dadaft píše:sorry palipole, ne že bych si myslel, že kecáš, ale že bys dokázal navštěvovat sousedku skrze stěnu ti zrovna dvakrát nevěřím...
k jakýmže to zákonům akustiky ses to vrátil? nešoupl jsi prostě jenom bedny zpátky ke zdi, protože jsi se v tom chaosu nedokázal zorientovat, a placatý zvuk je jistotka, co mají všichni kolem?
Země je deska a táhnou ji sloni ???
proč si myslíš, že přepínač L/R/L+R/stereo/reverse na těch starých (skvělých) zesácích býval?
a proč zmizel?? (vždyť se dal běžně obejít tlačítkem Direct)
nechceš jen náhodou prostě a bez příkras nevidět, proč (v čím zájmu) a kam stereo vlastně došlo ??? (k hi-fi)
kolik si myslíš, že musím vysolit za skvěle hrající aparát?
sto táců?
pět set??
milion???

S tým šoupaním máš pravdu, v zúfalstve pri hľadaní optimálneho postavenia som objavil módy, ktoré nie sú nikde popísané - a ktoré mi virtuálne umožnili navštevovať susedu, lebo zvuk vyrobil novú dimenziu. Ale súdnosť zvíťazila a šupol som repro tam, kde odporúča výrobca, aj keď som musel trochu zmeniť podstatu funkcie obývačky.
Nechcem Ti kaziť náladu a eufóriu v Tvojich experimentoch, ale akokoľvek sa snažíš dokázať niečo nové, nepreskúmané, vrátiš sa do bodu nula, ak to budeš schopný akceptovať, pochopíš, že takto to nejde ani teoreticky. Neboj sa, prvenstvo je už navždy Tvoje, môžeš ďalej experimentovať, keď Ťa to baví, všetkých nás to baví. Ja nemám dokonalý ani aparát, ani zvuk, málokomu sa to páči viď reakcie na tento systém, ale to nie je dôvod, aby som sa od podstaty menil. Mne to takto vyhovuje. Mám svoju filozofiu a rád experimentujem - len to sem nezavesím, keď v podstate viem, aké mám šance sa tu o tom s niekým pobaviť. Navyše keď to je len experiment, ktorý akokoľvek prekvapuje, nemožno mu dôverovať a vydávať ho za pravdu.
Je to samozrejme Tvoje vlákno, ale vec o 3D už unavuje. Písanie o Note Commona, ich upgrade Philipsami a zostava od tejto firmy dávali určite zmysel a mali logiku, čítal som ich s väčším zaujatím. Vec, ktorú popisuješ, je oveľa zložitejšia, ako len hodiť to do počítača, nech mi to ideálne nakreslí. Lenže k čomu si dospel je len nadšenie nad tým, ako sa dá so zvukom čarovať, keď mu nechám robiť psie kusy.
Stereo principiálne nedošlo nikam ďalej ako od doby vzniku, má svoje obmedzenia, ktoré by sme mali rešpektovač, ale periférie sa zdokonalili - pre jednoduchosť spomeniem len "obyčajný" procesing. Má ho každý priemerný receiver,alebo prehrávač mp3. To je odpoveď, kam sa podelo A+B, reverse apod.
Koľko je treba na skvele hrajúci aparát? Veľa a nedá sa to obísť. Myslím primárny nákup. Existujú ale predaje z druhej ruky a to už bolí menej. Záleží aj od postoja. Ak ti stačí stávajúci zvuk aj po vypočutí toho skvelého, tak niečo nie je v poriadku. Ak ale si povieš - na tak drahý zvuk nemám a preto ho mať nebudem, to je úplne normálne. Je to prípad drvivej väčšiny z nás.
Asi tak.