CaptainHook
Re: CaptainHook
Martine, díky za pozvání. Tak jak hrály HD800 u Tebe jsem je ještě neslyšel. A opravdu uvažuji, že do nich půjdu. Znovu. I když je mi jasné že moje sestava (tj."holé" RME) se s Tvou sluchátkovou nedá srovnat. Máš to krásně vyvážené. Vč velmi dobré filtrace od NA a velmi kvalitní nap. kabeláže. Výsledný zvuk byl krásně lehký a přirozený, přitom vyrovnaný, plný detailů. Moc mě to bavilo poslouchat. Pro mne zvuk večera tato dáma.

A fakt mám brouka s těmi HD800. Ještě mne velmi příjemně překvapil DAC od pana Stranky. Z dneška si odnáším zjištění, že jde o špičkový DAC i na klasiku. 
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Honzo,ten zvuk,který jsem slyšel po kompletním zapojení tvojí kabeláže si dokážu reálně představit jako mojí konečnou a to myslím opravdu vážně.Nic mi ve zvuku nescházelo.Hodně mě potěšilo,co všechno se dá ještě z CD vymáčknout.
Uz som sa tak nejak naucil....o konecnej radsej nevraviet
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj Vinco,člověk si řekne konečná a pak uslyší zase něco lepšího a kolotoč se znovu rozběhne.
Jak se ti líbila ta Mysphere sluchátka?

MySphere vcera po cca. dvojtyzdnovom testovani odisli spat.
V test sete boli pribalene oba drivery, skusal som ich na AudioValve Solaris ( bez DAC ), ale aj na WooAudio 33.
Asi pojdem do verzie 3.1, ta pasne lepsie k obom tymto zosikom, ale v hlave stale vrta cervik neistoty....treba to vobec niekomu ?!?
Sluchatka su to vyborne, v niektorych momentoch az genialne.
Podanie orchestrov, priestoru, jednotlivych nastrojov je neskutocne verne. Klasika a jazz je tu jednoznacne kral. Take tie, ze Kruder a Dorfmeister...ci duc-duc, tak tam je to poslabsie.
Posed na hlave je treba skusat a zvykat si nan. Je velmi dobre, ze MySphere zohladnia vsetky individualne nezrovnalosti nasej gebule. Kazdy si najde ten svoj spravny “ set up”. V tomto tazko najdu premozitela.
A jeden z argumentov pri rozhodovani bude aj ta vzdusnost okolo usi pri letnych teplotach. Tu maju LCD4 jednoznacne hendikep.
V kazdom pripade mi cenu zapozicky pri objednavke do 2 mesiacocov stiahnu z ceny...
Aby bolo jasne...nebavime sa tu v ziadnom pripade o leveli sluchadiel typu HD800, ba ani T1 2. gen.
MySphere su konstrukciou, ktoru ( v mojich ociach ) pochopia ludia az neskor, za par rokov. Ako to bolo,kedysi s AKG H 1000.
Celkovy dojem ?
Uzasna konstrukcia, vyborne materialy, bezproblemova komunikacia so samotnym vyvojarom a konstrukterom, vyborne podanie priestoru, jednotlivych nastrojov v orchestri, moznost variiovat zvuk podla individualnych preferencii naklapanim sluchadiel a vo verzii 3.1 aj dobra znasanlivost s “ beznymi zosikmi “.
Na verziu 3.2 treba veru vykonny elektronkovy zosik s OTL modom...potom je vnem teply a zamatovy. Otazka vkusu.
V konecnom dosledku je to o urobeni si radosti....
V test sete boli pribalene oba drivery, skusal som ich na AudioValve Solaris ( bez DAC ), ale aj na WooAudio 33.
Asi pojdem do verzie 3.1, ta pasne lepsie k obom tymto zosikom, ale v hlave stale vrta cervik neistoty....treba to vobec niekomu ?!?
Sluchatka su to vyborne, v niektorych momentoch az genialne.
Podanie orchestrov, priestoru, jednotlivych nastrojov je neskutocne verne. Klasika a jazz je tu jednoznacne kral. Take tie, ze Kruder a Dorfmeister...ci duc-duc, tak tam je to poslabsie.
Posed na hlave je treba skusat a zvykat si nan. Je velmi dobre, ze MySphere zohladnia vsetky individualne nezrovnalosti nasej gebule. Kazdy si najde ten svoj spravny “ set up”. V tomto tazko najdu premozitela.
A jeden z argumentov pri rozhodovani bude aj ta vzdusnost okolo usi pri letnych teplotach. Tu maju LCD4 jednoznacne hendikep.
V kazdom pripade mi cenu zapozicky pri objednavke do 2 mesiacocov stiahnu z ceny...
Aby bolo jasne...nebavime sa tu v ziadnom pripade o leveli sluchadiel typu HD800, ba ani T1 2. gen.
MySphere su konstrukciou, ktoru ( v mojich ociach ) pochopia ludia az neskor, za par rokov. Ako to bolo,kedysi s AKG H 1000.
Celkovy dojem ?
Uzasna konstrukcia, vyborne materialy, bezproblemova komunikacia so samotnym vyvojarom a konstrukterom, vyborne podanie priestoru, jednotlivych nastrojov v orchestri, moznost variiovat zvuk podla individualnych preferencii naklapanim sluchadiel a vo verzii 3.1 aj dobra znasanlivost s “ beznymi zosikmi “.
Na verziu 3.2 treba veru vykonny elektronkovy zosik s OTL modom...potom je vnem teply a zamatovy. Otazka vkusu.
V konecnom dosledku je to o urobeni si radosti....
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Děkuji moc za tvé dojmy z poslechu.
Při porovnávání RCA a XLR je ve hře kromě kabelu ještě rozdíl mezi nesymetrickými a symetrickými obvody (pokud jsou dokonalé přinesou lepší zvuk) a hlavně, že přes XLR to hraje o 3dB hlasitěji. Pokud není možnost přesně snížit hlasitost na úroveň RCA přenosu bude to porovnávání klamat.CaptainHook píše: ↑08 led 2020 21:53.Největší rozdíl byl za mě mezi Kychtaxovým XLR a mým stříbrným RCA interconnectem.Kychtaxův byl výrazně lepší.Toto srovnání mi otevřelo uši.Velmi nerad jsem vracel kabely zpátky Kychtaxovi.Moc mu děkuji za návštěvu a ochotu vzít svou kabeláž na porovnání.
![]()
Noble Audio - výroba a prodej
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Moc Vám děkuji za reakci.Ohledně kvality symetrických a nesymetrických obvodů v Niimbusu Vám bohužel nepovím,který z nich je lépe udělaný,protože to opravdu nevím.Co se týká rozdílů mezi kabely,tak jsem poslouchal skladby,které mám naposlouchané a hlasitost byla přibližně stejná,na kterou poslouchám normálně.Proto si nemyslím,že bych byl oklamán vyšší hlasitostí.Ty rozdíly byly jasně slyšitelné ve prospěch Kychtaxova kabelu.Třeba ta Kychtaxova napájecí kabeláž hrála o něco lépe než moje současná kabeláž z metráže DPS 4.1 od Furutechu.Na mojí sestavě se Kychtaxovy kabely projevily rozhodně pozitivně.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdravím všechny,jelikož u mne nastaly změny v kabeláži.Po lednové Honzově návštěvě a zkoušce jeho kabeláže,která měla velice pozitivní dopad na kvalitu zvuku mé sestavy jsem se rozhodl,že si musím zakoupit Honzův stříbrný XLR interconnect a nový koaxiální kabel na propojení CD přehrávače a DAC.Po tom,co jsem Honzovy kabely odpojil a zapojil tam ty svoje,nastalo u mě temné období.Netrpěl jsem výpadky elektřiny ani odpojením od sítě,ale poslech mě vůbec nebavil.Hudba jakoby ztratila živost a barvy a zůstala jen šeď.U toho XLR interconnectu jsem zvolil rhodiované Neotech NEX OCC konektory.Koax mám z metráže Oyaide FTVS 510 s konektory WBT 0102 Ag Nextgen.Kabeláž mám doma týden a půl a je to paráda.Hudbu si opět užívám plnými doušky.Zvuk je nyní preciznější,čistější,nástroje jsou lépe ohraničené,některé detaily jsou mnohem lépe slyšet,ubyla agresivita na výškách.Bas získal na pevnosti a jde níž,operní hlasy a chorály jsou moc pěkně vykreslené.Za sebe můžu říct,že HD800 na mé sestavě ještě neřekly poslední slovo a stále je u nich prostor ke zlepšení.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Zdravím opět všechny příznivce kvalitního zvuku.Nastaly u mě změny v napájecí kabeláži.Řekl jsem si ,že bych chtěl vymáčknout z mé DPS 4.1 metráže co nejvíc a tak jsem se rozhodl, že si ji nechám upravit.
Po konzultaci s kamarádem, který mi ty kabely následně upravil, jsme se dohodli,že změny budou následující.Přidá mi tam dvě vrstvy stínění navíc,takže celkem bude 4x stíněný.Dále se vymění IEC FI -50 R Furutech konektory za IEC Neotech NC -P303 RH.Takže tam mám teď kombinaci konektorů Furutech a Neotech.Dále mi zakrimpuje zakončení kabelu rhodiovými vidličkami Furutech FP 209 a nakonec dá nový oplet.Popravdě jsem byl docela nervózní,jak se výše uvedené změny projeví.Kabely mám druhý týden zapojené v sestavě a mohu s jistotou říct,že jsem dobře udělal.Zlepšil se klid na pozadí,čistota a preciznost vyobrazení jednotlivých nástrojů,snížila agresivita na výškách a zároveň zrychlila odezva,což jsem chtěl.S HD800 je to výborná kombinace.Pokud někdo DPS 4.1 metráž vlastní,tak za sebe mohu tuto úpravu jednoznačně doporučit.Myslím si,že by mohlo být zajímavé porovnat takto upravenou DPS 4.1 metráž třeba s Furutech Powerflux.Vzhledem k tomu,že po těchto úpravách jsou ty kabely poměrně těžké,tak jsem si je podložil,aby se mi nevylamovaly IEC zásuvky v přístrojích.Podložil jsem je tím,co bylo po ruce.
Na závěr bych chtěl kamarádovi poděkovat za ochotu a špičkové provedení úprav.

Vyborne na tento ucel ( na zabezpecenie optimalneho kontaktu ) su Furutech NCF Booster....dost drahe ale fajne. Tam, kde sa mi da, pouzivam, aj s nadstavcami.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj Vinco,děkuji za doporučení těch NCF boostrů.Vím,že existují,ale zatím mě odrazuje ta cena.Ale až budu mít dořešenou sestavu,tak jako takovou pomyslnou třešničku na dortu,proč ne.Včera jsem si půjčil od Kychtaxe sadu Ceraball a Wenge špalíčků,abych zjistil,jaký budou mít na mé sestavě vliv.Dle doporučení od Kocmeistra i Kychtaxe jsem přístroje ještě navíc zatížil.Nakonec jsem si podložil filtraci tím Wenge a CD přehrávač Cerabally.Včera jsem takto poslouchal asi 6h dlouho do noci a dneska poslouchám už od rána.Pak jsem Cerebally a Wenge vyndal a poslouchal bez nich a před hodinkou jsem si je tam opět vrátil.S čistým svědomím mohu říci,že se podložení se zatížením přístrojů projevilo pozitivně.Zlepšila se čistota zvuku,dynamický rozsah,prokreslení nástrojů i hlasů,různá cinknutí a drobné zvuky jsou lépe rozlišené.Zvuk je posazen jakoby níže,takže i výšky jsou jemnější a celkové vyznění zvuku je více relaxační.Věřím,že kdybych měl podložené všechny přístroje,tak by výsledný zvuk byl ještě lepší.Určitě bych v budoucnu rád zkusil Stillpoints Ultra SS,jak by se u mě projevily.
Dobry smer !
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za pár měsíců mi dorazí celostříbrný kabel ke sluchátkům od Toxic Cables,konkrétně model Hydra 18.Tím budu mít vyřešenou kabeláž. 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
to Vinco
Měl bych prosím dotaz.Koukal jsem na vedlejším fóru,že máš v sestavě Stillpoints Ultra 6.Ty už jsou teda pěkně masivní.Měl jsi předtím místo nich Ultra SS? Pokud jo,byl rozdíl hodně znát?
Měl bych prosím dotaz.Koukal jsem na vedlejším fóru,že máš v sestavě Stillpoints Ultra 6.Ty už jsou teda pěkně masivní.Měl jsi předtím místo nich Ultra SS? Pokud jo,byl rozdíl hodně znát?