Capouch
Capouch
Hoj, když už jsem se odhodlal napsat dva příspěvky tak musím hodit taky představení. jinak jsem spíš pasivní konzument, takže toho asi moc nenapíšu.
Současná sestava:
zdroj 1: Primare CD21
zdroj 2: gramo Sansui SR333 + Pro-Ject Tube Box
zdroj 3: deck Akai GX65mkII
silič: Sansui AU9900A (lehčí tuniňk)
bedny: stále v hledání, momentálně už dlouho prozatimní Tannoy MX2 (stále jsem nenašel co by mi vyhovovalo, a když jo, tak jsem neměl jásátka)
kable: repro Supra, signál Cardass, VDH, síťové Vincent, BabexAudio
filtr: Supra MD06-EU SP
a poslední přírůstek Clearaudio Smart Matrix
Tak na zdraví!
Současná sestava:
zdroj 1: Primare CD21
zdroj 2: gramo Sansui SR333 + Pro-Ject Tube Box
zdroj 3: deck Akai GX65mkII
silič: Sansui AU9900A (lehčí tuniňk)
bedny: stále v hledání, momentálně už dlouho prozatimní Tannoy MX2 (stále jsem nenašel co by mi vyhovovalo, a když jo, tak jsem neměl jásátka)
kable: repro Supra, signál Cardass, VDH, síťové Vincent, BabexAudio
filtr: Supra MD06-EU SP
a poslední přírůstek Clearaudio Smart Matrix
Tak na zdraví!
Re: Capouch
Koukám že jsem úplně zapoměl na něco o mě, takže jsem Tomáš, ročník 1975 husákovo dítě

"jásátka" je skvělý výraz. jsem ještě neslyšel.
není to vždy jen o penězích.
při pohledu na tvé repro mě ihned napadá jiný výraz. "závaží"
zkus si na každou bednu položit 10kg závaží a poslechni si znovu své referenční nahrávky.
nebude tě to stát nic. uslyšíš hodně.
pak napiš. budeš mít určitě co.
není to vždy jen o penězích.
při pohledu na tvé repro mě ihned napadá jiný výraz. "závaží"
zkus si na každou bednu položit 10kg závaží a poslechni si znovu své referenční nahrávky.
nebude tě to stát nic. uslyšíš hodně.
pak napiš. budeš mít určitě co.
S tím závažím jsem to nezkoušel, měl jsem už v hledáčku jiný bedny. Takže lehká změna - repro Dynaudio Contour 2.8, sloup, uzavřená bedna, dvoupásmo + pasivní zářič, výškáč esotar. Zatím vstřebávám. Dojmy rozporuplné. Hraje mi to úplně jinak než jak jsem to slyšel hrát. Nechápu. U regálovek s basreflexem jsem musel sedět max 2m od nich s tím, že musely být aspoň metr od stěny a za mnou muselo být aspoň metr místa, jinak nebyl bas, u DA když to nechám stejně tak bas není vůbec. Když je přisunu ke zdi a nebo já se odsunu dál od nich tak je to v pohodě. Začarováná místnost??? Nechápu. Jdu posunovat 

Talk to gratuluju Tomáši
Jen experimentuj místnost je asi začarovaná ale pamatuj že i když je podkrovní tak pro ní platí stejné zákony jako pro tu běžnou. Pak sem pověs fotku 

-
- Kontaktovat uživatele:
Dynaudio odporúča min. 2 metre od repro ako začiatok pre experimentovanie s polohou repro a poslucháča v priestore.
Ináč basy veľmi nie sú.
http://www.dynaudio.com/manuals/DYN_Contour_manual.pdf
Ináč basy veľmi nie sú.
http://www.dynaudio.com/manuals/DYN_Contour_manual.pdf
Hmmm dva metry od nich byla první pozice, ale basy nebyly
Možná ta šikmina? Navalil sem je víc ke zdi a lepší, momentálně jsou 2m od sebe a 3m ode mě.

Vypadají nádherně ovšem dynaudia se svojí citlivostí jsou hoodně náročné na zesilovač. Není ten problém s basy způsoben zesilovačem? Myslím si že jsi udělal velmi dobrý kup za ty prachy.
A že sám víš že tě kvalitnější silič nemine to ale až budou jásátka vid? Tohle dobře znám. Zkoušej dál experimentovat.
Víš jak dobře hráli dynaudia zdenymu

Víš jak dobře hráli dynaudia zdenymu

krásné bedniska.
obávám se, stejně jako mike, že sansui nemají nárok rozehrát ty měniče.
okamžitě bych si někde vypůjčil silný zasák a zkusil z těch beden dostat "jejich" zvuk.
pak až bych řešil vše ostatní.
pokud jsi ty dynaudia koupil dobře, nelze než gratulovat a snad jen popřát "krátkou spirálu".
obávám se, stejně jako mike, že sansui nemají nárok rozehrát ty měniče.
okamžitě bych si někde vypůjčil silný zasák a zkusil z těch beden dostat "jejich" zvuk.
pak až bych řešil vše ostatní.
pokud jsi ty dynaudia koupil dobře, nelze než gratulovat a snad jen popřát "krátkou spirálu".
mike,lachim
víte že silič bylo to poslední čeho sem se bál? já neříkám že je to nejlepší zesák na světě, ale slyšel sem ho s méně citlivýma bednama a hrálo to jak zpraku, DA maj 86dB. Vím že jsou náročný. Když sem byl poslouchat tak sem si ho někdy bral sebou a kdo to slyšel tak vesměs byly ohlasy typu dokud neodejde nezbavovat se ho. škoda že ste ho neslyšeli, ale zas bych ho tak nepodceňoval. 100t zatím na jinej nemám
Kdyby ho chtěl někdo zkusit tak ho můžu na zkoušku dovézt abych sám měl porovnání s jiným, ale jen v Praze nebo blízko kolem. A ještě jedna věc, ty C2.8 mají mít poněkud míň basů, to sem zjistil ještě než sem je koupil, ale při poslechu jich bylo víc než teď u mě. Volil sem ještě mezi C1.8 který mají podstatně objemější bas, ale zas nemají ten esotar... tak sem vybral tyhle, ale nikde není řečeno že navždy
víte že silič bylo to poslední čeho sem se bál? já neříkám že je to nejlepší zesák na světě, ale slyšel sem ho s méně citlivýma bednama a hrálo to jak zpraku, DA maj 86dB. Vím že jsou náročný. Když sem byl poslouchat tak sem si ho někdy bral sebou a kdo to slyšel tak vesměs byly ohlasy typu dokud neodejde nezbavovat se ho. škoda že ste ho neslyšeli, ale zas bych ho tak nepodceňoval. 100t zatím na jinej nemám

capouch
1.tak pokud jsem podcenil tvůj sansui, tak to se mu omlouvám.
neznám ho. nikdy jsem žádný sansui neslyšel.
ale ani na repro dynaudio
2. k těm basům. u těchto sestav je často "méně vlastně více"
poslouchej. třeba ti časem přestanou chybět a až je zase u někoho uslysíš, tak už tě budou obtěžovat.
1.tak pokud jsem podcenil tvůj sansui, tak to se mu omlouvám.
neznám ho. nikdy jsem žádný sansui neslyšel.
ale ani na repro dynaudio

2. k těm basům. u těchto sestav je často "méně vlastně více"
poslouchej. třeba ti časem přestanou chybět a až je zase u někoho uslysíš, tak už tě budou obtěžovat.
Toho siliče se netřeba bát, i kdyz, ten výkon by k těmto soustavám měl být větší............. http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... 11000A.htm
lachim
jaký omlouvání, třeba sem ho podcenil já sám
jen jsem chtěl říct, že při vybírání repro sem vůbec neuvažoval o tom že by byl slabej. Neříkám že sem se nesplet. Mít možnost porovnání s jakýmkoliv jiným využil bych toho. Jo on podle papírů nemá ten výkon, o kterym se básní, ale myslím že to tady není jen o wattech. Na těch fotkách co sem hodil svensound jsou originál pérový reprosvorky, já tam mám klasický terminály na banánky a zapojení je přímo do desky aby se kabel netáhl k přepínači a zpět. Tak mimo mísu vzpomínáte na zdenyho srovnání starýho pioneera a brystona? http://www.hifipassion.com/hifi/index.p ... 15&page=-1 tu A60 jsem slyšel a ve srovnání je AU9900A mnohem dál. Ale jak říkám, i tak může být pravda že zrovna tyhle bedny chtěj silnější. Jenže pořádnej silič domu nikdo nepůjčí, tak jak to zjistit?
jaký omlouvání, třeba sem ho podcenil já sám

capouch
ale půjčí. toho bych se vůbec nebál.
jen se zeptat a nabídnout jistinu ve výši ceny přístroje.
osobní zkušenost z mnoha případů.
myslím, že by to za tu snahu stálo.
škoda totiž každého taktu v čase, z nevyváženého systému.

p.s.: souhlasím, že spousta starých mašin vysoce převyšuje kvalitou dnešní produkci.
ale půjčí. toho bych se vůbec nebál.
jen se zeptat a nabídnout jistinu ve výši ceny přístroje.
osobní zkušenost z mnoha případů.
myslím, že by to za tu snahu stálo.
škoda totiž každého taktu v čase, z nevyváženého systému.

p.s.: souhlasím, že spousta starých mašin vysoce převyšuje kvalitou dnešní produkci.
Rekl bych, ze ten tvuj zesak by mel stacit. Na dvojpasmovou bednu. Na muj vkus (a poslech rocku) maji 2.8 svetlejsi projev, ovsem esotar je excelentni. Mozna proto pritahuji vysky moje ucho vice nez zbytek pasma. Vyzkouseni jineho zesilovace (a dalsi experimenty s umistenim) je ale lepsi napad nez prodat tyhle bedny. To by si nezaslouzily.