dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od noaid »

dadaft píše:nejsou to 4 bedny ale dvě - každá ovšem hraje oba dva kanály a to pod úhlem 90° (to je důležité!).
Ty máš doma takovéhle bedny?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jo.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Tos udělal ze 4 filipsů dva? Nebo co to je zač?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
jo, v bočních stěnách otvory pro repráky a v každé bedně dvě výhybky. trochu se to pere na basech (chtělo by to vnitřní oddělení basáků příčkami), ale jinak naprostá bomba.

Ramones
je to čisté stereo - dva kanály. zvuk se ti přece odráží i z normálních beden. tohle je jen opravdu vychytané. minimalizace blízkých (prvních) odrazů a posílení přirozeného dozvuku a z toho vyplývající maximální zpřesnění a zpřehlednění (viz. prof. Syrový). dobře je to poznat, když si jeden, např pravý kanál stáhneš. pak slyšíš zvuk jen zleva. čistě zleva. normálně slyšíš i slabý odraz od pravé zdi...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Na to jsi přišel sám nebo jsi to někde četl?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

četl? pche. makám na tom dva roky. když jsem zoufale hledal někoho, kdo by mi s tím pomohl, jen se mi vysmívali...

boxer

Příspěvek od boxer »

Když to vemu vážně,po pštrosovsku,tak kdyby jsi měl 4 bedny a postavil 2a2 na sebe a pootočil o 90°,tak máš i oddělené basy,ale hlavně jsi se po 2 letech dostal víš kam?

K Bosemu. To je tak všechno.Ale jinak dobrý.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Bose jsem vživotě neviděl ani neslyšel. oni hrajou z jedné bedny oba kanály?

jinak postavit dvě bedny na sebe ti dá hrubou představu, ale blbé je, že výškáče a střeďáky jsou v jiné vertikální úrovni a to nedělá dobrotu.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Syrového bych do toho opravdu, ale opravdu nepletl...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Zpočátku jsem si myslel, že to musí být pěkný guláš. Není problém to u mne zapojit takto během minuty, tak jsem to udělal, s tím rozdílem, že bedny jsou u delší strany. Rozdíl je ještě v tom, že nemám bedny stejné, ale různé.

Lokalizace nezmizela, ale je trochu neurčitější v oblasti mezi repro, vlevo vpravo je to celkem ok. Celkově ale silně nabylo prostoru, možná spíše pseudoprostoru. V nahrávkách, kde je prostor velmi dobře zachycen i předozadním směru (např. zvuk vychází z prostoru daleko za levou či pravou bednou), se v tomto uspořádání prostor zploští, je tam mírná destrukce. U watersovského Perfect Sense se klavír vpravo posune hodně dopředu a jeho lokalizace je mnohem méně určitá.
Ovšem ten nový prostor je velice efektní a příjemný, přestože vlastně falešný, u nahrávek, které jsou takové plošší, méňe dokonalé. A u mne konkrétně se ty různé bedny navíc vzájemně doplňují různou kmitočtovou charekteristikou (nebo zabarvením, těžko říct).
Výsledek je velice zajímavý a zdá se, že to občas použiji, přinejmenším pro změnu.

Teď jsme asi už dva, kteří budou považováni za paka. Ale stojí to za zkoušku pro toho, kdo má tu možnost. Pro některé nahrávky nevhodné, jiným to naopak může docela pomoci. Hifi to není, ale poslech je zajímavý. Je otázka, jestli se to časem neomrzí.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

noaid
ono ty bedny mají potom trochu jiné ustavení než normálně. a jak říkám, dát bedny na bedny není to pravé ořechové. nestejná vertikální výška výškáčů a střeďáků způsobuje právě tyhle prostorové deformace.
nejlepší bude, a to chci zkusit, v každé bedně dva koaxiální měniče, uvnitř oddělené prostory. to bude masakr a zvuk opravdu velkých beden.

merhaut
to se pleteš.
ne že bych vše vymyslel sám. hodně jsem toho četl. a všechno sedí.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Já je nedal na sebe ale za sebe.
Ty prostorové deformace dělá to, že z jedné strany jdou oba kanály + více odrazů opačného kanálu od okolí beden.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

to máš jedno. nejde to takhle vysvětlit. navíc nepočítám, že máš 4 stejné bedny, což taky výrazně přispívá k celkovému výsledku. musíš mi prostě věřit - když máš dvě totožné bedny v každé (jedné) bedně, je to jiný mazec.

mimochodem to prostorové nastavení je pak naprosto nekompromisní a skvěle čitelné - mnohem líp, než je běžné. podle mě už teď ti ukázalo, že máš bedny příliš daleko od sebe a uprostřed díru - to je ta nejednou zhoršená lokalizace mezi bednama.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

noaid píše:Zpočátku jsem si myslel, že to musí být pěkný guláš. Není problém to u mne zapojit takto během minuty, tak jsem to udělal, s tím rozdílem, že bedny jsou u delší strany. Rozdíl je ještě v tom, že nemám bedny stejné, ale různé.

Lokalizace nezmizela, ale je trochu neurčitější v oblasti mezi repro, vlevo vpravo je to celkem ok. Celkově ale silně nabylo prostoru, možná spíše pseudoprostoru. V nahrávkách, kde je prostor velmi dobře zachycen i předozadním směru (např. zvuk vychází z prostoru daleko za levou či pravou bednou), se v tomto uspořádání prostor zploští, je tam mírná destrukce. U watersovského Perfect Sense se klavír vpravo posune hodně dopředu a jeho lokalizace je mnohem méně určitá.
Ovšem ten nový prostor je velice efektní a příjemný, přestože vlastně falešný, u nahrávek, které jsou takové plošší, méňe dokonalé. A u mne konkrétně se ty různé bedny navíc vzájemně doplňují různou kmitočtovou charekteristikou (nebo zabarvením, těžko říct).
Výsledek je velice zajímavý a zdá se, že to občas použiji, přinejmenším pro změnu.

Teď jsme asi už dva, kteří budou považováni za paka. Ale stojí to za zkoušku pro toho, kdo má tu možnost. Pro některé nahrávky nevhodné, jiným to naopak může docela pomoci. Hifi to není, ale poslech je zajímavý. Je otázka, jestli se to časem neomrzí.
..jj, tak nějak bych to viděl i já...viz moje domněnka výše *sunglases*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

dadaft píše:to máš jedno. nejde to takhle vysvětlit. navíc nepočítám, že máš 4 stejné bedny, což taky výrazně přispívá k celkovému výsledku. musíš mi prostě věřit - když máš dvě totožné bedny v každé (jedné) bedně, je to jiný mazec.

mimochodem to prostorové nastavení je pak naprosto nekompromisní a skvěle čitelné - mnohem líp, než je běžné. podle mě už teď ti ukázalo, že máš bedny příliš daleko od sebe a uprostřed díru - to je ta nejednou zhoršená lokalizace mezi bednama.
..nebylo by jednodušší zapojit nějaké lepší Mirage s omnipolarem, ustavit je symetricky od stěn se stejnou odrazivostí...a hotovo??? :idea:

Odpovědět