporučil? Nerad bych investoval do gramofonu příliš. Teda aspoň dokud si jich pár neposlechnu.
Co třeba gramofon k té Salse či Sumiko Blue Point No.2?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Hoď do vlákna nějaké foto desek M.Odfielda a něco oněm napiš.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

OK určitě něco napíšu. *thumbs up* Bude to ale asi chvilku trvat.
Plánuju i něco o Cambridge Audio, Neat a REL.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Na spinningu říkáš? :lol: No hlavně že se dobře jede.
Jinak doporučiji:
Ommadawn - jako jednu z nejlepších.
Hergest Ridge - Začíná trochu nudně ale pak se pomalu rozjede do druhé části v 90-ti kytarový nářez.
Amarok - Neprodejné album, zato rozhodně zajímavé. 60 nástrojů včetně kartáčku na zuby, rozbité sklenice atd.. vměstnaných do 60ti minutové skladby. Z finále běhá až mráz po zádech (v dobrém smyslu).
Tubular Bells II - Následovník. Podobnost s předchůdcem tu je, ale jinak velmi povedené album.
The Songs of Distant Earht - Neoficiální soundtrack ke stejnojmenné knize Artura C. Clarka. Budiž me země lehká. :cry:
Guitars - Pouze kytary. Ano i ten saxofon....
Music of the Spheres - Zatím poslení a přitom první orchestrální výtvor se docela poved. Fanoušky vyzdvihován. Kritiky zatracován za podobnost s předchozími alby a soundtrackový koncept, což nemění na faktu že se dobře poslouchá.

Alb je mnohem víc, ale na to bude téma. Doufám. ;)

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Oldfield je zajimavy typek. Kazde CD je trochu jine. Z Amaroku jsem mel husi kuzi, ale Tubuar Bells II se mi ohromne libi. Posledni zminovanou desku jsem si koupil, ale chvilema me pripada nudna.
Zkus treba Islands, Tres Lunas nebo Voyager...Osobne se mi libi 2DVD Tubular Bells II and III Live.
PS: lze radeji presunout nebo pokracovat na jinem miste ;)

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

eficak píše:Dobře nakoupeno. *thumbs up*
Osobně je mi CA velmi blízké charakterem zvuku.
CA a Atoll.

Analogem jsme za jedno.
NC-470 je tak dobrá, že si moc nepolepšíš koupí vybraného modelu.
Jedině odstupem hluku. Novotěnka je radost.
Přesto doporučuji něco s ramínkem 9cc EVO.
Když se přichomejtneš k špičkové přenosce, EVO ji hrdě unese.
Rád Tě u nás vidím.
Piš!!! :)
Efičáku, pomalu. *taktone*
470-tku jsem k velké spokojenosti měl, ale říkat, že přechod z 470 na Xperience není polepšení, je ehm, nesmysl.
Mám Xperience (nižší řada) a je to hodně poznat.
Samotná 470 je fajn, a když ji někdo dobře vytuní, tak z ní jde hodně vytáhnout, ale má to své limity. To už spíš vytuněná 450.

Myslím, že Xperience Buníkovi velmi dobře poslouží, pokud nechce za gramofon dát dalších 50 nebo víc tisíc ;)

Ta koupe CA 740 A+C s repro zdarma je super tah *palec*

Jsem majitelem CA 640 A+C v2 a také Neat, větší bratříček Motive 1. Původně jsem chtěl koupit taky M.3, skvělé bedny.
V době kdy jsem kupoval železo, tak ještě 740 řada nebyla, pouze 840, což bylo příliš drahé, jinak bych asi skončil také u 740. Teď už se mi do toho nechce šahat, akustika mě limituje více.
Spíše uvažuju aspoň poslechnout změnu zesilovače - CA 640 A v2 v porovnání s GTH-1 (pre) + DPA222. Kdo ví .....
Křeček ví svoje (dpa) ...
... a občas mě masíruje ... *sunglases*

**********************************************************************************************************************************************

Napsáno za poslechu: Roy Orbison - Mystery Girl (kdybyste někdo věděl o LP s tímto albem dejte kontakt, rád koupím, takřka za jakoukoliv cenu, tj. i OBI).

vadik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vadik »

http://cgi.ebay.com/ROY-ORBISON---Myste ... 06003r2187

ROY ORBISON - Mystery Girl SEALED LP 1989

mesires
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesires »

vadik píše:http://cgi.ebay.com/ROY-ORBISON---Myste ... 06003r2187

ROY ORBISON - Mystery Girl SEALED LP 1989
Diky za odkaz. Priste budu pilneji hledat :-)

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

Nazdar Mesiresi, rád tě tu vydím. :D
Ono zatím ještě fantazíruju co koupit. Reálně to budu řešit až to bude aktuální a podle nabídek. Můj plán je nedat za gramec víc jak 25k i s přenoskou.

Motive 1 musí hrát fajně. Sem zvědav, jak je zkrotí silnější zes. Pak napiš.

Odpovědět