CaptainHook
Re: CaptainHook
No, on ma marantz jako jeden z mala, jakz takz slusny oddeleny sluchatkac. Cili ne, jako v zesilovači, klasický výstup pouze pres odpor. Ale samozrejme neni urceny na tvoje sluchatka, je to spise pro zajimavost. Ja ten vystup vyuzivam u playeru nd 8006, ovsem na ten muj "občasposlech" s beyery dt 880. Tam je to plne dostacujici, zkusil jsem vypujcit treba i zesik beyer a20 a s mymi phones by byl za tu investici prinos nula nula prd. Takze neresim.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Bazi 36
Tak jsem si udělal rychlé porovnání těch sluchátkových výstupů a musím říct,že mě ten Marantz velmi překvapil.Rozdíl mezi ním a Spaudio P1 nebyl vůbec dramatický.Marantz měl o trošku agresivnější zvuk ve výškách,ale jinak zásadnější kvalitativní rozdíl jsem neslyšel.
Tak jsem si udělal rychlé porovnání těch sluchátkových výstupů a musím říct,že mě ten Marantz velmi překvapil.Rozdíl mezi ním a Spaudio P1 nebyl vůbec dramatický.Marantz měl o trošku agresivnější zvuk ve výškách,ale jinak zásadnější kvalitativní rozdíl jsem neslyšel.
Jj, vzdyt to pisu. Vyuzival jsem delsi dobu u Mar 6006, ted u 8006. Ale neni to prekvapeni, dost jsem o jejich vestavných sluchatkacich cetl a snazi se tomu opravdu venovat pozornost. Mne spis prekvapuje, ze je ten rozdil minimalni i na tvych HD. Prece jen mi prijdou o dost analytictejsi nez beyery.
Zdravím všetkých prítomných milovníkov sluchátkového posluchu ...
... či už nočného, večerného alebo aj denného.

... či už nočného, večerného alebo aj denného.

Jo capitáne,
taky, kdyz koukam na tvou sestavu, tak mne napada, ze si nechavas zrejmě otevrena zadni vratka na rozsireni o repro poslech dokoupenim koncaku. Jinak jsem si rikal, ze bys k HD volil treba jednoduchy, byt cenove a kvalitativne take primereny headamp, tedy nikoliv preamp jako stvoreny k velke sestave.
taky, kdyz koukam na tvou sestavu, tak mne napada, ze si nechavas zrejmě otevrena zadni vratka na rozsireni o repro poslech dokoupenim koncaku. Jinak jsem si rikal, ze bys k HD volil treba jednoduchy, byt cenove a kvalitativne take primereny headamp, tedy nikoliv preamp jako stvoreny k velke sestave.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Bazi 36
Do budoucna nevylučuji pořízení repro.Co se týče nejbližší doby,tak mám momentálně napájecí kabeláž složenou ze dvou Zephyrů 2 od NA a potom dvou kabelů z metráže Furutech DPS 4.1.Ty dva Zephyry brzy nahradím dalšími dvěma Furutechy,abych měl napájení komplet.Jelikož mám asi 50 SACD,tak bych si chtěl v budoucnu koupit nějaký Esoteric přehrávač.Pak jsem uvažoval,že bych nahradil SPaudio P1 plně symetrickým P2 až bude hotov.Poté bych do té P2 zapojil symetricky ty HD800.Nakonec bych místo současného RCA StarLight koupil nějaký kvalitní XLR kabel na propojení Esotericu a P2.Zatím je to jen plán,všechno se může samozřejmě ještě změnit
Do budoucna nevylučuji pořízení repro.Co se týče nejbližší doby,tak mám momentálně napájecí kabeláž složenou ze dvou Zephyrů 2 od NA a potom dvou kabelů z metráže Furutech DPS 4.1.Ty dva Zephyry brzy nahradím dalšími dvěma Furutechy,abych měl napájení komplet.Jelikož mám asi 50 SACD,tak bych si chtěl v budoucnu koupit nějaký Esoteric přehrávač.Pak jsem uvažoval,že bych nahradil SPaudio P1 plně symetrickým P2 až bude hotov.Poté bych do té P2 zapojil symetricky ty HD800.Nakonec bych místo současného RCA StarLight koupil nějaký kvalitní XLR kabel na propojení Esotericu a P2.Zatím je to jen plán,všechno se může samozřejmě ještě změnit

Jo ja na to čučim spis z duvodu, žes kupoval prvotně preamp, kterej ma i sluchatkac (s tim nestastnym zezadu pripojenim) a ne primo nejakej origo sluchatkovej zesik,víš.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já jsem si jako první kupoval tu Hypu 1 ve verzi headamp.A byl jsem s ní spokojen,ale říkal jsem si,že bych se chtěl zase posunout výš.Proto jsem zkusil SPaudio P1,je to sice preamp,ale zvukově je velmi dobrý i se sluchátky.
Hlavne mas vybornej zdroj, myslim ten DAC, ten je nejdulezitejsi.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdravím všechny,před týdnem jsem si vyzvedl od Kocmeistra dva napájecí kabely z metráže Furutech DPS 4.1 a koncovkami FI- 50 R a FI-E50 R.Konečně už mám napájecí kabeláž komplet z této metráže.Musím říct,že posun ve zvuku byl slyšitelný téměř okamžitě.Co mne hned zaujalo,tak byl obrovský klid na pozadí hudby,prostě černé pozadí,nevím,jak bych to jinak popsal.Dále bych určitě vypíchl zlepšení v oblasti rozlišení,hloubky scény a čistoty zvuku.Na mojí sestavě se projevilo použití této kabeláže jednoznačně pozitivně.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Vypada to vyborne. A jsi jediny, o kom vim, s touto metrazi v tomto rozsahu. Jak to pises, pripomina mi to situaci, jako kdyz zalozis posledni kosticku puzzle a obrazek je hotov. Predtim to nebylo ono, ted najednou kazda dava smysl a vytvori vyborny celek. Je to krasny pocit, ze?

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj Kychtaxi,jsem rád,že se ti kabeláž líbí.Rozhodně mám z poslechu zase větší požitek
.Napájecí kabeláž mám vyřízenou.Teď se začnu soustředit na postupné vylepšení dalších komponentů v řetězci 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdravím všechny.Po tom,co jsem na radu Baziho 36 porovnal ty sluchátkové výstupy na mém Marantzu a Spaudiu P1 a zjistil,že ten rozdíl není dramatický,začal jsem se poohlížet po slušném sluchátkovém zesilovači.Řekl jsem si,že chci kvalitní sluchátkáč,který bude pasovat k mým HD800.Po pročítání mnoha zahraničních fór se mi zalíbily sluchátkáče od německé firmy Lake People.Zaujal mne model Violectric V281,nicméně jsem brzy objevil,že existuje dokonce ještě vyšší model Niimbus US 4.Ten se,ale pohybuje v mnohem vyšší cenové hladině.Nakonec se mi poštěstilo a našel jsem na Ebayi inzerát z německa,kde byl na prodej Niimbus US 4 prakticky v novém stavu,jenom odzkoušen a za 2/3 cenu.Tak jsem si řekl,taková nabídka už se nemusí znovu objevit a přístroj jsem zakoupil.Přístroj mi dorazil tento týden ve středu domů.Byl jsem docela nervózní,protože jsem nevěděl,jak velkou změnu ve zvuku mohu očekávat,jelikož nemám žádné zkušenosti se sluchátkáči z takhle vysoké kategorie.
Vycházel jsem akorát z recenze,že s HD800 je Niimbus lepší v nesymetrickém zapojení než v symetrickém.Přístroj jsem zapojil a pustil nejdříve vážnou hudbu a začaly se dít věci.Málem mi z toho zvuku upadla čelist.Hudba získala obrovskou čistotu a neskutečnou lehkost.Na pozadí absolutní ticho.Řekl bych,že zvuk je krásně vyrovnaný,žádné z pásem není zdůrazněno na úkor ostatních.Basy jdou hlouběji,středy jsou krásně detailní a výšky mají vetší rozsah.Troufám si říct,že mi sestava konečně dokáže solidně zahrát i vážnou hudbu.Operní hlasy jsou moc pěkně vykreslené a není v nich cítit žádná agresivita.Hodně znát je lepší separace nástrojů a lidských hlasů.Další věc,která mě ohromila ,tak bylo podání prostoru.Hudba získala konečně i hloubku a vrstvy.Rozdíl mezi Spaudiem a Niimbusem v podání prostoru je jako,kdybyste porovnávali obyčejný zvuk a Dolby Atmos v kině.Zvuk mi díky nově získané hloubce přijde jako 3D.Nevím,jak bych to jinak popsal.
Každopádně jsem strašně nadšenej a těším se až si v příštím roce pořídím kvalitnější kabel k těm HD800 a lepší propojovací kabel mezi headamp a DAC.
Vycházel jsem akorát z recenze,že s HD800 je Niimbus lepší v nesymetrickém zapojení než v symetrickém.Přístroj jsem zapojil a pustil nejdříve vážnou hudbu a začaly se dít věci.Málem mi z toho zvuku upadla čelist.Hudba získala obrovskou čistotu a neskutečnou lehkost.Na pozadí absolutní ticho.Řekl bych,že zvuk je krásně vyrovnaný,žádné z pásem není zdůrazněno na úkor ostatních.Basy jdou hlouběji,středy jsou krásně detailní a výšky mají vetší rozsah.Troufám si říct,že mi sestava konečně dokáže solidně zahrát i vážnou hudbu.Operní hlasy jsou moc pěkně vykreslené a není v nich cítit žádná agresivita.Hodně znát je lepší separace nástrojů a lidských hlasů.Další věc,která mě ohromila ,tak bylo podání prostoru.Hudba získala konečně i hloubku a vrstvy.Rozdíl mezi Spaudiem a Niimbusem v podání prostoru je jako,kdybyste porovnávali obyčejný zvuk a Dolby Atmos v kině.Zvuk mi díky nově získané hloubce přijde jako 3D.Nevím,jak bych to jinak popsal.
Každopádně jsem strašně nadšenej a těším se až si v příštím roce pořídím kvalitnější kabel k těm HD800 a lepší propojovací kabel mezi headamp a DAC.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No Martine, to teda nevím jestli se někdo na tomhle fóru může pochlubit lepším sluchátkáčem (a obecně sluchátkovou sestavou) než máš ty. Tohle musí být skutečně masakr. Líbí se mi, že jdeš takhle vysoko, to je jediná správná cesta, žádný kompromisy.
kabelguru.cz