dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od Aleska »

Vy..r se na toho charakterního člověka, a hlavně (až je budeš mít) napiš, jak hrají ! Bude-li ta správná konstelace hvězd, přijedu si je (možná) poslechnout, jako kdysi N.C.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

takže do 14 dnů budou doma, třešńová dýha. tímto na dlouhé roky s upgrade končím, protože si po pravdě nic lepšího moc neumím představit. tedy za srovnatelné nebo i několikanásobně vyšší prachy. stejně je to sranda: merliny ani morely si tady není kde poslechnout, takže už jsem se začal smiřovat s kefy řady xq. ale stačila jedna zdvořilostní novoroční návštěva a nečekané překvapení v podobě těchhle sloupků a je vymalováno...
*hura*
p.s. hledám nového koníčka.
:D

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Ja mam osobne ke Xavianum slabost, protoze jsem je kdysi taky mel. A at kdokoliv cokoliv rika jak hraji, nebo nehraji, je to otazka osobniho vkusu, financnich ci jinych preferenci. Takze dadafte at Ti hezky hraji a delaji radost...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já na Barlettovi obdivuju, že přestože vnímá ekonomickou realitu a chce prodávat i širší veřejnosti, nikdy to neřeší na úkor kvality. a že bednám rozumí. uzavřená konstrukce prostě potřebuje jiné repráky než otevřená. tak si takové nechal vyladit. asi má na severu už dost dobré jméno...
nevím, jestli si to nebarvím na růžovo, nicméně Suona serie se povedla.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Nedavno jsem mel doma jejich predchudce se stejnym nazvem, maji jinak umistene repraky. Za ty penize to byl pevny zajimavy zvuk, trosku ostrejsi na vyskach. Zajimalo by me, jak jsou zapojeny stredobasy v tech novych.
Btw, mozna se o tech starsich brzy take zmini jeden novy majitel :)
dadafte - a uz jsi je slysel ve tvych domacich podminkach?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

neslyšel. ale to nevadí. to, že jsou to bedny podle mého gusta vím, zbytek už si vychytám. mám velkou poslechovku, spoustu místa kolem a za bednama - nebudou problémy.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Pajuna píše:Zajimalo by me, jak jsou zapojeny stredobasy v tech novych.
jsou to 2,5pásma 8ohm bedny, tj. dva 4ohm středobasy za sebou, spodní uřízlý tuším na 400Hz.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

dadaft píše:neslyšel. ale to nevadí. to, že jsou to bedny podle mého gusta vím, zbytek už si vychytám. mám velkou poslechovku, spoustu místa kolem a za bednama - nebudou problémy.
No to je jasné. Problémy určitě nebudou. Měl bych otázečku. Budeš doufám kupovat dva páry. Tedy 4 kusy těchto reprosoustav. Nebo né?

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

dadaft píše:
Pajuna píše:Zajimalo by me, jak jsou zapojeny stredobasy v tech novych.
jsou to 2,5pásma 8ohm bedny, tj. dva 4ohm středobasy za sebou, spodní uřízlý tuším na 400Hz.
A je to urcite tak? Mam dojem ze u tech prvnich nebyl spodni reprak vlastne vubec pripojen...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Pajuna píše:Mam dojem ze u tech prvnich nebyl spodni reprak vlastne vubec pripojen...
Taky jsem to slyšel, že prý takhle využívají druhou membránu jako takovou reverzní ozvučnici, něco jako basreflex. Každopádně při následném překablování na smalt bych ten spodní určitě nechal tak.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Mám druhou verzi Gran Collony ze začátku století - Gran Collona II, první verze neměla vylisovaný značku Xavian, ale tuším jen cedulku Suona (což byla nejnižší řada Xavů, která nenesla vůbec označení Xavian). Nynější verze je již tak třetí generace!
Na jazz a akustickou muziku nemaji za ty peníze chybu. U klasiky a rocku mi ale chybí spodní frekvence: v symfonii si rád sednu s tympánů na zadek a u rocku chci cítit kopák v hrudním koši. To u mých Collon nehrozí. Další negativem může být ostřejší podání výšek, sykavky můžou být s některými zesilovači problém. Jinak to jsou myslím velmi povedený bedny, záleží na preferencích posluchače a jak si sednou se zbytkem sestavy...
Nový Collony jsem ještě neslyšel a přeji milýmu Dadaftovi co nejvíce spokojenosti *thumbs up*

vypůjčil jsem si fotku mych XAVŮ z jednoho inzerátu co tu nedavno byl:

Obrázek

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

2 tesly po čtyřech stovkách(se srovnatelnou kvalitou)
Obrázek

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Vintage
já neslyšel ty starší Colonny, ale začínám mít pocit, že tahle třetí verze už je někde jinde. ostatně postoupila mezi "regulérní" Xaviany.

Tomáš
nevím. podle toho, co píšou poláci, mají ty měniče obrovské magnety s logem Xavian. nejsem si jistý, jestli to jsou Tesly. ale i kdyby byly, co na tom sejde? záleží na celku a mám to absolutně na háku. slyšel jsem ty bedny. to mi stačí. kecy rád přenechám jiným.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

No,mám to z Prahy do Kladna kousek,tenkej prolisovanej plíšek,na origoš magnetu nalepenej přídavnej magnet s logem xavian,to zase není nic nového,to už dělala iTVM i s jinými ARN(samozřejmě bez loga Xavian :lol: ),prostě vintage bedna,...je krize!!

Odpovědět