dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od sostakovic »

Jsou zde posluchači........ *thumbs up*

Hlava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hlava »

dadaft píše:... pokud by vás zajímal systém, který s lehkostí přehraje cokoliv, co jste v životě slyšeli ...
dadaft píše:... od beden za 2,5t opravdu nemůžeš chtít zázraky ...
Masakr. Říkal jsem si, nereaguj na to. Ale některé věci jsou fakt masakr ...

A malá nehoda? Zalovil jsem v archívu a hned jsem si to pustil *jupi*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Hlava píše:dadaft píše:
... pokud by vás zajímal systém, který s lehkostí přehraje cokoliv, co jste v životě slyšeli ...

dadaft píše:
... od beden za 2,5t opravdu nemůžeš chtít zázraky ...
velice přesně jsi vyhmátl onen zdánlivý rozpor, který je předmětem tohoto bezpředmětného sporu. mít aparát za mega tak ho bez ostychu prohlásím za nejlepší v česku.

musel jsem přestat brát zřetel na všechny "hifi pravdy" zdejších znalců, hledat za mořem a pod horama, vrátit se až do roku 1931, abych našel světlo na konci tunelu. teď si to užívám. *hura* sebedůvěra a dobrý odhad jsou základem duševního zdraví.

zdraví
dadaft
:lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

recenze omnipolárních beden Mirage OMNI 150 od Martina Justana na Audiodromu přede mne položila několik otázek. napsat co napsal o bednách za 9 (slovy devět) tisíc na tak respektovaném webu není žádná legrace. kde jaký blb (a co jich panečku je!) si může klepat na čelo a tu a tam trousit pitomé poznámky. přesto to udělal a já něco takového velmi cením. je čas přestat být malicherný a uraženecký (nebo povýšenecký, záleží, z které strany se na to koukáte 8-) - poslední dobou mé oblíbené téma) a přispět svou troškou do mlýna (neboli dát karty na stůl, příp. dokončit, co jsem začal).

dovolte tedy, abych vám předvedl kartu se kterou se opravdu nebojím hrát (muziku). své FULL HOUSE, neboli plný dům (doslova a do písmene). nebo že by to byl samotný POKR (tedy čtyři stejné karty), který dokáže přebít jedině opravdu čistá postupka? to se teprv uvidí...

jde o bipolární systém dotažený na maximum svých možností.

v předchozí větě je shrnuto vše. než něco dlouze vysvětlovat, volím opět metodu názornou, tedy obrázek. jsem si ovšem vědom exrémních rizik neúspěchu pro nezúčastněné zvídavce, ale nemůžu je v domácích podmínkách kloudně ověřit. co tím chci naznačit je doufám jasné. uvedu tři hlavní, o kterých aspoň něco vím:
- kvalita zdroje má zřejmě podstatnou roli. a slovo "kvalita" nijak nesouvisí s cenou ani značkou výrobku. jinými slovy přímá úměrnost cena/kvalita zde zas až tak úplně neplatí.
- pokud můžu soudit, je solid core tenká kabeláž lepší než "dostatečně dimenzované" hifi kabely. pravdou ovšem je, že jsem skutečnou špičku nikdy neměl k dispozici.
- jak už jsem dříve naznačil, zásadní je vztah umístění beden k šesti největším plochám poslechového prostoru. tím se pokouším říct dvě věci: jednak, že bipolární bedny alá Definitive Technology Bipolar Tower jsou v podstatě vhodné pouze do čtvercové místnosti, a i to že má háček a je praktičtější takovou dvěmi směry ve fázi hrající bednu rozdělit na dvě podjednotky (vítejte zpátky v pro1OOru, doufám, že se vám stýskalo ;) ), a druhak že najít skutečné hranice poslechového prostoru a z nich odvodit důležité body pro ustavení a směrování beden není až tak prosté, jak by se mohlo zdát. toto jsem se pokusil vtělit do obrázku. použil jsem za příklad svou vlastní poslechovku - všiměte si, jak jsou bedny vlivem sloupů v rozích a protilehlého výklenku výrazně z pohledu z poslechového místa posunuty jakoby doprava - ve skutečnosti jsou v rámci možností nejvíce symetricky - tohle je nesmírně důležité pochopit! dále jsem obrysem uvedl alternativní umístění beden, abych tak nějak přiblížil, jak tvárný nebo plastický je tenhle systém, neboli "dovysvětlit" slova o šířce, která je zároveň samotnou hloubkou a naopak (viz výše v mém vlákně).

takhle to tedy vypadá:
Obrázek

jsem zvědav, jak se s tímhle popasují (dvě) omnipolární bedny. protože tento systém podle mě dokáže spojit skutečný prostor (3D) i přesné zaostření (lokalizaci zdánlivých zdrojů).

závěrem bych poprosil "znalce", kteří ničemu z toho předem nevěří a nic z toho nevyzkoušeli a nevěnovali tomu ani vteřinu svého času, aby laskavě drželi hubu. můžu je upřímně ujistit, že nemají nejmenší představu, o čem je řeč. děkuji.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Omnipoláry Mirage mají své výhody i nevýhody, jde o preference, čemu kdo dává přednost, a o účelnost jejich nasazení.
Zázraky se nekonají, jakkoliv se ten básník z Audioromu snaží, seč mu přívlastky stačí.
Nakonec, kdo chce, může si je přijet poslechnout i do Zlína.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

merhaut

já si taky myslím, že to nebude zázrak, ale hrát to bude. zajímá mě hlavně ta "nebodová lokalizace". neumím si to představit...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

také jsem si to přečetl.
zajímavá recenze.
merhautovo vyjádření je trefné a mě rozesmálo.

boxer

Příspěvek od boxer »

Dadaft

Zde ti nebude vadit,že bedýnky mají dírku pro špačky?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

bude. já basreflexy vydržím poslouchat měsíc dva. dýl ne.
ale ten model OMNI 150 je výběhový a nové už nejsou prokopnuté...

Mirage - OMD-5
Obrázek

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

To vypada jako absolutni konecna.
Prehraje i to, co prehraje vsechno ostatni.
Domu pujdete s placem.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

chci si je poslechnout Machalíku.
ten chlápek má doma bedny za půl mega a napíše takovou recenzi o budkách za 9t. na to se se svými kecy nechytáš Machalíku. poslouchá ušima, né pérem...
chci to slyšet.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Mas krasnou ikonku.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Na první poslech efektní a jiné než obvykle. Potom mi pustili na stejném aparátě normální bedny za 0,5mil. a bylo vymalováno. Pro mne dobré tak k lacinému AV receiveru...

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Mirage vypadají celkem pěkně. Podle toho co píše recenzent vyniknou podáním prostoru a dokáží částečně simulovat multikanál. Dovoluji si pochybovat, že by v této cenové kategorii mohly mít "přirozené" podání barvy nástrojů bez zabarvení použitými materiály (plast, hliník, ozvučnice).
V případě umístění na stěnu zaberou daleko méně místa než jiné reprosoustavy.

Myslím, že se dadaftovi budou líbit ;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ta recenze na Mirage je šílená. Já vidím hliníkovou výšku a vzpomenu na Tvoje Kef Q1, otřesu se.
Kdyby to byla pravdivá recenze, super.
Jinak to vidím na Xavian za 10t.
A uzavřený, jak sis přál.

Odpovědět