CaptainHook

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Re: CaptainHook

Příspěvek od zahradnick »

CaptainHook píše:
21 pro 2019 19:08
Ahoj Vinco,ta elektronka vypadá skvěle. *2thumbsup* Gratuluji ke koupi.Do jakého sluchátkáče jí máš?
Nevím do jakého zesilovače ji má Vinco, ale hodila by se třeba do Woo WA6SE :D

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od CaptainHook »

to Hřebík
Ahoj,já si myslím,že u mě nehrozí spirála upgradů.Řekl bych,že mám jasno,co se týče zdroje zvuku v budoucnu.Bude to Esoteric a to model K01 popřípadě K01X.Má výbornej DAC a SACD mechaniku.Pro mě by to byla konečná.Pak už bude zbývat jen interconnect mezi Esotericem a Niimbusem.K tomu Esotericu by sednul podle mě kabel od Acrolinku ze série Mexcel.Až bych měl ten Esoteric,tak bych mohl přehrávat SACD,takže by se projevily rozdíly mezi sluchátky více než jen při poslechu CD.Hudbu z počítače neposlouchám.
Vybíral bych jen z Top sluchátek.Když už bych si nějaké pořídil,tak by musely být rozhodně lepší než HD800.

to zahradnik
Díky za odpověď. :D

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

zahradnik píše:
22 pro 2019 02:16
CaptainHook píše:
21 pro 2019 19:08
Ahoj Vinco,ta elektronka vypadá skvěle. *2thumbsup* Gratuluji ke koupi.Do jakého sluchátkáče jí máš?
Nevím do jakého zesilovače ji má Vinco, ale hodila by se třeba do Woo WA6SE :D
Uz je nahodena vo WA33, v klasickej verzii..

zahradnick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnick »

Netrefil jsem se jen o USD6000 8-)

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

to Vinco
Děkuji za odpověď.Koukal jsem na ten WA33 a to už je teda pořádnej sluchátkáč. *klanimse* Opravdu mám radost,že se tu najde dost lidí,kteří si stejně jako já dokáží vychutnat poslech hudby ze sluchátek.Můžu se zeptat,jaká sluchátka používáš? :)

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Najcastejsie si uzivam LCD-4. To je proste parada.
Pouzivam vsak aj AudioTechnica ATH-L5000 a Beyerdynamic T1 Black Edition.
V tychto dnoch mam doma testovaci paket MySphere 3.1 a 3.2, takze cez sviatky to poriadne vyskusam, uz sa na to tesim.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ahoj,když budeš mít chuť,tak budu určitě rád,pokud by jsi napsal po svátcích pár řádků o těch Mysphere 3.1 a 3.2.Jak se ti jeví ve srovnání třeba s těma LCD-4.Popřípadě,co tě na nich zaujalo. :)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Mysphere by byl zajímavý report, rozsáhlá subjektivní recenze třeba na head-fi: https://www.head-fi.org/showcase/mysphe ... 55/reviews
Podle subjektivních dojmů recenzenta Mysphere (zcela) překonává HD800, obzvlášť na klasiku apod.: "Classical, acoustic, chamber music etc. are best suited for MySphere... HD800 has been dethroned."
Head-fi docela doporučuju, byť je to převážně jen sbírka subjektivních dojmů jako každé hi-fi fórum, ale občas se tam dá najít zajímavé info, o sluchátkách mnohem víc než zde. Zde bohužel o zkušenostech s nejvyššími modely sluchátek nikdo moc nepíše.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak jsem si ty recenze pročetl.Vypadá to,že v podání prostoru a středů budou vynikající.Jediný čeho se obávám u těch sluchátek,tak je komfort nošení.Předpokládám,že bude dost záležet,jak komu padnou,protože nemají nastavitelný hlavový most.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Nenastavitelný hlavový most? To je velmi zvláštní :?

Jinak tady si můžeš přečíst další střípek, který obsahuje informace o párování Niimbuse, HD800 i Mysphere. Synergie audiokomponent je dost zásadní a často ji nelze dost dobře odhadnout z udávaných parametrů: https://www.superbestaudiofriends.org/i ... ost-253766
- tj. další subjektivní střípek z dalšího fóra, které mohu doporučit. Na CZ fórech toho bohužel moc není.

Hlavně nekupuj bez vlastního (delšího) poslechu! Žádné info na netu neber vážně, vše s obrovskou rezervou (ať je to něčí měření, či subjektivní popisy: chování v jiných sestavách, s jinýma ušima, s odlišnýma preferencema...).

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Z obrázků mi opravdu přijde,že u těch Mysphere se bude nastavovat poloha těch repráků nahoru a dolů,podle polohy uší a nikoliv ten hlavový most.A další nevýhodu vidím ne úplně šťastné umístění konektoru od kabelu.Někoho by to mohlo tlačit do krku,zvlášť v symetrickém řežimu,když bys měl kabel na obou stranách.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Koukám,v tom odkazu se píše,že synergie mezi Niimbusem a Mysphere není dobrá,nicméně s mými HD800 mi přijde výborná.
Včera jsem vyzkoušel originální kabel a porovnal ho s tím,který mám teď.Ten originální jsem musel po pár minutách sundat,protože mě začínaly bolet uši.Poslech byl nepříjemný.A to jsem neměl puštěnou skladbu,kdy by byly zvýrazněné výšky.Vrátil jsem tam ten současný a hned byla hudba relaxovanější a příjemnější při zachování čistoty zvuku.

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Mal som rozpisany krasne dlhy prispevok, len mi ho zena omylom zmazala :cry: slak ma trafi.

Slo o to, ze uz pocuvam, pocuvam, vnimam...urcite sa k tejto teme este ozvem, som rad, ze su tu ludia, ktorych to uprimne zaujima.
Vopred predosielam....nesudte, kym na vlastnej kozi nevyskusate. Zbytocne su debaty o tom co je, ake je, kym nemate vlastnu skusenost u seba doma, na vlastnej zostave, vlastnej hudbe, vlastnej hlave, pri svojich preferenciach.
Ja sam som na to parkrat v zivote doplatil a musel som verejne korigovat svoj nazor.
To je ako s restauraciami, vinami, babami, ved viete...
MySphere som spoznal na podujati Audiovista 2018, v aprili, Krefelde.
Cestoval som tam vtedy aj so svojimi LCD-4, pchal som ich tam do roznych sluchatkacov, so svojim 5m kablom Cardas Clear a pocuval....
MySphere mali byt hitom podujatia, u mna tam prepadli. Tak akosi som vsak citil, ze v nich cosi je.
V miestnosti, kde ich prezentovali, bol hluk, vrava, mali aj “slabe” prenosne zosiky...nic z toho im nepridavalo...takze hned, ako bola znizena cena za zapozicku na 100€ bez DPH, siel som do toho.
Ved ked aj nekupim, budem vediet presne, o co ide, a nebudem musiet citat testy.

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

to Vinco
Samozřejmě každý má jiné zvukové preference.Co sedne zvukově mě,tak nemusí sednout zase tobě.Jak píšeš,tak nejlepší je vyzkoušet daný produkt u sebe v sestavě a udělat si vlastní obrázek.Jsem moc zvědavej až tu napíšeš svoje dojmy z poslechu Mysphere. :)

CaptainHook
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Přátelé,dnes se ke mně zastavil Kychtax na návštěvu.Vyzkoušeli jsme jeho napájecí kabely a XLR interconnect.Testovali jsme na Pink Floydech,Michaelu Jacksonovi,Dire Straits a vážné hudbě.Po výměně kabeláže za Kychtaxovu se velmi zlepšil zvuk.Hudba získala obrovskou lehkost bez náznaků agresivity na výškách.Všechna pásma a nástroje krásně prokreslené.Opravdu mě dostalo,když jsme poslouchali klasiku.Takhle krásně jsem ještě operní zpěv u sebe neslyšel.HD800 hrály úžasně.Potvrdilo se mi,že mám opravdu rezervy v propojovacích kabelech.Když jsme do sestavy vrátili moje napájecí kabely a nechali Kychtaxův XLR interconnect,tak byl zvuk skoro stejný jako s kompletní Kychtaxovou kabeláží.Shodli jsme se,že moje Furutechy nemají tak dobrý mikrodetail a drobné nuance.Největší rozdíl byl za mě mezi Kychtaxovým XLR a mým stříbrným RCA interconnectem.Kychtaxův byl výrazně lepší *klanimse* .Toto srovnání mi otevřelo uši.Velmi nerad jsem vracel kabely zpátky Kychtaxovi.Moc mu děkuji za návštěvu a ochotu vzít svou kabeláž na porovnání. *2thumbsup*

Odpovědět