dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mih
Kontaktovat uživatele:

Re: dadaft

Příspěvek od Mih »

Poslechni si konečně pořádný aparát a potom piš o předozadním prostoru. Ty ho jen vytváříš a zda je vůbec a jaký je v nahrávce ti je jedno. Pro dokreslení by jsi mohl přidat foto toho, čemu ty říkáš reproduktory a zesilovač

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale prdlačky. to ty s noaidem tady vykládáte bludy o něčem, o čem nemáte ani páru. já jen reagoval ve vašem stylu.
nic mi není jedno. dokážeš to pochopit? ale v tuto chvíli na tom vlastně nesejde. věnoval jsem tomu fůru času. a je to fakt hodně dobré. počkejme pár dní. sem tam se ke mně někdo staví. a možná pak i něco řekne.
a uvidíme...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mih píše:Pro dokreslení by jsi mohl přidat foto toho, čemu ty říkáš reproduktory a zesilovač
dobře, tak třeba zesilovač: Grundig V7000. fotku nemám.

než se Mihu začneš smát, přečti si tohle http://motxam.interfree.it/Agrundig.html a zjisti si, kdo ten chlap je. určitě ne taková nula jako já. u jednoho z těch 4 vyzdvihovaných zesáků se píše: Don't be sceptic and compare this amplifier to the most expensive products on the market: it's amazing. a že je to tak, to si piš. jen je třeba splnit pár nutných podmínek. třeba: za žádných okolností na zesilovač nic nedávejte; obzvlášť nic těžkého. pokud to uděláte, nebude hrát. vyžaduje typově zcela určitou kabeláž. atd.
ale pokud své dostane, je to jízda. abych byl konkrétnější: Densen B-300, který sám o sobě není tak úplně zlý zesilovač, je ve srovnání s Grundigem totální odpad. ve všech ohledech.

pak tu mám Philips CD960. co k tomu říct?

nebo jinak: myslíš, že sestava, která zahraje Death Cult Armageddon od Dimmu Borgir v dokonalém rozlišení a nahlas je marná?

ani nevím, proč se namáhám: stejně mi nebudeš věřit...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Mih píše:Poslechni si konečně pořádný aparát a potom piš o předozadním prostoru. Ty ho jen vytváříš a zda je vůbec a jaký je v nahrávce ti je jedno. Pro dokreslení by jsi mohl přidat foto toho, čemu ty říkáš reproduktory a zesilovač
Dovolím si přidat poznámku (z jiného vlákna). Je od konstruktéra, kterého si nesmírně vážím:
..a že starší hrajou líp ? Asi je to tím, že ani v šerém dávnověku nebyli jen samý blbci...
Mihu, to že je něco nové a drahé, to ještě neznamená, že to je "pořádný aparát" ! Doba vrcholného rozvoje stereofonie je již nenávratně za námi, již to jde po té sestupné lince dolů, takže klidně může nastat případ, že dnešní High-End zesilovače mohou hrát hůře, než TOP zesilovače mnoho let staré ! O bednách ani nemluvě !
Ty ho jen vytváříš a zda je vůbec a jaký je v nahrávce ti je jedno.
Dadaft jej nevytváří, pouze se snaží z toho mála vytěžit maximum. A jen tak mimochodem, jak myslíš, že ten předozadní prostor v nahrávce dnes vzniká ?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Stejně tak ovšem to, že je něco staré, neznamená automaticky, že je to dobré a špičkové. Kdyby ten Grundig byl taková sláva, tak bude vyhledávaným raritním kusem se spoustou pozitivních refrencí. Sorry, dadaftova reference na to nestačí.

Všechny ty pokusy se zvuky dozadu, kolmo na bedny atd. ukazují jen na nevyřešené běžné problémy s reprodukčním řetězcem a akustikou. Kdyby bylo uspokojující, kvalitní stereo, tak se takové šílenosti nebudou dělat.
Pavel Macura Audio

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Aleska,nezlob se, ale určitě nebyla řeč při kvalitě starších přístrojů o tom, co si jen hrálo na hifi už před lety.
Kvalita reprodukce nespočívá určitě ve vytváření pseudoprostoru a to jakýmkoliv způsobem...Někdo holt to staví na přednesu basu, jiný na celkové kmitočtové odezvě a Dadaft na prostoru. Ničím jiným se, pokud vím, již léta nezabývá.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

V tomto případě přidám něco z jiného fóra:
Všechno stojí za vyzkoušení. Někdo musí tu slepou uličku prošlápnout a říct lidstvu "Tudy ne, přátelé" *headbang* A nemusí to pořád být Jára Cimrman.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

milí zlatí
musím k tomu něco říct. Grundig v7000 JE vyhledávaným kusem. o tomhle a pár příbuzných strojích existují dvě specializovaná hififóra a tuny soukromé korespondence.
proč není všeobecněji známý i mezi českými všeználky je dáno jeho zjevnými limity: malým výkonem a nutnými podmínkami pro provoz - tady myslím zejména typově vhodné repro a kabeláž + pár dalších věci, které jsou pro jeho správné fungování naprosto klíčové. nevhodným kabelem se dá tenhle zesák zabít. doslova.
pokud ale respektujeme hranice jeho možností a je vhodně doplněný zbytkem systému, je to špičkový zesilovač. já soustředěně z mnoha důvodů poslouchám jen v noci a na společensky tolerovatelných úrovních hlasitosti. v téhle disciplíně je to TOP zesilovač. neuvěřitelná textura a bohatost, ohromující rytmika a skvělé podání prostoru, makro i mikrodynamika v úžasné harmonii. v nočním tichu vám tenhle stroj "vysvětlí", co vlastně znamená ono jedněmi posmívané, druhými blahořečené slovo muzikální.
není mnoho přístrojů, které by se mu v tomhle mohly rovnat.
na to dávám slovo. jestli vám moje slovo nestačí, taky dobře, zbude pro jiné.

pokud jde o "pseudo"prostor, jste vedle jak ta jedle. co asi tak vytváří vaše dvě bedny? úplně stejný pseudoprostor jako ty moje dvě. kvalita podání prostoru nahrávky je součtem mnoha věcí. a je buď dobrá nebo horší. noaidova argumentace: já jsem to zkoušel (tedy jedno krásné odpoledne vzal jeden pár beden navíc, nějak je postavil za ty svoje první a poslouchal) a je to blbost, je s prominutím mimo mísu. nevím, co si asi tak představujete, že doma poslouchám já, ale vsadím se, že kdybyste nevěděli, jak ty bedny mám (nebo jestli vůbec) zapojené, ničeho "pseudo" si nevšimnete. o kvalitě nemá smysl hovořit obecně, to je vždy konkrétní záležitost. za sebe: maximální spokojenost.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to PMA
Stejně tak ovšem to, že je něco staré, neznamená automaticky, že je to dobré a špičkové.
Ale ani opačně to neplatí.
Lze z toho tedy vyvodit, že věk a kvalita nemá vzájemnou souvislost
To mne v mých 49 letech těší *hura*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Mladíku ... :D
Pavel Macura Audio

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vrtalo mi hlavou toto z vlákna Mnichov:
dadaft píše:achich ach, kde jsou ta krásná osmdesátá léta se zvukem měkoučkým a předoucím jako kočka.../quote]
Tony píše:...prípadne zaduneným, zliatym, bez rozlíšenia ;)
to vlákno je o něčem jiném, takže sem.
ano. zaduněné, slité, bez rozlišení. tak to prostě mnozí, nejen Tony, vidí.
jak to vidím já? mám cd-přehrávač philips cd960. je někdy z roku 1988 nebo tak nějak. deset kilo litého aluminia, nezničitelná celokovová mechanika cdm1, fachčí už dvacet roků a dalších dvacet bez problémů bude, přečte úplně všechno, i kdybyste cdčka bez obalů nosili mezi nářadím a hřebíky, kolem skvělého převodníku má mystické zelené kapsičky kondů a na filtraci dvě věže elna for hifi, analogovou část...
skutečně je "bez rozlišení". neukazuje cdčka. nevypichuje detail. nevyniká v ničem speciálním. na první poslech hodně zaujal asi málokoho. nicméně je některými docela vyzdvihované. a má své příznivce. hraje. to je asi to, co na něm máme rádi. když už je zvuk dost špatný, třeba u Never Gonna Be the Same Courtney Love už by kytary se zbytkem kapely mohly třeba začínat tahat za uši a zpěv by se mohl zdát bez zápalu (slyšel jsem to takhle hrát), ale ono ty kytary udrží pohromadě, nezačnou být monotónní, a nad to dá její hlas, který prostoupí vším a je prostě procítěný. vždyť zpívá o svém mrtvém muži. jediná věc, kterou bych bral z hořícího domu, je tohle cedlo. všechno ostatní, co jsem kdy slyšel, byla zatím proti němu nuda.
no,
a není to jen cd960. :)
mám teď i cd850. to je úplně jiná škola, 1-bit, všechno včetně filtrace digitální, tedy v číslech. ale taky má tu hravou povahu. je z roku 1991. střídám podle nálady.
s neduněním, oddělováním a rozlišením už je halt konec. sek sem s hifi, ale to už jsem říkal...
ke dvěma cdčkům mám tři možná zesílení. rovněž střídám podle nálady - málem jsem střelil densena. ještě že to nevyšlo. už se mi po něm stýská. nicméně momentálně přes philips fa860. začíná to u mě vypadat takhle
Obrázek
a takhle
Obrázek
to se dalo čekat.
ještě dac960.
a cd100 nebo cd204.
a tohle taky
Obrázek
cd880. *thumbs up*
a k tomu upravené bedny philips fb815.
cd960, fa860 a fb815 byly vymyšleny jako celek a doplňují se. asi bych se měl naučit holandsky. http://forum.mfbfreaks.nl/ :D
tak to dopadlo. s hifim je konečná. pochopil jsem, že stejně jiné bedny než uzavřené regálové třicetilitrové třípásma mě nikdy nebudou bavit, takže jaképak štráchy. až bude peníz, čas a chuť, koupím morely mlp-403.5. nechám si je poslat až domů. o žádných jiných nevím. není co vymýšlet. ani se čeho bát. měl jsem rád tesly ars1038 a teď svoje fb815. pak dlouho dlouho nic. vím vo co go.
kabeláž diy solid-core.
všechny filtry a feritové kroužky atp. jsem dal pryč. jsou to brzdy. :lol: . fakt že jo.

co jsem to vlastně chtěl?

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Pořádnýho dvougramovýho špeka z holandu. Jinak s těma filtrama ti věřím zkoušel jsem jich pár a brzdilo mi to dynamiku na zesilovači. S filtrací zdroje signálu mám lepší zkušenosti. Tam určitý vliv je. Samosřejmě se ted bavím o pasivních filtrech.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no mně kupodivu po výměně všech rozvodů v bytě, když mám spešl žílu pro audio, začal filtr nejvíc dusit právě cdčko. kdysi, ještě na hliníku, jsem bez filtru nedal ani ránu. teď bez něj úplně rozkvetlo - hlavně rytmicky.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dadaft mi pustil renovované uzavřené třípásma Philips s jejich zesilovačem a pak s B-300.
Oboje mě mile překvapilo. Papírové měniče mám rád, pro jejich milý, přirozený zvuk. Vše chodilo správně a dobře, hudbu jsem si užíval.
Takto příjemně, detailně a hudebně, si umím představit i své další směrování v poslechu. Především tichý poslech je silnou stránkou poslední sestavy a těším se na zítřejší poměření sil, s mimořádně hudebním Onkyem od Patmanna.
Výborný postup.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dadafte, gratuluji.

Odpovědět