dadaft
Re: dadaft
ha - až teď jsem si všiml, žes to psal ještě před vyjádřením PMA - to je zase prekérka, co?
nic si z toho nedělej. život je pes...
nic si z toho nedělej. život je pes...
Tak, jak je to napsáno - po nahrání (na jednotlivé stopy = jednotlivé nástroje či skupiny snímané společně) nastupuje mixáž, nebo někdy (již) remastering, kdy zvukový mistr si smíchá jednotlivé stopy sám do výsledné podoby. To, že se něco nahraje, neznamená že se to ihned dohromady zmixuje do dvou stop. Těch nahraných stop může být totiž mnoho, čili hodně.dadaft píše:....Pokud ti jde o mix, tak samozrejme vsechno muzes delat az po nahrani.
Aby nedošlo k omylu - když nahrávací studio již udělá mix a samo nedělá remastering, pak přesto k namixované nahrávce dodává i jednotlivé stopy, kdyby bylo potřeba něco doladit (vylepšit) při masteringu. Ten mastering je taková ta třešnička na dortu - konečné doladění a vyladění do finální podoby.
ale samozřejmě.
ted mě napadlo, že si dokonce někdo může myslet, že si já představuju, že když jsou muzikanti ve studiu spolu, tak se to nahrává najednou jako dvoustopé stereo nebo co a nástroje jsou v nahrávce umístěny tam, kde stojí a áááááááááááá - a proto je to lepší.
svatá prostoto.
jasně že má každý nástroj svou stopu (zjednodušuji) - je to lepší, protože když hrajou muzikanti spolu, přeskočí mezi nima nějaká jiskra - tohle je hudba: společné hraní.
ale když kytrista nahrává se sluchátky k tomu, co den předtím nahráli basák s bicmenem. tak to prostě nikdy nebude tak dobré...
ted mě napadlo, že si dokonce někdo může myslet, že si já představuju, že když jsou muzikanti ve studiu spolu, tak se to nahrává najednou jako dvoustopé stereo nebo co a nástroje jsou v nahrávce umístěny tam, kde stojí a áááááááááááá - a proto je to lepší.
svatá prostoto.
jasně že má každý nástroj svou stopu (zjednodušuji) - je to lepší, protože když hrajou muzikanti spolu, přeskočí mezi nima nějaká jiskra - tohle je hudba: společné hraní.
ale když kytrista nahrává se sluchátky k tomu, co den předtím nahráli basák s bicmenem. tak to prostě nikdy nebude tak dobré...
Mám pocit, že takto - "naživo" nahrála KT Tunstall svoji Acoustic Extravaganzu. Prostě pohoda, každý umí svůj part dokonale a nyní budeme hrát. Ale přesto má každý nástroj svoje snímání a svoji stopu, včetně zpěvačky. Když mezi nimi přeskočí jiskra: skvost.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Nebo grupac jako praseAleska píše: Když mezi nimi přeskočí jiskra: skvost.

No jo, jasně, je to "kulatější", protože je tam přes EI trafo méně VF rušení. Nebo že by to bylo větším NF rušením z toho trafa? Nebo dobrou filtrací? Nebo špatnou filtrací? Nebo použitými tranzistory? Nebo dokonce výběrem kondenzátorů? Nebo snad...ne to memůže být pravda....nevěřím... nebo že by... celkovým návrhem? Nebo autosugescí? Ne to ne, to bude určitě tím trafem.
Máš pravdu. Život je pes. Jdu se kát...
Máš pravdu. Život je pes. Jdu se kát...
Aleska
pamatuju si, jak jsem jednou dostal pozvání od kamaráda, který tančil v Ostravici, na afterpárty jak se dnes říká, tj. pro zvané, po nějakých slavnostech folklóru v Rožnovském Skanzenu. bylo to v nějakém tom větším selském stavení v centrální části. dva cimbály, husle, basa a všechno, co k tomu patří. muzikanti hráli o život, všichni byli naprosto pohlceni hudbou a je to jeden z nejsilnějších zážitků mého "hudebního" života. neskutečná jízda tyhle lidovky...
pravda - vynikající Sauvignon na tom měl nemalý podíl.
Acoustic Extravaganza je paráda - naprosto souhlasím.
pamatuju si, jak jsem jednou dostal pozvání od kamaráda, který tančil v Ostravici, na afterpárty jak se dnes říká, tj. pro zvané, po nějakých slavnostech folklóru v Rožnovském Skanzenu. bylo to v nějakém tom větším selském stavení v centrální části. dva cimbály, husle, basa a všechno, co k tomu patří. muzikanti hráli o život, všichni byli naprosto pohlceni hudbou a je to jeden z nejsilnějších zážitků mého "hudebního" života. neskutečná jízda tyhle lidovky...
pravda - vynikající Sauvignon na tom měl nemalý podíl.
Acoustic Extravaganza je paráda - naprosto souhlasím.
Nikdy neříkám nikdy, ale teď se jdu přebalit. To se ani boxerovi ještě nepodařilo.davidhighend píše:Nebo grupac jako praseAleska píše: Když mezi nimi přeskočí jiskra: skvost.

jako první cena v té soutěži jsou referenční studiové monitory Dynaudio Acoustic BM6A - ty by se šikly. asi to zkusím zmastit - kdo ví, štěstí někdy sedne i na vola...cough píše:sezen si starsi cislo casopisu Music Store http://www.music-store.cz/soutez.asp kde je dostupna limited demo verze software Samplitude a zaroven jsou tam soubory (stopy) ktere natocila jedna jazzova kapela (asi 15 stop jednoho songu (bici asi 8 stop, basa, kytara, klávesy…), které si muzes sam namixovat a namasterovat…

Tentokrát to asi nevyjde. Leda že by sis udělal stroj času.dadaft píše:asi to zkusím zmastit - kdo ví, štěstí někdy sedne i na vola...

jak to? vždyť to mají přímo na úvodní stránce !!!
A na úvodní stránce nic neníVlastní soutěž končí 21. 7. 2006, na zásilkách bude rozhodné toto datum poštovního razítka, u osobního doručení je věc myslíme jasná.

On Cough psal "starší číslo".
no jo - tak to jsem vážně prošvihl.
A môžem potvrdiť, že nie len ako 1. cena, ale aj za cenu za ktorú sa predávajú hrajú skvele. Sú to aktívy.dadaft píše:...jako první cena v té soutěži jsou referenční studiové monitory Dynaudio Acoustic BM6A - ty by se šikly. asi to zkusím zmastit - kdo ví, štěstí někdy sedne i na vola...