CaptainHook
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: CaptainHook
Ahoj Tome,zvuk je opravdu parádní,ale pořád tam mám rezervy v té kabeláži.Chtěl jsem si rovnou koupit,co možná nejlepší přístroj,na který finančně dosáhnu.Nechci dělat nějaká polovičatá řešení.Z těch HD800 chci vydolovat maximum 

Vpadol si kamarade, do spiraly...skus si na ten Nimbus pustit Mysohere 3.1 ( zapozicks na tyzden za mensi obnos oboch verzii ) , alebo nebodaj LCD-4.
800vky pojdu nasledne do bazaru a nastane doba hladania kablu...Dana Cables, Lazuli, Synergistic Research a ine, hlavne americke specialitky...
Zda sa, ze si sluchatka uzit vies, chod do toho, drzim palce
800vky pojdu nasledne do bazaru a nastane doba hladania kablu...Dana Cables, Lazuli, Synergistic Research a ine, hlavne americke specialitky...
Zda sa, ze si sluchatka uzit vies, chod do toho, drzim palce
Řekl bych že k nim (HD800) až teď máš adekvátní sl. zesilovač. Teď už změny nebudou tak velké, ale budou.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Vinco
Ahoj,děkuji za tip na sluchátka.Dneska se na ně mrknu na internetu a přečtu nějaké recenze.Do budoucna nevylučuji,že bych nahradil ty HD800 něčím jiným,ale po koupi Niimbusu jsem z nich nadšenej a nemám pocit,že by mi u nich ve zvuku něco chybělo.Je pravda,že jsem neslyšel současná Top sluchátka,takže nemám přímé srovnání.Vzhledem k tomu,že poslouchám převážně klasickou hudbu,tak si hodně na těch HD800 cením vysokého pohodlí při poslechu, širokého prostoru scény,vynikající separace a přesnosti lokalizace nástrojů a čistoty zvuku.Našel jsem výborné recenze na kabeláž ke sluchátkům od Norne Audio.Zvažuji modely Einvaldi nebo 8 žílový Silvergarde S3.V příštím roce se budu snažit minimalizovat slabé prvky v sestavě,což je u mě ta propojovací kabeláž.
Ahoj Kychtaxi,ten sluchátkáč dostal ty HD800 na úplně jinou úroveň.
Ahoj,děkuji za tip na sluchátka.Dneska se na ně mrknu na internetu a přečtu nějaké recenze.Do budoucna nevylučuji,že bych nahradil ty HD800 něčím jiným,ale po koupi Niimbusu jsem z nich nadšenej a nemám pocit,že by mi u nich ve zvuku něco chybělo.Je pravda,že jsem neslyšel současná Top sluchátka,takže nemám přímé srovnání.Vzhledem k tomu,že poslouchám převážně klasickou hudbu,tak si hodně na těch HD800 cením vysokého pohodlí při poslechu, širokého prostoru scény,vynikající separace a přesnosti lokalizace nástrojů a čistoty zvuku.Našel jsem výborné recenze na kabeláž ke sluchátkům od Norne Audio.Zvažuji modely Einvaldi nebo 8 žílový Silvergarde S3.V příštím roce se budu snažit minimalizovat slabé prvky v sestavě,což je u mě ta propojovací kabeláž.
Ahoj Kychtaxi,ten sluchátkáč dostal ty HD800 na úplně jinou úroveň.
Jiná úroveň věřím.... Po Niimbusu jsem koukal, když byl ještě ve vývoji (ke svým Hifimanům), a docela by mě zajímalo, jak na nich HD800 hrají. HD800 jsem měl několik let, než jsem přešel na Staxy (a další elektrostaty) a Hifimany a musím říct, že na klasiku jsou super. Tehdy jsem ještě měl čas chodit na koncerty klasiky a často jsem byl překvapený, že mi to doma i v porovnání s koncertem hraje dobře. Jejich prostor je jeden z nejlepších, pohodlí také, a některé nástroje zahrají famózně. Jak hrají HD800 na Niimbusu netuším, ale vystřídal jsem s nimi řadu sluchátkáčů, protože není snadné rozehrát jejich skutečný potenciál, s mnoha zesíky si nesednou. HD800 jsem tehdy pár let provozoval s Lebenem CS600 (a lampami výběrovými KT120), tam to dostalo úplně jinou úroveň než vše ostatní. HD800 ale hrají dobře i s produkty Chordu - Hugo 2 už je pro ně docela OK a ještě lépe znějí i s integrovaným sluchátkáčem v Chord Dave. Pokud budeš mít možnost, určitě někde Dave poslechni (a přidej M Scaler). Pokud jsi ochotný investovat do Niimbusu atd., tak se ti třeba Dave s integrovaným sluchátkáčem zalíbí. Porovnání Dave>Niimbus a Dave>integráč v Davovi by bylo určitě zajímavé.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Hřebík
Děkuji za ten tip na Chord Dave.Určitě je to špičkový přístroj.Já mám pořád ještě kromě těch HD800 Hifimany He-560.Zatím jsem byl línej je vyzkoušet na tom Niimbusu,protože si nemyslím,že by se vyrovnaly HD800 v klasice.Co se třeba týče agresivity zvuku výšek u těch HD800,tak v klasice nebo u audiofilních nahrávek nemám problém.Pokud si,ale pustím třeba pop,rock nebo metal z 80.let,tak tam už záleží kus od kusu.Některé věci nemůžu poslouchat,protože by mě z toho bolely po chvíli uši.Moderním věcem se vyhýbám až na vyjímky,protože díky kompresi dynamiky se to nedá poslouchat.
Vzhledem k tomu,že hudbu poslouchám hlavně z CD a mám koupené i nějaké lahůdky na SACD,tak momentálně neuvažuji,že bych si koupil samostatný DAC.Zatím mi postačí ten SPaudio D1.Viděl bych to na kvalitní SACD přehrávač s výborným DAC a hlavně robustní mechanikou,toto v mých očích splňuje firma Esoteric.Ten bych si potom propojil s Niimbusem.Fyzických nosičů se nehodlám vzdát.Vím,že hodně lidí poslouchá přes počítač třeba Hi-res soubory a věřím,že tím můžou dosáhnout mnohem lepšího zvuku než já z CD.
Můžu se zeptat jaký model od STAX máš?
Děkuji za ten tip na Chord Dave.Určitě je to špičkový přístroj.Já mám pořád ještě kromě těch HD800 Hifimany He-560.Zatím jsem byl línej je vyzkoušet na tom Niimbusu,protože si nemyslím,že by se vyrovnaly HD800 v klasice.Co se třeba týče agresivity zvuku výšek u těch HD800,tak v klasice nebo u audiofilních nahrávek nemám problém.Pokud si,ale pustím třeba pop,rock nebo metal z 80.let,tak tam už záleží kus od kusu.Některé věci nemůžu poslouchat,protože by mě z toho bolely po chvíli uši.Moderním věcem se vyhýbám až na vyjímky,protože díky kompresi dynamiky se to nedá poslouchat.
Vzhledem k tomu,že hudbu poslouchám hlavně z CD a mám koupené i nějaké lahůdky na SACD,tak momentálně neuvažuji,že bych si koupil samostatný DAC.Zatím mi postačí ten SPaudio D1.Viděl bych to na kvalitní SACD přehrávač s výborným DAC a hlavně robustní mechanikou,toto v mých očích splňuje firma Esoteric.Ten bych si potom propojil s Niimbusem.Fyzických nosičů se nehodlám vzdát.Vím,že hodně lidí poslouchá přes počítač třeba Hi-res soubory a věřím,že tím můžou dosáhnout mnohem lepšího zvuku než já z CD.
Můžu se zeptat jaký model od STAX máš?
Niimbus je určitě výborný zesilovač, podle parametrů i recenzí. Když nebyl dostupný, vzal jsem iFi pro iCan a nelituju, Hifimany k němu jdou skvěle. Vlastně jsem tehdy vyhlížel víc zesilovačů - kromě Niimbuse třeba ElevenXIAudio Formula S, Soundaware P1 a další s podobnými parametry, reálně dostupný byl ale jen iFi Pro iCan, tak jsem neměl jinou volbu. Je ale skvělý, zůstal doma a o upgradu už moc neuvažuju, protože nevím, zda bych si ještě vůbec polepšil.
560 prý už nejsou zvukově nejmodel Hifimanů, co jsem slyšel z doslechu od lidí, co porovnávali třeba s HE1000, bohužel jsem 560 nikdy neslyšel. Pokud volit Hifiman bez finančního stropu, rozhodně doporučuju mířit na 1000v2 nebo Susvary, obojí jsem slyšel a zvolil Susvary, příp. teď zkus 1000se. Nevím, jak na klasiku (už opravdu skoro neposlouchám, ten žánr se mi přeposlouchal), ale na vše ostatní skvělé.
Staxy mám 009, 007mk2, L700, lenost prodávat. Na klasiku 009 super (přešel jsem právě z HD800 kvůli klasice). 009 preferuju před ostatními Staxy i před HD800, které bych v současné době už znovu nekoupil, zejména z důvodů, které píšeš sám (HD800 jsem nakonec zmodoval na S verzi, ty výšky jsem nedával příliš často
). Zesík ke staxům KGSSHV Carbon. V současné době experimentuju i s jinými elektrostaty (neStaxovými). Až si vyjasním preference, snad si vzpomenu a dám vědět.
560 prý už nejsou zvukově nejmodel Hifimanů, co jsem slyšel z doslechu od lidí, co porovnávali třeba s HE1000, bohužel jsem 560 nikdy neslyšel. Pokud volit Hifiman bez finančního stropu, rozhodně doporučuju mířit na 1000v2 nebo Susvary, obojí jsem slyšel a zvolil Susvary, příp. teď zkus 1000se. Nevím, jak na klasiku (už opravdu skoro neposlouchám, ten žánr se mi přeposlouchal), ale na vše ostatní skvělé.
Staxy mám 009, 007mk2, L700, lenost prodávat. Na klasiku 009 super (přešel jsem právě z HD800 kvůli klasice). 009 preferuju před ostatními Staxy i před HD800, které bych v současné době už znovu nekoupil, zejména z důvodů, které píšeš sám (HD800 jsem nakonec zmodoval na S verzi, ty výšky jsem nedával příliš často

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj,tak to máš opravdu Top sluchátkové sestavy.Susvary s tím iFi pro iCan musí hrát parádně a Staxy 009 s tím KGSSHV rovněž.Co se týče těch HE-1000 SE,tak jsem na ně četl také dost pozitivních ohlasů.Když se dívám na nejnovější modely Top sluchátek,tak mi přijde,že se výrobci předhání v tom,kdo vyrobí dražší sluchátka.Z tohoto pohledu mi přijde ,že ty HD800 mají dobrý poměr cena/výkon.
Ono je to vzdy o tom, co ten-ktory uzivatel zvukovo preferuje. Je jasne, ze pokial Ti vyhovuje signatura 800viek, tazko Ti ulahodi zvuk napr. Beyerdynamic-u T1.
A v istom bode prestane byt aj zaujimavy pomer/cena vykon a nastava tuzba mat to, co mi vyhovuje a dava mi potesenie.
Normalne hobby ako aj ine
Nech nas to len bavi !
A v istom bode prestane byt aj zaujimavy pomer/cena vykon a nastava tuzba mat to, co mi vyhovuje a dava mi potesenie.
Normalne hobby ako aj ine

Nech nas to len bavi !
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Vinco
Souhlasím s tebou v tom,že každému z nás se líbí jiná signatura zvuku.Určitě netvrdím,že HD800 jsou ideál.Určitě nejsou.Jsou dost vybíravé,co se týče nahrávek a komponentů v sestavě.Jak už jsem tady psal,tak bych si rád příští rok pořídil lepší kabel ke sluchátkům a to rozhodně nebude dobrý poměr cena/výkon.Když vezmu v potaz,že bude stát podobně jako ty HD800.Pochybuji,že budou hrát 2x tak dobře.Ale na druhou stranu mě hřeje u srdce,že je stále,co zlepšovat a nenarazil jsem na jejich limit.
Nejdůležitější na všem tomhle je,že máme z poslechu hudby radost a snažíme se každý postupně dopracovat k vytouženému cíli.
Souhlasím s tebou v tom,že každému z nás se líbí jiná signatura zvuku.Určitě netvrdím,že HD800 jsou ideál.Určitě nejsou.Jsou dost vybíravé,co se týče nahrávek a komponentů v sestavě.Jak už jsem tady psal,tak bych si rád příští rok pořídil lepší kabel ke sluchátkům a to rozhodně nebude dobrý poměr cena/výkon.Když vezmu v potaz,že bude stát podobně jako ty HD800.Pochybuji,že budou hrát 2x tak dobře.Ale na druhou stranu mě hřeje u srdce,že je stále,co zlepšovat a nenarazil jsem na jejich limit.
Nejdůležitější na všem tomhle je,že máme z poslechu hudby radost a snažíme se každý postupně dopracovat k vytouženému cíli.
CaptainHook: Pokud mohu přispět dobře míněnou radu založenou na dlouhodobých zkušenostech s původní verzí HD800 a dlouhodobém dolaďování sestavy k nim: Máš už slušný zesilovač. Zkus jiná sluchátka (vyšší kategorie). Z mého hlediska investuješ a chystáš se investovat do věcí (zejména kabelů), které bych řešil až na závěr, pokud vůbec za takové náklady. Za peníze proinvestované v kabelech jsi už mohl mít lepší sluchátka/sestavu, která by i s horšími kabely byla lepší a univerzálnější. Kupovat k HD800 kabel v ceně sluchátek jsou z mého hlediska vyhozené peníze. Taky jsem to kdysi udělal a koupil k HD800 jeden z topkabelů https://doublehelixcables.com/ - věřil jsem tehdy, že nic lepšího než HD800 neexistuje a existovat nebude, a proto jsem do toho šel opravdu razantně. Neříkám, že to trošku nepomohlo, ale zpětně vidím, že upgrade sluchátek a dalších věcí v sestavě byl určitě rozumnější, zvukově i ekonomicky, což se mi pak potvrdilo vícekrát. Jinak si HD800 užívej, některé věci umějí stále docela dobře, v pohodlí je překoná máloco.
Vinco: Z tvého hlediska budu možná výjimka, ale patřím do skupiny lidí, kteří roky žili spokojeně s HD800 a přesto se mi Beyery T1 líbily (slyšel jsem je krátce ca dvakrát na výstavách a setkáních a ani jednou jsem tehdy proti nim neměl nic zásadního).
Vinco: Z tvého hlediska budu možná výjimka, ale patřím do skupiny lidí, kteří roky žili spokojeně s HD800 a přesto se mi Beyery T1 líbily (slyšel jsem je krátce ca dvakrát na výstavách a setkáních a ani jednou jsem tehdy proti nim neměl nic zásadního).
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Hřebík
Ahoj,děkuji za cenné rady a zkušenosti.Budu si to muset promyslet.Z Top sluchátek bych si určitě chtěl někdy poslechnout ty Hifimany HE-1000 SE ,popřípadě Susvary.
Ahoj,děkuji za cenné rady a zkušenosti.Budu si to muset promyslet.Z Top sluchátek bych si určitě chtěl někdy poslechnout ty Hifimany HE-1000 SE ,popřípadě Susvary.
Vianoce su tu ! Aj nova usmernovacia elektronka do sluchatkoveho zosiku
:
[attachment=0]3FAD3304-589F-4C78-929C-83707BB6DD68.jpeg[/attachmen

[attachment=0]3FAD3304-589F-4C78-929C-83707BB6DD68.jpeg[/attachmen
- Přílohy
-
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj Vinco,ta elektronka vypadá skvěle.
Gratuluji ke koupi.Do jakého sluchátkáče jí máš?

Ještě si do seznamu můžeš připsat např.:CaptainHook píše: ↑20 pro 2019 17:46...Z Top sluchátek bych si určitě chtěl někdy poslechnout ty Hifimany HE-1000 SE ,popřípadě Susvary.
Focaly Utopie a Cleary (ale nic nižšího, rozhodně ne Eleary, ty mě na první poslech odradily, Cleary znějí už nadějněji, Utopie jsem neslyšel).
Určitě Audeze LCD-4 atd., jak radí Vinco výš.
Někteří mají také rádi Abyss: https://eu.abyss-headphones.com/ (nikdy jsem neslyšel).
Atd. Výběr je dnes velký.
Odraž se od toho, že máš doma slušný sluchátkáč a zkus si sehnat/půjčit maximum topmodelů domů k poslechu, ať si uděláš vlastní představu o realitě a jak ti co sedne. Rozhodně neber vážně názory a řeči na internetu! Ty tě můžou svést do spirály upgradů, jak už napsal Vinco výš. Vzhledem k tvým dalším investicím do sluchátkové sestavy (zejména zesíku) bych opravdu silně doporučil zamířit na nejvyšší modely sluchátek, co dnes trh nabízí. Žádné postupné upgrady, to se ti spíš jen prodraží, protože dřív či později budeš stejně mířit ještě výš.