http://www.czechaudio.com/CZ/Theory.htm

hlavně o těch basreflexech
Prehledl jsem fyzikalni model, nebo fakt nebyl?dadaft píše:...falešnou lítost, jsem měl to štěstí a mohl vám ukázat zákonitosti, podle kterých toto prostorové zvukové zobrazení funguje.
Opravdu si myslím, že některé mozkové výplodky by se měly alespoň 5krát promyslet v hlavě, než se to vyhodí na fórum. Toto je již patřičně nevhodné a za hranicí, si myslím. Obzvláště u Dadafta.Donuts píše:...
Ano. A proto neuzávám nesmyslná "doporučení" výrobců (můj píše, že by bedny neměly být těsně na zdi a v rohu, ale tak 50 cm od stěnNA píše:Musím souhlasit s: „umístění beden v prostoru jako o jediném možném způsobu, jak získat 3D zvuk“
Slyšel jsem jednou sestavu ve velké místnosti, kde byly bedny umístěné přes 2m od zadní zdi a přes 1,5m od bočních. Za poslechovým místem bylo k zadní zdi také hodně místa. Takový hluboký prostor v nahrávkách jsem od té doby nezaznamenal.
Většina lidí má bedny do 1/2metru od zadní zdi, nebo strčené před nábytkem a často k boční stěně je to 30cm, ba co hůř jedna bedna je blízko stěny a druhá několikanásobně dál. Je to vidět z fotek sestav či prodávaných beden- je toho plný internet. Co je nejhorší kolikrát jsou to již opravdu drahé bedny i celé sestavy a jsou naprosto zabité. Lidi si pořizují nákladné sestavy a nemají pro jejich provoz ani základní podmínky.
Sám to také nemám ideální, ale necelý metr to mam za bednama i do stran.
Ty asi nejsi momentálně zcela zdráv ?Donuts píše:...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti