dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: dadaft

Příspěvek od dadaft »

Takže dávám sbohem svému dosavadnímu železu:

*fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk* *fnuk*

Obrázek

Obrázek

Philips CD960 + Grundig V7000

Báječné hifi, které jsem poslouchal léta s naprostým nadšením, kdyby se věkem nerozpadlo, ani by mě nenapadlo něco měnit.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nová partička vypadá takhle:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Yamaha BD-A1060 + NAD C338

Obecně se dá říct, že nehraje tak dobře jako CD960 + V7000, ale hraje dost dobře, aby u mě vydržela léta. *palec*
(a je třeba říct, že na rozdíl od předchozí sestavy v ní není ani jeden skutečně high-endový komponent)

Slabiny ----- Při velmi složitých a dynamických pasážích velkého orchestru se zvuk zahltí a na maličký okamžik zhroutí. Ale nestává se to často. A dále některé nahrávky nehrají úplně dobře, hlavně míň kvalitní.

Klady ------ Vynikající separace, masivnost a stabilita zdánlivých zdrojů zvuku ve stereo-scéně. A výrazná melodičnost a rytmičnost, velice příjemný poslech.
(v tom se shoduje s předchozí sestavou a jak jsem zjistil, obě dvě věci jsou pro mé ucho velmi důležité).

Designově je samozřejmě úplně jinde, philips s grundigem vypadi dost divoce.

-----------------------------------------------------------------

Pokud jde o bedny, tak wide-stereo 4.1.
Uzavřené dvojpásmové regálky ProJect Box 4, o třetinu zmenšený vnitřní objem a překáblování na solid-core. Plus subwoofer Dynavoice Magic Sub 8ex.
(skutečné srdce systému)
.
.
.
Tož tak. ;)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A zkoušel jsi propojit digitálně, aby Yamaha sloužila jen jako transport a NAD jako DAC? Převodníky v NADu by mohly být kvalitnější. Na hudbu myslím ten kombajn Yamaha nebude to pravé.
Neuvažoval jsi o bazaru? Za podobnou cenu může být k mání třeba CA CXU, který je zvukově výborný.
Jak máš zapojeny 4 bedny na dva reprovýstupy?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Yamaha --- používám ji jen na filmy a koncerty (hi-res), cdčka (audio) už poslouchám jenom z počítače, ale zas takový šrot to není, má dokonce XLR výstupy.
Žádný podstatný rozdíl mezi analogem (rca) a digitálem (coax) moc nevidím.
Hraje to dobře z dobrých zdrojů --- třeba ta má telka LG není nic moc, full HD LED, normálka, ale má prostě neuvěřitelný analogový výstup (optika je hnus), klidně se dají poslouchat koncerty na ČT Art,
Dneska jsem třeba koukal náhodou na film Doba ledová 3 na COOLu a zvuk byl jedním slovem super.
A včera třeba DVD Temný rytíř povstal v originále přes Yamahu a no problema.

Má to takové trochu jiné ladění nebo celkové vyznění nebo jak to říct než ta předchozí sestava, ale až na vyjímky to hraje skvěle.

Tak deset let nebudu nic řešit a jenom si užívat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.S. pro Pítrse o NAD C338

Ale jinak ano, v tom máš pravdu --- když nevíš, připoj to k hybridnímu NAD digitálně, koaxem nebo bezdrátově, a budeš v pohodě.
Je totiž fakt, že i když signál přivedeš analogově, NAD ho stejně zdigitalizuje na současnou studiovou kvalitu 24bit/196kHz, pošle do DSP a pak opět převede na analog.
V tomhle je prostě C338 stejný jako D 3020 -- analogové (RCA) a digitální (coax) vstupy jsou nejlepší a když máš něco se zaručeně dobrým analogovým výstupem, připoj to analogově, když nevíš, připoj to digitálně.
(bezdrát jsem tedy nezkoušel, ale prý funguje dobře)

Jinak NAD C338 už není hračka k počítači jako D 3020, vypadá fakt hifisticky a kvalitně a já si ho i když ho mám chvíli zamiloval. On a bedny tvoří jádro systému --- a ať k tomu připojím to anebo to (PC, TV, CDP, BDP), hraje to dobře.

Co mám v "podpisu" se teď opravdu nebude nějaký čas měnit. *palec*

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Užívej zvuku ale nicméně si mi potvrdil,že staré stroje jako Grundig V7000 budou lepší ,než nové za 20000 Kč. Není nad to koupit v dobrém stavu starý zesík ze 70-80 let.Tyhle nové zesilovače do 30000 Kč na ně nemají.Ověřeno na vlastní uši.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

P.P.S. pro Pítrse
Jo ty kabely ------ kabely jsou dělané tak, že vlastně tvoří trojúhelníky, tj. dvě a dvě bedny jsou zapojené paralelně. Kabel vede z reprosvorek ke každému páru, který je navíc propojený dalším kablem.

Lemon
Ne náhodou jsou dva mé nejoblíbenější zesilovače Grundig V7000 (1978) a Philips FA860 (1986).
Ale už jsou to hodně, hodně staré stroje.
Včera jsem u Doby ledové 3 s NAD C338 úplně zapomněl, že nějaký NAD C338 nebo vůbec zesilovače existují,,,,,,,,,,,,,,, a bavil jsem se filmem a hudbou, která byla skvělá.
To rozhodně není výsledek k zahození...

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Neměl jsi možnost NAD C338 porovnat s C 356BEE? Ten tvůj zesilovač jsem měl ve výběru, ale chtěl jsem vyšší výkon. Tak by mě zajímalo, jestli je NAD C338 stejně dynamický a vlastně celkovým charakterem podobný.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

ten D 3020 si predal?

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

dadaft píše:P.P.S. pro Pítrse
Ne náhodou jsou dva mé nejoblíbenější zesilovače Grundig V7000 (1978) a Philips FA860 (1986).
Ale už jsou to hodně, hodně staré stroje.
No já si ted užívám zvuku na Nordmende PA 1050 .Je sice z roku 1978 ,ale je ve stavu nového kusu,alespoň pohledově. Vyměnil jsem jeden špatnej kondík a funguje jak má.Nic nechrastí a zvuk prostě paráda. *2thumbsup* Co jsem měl novej zesilovač,tak ten šel obratem z domu. 8-)
https://www.youtube.com/watch?v=6fSZPboN0G0&t=21s

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Jo jo, staré zesáky jsou fajn. *2thumbsup*

Ale za sebe musím říct, že C338 hraje taky moc dobře. Přisunul jsem bedny o 7 cm blíž, zvuk chytl dokonalý balanc, a prostě co pustím, to šlape.
Bedny jsou základ, to je marné...

Jak říkám, pro mě zas na pár let čistě poslech.
Ani jsem nečekal, že to pude tak snadno. :P

Vzhůru na palubu hudby a filmů...............
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Howgh.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jestli se rád kocháš kvalitním zvukem u filmů (já jo) tak určitě Ghost in the shell 1995 a The King's Speech 2010.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Mnó,
a máme tady další parádní kousek z nevyčerpatelné studnice historek "ještě větší blb, než jsme doufali..." :shock:

Tak jsem si pochvaloval, jak mi subwoofer hezky zapadl do sestavy, nebyly s ním žádné potíže, je "neviditelný" přesně jak má být, basy nejsou hluboké, v paneláku stejně takové nechci, proto jsem koupil jenom malý, 18 cm membránba v uzavřené ozvučnici, stačí podobné, jaké dávají klasické bassreflexové menší dvojpásmovky, což mám,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a dneska jsem trošku uklízel, tak jsem se podíval, jak jsem to nastavil.
Inu,
hlasitost má šest dílků a měl jsem to na čtvrtině prvního. *sunglases*
No.
Když jsem ten sub vypnul, nic se nezměnilo. :lol: :roll: :lol: :roll: :lol:

Zkoušel jsem to teda dneska přidat do systému, ale tenhle Dynavoice Magic Sub 8 je totální křáp, za to by se výrobci měli fackovat před zrcadlem, vůbec to nejde, rozštípat a přiložit do pece akorát k tomu může posloužit,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prý Magic Sub, jó, tak jedině ve snu.
Nekompromisně letěl do skříně.
------------------------------------------------------

Takže sestava zůstává jak je v podpisu a zůstane tak vcelku dlouho než na hlavní repro přijdou Harbeth P3ESR.

Nejhodnotnější je zesák NAD C 338, bedny by určitě neuhrály poslech ze 3m vzdálenosti, navíc to jsou celkem šunky, ale trochu jsem je vytunil a k tomu je poslouchám z metru ve volném poli, takže se nedostávají do těžkých situací a dá se to, coby bodové zdroje jsou vyladěné perfekt a zamaskovaný přidaný pár wide-sterea zvuk zvedá do jiné ligy..........................
Přehrávač za ty peníze bez chyby, Spotify přes PC dost slušný zvuk, kabely a zbytek prověřené...

Zkrátka o přístrojích a jiném na dlouho vše (a tentokrát to dodržím).
Smrt železu.
Ať žije hudba.

nordland88
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nordland88 »

Panebože. :roll: :lol: :shock:

To se te ty Herberty prodraží když si budeš brát dva páry.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

dadaft píše:
10 zář 2017 20:00
Zkrátka o přístrojích a jiném na dlouho vše (a tentokrát to dodržím).
Smrt železu.
:lol: :lol: :lol:

Držím palce.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Namísto Spotify doporučuji Tidal, NAD kooperuje s Bluesound, takže by přibylo i něco v hi-res MQA.

Deezer taky přidává online losless 16/44 kvalitu. Ledy se možná hnuly, i když většině konzumentů stačí mp3, bohužel, a provozovatele online obsahu nic nenutí investovat.

Odpovědět