dadaft
Re: dadaft
Já jsem po 16 upgradech za dva roky ted spokojený. Mám sestavu od vincenta včetně kabelů a k tomu bedny které mi sedí. Velká chyba je poskládat to ze všech možných značek a čekat co z toho vyleze. Sestava hraje tak jako její nejslabší článek. Jsou mezi námi i lidé kteří na upgradech marantzů za denony prodělali nemalé peníze. Já jsem naštěstí neprodělal skoro nic a sestava mi vyhovuje. Ale někoho baví už jen to že pořád něco mění hledá zkoumá viz Dadaft.
Je to prostě koníček i když finančně náročnější ale který koníček není že.......
Je to prostě koníček i když finančně náročnější ale který koníček není že.......
Určitě bych zavedl limit maximálního počtu písmen v jednom příspěvku. Tohleto je mazec. Není nějaká zkrácená verze? Určitě to půjde shrnout jednou větou.
On by stačil odkaz: http://www.hifi-voice.com/teorie/alchym ... -endu.htmlpasul píše:Určitě to půjde shrnout jednou větou.
Trošku mě překvapuje, že to považujete za příspěvek. Napsat takhle ucelený článek se spoustou informací, který má hlavu a patu, trvalo autorovi - troufnu si odhadnout - nejméně týden.
Omlouvám se všem,zapomněl jsem na konec článku,jak je mým dobrým zvykem,dát odkaz,odkud jsem jej přenesl.
Omlouvám se ještě jednou všem,kteří v okamžiku pohnutí mysli nad článkem ,mne považovali na chvilku za chytrýho a znalýho.
Díky PETR J za opravu a odkaz.
Omlouvám se ještě jednou všem,kteří v okamžiku pohnutí mysli nad článkem ,mne považovali na chvilku za chytrýho a znalýho.
Díky PETR J za opravu a odkaz.
Nevím za co jiné bych to měl považovat než za příspěvek. To, že je to zkopírované od jinud opravdu nevyčuchám. Pokud dotyčnému trvalo týden vyhodit tyto myšlenkové pochody na papír, tak klobouk dolů.
Ovšem jsou to jen myšlenkové pochody a závěry jedné osoby. S některými souhlasím, ovšem s některými zásadně ne. Takže jsem se opět utvrdil, že jsem mohl klidně zůstat v klidu...
Ovšem jsou to jen myšlenkové pochody a závěry jedné osoby. S některými souhlasím, ovšem s některými zásadně ne. Takže jsem se opět utvrdil, že jsem mohl klidně zůstat v klidu...
Chtěl jsem jen doplnit odkaz, na který jsi zapomněl, nic víc (ono mi to i přijde lepší než kopírovat dlouhý článek). Taky mi bylo jasné, že to muselo dát práci (a čas) napsat. Shoduji se ale v mínění s Pasulem v tom, že tyto články jsou někdy příliš zevšeobecňující, než aby to mohlo sloužit jako konkrétní návod. Každý z nás si asi najde nějaké to místo, kde se mu v praxi osvědčilo něco jiného nebo s čím nebude souhlasit.boxer píše:Díky PETR J za opravu a odkaz.
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Klidně zůstat v klidu se hodí ve většině situací...pasul píše: Takže jsem se opět utvrdil, že jsem mohl klidně zůstat v klidu...

JS
Takovy clanek mi v CJ chybel, cetl jsem podobne nazory v AJ a ve vetsine se shoduji. Velmi zajimava a poucna je knizka "Zaklady High-Endu". Bohuzel si nevzpomenu na autora (ostuda
), cetl jsem ji na internetu. Clovek nemusi souhlasit se vsim ale zaklad je pomerne jednoznacny, dulezite je mit ceho se chytit.
Nezajimam se o hifi prilis dlouho ale podarilo se mi prijit na to, co hledam a najit TO pomerne rychle. Znam svuj cil a, jelikoz High-End je drahy konicek, mam k nemu bohuzel (i bohudik) daleko. Takze jeste nejakou dobu se muzu zabyvat obmenou komponentu, uz ne za ucelem hledani ale za ucelem se pobavit a rozsirit svuj hifi prehled.

Nezajimam se o hifi prilis dlouho ale podarilo se mi prijit na to, co hledam a najit TO pomerne rychle. Znam svuj cil a, jelikoz High-End je drahy konicek, mam k nemu bohuzel (i bohudik) daleko. Takze jeste nejakou dobu se muzu zabyvat obmenou komponentu, uz ne za ucelem hledani ale za ucelem se pobavit a rozsirit svuj hifi prehled.
vadik - Znáš svůj cíl? Tohleto bych již nikdy neříkal. Životní situace se může velice rychle změnit. Jak k horšímu, tak i k lepšímu.
A dost pochybuji, že pokud to je finančně možné, tak zůstaneš ve stejné třídě. Takového člověka neznám. To co píšeš, že se chystáš udělat, je ta nejhorší varianta, která je vůbec možná. Měnit komponenty postupně a nedejbože ve stejné kvalitativní třídě. To opravdu radši vydžet s nějakým tím low endem do pořádného, vyzkoušeného a dobře promyšleného nákupu toho svého. A potom to již neřešit.
Poté následuje již jen nákup hudby a mnohem víc času trávený poslechem. Sám jsem v tom posledním stádiu. Nic neřeším(Možná ty opravdu dospělé bedniska ještě přijdou. Ale nijak to nehrotím a to si hodně promyslím.). Jen hudbu. Podle mě se to pozná i tím, že tady člověk postupně přestane psát. Není totiž proč.

Poté následuje již jen nákup hudby a mnohem víc času trávený poslechem. Sám jsem v tom posledním stádiu. Nic neřeším(Možná ty opravdu dospělé bedniska ještě přijdou. Ale nijak to nehrotím a to si hodně promyslím.). Jen hudbu. Podle mě se to pozná i tím, že tady člověk postupně přestane psát. Není totiž proč.
Já osobně každému doporučuju poznat nejdříve sebe sama, utřídit si své hudební i zvukové preference, možnosti, očekávání, žebříčky hodnot,... a pak se teprve vydat hledat hifi pro sebe.
Poslech hudby nemusí následovat až po nalezení svého hifi grálu, coby poslední stádium. Daleko zdravější pro duševní vývoj je poslech hudby na čemkoliv, klidně ještě před hledáním hifi. Kolik já prožil krásných - dodnes konkrétně pamatovaných - chvil s hudbou z KV, se sovětským tranďákem Sokol u ucha...
Naposledy upravil(a) merhaut dne 14 srp 2009 13:05, celkem upraveno 1 x.
To je určitě nejdůležitější hned na začátku!!! Co vlastně člověk chce. A pokud tedy hifi(Nebo High-End), tak jaké zvukové preference. To je to, proč přes internet nejde poradit jaký přístroj k jakým bednám. Problém ovšem je taky to, že ty zvukové preference, se mohou v průbehu změnit. A tak určitě jezdit a poslouchat. Poznat toho opravdu co nejvíc.merhaut píše:Já osobně každému doporučuju poznat nejdříve sebe sama, utřídit si své hudební i zvukové preference, možnosti, očekávání, žebříčky hodnot,... a pak se teprve vydat hledat hifi pro sebe.
Samozřejmě, že se zvukové preference vyvíjejí, protože jejich součástí je i zkušenost. Proto považuju za dobré získat - před hledáním svého hifi - posluchačskou zkušenost s několika špičkovými aparáty, a získat tak aspoň základní osobní preferenční azimut, abych neabsolvoval preferenční kotrmelce.
Svatá pravda, já už taky mám někdy pocit, že mi z toho vybírání šibe, a to v tom vybírání a ladění jsem jen pár měsíců po 13tileté přestávce. Už několikrát jsem si řekl, že tady končím, abych se vzpamatoval a věnoval myšlenky i jiným věcem než hifi. Snad už to vše nějak dorazím a zase bude na nějakou dobu pauza. Nebo je to nevyléčitelné? Ta závislost na technice a její dokonalosti?merhaut píše:Poslech hudby nemusí následovat až po nalezení svého hifi grálu, coby poslední stádium. Daleko zdravější pro duševní vývoj je poslech hudby na čemkoliv, klidně ještě před hledáním hifi. Kolik já prožil krásných - dodnes konkrétně pamatovaných - chvil s hudbou z KV, se sovětským tranďákem Sokol u ucha...
To Pasul: Ano, dovolim si tvrdit, ze znam svuj cil. A ten zrovna nepatri do levne kategorie High Endu, taky ani do te nejdrazsi. Vim, ze se zivotni situace muze zmenit a to jak po financni strance, tak i po strance hudedni preference. Jedina jistota je zmena
Kdyz schudnu tak cil se stane snem. Kdyz nejakym zazracnym zpusobem zbohatnu, nemyslim si, ze bych si kupoval silene drahy High End jen ze snobizmu. A slysel jsem i mnohem drazsi pristroje, nez jsou ty o kterych jsem se rozhodl.
To co delam ja je mozna nejhorsi varianta, pro nekoho, ne pro me. Mne to dela radost, ja se tim bavim. Hudbu posloucham rad, klidne i na minivezicce v detskym pokojicku, ale nejradeji na trosku kvalitnejsi aparature
Pokud to jen jde nemenim komponenty ve stejne kvalitativne tride. Snazim se rust. Ale jak jsem psal menim pro radost a obzor. Poradny, vyzkouseny a dobre promysleny nakup uz mam vytipovany.
Dlouho jsem tady nepsal. Mas pravdu, neni proc. Jen si obcas ctu. Nic nehledam. Nasel jsem. Setrim. Posloucham hudbu. Bavim se hifi.

To co delam ja je mozna nejhorsi varianta, pro nekoho, ne pro me. Mne to dela radost, ja se tim bavim. Hudbu posloucham rad, klidne i na minivezicce v detskym pokojicku, ale nejradeji na trosku kvalitnejsi aparature

Pokud to jen jde nemenim komponenty ve stejne kvalitativne tride. Snazim se rust. Ale jak jsem psal menim pro radost a obzor. Poradny, vyzkouseny a dobre promysleny nakup uz mam vytipovany.
Dlouho jsem tady nepsal. Mas pravdu, neni proc. Jen si obcas ctu. Nic nehledam. Nasel jsem. Setrim. Posloucham hudbu. Bavim se hifi.