dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od petrL »

Jakej exot psal tu recenzi? Prý "všeobecně rozšířený názor, že Klipsch je německá firma"... No ještě že nás vyvedl z omylu. A vůbec, nemám rád šedivé písmo na bílém podkladu, je to jako špatně vytištěná kniha.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

PavelN píše:Myslím, že se dadaftovi budou líbit ;)
no kupovat je nebudu. nemůžou být lepší než co mám teď. ale chtěl bych je slyšet. daly by mně několik odpovědí. zajímá mě ta nebodová, ale přesná lokalizace - to mi hlava nebere. a nedokážu si představit, jak můžou hrát prostorově za zdí (když jsou na zdi) - na jiném místě píše, že prostor je omezen pouze bočními zdmi. musel je poslouchat na stojanech hluboko v prostoru poslechovky. a to je úplně o něčem jiném. daleko od zdí bedny zabarvení ztrácí. tam je hlína lepší než hedvábí. navíc když to krmil Coplandem, Fejzem apod.
no, chtěl bych to slyšet.
eficak píše:Jinak to vidím na Xavian za 10t.
A uzavřený, jak sis přál.
tak to budu muset počkat, až dojde u Xavianů na regálové třípásma. 2p. nechcu. nebaví mě.
Mih píše:Potom mi pustili na stejném aparátě normální bedny za 0,5mil. a bylo vymalováno.
že mě to nenapadlo hned! skočit do krámu a koupit nějaké normální půlmegové bedny!! jak prosté...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

z jistého důvodu jsem se rozhodl dát na pravou míru jedno mé záměrně nepravdivé tvrzení:
na to posledním obrázku jsem naznačil, že když přímo slyšené bedny dám víc od sebe, tak zadní pár půjde dál a blíž k sobě. ne. to rozhodně ne. celá scéna by se posunula dopředu. na koncertních cdčkách by byli fanoušci s kapelou na pódiu, místo vzadu za mnou. půjdou (pohledem z poslechového místa) blíže a od sebe. je to asi nejlepší řešení. nejpraktičtější.
když už jsme u toho: co je vlastně skvělé na tomhle systému?
dává i protipól.
když odpojím zadní bedny, nestane se (kromně jedné věci) nic. nástroje se nepohnou ani o milimetr. ale teď: když si jako hlavní bedny zvolím ty, co jsou teď zadní a poslouchám vlastně z druhé strany, tak slyším naprosto totéž jen zrcadlově obrácené. můžu srovnávat dva páry zvuků. jestli je úryvek jedna z druhé strany když ho obrátím stejný. a taky jestli je reverzní úryvek jedna z druhé strany stejný. jinými slovy: když to sedí, mám to správně. mám správný pravolevý i předozadní prostor. a nepotřebuju k tomu spešl nahrávky. stačí mi kráva co chodí po poli a bučí a mám to.
a v čem je ten rozdíl? normální stereo s bednama u zdi samozřejmě taky dává hloubku prostoru. A je řekněme 10m daleklo, B 20m. kolik je B od A? a dvojkanál ví, že 20 minus 10, tedy B je od A 10m. co se stane když zapnu dobře ustavený zadní pár? jakoby to zaostřím zezadu. na otázku jak daleko je B od A prostě řeknu 10m. dvojkanaly ukážou jak je daleko A a B a to musím odečíst, já vidím že A je 10m daleko, B je 20m daleko, a že od B k A je to 10m, a od A ke mně taky 10m. neboli o A je možné bezpečně říct, že je nejen 10m ode mně, ale taky že je 10m od B a naopak. jako být v batiskafu na korálovém útesu - vidět co je jak daleko a kam se co pohybuje. a být ryba. to je ten rozdíl.

boxer

Příspěvek od boxer »

záměrně nepravdivé tvrzení

Já si jsem jist,že náš houpeš častěji. ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to ne. nejde o žádné houpání. dělám to ve všech textech, nejenom tady. už jsem vyrostl ze ztrácení času. nechávám to pro ty, kteří že to není pravda poznají. bylo by o čem mluvit...
:mrgreen:

řekl jsem si, že přišel čas: Beethovenova 4-tá...
nemá to chybu. prostě to nemá chybu. symfoňák není kutálka. a Beethoven tam sází nápad za nápadem. hraje si s melodiemi, variacemi, kontrasty - 8. minuta, spousta současných tvůrců už v křeči odpadá, ale maestro s úsměvem vkládá nový úžasný motiv...
nemám co dodat.

akorát bych potřeboval 24 hodin noční proud. musím se Peera poptat na ty pojistky.

MMM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMM »

Na HE Praha 2009 jsem slyšel jejich sloupový model (přesný model už nevím OMD-15/28 - 42t/120t SKK) v expozici Slovenského Irysonu. Hrálo to na CDP Teac Esoteric, integráč Artec (ΣΣrum cenově dost nad cenou repro). Zvuk na první poslech velmi zajímavý až líbívý. V porovnání s celkem drahými Klipsch se rozhodně nedalo říct, že by to byl nějaký průser, oboje bylo dobré, ale každé s vlastním specifickým charakterem zvuku.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

MMM
díky, ale už to není aktuální...

---------------------------------------------------------------------------------

vyměnil jsem si teď s jedním svým přítelem několik SZ. líčil jsem mu nadšeně své další plány. jeho odpověď mě trošku mátla, ale byl jsem příliš pohlcen událostmi, než abych to řešil.
pokoušel jsem se na svou stranu získat někoho ze svých bývalých spolužáků (z nichž každý sám o sobě má IQ zhruba jako dva zájezdy Machalíků), abychom společně vytvořili obecně použitelný model na ustavení beden v poslechovém prostoru. promluvili jsme si a jejich odpovědi mě tvrdě vrátily na zem. jednu za všechny: neblázni. tohle nemůže projít. NIKDO na tom nemá zájem.
takže i když z toho systému trčí prachy jako sláma z bot, kašlu na to. jít dál sám už nemám sílu.

pak jsem si uvědomil, co mi nesedělo na té SZ od přítele: není to tam napsáno natvrdo, ale má mě za chudáčka, co se z zbláznil. a taky už se zařadil. stal se z něho ten, co ví - zkušený hifista. píše: Víš, on je to problém = stereo & multikanál ? Teoreticky bys měl u sterea u dvou bodových zdrojů zvuku dostat holografický prostor. Skutečnost taková nikdy nemůže být, protože a) až na vyjímky nemáš ten bodový zdro zvuku, b) platí to jen a jen v případě klasického snímámí dvěma mikrofony (opět s vlastnostmi teoretickými). Kolik takovýchto nahrávek dnes máš ?

a já se konečně rozhlídl kolem sebe. dokud jsem byl pohlcený problémem, nebyl na to čas. a spatřil tu strašlivou spoušť. spatřil pravou tvář československého hifi v celé jeho nahotě. spatřil ty, jež mu udávají tón.
protože ty citované věty o stereu jsou hlubokým nepochopením, co to stereo vlastně je. je to vymývaní mozků a o jeho cílech nechci spekulovat. ale vím, od koho zrovna toto má. vím, kdo mě podobnými větami svého času pěkně stíral. PMA.

co kdybys nám teda PMA popsal, jak získat správné prostorové zobrazení v pravolevém i předozadním směru? předpokládejme, že máme k dispozici ty zmíněné "správně zobrazující" nahrávky od specializovaných vydavatelství. strčím je do přehrávače...
... a co dál? co mám konkrétně dělat? jak mám postupovat, abych získal správný výsledek?
???

pro ty, kteří jsou zvědavi na odpověď ještě dřív, než ji PMA napíše, mám nemilou zprávu: žádná nebude. milý konstruktér totiž nemá nejmenší tušení, jak to zařídit. neví, jen se povyšuje.

-----------------------------------------------------------------

a jak mi to hraje?

(hádanka) z nebe se kolem vás v úhlopříčce švihne řízená střela. za raketovým motorem je válec zvuku, který se v mžiku rozvine a uhodí vás do tváře. ale to už chápete, CO je to za střelu. v tisícikilometrové rychlosti narazí do povrchu a proráží ho. nerozbije se jako hračka. nepukne jako hrníček. je to zbraň. a samotná znásilňovaná země sténá. v hloubce následuje exploze, která vás i s křesílkem rozmázne o stěnu poslechovky... - - - a vy si uvědomíte, že jste to s hlasitostí tentokrát trošku přehnali.

když se z toho oklepete není nad klasiku. je to lék na duši. hudebníci se usadí na svých místech, světla zhasnou a přichází Romeo a Júlie. je to nádherné...

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Právě mě rozmázla exploze z mojí repro bedny a rozmázla mě i s mým křesílem z IKEA.

Dadafte dej se nějákej přibližnej univerzální návod jak toho docílit. Chlape ty tady píšeš o něčem čeho spousta zdejších lidí není schopná dosáhnout proto že mají omezený prostor pro hifi (místnost) Byl jsem už u hodně lidí a skoro všude byl ten poslechový prostor stejný nebo podobný.
Bedny max 50cm od zdi někdy výrazně méně a mezi repro dva metry +- a vzdálenost posluchače od beden se pohybuje mezi 2,5-3 metry.

Jak v takto omezeném protoru chceš vykouzlit hlubokou scénu nebo to o čem nám tady píšeš. Vem si co já a Aleska a další vymýšlí za akustické úpravy aby nám to hrálo a takhle to vypadá akorát že si neumíme postavit bedny do místnosti.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Toto je fakt dobrá show.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zájezde,odjeď. :D

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mike

v malých poslechovkách nevím jestli to půjde. myslím, že ne z ryze praktických důvodů. nechce se mi to zkoušet a vystěhovat ložnici. jsem z té pma-machalíkovské štvanice ještě pořád pěkně hotový. navíc nemám skutečně obecně platné vysvětlení. nikdo z těch, které znám, kterým věřím a kteří na to mají, do toho nechtěl jít. mají své vlastní životy a žádný z nich hudbu na úrovni hifi neposlouchá.

něco sem písnu. i s rizikem zde běžným...

počkejme ale, třeba jsem se v PMA spletl.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Chudák PMA.

boxer

Příspěvek od boxer »

z nebe se kolem vás v úhlopříčce švihne řízená střela. za raketovým motorem je válec zvuku, který se v mžiku rozvine a uhodí vás do tváře. ale to už chápete, CO je to za střelu????????

Nechám se poddat Dadafte.

Původně jsem myslel,že myslíš Machalíka.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

boxer píše:z nebe se kolem vás v úhlopříčce švihne řízená střela. za raketovým motorem je válec zvuku, který se v mžiku rozvine a uhodí vás do tváře. ale to už chápete, CO je to za střelu????????

Nechám se poddat Dadafte.

Původně jsem myslel,že myslíš Machalíka.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

boxer

je vidět, že už jsi nakoupil a doma vládne se zvukem spokojenost. poslední dobou jsi velmi vtipný... (jen u Peera jsi to přehnal)

nevím, jak jim amíci říkají. používají je teď v Afganistánu, když vykuřujou al Kajdu z podzemí. ty, co vybuchujou až v hloubce...

Machalík

proč chudák? copak se nenabalil na těch svých předzesech?
a vůbec Machalíku - když ty se tak vychloubáš velikostí - co tak si to rozdat na basech? proti tvým plachtám stavím své čtyři 20cm basáky v uzavřené ozvučnici...

... sorry, já zapomněl, vždyť tobě nehrajou ani pitomí stouni. tak nic.

Odpovědět