Ale ty bys vytvořil určitě jiné zdůvodnění jiného rozestavění.
Co se týče těch Watersových efektů, to lze slyšet vždy, i mi bouřka letí stejně

Ad.1) Asi som to naozaj nepochopil, ale princíp snímania a reprodukcie dvojkanálového sterea je známy, Ty píšeš o 2 bednách v trojuholníku s poslucháčom, ale taktiež Tvoja počítačová animácia hovorí o 4 bednách umiestnených čo najviac v priestore, rôzne k sebe natočených. To je 3D náhrada profesionálne riešenej akustiky?dadaft píše:ne, palipole, tak to není.
nic jsem nevymyslel. tohleto vymyslel Mr. Blumlein, a je to už hodně dávno. problém je v tom, že on to vymyslel v době, kdy nikomu nedocházelo, CO vlastně vymyslel.
nepotřebuješ stotácové aparáty a kdoví co všechno.
co už vůbec nepotřebuješ, jsou všechny ty serepetičky kolem.
za stojany na hrotech, se kterými nemůžeš ani hnout, abys nerozpíchal koberec na maděru, je hifistické peklo. tomu věř...
co potřebuješ je chápat.
mám bedny do trojúhelníku s poslechovým místem. namířené na posluchače. nic nového pod sluncem?
takový lachim, pánbůh zaplať, dá bedny 3m od čelní zdi, a myslí si, že to přijde samo. nepříjde.
takže nic nového pod sluncem II ???
mám poslechovku se dvěma průchody, samý překlad a samý výklenek. nemůžu říct přesně, co a jak.
ale je to jiné.
a je to kurefsky jiné.
stačí mít pořádnou poslechovku.
a vyjdeš se 30t.
nikdy v životě jsem neslyšel aparát s bednama u zdi, který by dokázal aspoň stín tohohle. připouštím, že takové budou, ale budou hooodně, hoooooodně drahé s profesionálně vyřešenou akustikou.
pro bedny v uzavřeném prostoru, které nejsou u zdi, platí ta věta o šířce, která je samotnou hloubkou atd. - - - to je samotné jádro Blumleinových myšlenek a klíč ke stereu jako prostorovému zvuku. je mi šumafuk, že to někdo nechápe. to je zase jádro mého postoje.
ale neboj. už k tomu nemám víc co říct.
je konec...
... and show must go on.
anebo taky ne.
ale to už vážně není moje starost palipole.
přeji příjemnou, hudbou prostoupenou, dobrou noc.
posunu se klidně o metr dopředu nebo dozadu a nic se nezmění - ten "Watersův" klavír bude pořád vpravo před bednama.noaid píše:...hlavní je dodržet rovnoramenný trojúhelník s repro co nejpřesněji, protože pro tuto situaci jsou pomocí QSound vypočteny fázové posuny jednotlivých zvuků. V případě posunu hlavy dopředu či dozadu už není možné některé zvuky slyšet přesně kolmo vpravo či vlevo ale jsou posunuté a prostorový efekt už není tak dobrý.
Bude, ale na trochu jiných místech.dadaft píše:posunu se klidně o metr dopředu nebo dozadu a nic se nezmění - ten "Watersův" klavír bude pořád vpravo před bednama.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti